Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ramiral

#1976 Re: Juventus FC

Post by ramiral »

Dovesti još Aguera, Bastos aBd dolazi.. to bi bilo garant Bastos - Pirlo - Melo - Krasić, napad Matri i Aguero, odbrana Chiellini i Bonucci stoperi, bekovi Ziegler i Beck... :D
PasHon1

#1977 Re: Juventus FC

Post by PasHon1 »

ramiral wrote:Dovesti još Aguera, Bastos aBd dolazi.. to bi bilo garant Bastos - Pirlo - Melo - Krasić, napad Matri i Aguero, odbrana Chiellini i Bonucci stoperi, bekovi Ziegler i Beck... :D
Ma moze i Fabio u spic, ne bih imao nista protiv, a to bi znacilo da ce se vise para dati za ostala pojacanja.
Del Piero je tu da udje u 70. minuti, a poneku i pocne.
Marchisio je odlican, tako da bi bilo mjesta i za kombinacije u formacijama.
Inler kao jos jedan CMF se spominje i blizu je Juventusa, ali svaka ozbiljna ekipa mora imati jaku klupu.
Odbrana je glavna, propuh s obje strane.
Sebastian Đovinko rekao je da ne žali što je građe kao Mesi i što igra lepršav fudbal kao argentinac. Atomski Mrav očekuje da će opet dobiti priliku u italijanskoj reprezentaciji, sada protiv Republike Irske.

'Mali igrači poput mene i Mesija imaju prednost u odnosu na ostale i više se cene. Šteta što tako nije bilo i ranije.. Uzgred mislim da bi u budućnosti Barselona bila pravi klub za mene'' , rekao je On.

Da li ste čuli da Antonio Konte razmišlja o tome da vas vrati u Juventus?

''Znam čuo sam, ali mislim da je kasno za vraćanje. Prethodnih nekoliko sezona sam bio žrtva trenera i ne želim da se to ponovi''.

''Zahvalan sam Konteu na lepim rečima ali ja želim igrati, želim biti u prvih 11''

''Mislim da je Parma pravi klub za mene i klub gde ću igrati i sledeće sezone, a onda ću videti šta ću dalje'', završio je Mrav.
E moj Gio...
ramiral

#1978 Re: Juventus FC

Post by ramiral »

Propuh sa obe strane buraz, valjalo bi Van der Wiela.. ili bar Becka dovesti..
smoki_choko

#1979 Re: Juventus FC

Post by smoki_choko »

PasHon1 wrote:
ramiral wrote:Dovesti još Aguera, Bastos aBd dolazi.. to bi bilo garant Bastos - Pirlo - Melo - Krasić, napad Matri i Aguero, odbrana Chiellini i Bonucci stoperi, bekovi Ziegler i Beck... :D
Ma moze i Fabio u spic, ne bih imao nista protiv, a to bi znacilo da ce se vise para dati za ostala pojacanja.
Del Piero je tu da udje u 70. minuti, a poneku i pocne.
Marchisio je odlican, tako da bi bilo mjesta i za kombinacije u formacijama.
Inler kao jos jedan CMF se spominje i blizu je Juventusa, ali svaka ozbiljna ekipa mora imati jaku klupu.
Odbrana je glavna, propuh s obje strane.
Sebastian Đovinko rekao je da ne žali što je građe kao Mesi i što igra lepršav fudbal kao argentinac. Atomski Mrav očekuje da će opet dobiti priliku u italijanskoj reprezentaciji, sada protiv Republike Irske.

'Mali igrači poput mene i Mesija imaju prednost u odnosu na ostale i više se cene. Šteta što tako nije bilo i ranije.. Uzgred mislim da bi u budućnosti Barselona bila pravi klub za mene'' , rekao je On.

Da li ste čuli da Antonio Konte razmišlja o tome da vas vrati u Juventus?

''Znam čuo sam, ali mislim da je kasno za vraćanje. Prethodnih nekoliko sezona sam bio žrtva trenera i ne želim da se to ponovi''.

''Zahvalan sam Konteu na lepim rečima ali ja želim igrati, želim biti u prvih 11''

''Mislim da je Parma pravi klub za mene i klub gde ću igrati i sledeće sezone, a onda ću videti šta ću dalje'', završio je Mrav.
E moj Gio...

sta je, nije lud da se vraca pa da sjedi na klupi. koliko god mi zeljeli da on igra i on je svoje kvalitete pokazao u parmi bolje mu je da ostane jer je tamo siguran u prvoj postavi kod nas i ne bas
ramiral

#1980 Re: Juventus FC

Post by ramiral »

Jedini gol koji je neko dao protiv Juvea bio je onaj Sebin... i nijedan više.. e moja upravo šta uradiste od djece.. Seba, Nocerino, Palladino, Criscitto... :x
juventino77

#1981 Re: Juventus FC

Post by juventino77 »

:D cMarotta ne moze ni Inlera da dovede a Aguera da nam sredi :-) Bastosa ce on nama da dovede i to je to,tesko nama
ramiral

#1982 Re: Juventus FC

Post by ramiral »

Došla je i ta noć. Logistika se spremila, piće i meza, slatkiši za cimere, ima nas 8-orica u kući, prava mužjačka regimenta, a samo jedan Juventino-moja malenkost. Jedan od cimera neće gledati četvrtfinalnu tekmu jer je zagriženi navijač Blaugrane-misli da ćemo se svađati ili šta već..nema veze.. Počinje! Igrači izlaze na teren, svira himna Lige Prvaka, hiljade plavo-crnih zastava, koreografija za 10, zaglušujući huk Nou Campa. Počinju me lupati trnci straha i nervoze. Živci su k'o strune.. umiruje me sastav naš koji vidim..odbrana granitna.. Montero, Ferrara i Thuram mi ulijevaju povjerenje da će zaustaviti nasrtaje Barcelone, a napad da će nešto zabiti..rezultat iz prve tekme 1:1 je nepovoljan i Barca prolazi ako ostane tako.
Meč počinje, ja stojim, nervozno žvaćem žvaku, mezu sam sklonio od sebe, odmaknuo stol (jer sam rušilački nastrojen kada igraju bordo, bijelo-crna i reprezentacija- ljubavi moje :D)..
I onda se dešava to... Par kratkih pasova, ispada D Boer i Reiziger, ispad cijela odbrana Blaugrane, Češka furija prolazi i GOOOOOOOOOOOOLLLLLLL ... Juve vodi 0:1, skačem i trčim po dnevnoj sobi, cimeri se smiju i šale, znajući kakav sam fanatik, većina ih je za Barcu, mirno sjede i kada Xavi izjednačava rezultat. Jasno mi je da će to biti rovovska borba epskih razmjera kada naš Pit bull Davids dobija drugi žuti karton. To sam propratio sa rukam na glavi klečeći ispred tv-a.
A u vraga kako ćemo sad??? Izlazi Alex-upada Tudor, izlazi Di Vaio ulazi Zalayeta, a poslije i Birindelli mjesto Camoranesija..ulazi se u produžetke.. Barca nasrće, imaju igrača više, pokušavaju da nam izvuku odbranu, pokušavaju centaršutevima, prodorima po boku ali svi ti silni napadi se kao mjehur odbijaju o strašnu Juventusovu odbranu, napadači Barce strepe kad im priđu Tachinardi, Montero i Ferrara...odbrana, odbrana, odbrana, rovovska borba, trese se Camp Nou, navijači nose Blaugranu, trese se i dnevna soba naša, što od tv-a koji je na max pojačan, što od mog skakanja koji stojeći pratim tekmu...
...i onda se dešava... Kontra u stilu starih majstora italijanskog fudbala, ratnik i borac Birrindelli prolazi po desnoj strani, hirurški precizno ubacuje loptu na koju nalijeće vječna nada Zalayeta iiiii PANDEMONIUM..... GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL
Vrištao sam kao lud, prevrnuo stol sa svim pićem i mezom na njemu, šutnuo ormarić iz kojeg su ispadale latice... Kakva noć!!! Face Barcinih igrača su govorile sve, ono malo vremena što je ostalo do kraja zastrašujuća odbrana Juventusa je lako riješila.. Ja sam se malo teže riješio policije koja je došla na vrata jer su komšije prijavile nesnosnu buku, galamu i lupanje.. Ali ko mari za prijavu....
Bitno je da je Juve pobijedio.... :-D :D :dance:
2407

#1983 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

:thumbup:

Uh kad se sjetim te utakmice :-D Kako je od crvenog kartona Davidsa, Thuram komandovao odbranom pa to je nevjerovatno :-) Lik je igrao za desetoricu :-D

Poslije toga polufinale s Realom i deranje guzova Galacticosima :mrgreen: i nesmotreni zuti Nedveda :(

A onda nesretno finale i rulet s penalima :cry: danima poslije toga nisam mogao doci sebi...

Jbg, lijepa proslost...

A sada malo sadasnjosti i svakodnevnice...

Izgleda da nema nista od Inlera jer Udinese trazi previse i nece da prihvati nasu ponudu... Sanchez je prema svemu sudeci na pragu Barcelone... to znaci da Barca odustaje od Rossija a uskacemo mi i shinteri..... Lotito neda centa popusta na Lichsteinera(12 miliona) i ne zeli zamjenu igraca, cini se da je to nasima previse pa se okrecu ka Cassaniju i Becku... onako iz vedra neba, veceras se sastali agenti Vucinica s nasim delegatima... svasta nesto se danas izdesavalo ali izgleda nista konkretno.
ramiral

#1984 Re: Juventus FC

Post by ramiral »

Buraz ja poslije finala nisam mogao da zaspem cijelu noć :( :( :( :sad: ... jbg.. bilo je to takvo vrijeme, još sam samo imao taj osjećaj kao protiv Danske, onih famoznih 1:1... :( .. ne ponovilo se...

Ma menadžeri napucavaju cijene, lafo traže neke bonuse, vragove, valjao bi nam Inler, a tek Aguero... mrakača.. nažalost kako je krenulo ništa od toga..
smoki_choko

#1985 Re: Juventus FC

Post by smoki_choko »

i trezeguet promasi onaj penal :roll:
ramiral

#1986 Re: Juventus FC

Post by ramiral »

Penali su bili drama...jbt.. Didu lopte u noge pogodiše i on lafo najbolji golman LŠ
Ja sam mislio da će u nedostatku Nedveda Lippi vratiti Alexa u sredinu, kao što je nekada koristio kada bi falio Nedved, zbog manevra u sredini..
Da je Nedved tada igrao oderali bi ih garant... ali... :(
Cyrax

#1987 Re: Juventus FC

Post by Cyrax »

Pisi propalo :-) .Od svih ovih silnih igraca sto su se spominjali doci ce neke pete-seste varijante. Zasto? Zbog Marottinog cigancenja oko kupovanja. Ono da ikako moze doveo bi Aguera, Sancheza, Lichsteinera, Bastosa, Becka i ostale za cvaju i posudbe neke djece iz primavere. E nece da moze Panticu. Plati klauzulu ili koliko vec traze, dogovori uslove sa igracem i cao drugari tako se to radi. Ova sezona im je biti ili ne biti nema vise cekanja :-? . Primjera radi nece da plate klauzulu za Lichsteinera a bekova ne da nemaju. Fol imaju nekih 100 miliona za transfere a nisu odbili od toga vracanje duga i isplacivanje silnih posudbi ovog jada sto je doteturao do sedmog mjesta. Na kraju ce i ostati cvaja pa ako ko ima dzaba da se dovede (Pirlo, Pazzineza) super. E moj Juve....
smoki_choko

#1988 Re: Juventus FC

Post by smoki_choko »

nedved nas je zajebao. najbolju sezonu odigra u karijeri u dresu juventusa i onda dobije onaj jebeni drugi zuti i nista od finala. pobijedili bi milan sigurno sa nedvedom. :-) :roll:
ramiral

#1989 Re: Juventus FC

Post by ramiral »

Tužno je to sve bilo buraz, a sada još i tužnije, sve lafo zvijezde, ovo ono i na kraju ganjaju Pazienzu.. Wiel, Bastos i Aguero... kad bi uspjeli ja zadovoljan.. babo ruč'o
2407

#1990 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

A jbg, penali su lutrija, a mi fakat nemamo srece u finalima(5 izgubljenih :-) :( )...
Ma zaspo sam ja ali samo s jednom mislju u glavi sto ona Conteova pogodi precku a ne udje u gol :-) ali sutra ujutro kada sam se probudio, tjeskoba, sjebanost... uzas nisam se nikada tako lose osjecao zbog fudbala :-)

Ma svasta ce biti u ovom mercatu, al nadat se najboljem, Marotta, Conte, Agnielli, Chiellini i ostali strucnjaci su najavlili da dovodimo velika pojacanja, pregovori se odigravaju punom parom a mercato jos nije ni otvoren :)
ramiral

#1991 Re: Juventus FC

Post by ramiral »

Conteova prečka mi i dan danas zvoni u glavi 'bem joj prečku..... :( :-) :(

A da je ušla..... :D uhh, nesmijem ni zamisliti...
ramiral

#1992 Re: Juventus FC

Post by ramiral »

A izgubljena finala...

Jedno vrijeme su mi Riedle, Ricken i Peđa bili najmrži živući fudbaleri...
Imam fobiju od finala silnih...
PasHon1

#1993 Re: Juventus FC

Post by PasHon1 »

2407 wrote:A jbg, penali su lutrija, a mi fakat nemamo srece u finalima(5 izgubljenih :-) :( )...
Ma zaspo sam ja ali samo s jednom mislju u glavi sto ona Conteova pogodi precku a ne udje u gol :-) ali sutra ujutro kada sam se probudio, tjeskoba, sjebanost... uzas nisam se nikada tako lose osjecao zbog fudbala :-)

Ma svasta ce biti u ovom mercatu, al nadat se najboljem, Marotta, Conte, Agnielli, Chiellini i ostali strucnjaci su najavlili da dovodimo velika pojacanja, pregovori se odigravaju punom parom a mercato jos nije ni otvoren :)
Evo i mene.
Zbog ovakvih stvari moras da volis Juventus.
Utakmice Juventusa uvijek ovo donosile. Nadam se da ce nesto slicno da se desava i u skorijoj buducnosti.
Juve je veliki klub i podici ce se u inat svima, ovim govnima sto ga izbacise gdje mu nije bilo mjesto i svima ostalim.
Forza GRANDE Juve

Edit: Nisam mislio da se nadam da cu da se lose osjecam, nego da ce biti te napetosti i deranja velikih takmicenja :mrgreen:
ramiral

#1994 Re: Juventus FC

Post by ramiral »

Kaže Smarotta da uopšte nije razgovaro o Inleru sa čelnicima Udinesea a sastančili cijeli dan i večerali u 23:55 :shock:
Pa o čemu su onda razgovarali?
O kvantnoj fizici i uticaju globalnog zatopljenja na težinu pet u pola i buredžika..
E svašta...
2407

#1995 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Lichtsteiner je po svemu sudeci nas novi desni bek :thumbup: a Beck(Andreas) bi mu mogao biti zamjena :thumbup:
ramiral

#1996 Re: Juventus FC

Post by ramiral »

To bi onda ovako išlo :

Buffon

Licht____________Bonucci_________Chiellini_________Ziegler

Krasić_________Pirlo___________Melo____________Bastos

Quagliarela________Matri

rezerve : Manninger, Kirev
Motta, Barzagli, Sorensen, De Ceglie
Pepe, Giandonato, Marchisio, Aquilani (ako ne ode)
Del Piero, Iaquinta, Toni.

Ostaju Grosso, Grygera, Martinez, Hasan koji vjerovatno idu...
ramiral

#1997 Re: Juventus FC

Post by ramiral »

2407 wrote:Lichtsteiner je po svemu sudeci nas novi desni bek :thumbup: a Beck(Andreas) bi mu mogao biti zamjena :thumbup:
Ako dođe Beck bezze bi bilo da je na klupi
Iako možda s druge strane bolje je što je jača konkurencija, više će gristi i boriti se da se dokažu.
Još kad bi došli Inler, Sanchez i Aguero.... Joooooooj :D
2407

#1998 Re: Juventus FC

Post by 2407 »

Pa tako nekako, stim da ce u odbrani doci vrlo vjerovatno jos jedan centralni(bolji ili losiji od Bonuccia, vidjet cemo...), Melo mislim da ce ici, u zadnje vrijeme se spominje razmjena Lass Diarra - Melo, za lijevo krilo jos nista nije sigurno pa ni Bastos, valjda Conte i nije bas uvjeren njegovim mogucnostima. Spominju se jos Nani, Ribery, Vargas...

Dogovoren je otkup za Matria :-D
ramiral wrote: Ako dođe Beck bezze bi bilo da je na klupi
Iako možda s druge strane bolje je što je jača konkurencija, više će gristi i boriti se da se dokažu.
Još kad bi došli Inler, Sanchez i Aguero.... Joooooooj :D
Neka sjedi, samo da nema vise Motti, Grygera i slicnih :mrgreen:

p.s.
Napokon cemo imati bekove kako treba, jer ih post calciopoli nismo imali nikako.
Last edited by 2407 on 10/06/2011 10:45, edited 2 times in total.
moee

#1999 Re: Juventus FC

Post by moee »

Pregovara se i o otkupu Matrijevog ugovora...neka trampa + lova u Cagliari.
ramiral

#2000 Re: Juventus FC

Post by ramiral »

Ribery je mačka, ako dođe samo da ga povrede zaobiđu. Ne bih volio Nanija, umišljen, egocentričan, nije on tip za STILE JUVE. Vargas je pao u formi a već imamo De Cegliea i Zieglera
Motta :x u lijepih sto da više nikada ga ne vidimo u bijelom dresu, a Grygera je limitiran za našeg dresa.
Valjalo bi Kuna braćo draga... uhhh koje bi to pojačanje bilo, leglo k'o hodži burek :D
Post Reply