Jutarnja guzva na Jezeru ( ul. Patriotske Lige )

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kondenzator

#1 Jutarnja guzva na Jezeru ( ul. Patriotske Lige )

Post by Kondenzator »

Pozdrav,

Zelim da pokrenem prije svega ovu temu s ciljem pokusaja skretanja paznje nadleznim u vezi problema sa guzvom sa kojom se suocavamo svako jutro u ulici Patriotske Lige.

Ista guzva je bila u prethodnom periodu u Tunelu Ciglane dok nije uradjen kruzni tok kod El Tarik Pumpe.

Problem na Jezeru bi se mogao veoma "lako" rijesiti postavljanjem kruznog toka na raskrnici kod Pizzerie Dundee.

Image
Svakodobro!

#2 Re: Jutarnja guzva na Jezeru ( ul. Patriotske Lige )

Post by Svakodobro! »

Pratim, jer svako jutro izgubim najmanje 10 dragocjenih minuta tu, od trolejbuske okretaljke do ciglana :-x
Moje mišljenje je da kada je treptuće žuto na onoj raskrsnici, ista ta gužva se prepolovi najmanje i mislim da je semafor taj koji ovdje pravi najveći problem.
Kondenzator

#3 Re: Jutarnja guzva na Jezeru ( ul. Patriotske Lige )

Post by Kondenzator »

Svakodobro! wrote:Pratim, jer svako jutro izgubim najmanje 10 dragocjenih minuta tu, od trolejbuske okretaljke do ciglana :-x
Moje mišljenje je da kada je treptuće žuto na onoj raskrsnici, ista ta gužva se prepolovi najmanje i mislim da je semafor taj koji ovdje pravi najveći problem.
I to je tacno.
Ja sam proslijedio poruku ministarstvu saobracaja i opstini centar. Nadam se da ce barem pocet razmisljat malo o ovom problemu. Bukvalno je samo problem ta dionica.
Svakodobro!

#4 Re: Jutarnja guzva na Jezeru ( ul. Patriotske Lige )

Post by Svakodobro! »

Da, malo realno nelogično i neočekivano da je tu tolika gužva. Ili ipak Poljine, Nahorevo, Pionirska baš imaju toliki broj zaposlenih koji idu autom na posao, ono... Donedavno se moglo malo i izbjeći, pa ispod porodilišta i gore zaobići, ali jedno jutro krenem nedaju i rampa postavljena.
Kako god nadam se da ćeš uspjeti u nakani, a ako želiš možeš mi na pp poslati adrese gdje si poslao i sadržaj pa bi ih i ja zatrpao time.
pozdrav.
Kondenzator

#5 Re: Jutarnja guzva na Jezeru ( ul. Patriotske Lige )

Post by Kondenzator »

Svakodobro! wrote:Da, malo realno nelogično i neočekivano da je tu tolika gužva. Ili ipak Poljine, Nahorevo, Pionirska baš imaju toliki broj zaposlenih koji idu autom na posao, ono... Donedavno se moglo malo i izbjeći, pa ispod porodilišta i gore zaobići, ali jedno jutro krenem nedaju i rampa postavljena.
Kako god nadam se da ćeš uspjeti u nakani, a ako želiš možeš mi na pp poslati adrese gdje si poslao i sadržaj pa bi ih i ja zatrpao time.
pozdrav.
Da, tacno. Rampa je postavljena ispod porodilista.

www.centar.ba tu nadji kontakt i u google ministarstvo saobracaja pa kontakt..

Ne znam na sto vise adresa posaljemo vece su sanse da se barem semafor regulise tj postavi ujutro na trepcuce zuto ako nista drugo.
Svakodobro!

#6 Re: Jutarnja guzva na Jezeru ( ul. Patriotske Lige )

Post by Svakodobro! »

E hvala. Sad ću da im pišem i ja.
Nadam se da će nam se još "raje" pridružiti.
Thorgerson

#7 Re: Jutarnja guzva na Jezeru ( ul. Patriotske Lige )

Post by Thorgerson »

Je li ondje velik nagib, nekako mi ne izgleda bas da ima mjesta za jedan kt.
supercali

#8 Re: Jutarnja guzva na Jezeru ( ul. Patriotske Lige )

Post by supercali »

Nasi stavili jedan kruzni tok pa bi ga sada da mogu i po vratniku gradili a to sto jos uvijek doata raje ne zna koristiti kruzni je prica za sebe
neki

#9 Re: Jutarnja guzva na Jezeru ( ul. Patriotske Lige )

Post by neki »

tu se kruzni moze napraviti jedino ako se ekshumira 30ak grobnih mjesta i srusi zgrada preko puta...
neki nikako da shvate da kruzni ne ide u 20m sirine
al-em

#10 Re: Jutarnja guzva na Jezeru ( ul. Patriotske Lige )

Post by al-em »

Nema mjesta nizasta na toj raskrsnici.
Probiti neki put od trolejbuske okretaljke do stadiona, odnosno sjeverne tribine, ili gore onu ulicu iznad nebodera pretvoriti u dvosmjernu, ali se onda ostaje bez parkinga za dosta auta.
Post Reply