Jusuf Nurkić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8176 Re: Jusuf Nurkić
Pa ovo nema veze sa onom pričom od ranije.
-
pemanapemani
#8177 Re: Jusuf Nurkić
Glupo je u istu rečenicu stavljati Nowitzkog, Gasola, Parkera i šupčinu Nurkića.
Zato je BiH u kurcu, ovako je u svim segmentima društva. Još ga raja pravda - pa šta hoćete, njemu je ovo ugovorna sezona, znaš ti koliko će on para zgrnuti i sl.
Šta će se onda bilo ko od nas truditi za državu. U se i u svoje kljuse i pare, pare, pare...
Što veći patriot, a posebno vjernik to su mu pare sve draže. Mater bi prodalo za pare, a da neće državu.
Zato je BiH u kurcu, ovako je u svim segmentima društva. Još ga raja pravda - pa šta hoćete, njemu je ovo ugovorna sezona, znaš ti koliko će on para zgrnuti i sl.
Šta će se onda bilo ko od nas truditi za državu. U se i u svoje kljuse i pare, pare, pare...
Što veći patriot, a posebno vjernik to su mu pare sve draže. Mater bi prodalo za pare, a da neće državu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8178 Re: Jusuf Nurkić
Malo je onih sa prostora ex yu koji hoće da igraju za reprezentaciju, a otišli su u NBA.
Eto nek mu bude izgovor novi ugovor, recimo da je razuman i logičan, potpisaće bar na 4 godine, vidjećemo šta će narednih godina biti priča, ko što gledam zalijepiće ono s osiguranjem, ako mu savez plati (hoće, ali malo sutra), eto njega.
Eto nek mu bude izgovor novi ugovor, recimo da je razuman i logičan, potpisaće bar na 4 godine, vidjećemo šta će narednih godina biti priča, ko što gledam zalijepiće ono s osiguranjem, ako mu savez plati (hoće, ali malo sutra), eto njega.
-
pemanapemani
#8179 Re: Jusuf Nurkić
Znaš kada ćemo ga vidjeti?Tomahawk11 wrote:Malo je onih sa prostora ex yu koji hoće da igraju za reprezentaciju, a otišli su u NBA.
Kada mu ovako mazohistički blentavi, kakvi jesmo, za 10 godina organizujemo oproštajnu utakmicu zbog tri nastupa za reprezentaciju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8180 Re: Jusuf Nurkić
E, ako će biti tako, da mu halalimo odmah....pa više je Musa dao ovoj reprezentaciji od njega, a mlađi je 
-
pemanapemani
#8181 Re: Jusuf Nurkić
Jeste Musa dao više, što je u najmanju ruku žalosno.Tomahawk11 wrote:E, ako će biti tako, da mu halalimo odmah....pa više je Musa dao ovoj reprezentaciji od njega, a mlađi je
Eto, vidjet ćemo kako će se Musa ponašati prema reprezentaciji kada ode u NBA.
- Diwan
#8182 Re: Jusuf Nurkić
Malo ozbiljnije,
Veći će problem biti kad Musa ode u NBA nego što nema Juke, pošto se nekako ta rupa pokriva, ali kada ode jedan mali Musa koji je sada vođe reprezentacije, onda je to po meni veći problem za ovu jadnu repku natovareno mnogim problemima.
Nažalost, najvećim dijelom možemo zaboraviti na NBA igrače bez obzira odazivali se oni ili ne, kada se kvalifikacije većim dijelom igraju kada je sezona u NBA. Ostaju onda prvenstva, ali pitanje je može li se ostvariti plasman bez njih? tako da kad pogledaš, može se računati da ćemo uglavnom i najvećim dijelom biti bez tih ljudi.
Veći će problem biti kad Musa ode u NBA nego što nema Juke, pošto se nekako ta rupa pokriva, ali kada ode jedan mali Musa koji je sada vođe reprezentacije, onda je to po meni veći problem za ovu jadnu repku natovareno mnogim problemima.
Nažalost, najvećim dijelom možemo zaboraviti na NBA igrače bez obzira odazivali se oni ili ne, kada se kvalifikacije većim dijelom igraju kada je sezona u NBA. Ostaju onda prvenstva, ali pitanje je može li se ostvariti plasman bez njih? tako da kad pogledaš, može se računati da ćemo uglavnom i najvećim dijelom biti bez tih ljudi.
-
kakavdanakneiskustvu
#8183 Re: Jusuf Nurkić
Lug wrote:Nurkic je vise uradio za reprezentaciju BiH, nego sto si ti i ovi kriticari, da se jos dvaput rodite... mrs!kakavdanakneiskustvu wrote:od veliih evropskih igraca tipa dirk,parker,oba gasola ako nekad i nisu igrali na velikim trakmicenjima to je zbog povreda ili umora,dirk nije igrao jednom na eurobasketu kad je vec njemacku odveo do medalja na euribasketu i na svj. prvenstvu,nek nas nurkic odvede do cetrvrtfinala eurobasktea i nek onda sam odredjuje ko ce i kad igrati za nas,ko ce biti selektor,a nurkic evo boga pitaj koji vec put zbog necega trivijalnog izbjegava igrati za reprezentaciju,smijesno ih je po tome i porediti,oni nisu nikad imali izgovor da ne dodju na bil kakvo okupljanje to sto im isitce ugovor ili nesto slicno
tako kuci s mamom pricaj
-
kakavdanakneiskustvu
#8184 Re: Jusuf Nurkić
Tomahawk11 wrote:Malo je onih sa prostora ex yu koji hoće da igraju za reprezentaciju, a otišli su u NBA.
marjanović,vučević,bogdanović bojan,šarić,dragić,teodosić,bender
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8185 Re: Jusuf Nurkić
Vječna dilema, odnos reprezentacije i NBA?
“Neće te nijedan trener igrati. Evo, Juka sada, potpiše ugovor na 100 miliona akobogda. Zašto bi neko svoju dionicu u koju je uložio tolike pare rizikovao. Jer, on kada se ozlijedi, čim se ozlijedi, dakle čim se ozlijedi, oni gube sto miliona. To je biznis, nema tu šta Juka hoće, šta Juka neće. Ja ili bilo ko. Znači oni su tražili, insistirali na tom pravilu da NBA igrači ne igraju za reprezentacije.”
https://www.fokus.ba/sport/ostali-sport ... e/1107767/
-
kakavdanakneiskustvu
#8186 Re: Jusuf Nurkić
Svi NBA klubovi savetuju igračima da ne igraju za reprezentaciju, ali i Gasolu je to savetovano.
izjavio duško vujošević,kojem bi se valjda nurkić sad trebao bar javiti jer ga je selektor uvrstio na spisak reprezentativaca
izjavio duško vujošević,kojem bi se valjda nurkić sad trebao bar javiti jer ga je selektor uvrstio na spisak reprezentativaca
-
tr_ba
#8187 Re: Jusuf Nurkić
Nema tih miliona koji te mogu sprijeciti,ako ti nesto zelis ili hoces...
A ustvari,koga boli q hoce li se pojaviti na okupljanju ili ne?
Po meni bi bila veca steta da se sada pojavi,kada su se momci izborili za ovo do sada,bas ih je bilo lijepo gledati kako se bore i muce...
Doduse negledam reprezentaciju uzivo prijenose vec dugo,al to nemijenja stvari,da su ovi koji su dosada igrali,zasluzili i da nastave,pa i po cijenu debakla.
Po meni bi bila veca steta da se sada pojavi,kada su se momci izborili za ovo do sada,bas ih je bilo lijepo gledati kako se bore i muce...
Doduse negledam reprezentaciju uzivo prijenose vec dugo,al to nemijenja stvari,da su ovi koji su dosada igrali,zasluzili i da nastave,pa i po cijenu debakla.
-
kakavdanakneiskustvu
#8188 Re: Jusuf Nurkić
tr_ba wrote:Nema tih miliona koji te mogu sprijeciti,ako ti nesto zelis ili hoces...
-
fear the beard
#8189 Re: Jusuf Nurkić
HAHAHAHAHAHAHAHAH
PA VAS DVOJICA BI PRODALI BOSNU ZA MILJU

PA VAS DVOJICA BI PRODALI BOSNU ZA MILJU
-
kakavdanakneiskustvu
#8190 Re: Jusuf Nurkić
da,ti ces nam to reci,eto vidicemo hoce li se udostojiti bar javiti jednom vujosevicu
-
fear the beard
#8191 Re: Jusuf Nurkić
Ma to je jedino što ja zamjeram njemu u cijeloj prici to što nije odgovarao na pozive i seljacina je zbog toga što sam spomenuo vec..
Al' ova vaša prica je tako smijesna oko rizikovanja miliona..
Zato i dalje stoji moje da bi prodavali najvece državne tajne za jedno 10 hiljada
Al' ova vaša prica je tako smijesna oko rizikovanja miliona..
Zato i dalje stoji moje da bi prodavali najvece državne tajne za jedno 10 hiljada
-
kakavdanakneiskustvu
#8192 Re: Jusuf Nurkić
da,poznajes nas pa znas 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8193 Re: Jusuf Nurkić
Dobro, hajmo hipotetički pretpostaviti da je bilo ko od nas Jusuf Nurkić i da ima situaciju u kojoj mu kažu iz Portlanda, recimo, ovog ljeta potpisujemo s tobom ugovor od 100 miliona dolara, ali mi ti ne preporučujemo odlazak na okupljanje sa reprezentacijom, moraćeš sam platiti osiguranje, a u slučaju povrede, posao otpada....ili ti čak direktno sugerišu da su oni protiv odlaska na okupljanje reprezentacije.
Navijačka strana je nešto drugo, svi mi negodujemo što Jusuf Nurkić ne igra za reprezentaciju, ali hajmo biti NBA igrač koji je pred možda najvećim ugovorom u svojoj karijeri.
Navijačka strana je nešto drugo, svi mi negodujemo što Jusuf Nurkić ne igra za reprezentaciju, ali hajmo biti NBA igrač koji je pred možda najvećim ugovorom u svojoj karijeri.
-
kakavdanakneiskustvu
#8194 Re: Jusuf Nurkić
ponavljam,vidicemo hoce li se bar udostojiti odgovoriti vujosevicu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8195 Re: Jusuf Nurkić
To ga ništa ne košta i s ljudske strane bi se bar trebao jasno očitovati selektoru po pitanju svog statusa.
-
fear the beard
#8196 Re: Jusuf Nurkić
Tomahawk11 wrote:Dobro, hajmo hipotetički pretpostaviti da je bilo ko od nas Jusuf Nurkić i da ima situaciju u kojoj mu kažu iz Portlanda, recimo, ovog ljeta potpisujemo s tobom ugovor od 100 miliona dolara, ali mi ti ne preporučujemo odlazak na okupljanje sa reprezentacijom, moraćeš sam platiti osiguranje, a u slučaju povrede, posao otpada....ili ti čak direktno sugerišu da su oni protiv odlaska na okupljanje reprezentacije.
Tacnije hajmo biti Jusuf koji planira izgraditi dobru dvoranu od svojih para da bi djeca trenirala i još projekata koje planira upravo kad legnu pare..
Kakvi ba mi obicni prosjaci.
-
kakavdanakneiskustvu
#8197 Re: Jusuf Nurkić
Tomahawk11 wrote:To ga ništa ne košta i s ljudske strane bi se bar trebao jasno očitovati selektoru po pitanju svog statusa.
da,zato i kazem,vidicemo hoce li bar to uraditi
- Diwan
#8198 Re: Jusuf Nurkić
Diwan wrote:Malo ozbiljnije,
Da dodam još par misli na ovo gore izrečeno:
Što se tiče aktuelne situacije glede junskog odazivanja selektoru, smatram da nije realno očekivati da se Juka odozove niti bi trebali na tome inzistirati s obzirom na situaciju oko ugovora i obezbjeđivanja sebi dugoročne egzistencije. Mene zaboli šta on stavlja na stoneteniski sto i na patike, jer takva vrsta 'patriotizma' je populistička, seljačka i imbecilna.
Mene on ne ineteresuje kao lik ni sa ni bez reprezentacije, ali bi volio vidjeti taj njegov patriotizam na djelu, recimo u septembru. Valjda neće onda biti razlog da se mora spremati za novu sezonu, kao što je već bio jednom slučaj ili neki drugi.
-
SSemir
#8199 Re: Jusuf Nurkić
da ti neko da milion klikera odjebo bi bosnu, a pametujes covjeku koji ganja ugovor karijere. ajde boga titr_ba wrote:Nema tih miliona koji te mogu sprijeciti,ako ti nesto zelis ili hoces...
- Sidius
#8200 Re: Jusuf Nurkić
Kada je Pekovic trebao produziti ugovor sa Minnesotom, nije igrao to ljeto na EP. Selektor i savez su imali razumijevanja jer se radilo o "ugovoru zivota".
Ne znam kako to sve ide, i ja sam misljenja da treba doci na okupljanje.... ako nista da napravi press kao Mirza pa da objasni navijacima zasto nece igrati. Poruke na soc mrezama ne dolaze u obzir.
Kada su te utakmice kvalifikacija, a kada pocinje potpisivanje slobodnih igraca u NBA?
Je li se to mozda poklapa?
Ne znam kako to sve ide, i ja sam misljenja da treba doci na okupljanje.... ako nista da napravi press kao Mirza pa da objasni navijacima zasto nece igrati. Poruke na soc mrezama ne dolaze u obzir.
Kada su te utakmice kvalifikacija, a kada pocinje potpisivanje slobodnih igraca u NBA?
Je li se to mozda poklapa?