Jusuf Nurkić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- kamen spoticanja
#151 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Juce protiv zadra 16 poena, 6 skokova i 4 blokade za 15 minuta na terenu
-
matematicar_teski
#152 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
juka oplodio sinoc djuguma 
- MOSALJOZE
#153 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Pismonosa wrote:. Imamo igračinu, nema govora
-
SundanceKid
#154 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Pismonosa wrote:Juka se odlično kreće s obzirom na svoju visinu. Ima dobar tajming za skok i fin odraz. Samo mi malo djeluje tehnički nedorađen kad je šut sa distance u pitanju. Čak nije toliko ni neprecizan, više to malo ružni izgleda zbog stila šutanja. A većina teškaša svakako ima taj problem. S tim da je Juka još mlad i da će i to popraviti kroz treninge. Imamo igračinu, nema govora
Ovo me najvise interesuje. Nisam imao puno prilike gledat ga, na youtubeu nema bas puno njegovih klipova, manje vise ovaj International Scouting Report - Jusuf Nurkic 2013 je najvise sto sam mogao naci, a sudeci po tom videu kad gledam zakucavanja i blokade, cini mi se da mu je dohvat stravicno mali s obzirom da se radi o igracu od 2.10... ??
Ako ga je neko pratio vise, volio bih cut (objektivan komentar, ne navijacki, ko sto gotivimo Mirzu, Dzeku i druge pa su nam najbolji na svijetu
- Artest
#155 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ima 120 cm iz mjesta. Kao i Pau i Marc Gasol. Ili Pekovic.SundanceKid wrote:Pismonosa wrote:Juka se odlično kreće s obzirom na svoju visinu. Ima dobar tajming za skok i fin odraz. Samo mi malo djeluje tehnički nedorađen kad je šut sa distance u pitanju. Čak nije toliko ni neprecizan, više to malo ružni izgleda zbog stila šutanja. A većina teškaša svakako ima taj problem. S tim da je Juka još mlad i da će i to popraviti kroz treninge. Imamo igračinu, nema govora
Ovo me najvise interesuje. Nisam imao puno prilike gledat ga, na youtubeu nema bas puno njegovih klipova, manje vise ovaj International Scouting Report - Jusuf Nurkic 2013 je najvise sto sam mogao naci, a sudeci po tom videu kad gledam zakucavanja i blokade, cini mi se da mu je dohvat stravicno mali s obzirom da se radi o igracu od 2.10... ??![]()
Ako ga je neko pratio vise, volio bih cut (objektivan komentar, ne navijacki, ko sto gotivimo Mirzu, Dzeku i druge pa su nam najbolji na svijetuhehe) jel mi se to samo cini ili..??
Momak nabio index 28 za 15 min., i dodje delegat da trazi mane.
- _mufljuz_
#156 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
sto ga nije bilo u repki na prvenstvu ako smijem da pitam?
-
LSD
#157 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Nema šta, naredne godine je na NBA draftu....a za dvije godine previđam da postane lider reprezentacije (iako ce Mirza biti i dalje kapiten).
- Artest
#158 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Imao je neku povredu, a i Aco je kontao da mu je korisnije da samostalno trenira i sprema se za Cedevitu. Mogao je vala komotno ispred skalamerije Sinanovica koji je presjedio prvenstvo._mufljuz_ wrote:sto ga nije bilo u repki na prvenstvu ako smijem da pitam?
Mali ima potencijal da dominira u oba pravca, to raduje.
- _mufljuz_
#159 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
fala za odgovorArtest wrote:Imao je neku povredu, a i Aco je kontao da mu je korisnije da samostalno trenira i sprema se za Cedevitu. Mogao je vala komotno ispred skalamerije Sinanovica koji je presjedio prvenstvo._mufljuz_ wrote:sto ga nije bilo u repki na prvenstvu ako smijem da pitam?
Mali ima potencijal da dominira u oba pravca, to raduje.
-
SundanceKid
#160 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
1. To sto je za tebe objektivno pitanje o nekoj fizickoj karakteristici igraca "trazenje mana" ili provokacija - to je odraz tvog intelektualnog stadija (slicna situacija ko na temi o Mirzi, ovi sto su prekjuce poceli kosarku gledat, valjda od dragosti i uzbudjenja sto imamo kvalitetnog igraca, ne daju ni pitat bilo sta o njemu - najbolji je na svijetu i tackaArtest wrote:Ima 120 cm iz mjesta. Kao i Pau i Marc Gasol. Ili Pekovic.SundanceKid wrote:Pismonosa wrote:Juka se odlično kreće s obzirom na svoju visinu. Ima dobar tajming za skok i fin odraz. Samo mi malo djeluje tehnički nedorađen kad je šut sa distance u pitanju. Čak nije toliko ni neprecizan, više to malo ružni izgleda zbog stila šutanja. A većina teškaša svakako ima taj problem. S tim da je Juka još mlad i da će i to popraviti kroz treninge. Imamo igračinu, nema govora
Ovo me najvise interesuje. Nisam imao puno prilike gledat ga, na youtubeu nema bas puno njegovih klipova, manje vise ovaj International Scouting Report - Jusuf Nurkic 2013 je najvise sto sam mogao naci, a sudeci po tom videu kad gledam zakucavanja i blokade, cini mi se da mu je dohvat stravicno mali s obzirom da se radi o igracu od 2.10... ??![]()
Ako ga je neko pratio vise, volio bih cut (objektivan komentar, ne navijacki, ko sto gotivimo Mirzu, Dzeku i druge pa su nam najbolji na svijetuhehe) jel mi se to samo cini ili..??
Momak nabio index 28 za 15 min., i dodje delegat da trazi mane.I jos se hvali kako ga nije gledao, lupa visine i sl.
2. To sto ja nisam puno imao priliku gledati Nurkica i napisao to - to mene razlikuje od takvih balkanoida kao sto si ti, jer kad mi nesto nije jasno ja pitam, trazim drugo misljenje i znanje (primjetices da nisam nista konstatovo i tvrdio, nego PITAO
- hrastov žižak
#161 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Juki je stvarno možda najveća mana što je neeksplozivan kad sunožno skače. To nadoknađuje dužinom. Najbitnije je da zadrži lakonogost, za dobre odbrane je to uz dužinu najvažnije.
- Artest
#162 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Da te zaista zanima, potrudio bi se da saznas direktnim posmatranjem. Vise puta je receno da se sve utakmice mogu pogledat na stranici ABA lige.SundanceKid wrote: 1. To sto je za tebe objektivno pitanje o nekoj fizickoj karakteristici igraca "trazenje mana" ili provokacija - to je odraz tvog intelektualnog stadija (slicna situacija ko na temi o Mirzi, ovi sto su prekjuce poceli kosarku gledat, valjda od dragosti i uzbudjenja sto imamo kvalitetnog igraca, ne daju ni pitat bilo sta o njemu - najbolji je na svijetu i tacka). Drago mi je sto osjecas takvu potrebu da zastitis Nurkica, al ne brini druze, to sto ja nesto pitam je rezultat moje zelje da upoznam sve njegove karakteristike, dobre i lose, a i meni je momak drag.
2. To sto ja nisam puno imao priliku gledati Nurkica i napisao to - to mene razlikuje od takvih balkanoida kao sto si ti, jer kad mi nesto nije jasno ja pitam, trazim drugo misljenje i znanje (primjetices da nisam nista konstatovo i tvrdio, nego PITAO). Pokusao sam u svom postu napisat da ne zelim navijacki komentar, upravo da ne vodim ovakve nebulozne razgovore, evo boldiro sam ti pa procitaj jos jednom.
Mani me ispraznih predavanja i autisticnog ponavljanja da ste vi realisti, a ovi drugi patrioti koji od jucer prate NBA.
Jusuf Nurkic nema specijalan odraz, sto ga ne sputava da bude klasa, cak i u NBA.
Haj sad, setnja, nebalkanoidu.
-
SundanceKid
#163 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Legendo, ja cu pitat sta je meni ceif i volja, to je bar jasno. Zasto se ti samo osjecas prozvanim, i pozvanim da odgovaras na moje postove - i to je valjda samo tebi i tvom mozgu jasno.Artest wrote:Da te zaista zanima, potrudio bi se da saznas direktnim posmatranjem. Vise puta je receno da se sve utakmice mogu pogledat na stranici ABA lige.SundanceKid wrote: 1. To sto je za tebe objektivno pitanje o nekoj fizickoj karakteristici igraca "trazenje mana" ili provokacija - to je odraz tvog intelektualnog stadija (slicna situacija ko na temi o Mirzi, ovi sto su prekjuce poceli kosarku gledat, valjda od dragosti i uzbudjenja sto imamo kvalitetnog igraca, ne daju ni pitat bilo sta o njemu - najbolji je na svijetu i tacka). Drago mi je sto osjecas takvu potrebu da zastitis Nurkica, al ne brini druze, to sto ja nesto pitam je rezultat moje zelje da upoznam sve njegove karakteristike, dobre i lose, a i meni je momak drag.
2. To sto ja nisam puno imao priliku gledati Nurkica i napisao to - to mene razlikuje od takvih balkanoida kao sto si ti, jer kad mi nesto nije jasno ja pitam, trazim drugo misljenje i znanje (primjetices da nisam nista konstatovo i tvrdio, nego PITAO). Pokusao sam u svom postu napisat da ne zelim navijacki komentar, upravo da ne vodim ovakve nebulozne razgovore, evo boldiro sam ti pa procitaj jos jednom.
Mani me ispraznih predavanja i autisticnog ponavljanja da ste vi realisti, a ovi drugi patrioti koji od jucer prate NBA.
Jusuf Nurkic nema specijalan odraz, sto ga ne sputava da bude klasa, cak i u NBA.
Haj sad, setnja, nebalkanoidu.
Lijep pozdrav
-
matematicar_teski
#164 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
JUKA NE MERE DA skace, previse oplodi na zemlji, jos da oplodjava u skokou bio bi bolji od hakeema, ovako je level vec sabonisa.
-
neno#4
#165 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Polako, kakva NBA..Da se zavrsi sezona sa Cedevitom, da ga Jasko jos nastavi sjajno dozirati i koristiti, onda U 20, pa kvalifikacije..
-
__Phoenix__
#166 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Najnoviji ranking, Jusuf na 20. mjestu
http://www.draftexpress.com/rankings/Top-100-Prospects/
- BHF_Manijak
#167 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Kol'ko je napredovao?
-
__Phoenix__
#168 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Mislim da nije bio među 30 kad sam gledao u decembru...
-
zlajapravaraja
#169 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Prica o Jusufu na zvanicnoj stranici Eurocupa
http://www.eurocupbasketball.com/eurocu ... t/i/130110
http://www.eurocupbasketball.com/eurocu ... t/i/130110
-
Sarajevica
#170 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Jel cemo dobiti U20 repku do sljedeceg prvenstva?neno#4 wrote:Polako, kakva NBA..Da se zavrsi sezona sa Cedevitom, da ga Jasko jos nastavi sjajno dozirati i koristiti, onda U 20, pa kvalifikacije..
-
neno#4
#171 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Kako mislis je li cemo dobiti? Mi smo organizatori U 20 prvenstva koje ce biti odigrano na Ilidzi od 8. do 18. jula na kojoj ce nas Nurkic, Buza, Vrabac, Glogovac i ostali odvesti ako Bog da u A diviziju..Sarajevica wrote:Jel cemo dobiti U20 repku do sljedeceg prvenstva?neno#4 wrote:Polako, kakva NBA..Da se zavrsi sezona sa Cedevitom, da ga Jasko jos nastavi sjajno dozirati i koristiti, onda U 20, pa kvalifikacije..
- MOSALJOZE
#172 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Pa šta je ovo neno.Nismo ni mogao zamisliti da ćemo mi nekada imati ove mladje selekcije,a još da mi organizujemo EP
.Sve pohvale KSBIH 
-
zlajapravaraja
#173 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
UranioMOSALJOZE wrote:Pa šta je ovo neno.Nismo ni mogao zamisliti da ćemo mi nekada imati ove mladje selekcije,a još da mi organizujemo EP![]()
![]()
![]()
.Sve pohvale KSBIH
Ovo ce biti vec 3. prvenstvo koje organizujemo, doduse uvijek B-divizija, ali kao sto kazes: i to je nesto
- MOSALJOZE
#174 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ma znam pratim ja,nego drago mi što nam FIBA vjeruje,još kad bi dobili pozivnicu za SPzlajapravaraja wrote:UranioMOSALJOZE wrote:Pa šta je ovo neno.Nismo ni mogao zamisliti da ćemo mi nekada imati ove mladje selekcije,a još da mi organizujemo EP![]()
![]()
![]()
.Sve pohvale KSBIH
![]()
Ovo ce biti vec 3. prvenstvo koje organizujemo, doduse uvijek B-divizija, ali kao sto kazes: i to je nesto
-
Sarajevica
#175 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
neno#4 wrote: Kako mislis je li cemo dobiti? Mi smo organizatori U 20 prvenstva koje ce biti odigrano na Ilidzi od 8. do 18. jula na kojoj ce nas Nurkic, Buza, Vrabac, Glogovac i ostali odvesti ako Bog da u A diviziju..
Bh. centar Jusuf Nurkić među 20 najboljih mladih košarkaša svijeta
Jusuf Nurkić, bh. reprezentativac i član zagrebačke Cedevite, uvršten je među 30 najboljih mladih košarkaša svijeta u izboru košarkaškog portala Draft Express.
Nurkić je među igračima koji bi se ove godine mogli naći na junskom draftu za NBA ligu. Navedeni portal je bh. reprezentativca svrstao u prvi krug od 30 igrača koje će birati najbolji košarkaški klubovi svijeta.
"Teško da ću ove godine biti na draftu mada se o tome brine moj agent. Moje je samo da igram ono što volim. Fokusiran sam na Cedevitu i na njen uspjeh", kaže Nurkić za Klix.ba.
Prema izboru Draft Expressa, na prvom mjestu igrača koji ulaze u prvi krug nalazi se 18-godišnji student Kansasa Andrew Wiggins. Njegov vršnjak sa koledža Duke Jabari Parker je na drugom mjestu dok je 19-godišnji Joel Embiid na trećem mjestu.
Među 20 najboljih mladih košarkaša ušli su Dario Šarić, član zagrebačke Cibone.
Među igračima drugog kruga su Vasilije Mičić, član Mega Vizure i Partizanov Bogdan Bogdanović.
Kao što je bio slučaj i do sada, najviše igrača na draftu bit će iz američke košarkaške koledž lige.
Mnogi skauti, menadžeri, treneri i novinari vjeruju da će upravo ovogodišnji draft biti najspektakularniji do sada s obzirom na kvalitet igrača koji ulaze u NBA.