sta ti nije jasno Abu Yookka El Razbyachisafetba wrote:
s3
Jusuf Nurkić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- _mufljuz_
#501 Re: Sv: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
- MOSALJOZE
#505 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Zaebi ovo ranije od 5:39
-
Fact
- House
#507 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Gledamo Juku u NBA ove sezone
- alphonse kauders
#508 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Gledao sam ga jučer - impresivna pojava, masivno tijelo, dominantan u reketu, ali mora zaista poraditi na tehnici šuta i disciplini. Neki žgoljavi Belgijanac ga je jučer 2x tako krvnički izblokirao da je od frustracije Juka napravio namjeran, prilično nesportski faul na nekom mrši.
Pored toga, stav mu je sav bio arogantan "niko k'o ja", valjda još pod uticajem drafta, pa Abaz mora svako malo da ga spusti na zemlju.
Ono što bi mu mogla biti mana su fakat skočnost (brzina skoka mu je super, ali odraz 'nako) i ne baš prevelik raspon ruku (barem se meni tako učinilo). Pored toga, teži stalno da bocka rukama pokušavajući da izbije loptu protivničkom igraču, pa mi je jasno što je stalno u problemima sa ličnim.
Momak je nesumnjivo potencijal, ali ima još tu dosta da se radi s njom.
Pored toga, stav mu je sav bio arogantan "niko k'o ja", valjda još pod uticajem drafta, pa Abaz mora svako malo da ga spusti na zemlju.
Ono što bi mu mogla biti mana su fakat skočnost (brzina skoka mu je super, ali odraz 'nako) i ne baš prevelik raspon ruku (barem se meni tako učinilo). Pored toga, teži stalno da bocka rukama pokušavajući da izbije loptu protivničkom igraču, pa mi je jasno što je stalno u problemima sa ličnim.
- hrastov žižak
#509 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
učinilo ti se - 220 cmi ne baš prevelik raspon ruku (barem se meni tako učinilo).
-
AndreyBlanc
#510 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Apsolutno se slažem sa svim takođe sam ga gledao.alphonse kauders wrote:Gledao sam ga jučer - impresivna pojava, masivno tijelo, dominantan u reketu, ali mora zaista poraditi na tehnici šuta i disciplini. Neki žgoljavi Belgijanac ga je jučer 2x tako krvnički izblokirao da je od frustracije Juka napravio namjeran, prilično nesportski faul na nekom mrši.
Prepotentan, već zvijezda a ustvari ništa ne radi.
- MOSALJOZE
#511 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Prepotentan 
- hrastov žižak
#512 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
sramota šta reče za onako divno dijete.
-
palermo
#513 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
he, nije dugo trebalo da mu prišiju epitet
Dečko koji potpisuje za NBA klub i opet dolazi da igra u, zamisli U-20 reprezentaciji i to drugi razred, naziva se prepotentnim
Dečko koji potpisuje za NBA klub i opet dolazi da igra u, zamisli U-20 reprezentaciji i to drugi razred, naziva se prepotentnim
- alphonse kauders
#514 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ne treba stvari vaditi iz konteksta - epitet se, koliko sam primijetio, odnosio na njegovo povremeno ponašanje na utakmici protiv Belgije, a ne na njegovu ličnost i stav o reprezentaciji općenito.palermo wrote:he, nije dugo trebalo da mu prišiju epitet![]()
Mislim da mu niko ne želi zlo i niko neće da ga ovdje pljuje jer je momak postigao nevjerovatnu stvar sa svojih 19 godina, samo se skrenula pažnja da se na terenu preda malo previše emocijama i tu i tamo lakomislenim potezima, ali s obzirom na godine to je sasvim normalno i proći će, siguran sam.
Samo neka ga zdravlje posluži i biće od njega igračina
-
palermo
#515 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Bez potrebe si se javio.alphonse kauders wrote:
Ne treba stvari vaditi iz konteksta - epitet se, koliko sam primijetio, odnosio na njegovo povremeno ponašanje na utakmici protiv Belgije, a ne na njegovu ličnost i stav o reprezentaciji općenito.
Mislim da mu niko ne želi zlo i niko neće da ga ovdje pljuje jer je momak postigao nevjerovatnu stvar sa svojih 19 godina, samo se skrenula pažnja da se na terenu preda malo previše emocijama i tu i tamo lakomislenim potezima, ali s obzirom na godine to je sasvim normalno i proći će, siguran sam.
Samo neka ga zdravlje posluži i biće od njega igračina
Jesi li ti ovo napisao
Prepotentan, već zvijezda a ustvari ništa ne radi.
Nisi.
A jel izrečeno odnosno napisano. Jeste.
-
Arsene Wenger
#516 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Jebe mi se, nek bude prepotentan, sve dok to opravdava svojim igrama i dok to nije na štetu saigrača i repke. I Džordan je bio prepotentan, na kvadrat, pa koga briga...
Nego, sad imamo dvojicu NBA igrača!
Nego, sad imamo dvojicu NBA igrača!
- BHF_Manijak
#517 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Hmmm, vecinu stvari za koje ste napisalu da su mu mane, vecina kosarkaskih strucnjaka su rekli da su mu zapravo vrline i odlicne stvari. Eh sad, kome vjerovati? Nije tesko za pogoditi.
Inace, za sve sto ste nabrojali, neka, polahko, ako ga iko u tom pogledu moze popraviti i isklesati onda je to Ivanovic!

Inace, za sve sto ste nabrojali, neka, polahko, ako ga iko u tom pogledu moze popraviti i isklesati onda je to Ivanovic!
-
AndreyBlanc
#518 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Pa i mislio sam na igru protiv Belgije, ne umanjujem uopšte njegov kvalitet i talneta ovakav je jedan u milion kod nas i hvala bogu na tome, ali tako je izgledalo u toj utakmici niste ni gledali niti išta, više je odmagao nego pomagao, čak je i imao nesportski faul kada je maj-gerijem oborio kolegu iz belgijske repke, keep calm juče je odigrao top utakmicu zajebavao se, ali kad ane valja mu igra šta treba reć.
-
Fact
#519 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Koji to košarkaški sturčnjaci smatraju da mu je tehnika vrlina?Koji smatraju da mu je mentalna stabilnost/snaga vrlina?BHF_Manijak wrote:Hmmm, vecinu stvari za koje ste napisalu da su mu mane, vecina kosarkaskih strucnjaka su rekli da su mu zapravo vrline i odlicne stvari. Eh sad, kome vjerovati? Nije tesko za pogoditi.![]()
![]()
Inace, za sve sto ste nabrojali, neka, polahko, ako ga iko u tom pogledu moze popraviti i isklesati onda je to Ivanovic!![]()
Molim citat neke relevantne osobe.
Fizičke predispozicije i brzo napredovanje su mu najjače osobine.Na ovom gore još mora raditi.
- BHF_Manijak
#520 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Govorim o rasponu ruku, skoku, kretanju i radu nogama. 
-
vryzas
#521 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Nevjerovatano poboljsanje u nekim segmentima u odnosu na proslu godinu...najbolje od svega sto ima jos dosta prostora za napredak! Odbranu mora podici za dva nivoa vise jer ima sve predispozicije da bude dobar odbrambeni igrac. Moguce da su ove neke "greske" prouzrokovane padom koncentracije zbog "jacine" protivnika, obzirom da je pravio propuste u banalnim stvarima tipa ulazak u kontakt protivnickom igracu prilikom gradjenja, a to je opet jedna od stvari na kojoj mora raditi.
Nadam se da ce ostati zdrav...ostalo ce doci na svoje koliko vidim!
Nadam se da ce ostati zdrav...ostalo ce doci na svoje koliko vidim!
- alphonse kauders
#522 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Kakav završetak turnira - izdominirao Belgiju koja mu je pravila probleme u prvoj utakmici. Probali sa Hack a Shaq (Juku) taktikom, ali šutao slobodna bacanja k'o Dražen Petrović.
Samo neka ga povrede zaobiđu, biće životinja!

Samo neka ga povrede zaobiđu, biće životinja!
-
MoodSwingeR
#523 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
http://www.denverstiffs.com/2014/7/16/5 ... mpionships
U Denveru se pitaju gdje ima stream sa ovih utakmica B-divizije da malo pogledaju Juku. Hajde da se i oni malo muce sa linkovima za stream kosarkaskih utakmica, dosta smo mi...
U Denveru se pitaju gdje ima stream sa ovih utakmica B-divizije da malo pogledaju Juku. Hajde da se i oni malo muce sa linkovima za stream kosarkaskih utakmica, dosta smo mi...
- Altsa
#524 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
meni na oko izgleda poprilicno trapav...dominirao na turniru jer je fizicki dominantan nad drugim igracima ali ne znam kako ce proci kada naleti na nekoga sebi ravnog ili jaceg...treba mnogo rada i truda da se poboljsa ali mlad je i on ce to sigurno uspjeti
-
vehab koluhija
#525 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Upravo tako.Altsa wrote:meni na oko izgleda poprilicno trapav...dominirao na turniru jer je fizicki dominantan nad drugim igracima ali ne znam kako ce proci kada naleti na nekoga sebi ravnog ili jaceg...treba mnogo rada i truda da se poboljsa ali mlad je i on ce to sigurno uspjeti