Jutros u tramvaju lik puše sintelan!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

anakadabra

#1 Jutros u tramvaju lik puše sintelan!!!

Post by anakadabra »

Uđem jutros u tramvaj kod televizije. Gledam lika između 40-45 god. onako poprilično siromašno odjeven neka stara poderana jakna na njemu. Na nogama debele čarape a preko njih navučene najlonske vrećice.
Gledam ga onako krišom i razmišljam u sebi gledaj jadnika vjerovatno nema novaca da si kupi cipele pa je prinuđen hodati ovako... a vani je tako hladno... i tako ja bacam pogled na njega i razmišljam Bože moj kolko je danas ovakvih jadnih ljudi... tek u jednom trenutku hadžija izvadi vrećicu iz džepa i počne puhat sintelan :shock: :shock: :shock:
Ja stojim ne mogu da vjerujem i to udiše on PUNIM PLUĆIMA ko sav sretan... Usmrdio se cijeli tramvaj! Bilo je ljudi oko njega ali niko ništa ni jedne riječi. I klinaca je bilo u blizini ali nikom od onih silnih DASA ne pade na pamet da ga uhvati za prsa i izbaci iz tramvaja odmah na sljedećoj stanici. Ja nisam mogla sebi doć. Fakat smo lud narod :D :D :D
ifbbpro

Post by ifbbpro »

hahahahaha
hahahahahahahaha
Ludim dogadjajima iz tramvaja nikad kraja!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

viđao sam jednog lika tako

ona kesa ko u bolnici oni uređaji što se pune i prazne

:oops: respiratorni :oops:
ifbbpro

Post by ifbbpro »

Samo je po tramvajima ove godine bilo onih bojlerasa golih do pasa mali milion - kad su bile one vrucine :-)
perke

Post by perke »

vidio sam ga i ja jutros... lik je usao na Ilidzi, 'ladno prosao pored revizora s kesom a oni ga nisu ni pogledali a kamoli pitali za kartu ... pade mi na pamet da nije onaj Tvor s Alipasina ali cini mi se da sam negdje cuo da on vise nije na ovom svijetu ...
Area_51

Post by Area_51 »

moje rijesenje pitanja narkomanije se ogleda u jednom postupku, tako sto nesto pritisnes, onda jedan predmet izleti iz metalne cijevi, pogodi doticnog narkomana u celo i ovaj za jako kratko vrijeme bude izlijecen od svih narkomanskih poriva. u narodu poznat pod imenom »malezijski metod.« to smece nije za ovoga svijeta.
Ffff

Post by Ffff »

area, da ti povjerimo da rijesis i problerm penzionera? :roll:
black

Post by black »

ifbbpro wrote:Samo je po tramvajima ove godine bilo onih bojlerasa golih do pasa mali milion - kad su bile one vrucine :-)
... :D

Image
Sajo---:

Post by Sajo---: »

Area_51 wrote:moje rijesenje pitanja narkomanije se ogleda u jednom postupku, tako sto nesto pritisnes, onda jedan predmet izleti iz metalne cijevi, pogodi doticnog narkomana u celo i ovaj za jako kratko vrijeme bude izlijecen od svih narkomanskih poriva. u narodu poznat pod imenom »malezijski metod.« to smece nije za ovoga svijeta.
Potpisujem,....

Sto bi to dobro bilo covjece,...
supersonic

Post by supersonic »

ja sam prije par mjeseci vidio jednog lika u tramvaju sa kesicom. usao na cobaniji i sjede 2 sjedista od mene. nije bio nesto siromasno obucen, ali na prvi pogled nesto nije bilo uredu. kad je izvadio kesu i poceo da duva. prvo nisam mogao da vjerujem, kasnije kad sam skontao kooliko droge ima u gradu, nista cudno. za godinu ce se rokatii u venu :x
supersonic

Post by supersonic »

Ffff wrote:area, da ti povjerimo da rijesis i problerm penzionera? :roll:
za "malezijski metod" se slazem. a sto se penzionera tice, ne mora biti metalni predmet, mogu 2 kubika zemlje :)
RIZVA

Post by RIZVA »

nije to nista ljudi, prije dvije tri godine nevjerovatan dogadzaj u troli čovjek mortus pijan stoji smrdi na alkohol pravo tukne, poče treskati nogom kao da mu nesto gamize niz nogu :shock: kad čova mrtav hladan izbaci komad govneta iz nogavice :shock: eto i toga ima dragi moji forumasi
Area_51

Post by Area_51 »

poredjenje narkomana i penzionera je bas neukusno. razmisli
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

Post by since1921 »

tvor je ziv moze ga se vidjeti na trgu u b fazi sintelan zamjenio pivom
Skyfox

#15 Re: Jutros u tramvaju lik puše sintelan!!!

Post by Skyfox »

anakadabra wrote:DASA ne pade na pamet da ga uhvati za prsa i izbaci iz tramvaja odmah na sljedećoj stanici. Ja nisam mogla sebi doć. Fakat smo lud narod :D :D :D
Sto bi ga bilo ko izbacivao i on je covjek, i to bolestan. Nekad sam mislio da se drogiraju samo nesposobni, drustveni otpadnici... Sve dok se ne desi nekom kog znas cijeli zivot skroz "normalnom" liku. Drzava im treba pomoc a ne pustit da umiru po ulicama od droge i gladi...

»malezijski metod.« to smece nije za ovoga svijeta.
:roll:
anakadabra

#16 Re: Jutros u tramvaju lik puše sintelan!!!

Post by anakadabra »

Skyfox wrote:
anakadabra wrote:DASA ne pade na pamet da ga uhvati za prsa i izbaci iz tramvaja odmah na sljedećoj stanici. Ja nisam mogla sebi doć. Fakat smo lud narod :D :D :D
Sto bi ga bilo ko izbacivao i on je covjek, i to bolestan. Nekad sam mislio da se drogiraju samo nesposobni, drustveni otpadnici... Sve dok se ne desi nekom kog znas cijeli zivot skroz "normalnom" liku. Drzava im treba pomoc a ne pustit da umiru po ulicama od droge i gladi...

»malezijski metod.« to smece nije za ovoga svijeta.
:roll:
Šta trabunjaš majke ti??? :lol: :lol: :lol: Jel ti misliš da je normalno da se jedan takav idiot vozi tramvajem i to ujutro kad hrpa klinaca ide u školu? Halo ba, saberi se malo!!! Sutra će neko od znatiželjnih trinaestogodišnjaka koji su ga gledali uzet kesu pa da proba šta je to onaj čiko-mamlaz radio neki dan u tramvaju. Slažem se ja s tobom da neki zaista zaslužuju pomoć ali ne svi vjeruj.
amrica

Post by amrica »

na osnovu kojih kriterija odlucujes da li je neko zasluzio da mu se pomogne ili ne? Mozda je covjek dozivio neku zivotnu tragediju, mozda ima mentalnih problema, stotine mozda zasto je takav, a jedno je sigurno, zakazalo drustvo, tj policija i centri za socijalni rad. Nije mu mjesto medju ljudima, ali to ne znaci da mu ne treba pomoci. Postoje ustanove gdje se profesionalci brinu o takvim, ako treba i dozivotno.
Uostalom, zasto nisi pozvala policiju kad si vidjela sta radi?
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2010 14:28, edited 1 time in total.
Area_51

Post by Area_51 »

Amazonka27 wrote:Šta ste ba nju napali...vama to nebi bilo cudno da to vidite. I garant bi svi za mobitele posegnuli i zovnuli ili policiju ili socijalnu skrb i bla bla bla....svi uzoriti i posteni gradjani...hajd ne mlatite praznu slamu...Ja sam jednom otrgla marker nekoj trebici-srednjoskolki koja je po novom tramvaju pisala zeljo sarajevo ovo ono....a guzva je tolika bila da smo jedno na drugom svi stajali. Svi su vidjeli sta se radi i svakog je bolio klinac...posto je zensko bilo u pitanju a svakako sam izlazila na sljedecoj...prisla sam i uzela joj marker...
U javnom gradskom prevozu postoji PISANO pravilo ponasanja, a nacete ga zaljepljenog iza vozacevog sjedista....i takav lik nije ni smjeo uci u tramvaj. Duznost vozaca je da ga izbaci, isto kao sto izbace nekoga bez karte...ali nece niko da ga glava bezze boli....zato tu svoju gradjansku svjest ostavite za neko drugo vrijeme...
Jel se meni ovdje cini, da s jedne strane pisu o kvazi demokratiji i potrebi za pomoc frajeru koji duva sintelana nemilice, oni koji zive vani, a druge strane mi koji zivimo ovdje imamo druge ideje.

Droga predstavlja stvar izbora, na samom pocetku kazes HOCU ili NECU. Tako da ono kao fol covjek je bolestan, treba mu pomoc, ima problem pa se malo drogira da zaboravi, ne prolazi. Covjek je svjesno uzeo drogu i poceo novi zivot. Ponavljam, za njih je najbolji »malezijski metod.«
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

...
Last edited by Amazonka27 on 28/06/2010 14:28, edited 1 time in total.
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Otkad nisam čula da neko duva sintelan :lol: :-)
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

Post by since1921 »

pinkzelena wrote:Otkad nisam čula da neko duva sintelan :lol: :-)
u mojoj osnovnoj se to dugo furalo prije rata kasnije izaslo iz djira s upotrebom vutre vec spominjani Tvor je dugo bio aktuelan na tome sta ces ne moze jeftinije tuba oho ljepila i high life
GODZZILA

Post by GODZZILA »

RIZVA wrote:nije to nista ljudi, prije dvije tri godine nevjerovatan dogadzaj u troli čovjek mortus pijan stoji smrdi na alkohol pravo tukne, poče treskati nogom kao da mu nesto gamize niz nogu :shock: kad čova mrtav hladan izbaci komad govneta iz nogavice :shock: eto i toga ima dragi moji forumasi
A ti iskoristis tu priliku pa ga ispuses.
cyprus

Post by cyprus »

since1921 wrote:tvor je ziv moze ga se vidjeti na trgu u b fazi sintelan zamjenio pivom
Jah, stvari idu nabolje. :-) :D :D
van Basten

Post by van Basten »

cyprus wrote:
since1921 wrote:tvor je ziv moze ga se vidjeti na trgu u b fazi sintelan zamjenio pivom
Jah, stvari idu nabolje. :-) :D :D
:lol: :lol: :lol:
Post Reply