Jusuf Nurkić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
neno#4
#126 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Jok, eto star je sa 19 godina. Bas star.
Rutinska partija. Kada je bilo najpotrebnije povukao je.
Ubacio 11 poena, imao 6 skokova, 6 faula napravljeno nad njim. Index 21 najveci u timu za samo 16 minuta na terenu.
Ubacio 11 poena, imao 6 skokova, 6 faula napravljeno nad njim. Index 21 najveci u timu za samo 16 minuta na terenu.
-
nema me tamo
#127 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Al' nije balavac na to sam mislio..neno#4 wrote:Jok, eto star je sa 19 godina. Bas star.
15 godina je malo s 19 vec razmisljas glavom u punoj mašini..
Inace odlican veceras
-
matematicar_teski
#128 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
ne gledah veceras tekmu, kakv je juka bio ? Ima li gdje kakav klip
-
neno#4
#129 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Centar sa 23 godine nije star, a kamoli sa 19. Jednostavno se sporije razvijaju. Oni igra kosarku na vrhunskom nivou i to je jedan od glavnih kotaca svog tima. A to nimalo nije lagano. Ti ocekujes mozda da sa 17 pruzaju partije u seniorskom nivou?nema me tamo wrote:Al' nije balavac na to sam mislio..neno#4 wrote:Jok, eto star je sa 19 godina. Bas star.
15 godina je malo s 19 vec razmisljas glavom u punoj mašini..![]()
Inace odlican veceras
-
nema me tamo
#130 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
S 17 ne.neno#4 wrote:Centar sa 23 godine nije star, a kamoli sa 19. Jednostavno se sporije razvijaju. Oni igra kosarku na vrhunskom nivou i to je jedan od glavnih kotaca svog tima. A to nimalo nije lagano. Ti ocekujes mozda da sa 17 pruzaju partije u seniorskom nivou?nema me tamo wrote:Al' nije balavac na to sam mislio..neno#4 wrote:Jok, eto star je sa 19 godina. Bas star.
Inace odlican veceras
S 19 da, i to da bude konstantan.
Pricam samo o Jusufu jer je on stvarno vanserijski talenat..
Eh sad problem je samo u mozgu sto se tice brzih licnih grešaka.
A ja licno smatram da sa svojih 19 godina vec treba da ukloni taj problem svjetlosnom brzinom.I da, mnogo igraca imas i u fudbalu i košarci gdje su vec pokazivali zrelost s 17-18..Neznam ocigledno imamo neke nesuglasice sto se tice te teme.
- shalla
#131 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Hajde nabroj 5 centara koji su sa 19 godina bili formirani igraci?nema me tamo wrote:S 17 ne.neno#4 wrote:Centar sa 23 godine nije star, a kamoli sa 19. Jednostavno se sporije razvijaju. Oni igra kosarku na vrhunskom nivou i to je jedan od glavnih kotaca svog tima. A to nimalo nije lagano. Ti ocekujes mozda da sa 17 pruzaju partije u seniorskom nivou?nema me tamo wrote: Al' nije balavac na to sam mislio..
Inace odlican veceras
A ja licno smatram da sa svojih 19 godina vec treba da ukloni taj problem svjetlosnom brzinom.I da, mnogo igraca imas i u fudbalu i košarci gdje su vec pokazivali zrelost s 17-18..Neznam ocigledno imamo neke nesuglasice sto se tice te teme.
Cisto da vidim o kojem mi to nivou ovdje pricamo...
-
neno#4
#132 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Nabroji mi tri centra u Europi '94 godiste koji igraju kosarku na ovom nivou na kojem je Jusuf igra tako dobro? Samo to. Ako ti tvrdis da treba da bude konstantan sa 19 godina, onda iskreno prijatelju kani se kosarke.S 17 ne.
-
__Phoenix__
#133 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Sljedeći NBA draft 2014. je jedan od najjačih u historiji i najjači u zadnjih deset godina, Jusuf je tu po svim skautima i stručnjacima treći najbolji centar. Svaka čast.
-
__Phoenix__
#134 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Mitch, Noah su krilni centri, ostala dva nisu nikako bolje rangirana, provjeri svoje izvore...
-
nema me tamo
#135 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
neno#4 wrote:Nabroji mi tri centra u Europi '94 godiste koji igraju kosarku na ovom nivou na kojem je Jusuf igra tako dobro? Samo to. Ako ti tvrdis da treba da bude konstantan sa 19 godina, onda iskreno prijatelju kani se kosarke.S 17 ne.
Pa on i jeste konstantan po poenima, skokovima..
Al' i po brzim licnim greskama..
A gore sam ti napisao da pricam samo o JUSUFU koji je po meni Vanserijski talenat..
Jer lik ima sve i masu, kretnju, skok šut...
Jedino sto mu se te licne pripisuju godinama, a po meni je 19 i više nego dovoljno da rijesi taj problem svjetlosnom brzinom.
-
neno#4
#136 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Naravno da nije tacno. Problem s licnim greskama ce da rijesi tek za 2-3 sezone..Sa 19 godina jednostavno tako igra..Jusuf igra u svakoj utakmici sa 150 posto i zato cesto ulazi u probleme sa licnim greskama...A plus je i povrijedjen u posljednje vrijeme..nema me tamo wrote:neno#4 wrote:Nabroji mi tri centra u Europi '94 godiste koji igraju kosarku na ovom nivou na kojem je Jusuf igra tako dobro? Samo to. Ako ti tvrdis da treba da bude konstantan sa 19 godina, onda iskreno prijatelju kani se kosarke.S 17 ne.
Pa on i jeste konstantan po poenima, skokovima..
Al' i po brzim licnim greskama..![]()
A gore sam ti napisao da pricam samo o JUSUFU koji je po meni Vanserijski talenat..
Jer lik ima sve i masu, kretnju, skok šut...
Jedino sto mu se te licne pripisuju godinama, a po meni je 19 i više nego dovoljno da rijesi taj problem svjetlosnom brzinom.
-
Arsene Wenger
#137 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ljudi ja sam ubijeđen da je Jusuf jedan od najboljih centara u budućnosti NBA lige, pa nek mi se smije ko hoće i koliko hoće
Visočiji je od Dwight Howarda i ne znam što ne bi mogao biti bolji od nekog tamo Brook Lopeza ili Marc Gasola. Treba pozitivno razmišljati.
Visočiji je od Dwight Howarda i ne znam što ne bi mogao biti bolji od nekog tamo Brook Lopeza ili Marc Gasola. Treba pozitivno razmišljati.
-
matematicar_teski
#138 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
jucer juka unistio milutinova, kojeg su skautirali hawksi 
-
kakavdanakneiskustvu
#139 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Arsene Wenger wrote:Ljudi ja sam ubijeđen da je Jusuf jedan od najboljih centara u budućnosti NBA lige, pa nek mi se smije ko hoće i koliko hoće![]()
koliko je nurkić visok?
- -danTe-
#140 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
2,12kakavdanakneiskustvu wrote:Arsene Wenger wrote:Ljudi ja sam ubijeđen da je Jusuf jedan od najboljih centara u budućnosti NBA lige, pa nek mi se smije ko hoće i koliko hoće![]()
koliko je nurkić visok?
-
kakavdanakneiskustvu
#141 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
-danTe- wrote:2,12kakavdanakneiskustvu wrote:Arsene Wenger wrote:Ljudi ja sam ubijeđen da je Jusuf jedan od najboljih centara u budućnosti NBA lige, pa nek mi se smije ko hoće i koliko hoće![]()
koliko je nurkić visok?
znači porastao je,pa cent dva viši od howarda
-
Arsene Wenger
#142 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
2.12 m visine, 123 kg žive vage, a što je po mom mišljenju važnije od svega navedenog - jako pokretljiv. I najbitnije: ima tu još puno prostora za razvoj. Šteta što u reprezentaciji nemamo nekog iskusnijeg kvalitetnog centra, veterana koji bi mu mogao poslužiti kao "role model". Mislim da je to krucijalna stvar u razvoju, kako u sportu tako i u životu. Neko od koga se mogu "pokrasti" fazoni, mentalni pristup itd. Shaquille O'Neal-u je prije početka njegove prve NBA sezone tutor bio Magic Johnson.
Last edited by Arsene Wenger on 11/01/2014 19:23, edited 1 time in total.
- hrastov žižak
#143 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
juka odličan bio, učestvovo u preokretu za pobjedu.
- hrastov žižak
#144 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
opet juka izjusufovo 
- Pismonosa
#145 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Nikako da upratim te satnice Cedevite, kad igraju i to. A fakat imam želju da vidim neku Jukinu utakmicu. Može li se to naći negdje na snimku?hrastov žižak wrote:opet juka izjusufovo
- hrastov žižak
#146 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
ovo sinoć je u eurokupu protiv zaragoze. inače, arena prenosi aba ligu, ali koliko ja znam nema snimaka.Pismonosa wrote:Nikako da upratim te satnice Cedevite, kad igraju i to. A fakat imam želju da vidim neku Jukinu utakmicu. Može li se to naći negdje na snimku?hrastov žižak wrote:opet juka izjusufovo
-
Park
#147 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
http://www.abaliga.com/n72/ABA_Contents/League_Video Na ovom linku su ti snimci svih utakmica ABA ligehrastov žižak wrote:ovo sinoć je u eurokupu protiv zaragoze. inače, arena prenosi aba ligu, ali koliko ja znam nema snimaka.Pismonosa wrote:Nikako da upratim te satnice Cedevite, kad igraju i to. A fakat imam želju da vidim neku Jukinu utakmicu. Može li se to naći negdje na snimku?hrastov žižak wrote:opet juka izjusufovo
- Mali_Vuk
#148 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
http://www.abaliga.com/a6958/League_Vid ... ideo_.html
Protiv Krkana, za ono malo minuta koje mu je dao Repeša..
Poeni: 12 Na minutama videa: 12:51 ; 17:55 ; 36:05 ; 39:00 ; 40:29 /zakucavanje/ ; 1:00:47
Skokovi: 3 Na minutama videa: 18:39 ; 41:19 ; 54:17
Blokade 3 Na minutama videa: 14:28 ; 15:40 ; 38:11
Dobro odigrana odbrana: 18:12 ; 35:21
Asistencija: 54:18
Većinu utakmice ga Repeša drži na klupi. Svaku minutu koju dobije Juka maksimalno iskoristi. I opet se Repeša dere na njega nešto
Valjda mu takav stil, hoće da napravi od Jusufa pravu igračinu. Da ga ne cijeni riješio bi ga se odavno.
Protiv Krkana, za ono malo minuta koje mu je dao Repeša..
Poeni: 12 Na minutama videa: 12:51 ; 17:55 ; 36:05 ; 39:00 ; 40:29 /zakucavanje/ ; 1:00:47
Skokovi: 3 Na minutama videa: 18:39 ; 41:19 ; 54:17
Blokade 3 Na minutama videa: 14:28 ; 15:40 ; 38:11
Dobro odigrana odbrana: 18:12 ; 35:21
Asistencija: 54:18
Većinu utakmice ga Repeša drži na klupi. Svaku minutu koju dobije Juka maksimalno iskoristi. I opet se Repeša dere na njega nešto
- Pismonosa
#149 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
@hrastov žižak, @park Zahvaljujem 
- Pismonosa
#150 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Juka se odlično kreće s obzirom na svoju visinu. Ima dobar tajming za skok i fin odraz. Samo mi malo djeluje tehnički nedorađen kad je šut sa distance u pitanju. Čak nije toliko ni neprecizan, više to malo ružni izgleda zbog stila šutanja. A većina teškaša svakako ima taj problem. S tim da je Juka još mlad i da će i to popraviti kroz treninge. Imamo igračinu, nema govora