Upravo tako i nas generalni stav je da diyemo igrace u raynim sportovima u zvijezde prije nego su ista dali za ovu drzavu...tako je u fudbalu tako je i u kosarci. Za vrijeme mandata upravo tog Haruna po prvi put u istoriji sve su nam selekcije medju velikima i niko ne spori da je u mladjim selekcijama za to zasluzan svojim igrama i Jusuf Nurkic ali ako se on ovako moze ponasati onda ne vidim razloga za sto ne bi mogli svi igraci. Ali opet ponavljam ovdje se radi o neiskustvu i naivnosti Nurkica i o te kakvoj proracunatosti njegovog menadzera koji zivi od raznoraznih Nurkica i umjesto da se sve po spisku tom glavonji napada se savez koji samo radi po propisima a na svakom drugom mjestu se napada sve u drzavi zato sto se ne radi po propisima.Murat Sabanovic wrote:svi mi zelimo da on igra na EP, ali njegovo BALAVO ponasanje i izjava: ne zelim vise da ista imam sa ljudima u savezu je nedopustivo.u ozbiljnim drzavama,mediji bi ga razapeli,tako da se nikad vise ne bi usudio da daje izjave ovog tipa.u ostalom,harun je vise do sada ucionio za BH-kosarku,nego sto ce to nurko uciniti za cijele svoje kariere.ako momak zeli da igra- bujrum ! ukoliko ne zeli,ima onda ko hoce.OldMayor wrote:Dobro ljudi mene kao navijaca iskreno boli vise briga ko je kriv, Harun, Juka, menadzer, nana fata, reis ceric...boli me briga.
Ja hocu da gledam Juku na EP, pa ako treba KS da ide na noge i opet upada na treninge, neka to urade. Ako treba da priznaju da su krivi, iako mozda nisu, neka urade i to. Pa jbmu nije sad bitno ko je kriv, opet se prepucavaju ko u kvalifikacijama, ne treba nam to. Neka sjednu i rijese ovo, a onda neka daju izjavu za medije kako je proslo. Ovako samo prave jos vise stete.
Jusuf Nurkić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1076 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
- OldMayor
#1077 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Drug, Nurkic je jos dijete.Murat Sabanovic wrote:svi mi zelimo da on igra na EP, ali njegovo BALAVO ponasanje i izjava: ne zelim vise da ista imam sa ljudima u savezu je nedopustivo.u ozbiljnim drzavama,mediji bi ga razapeli,tako da se nikad vise ne bi usudio da daje izjave ovog tipa.u ostalom,harun je vise do sada ucionio za BH-kosarku,nego sto ce to nurko uciniti za cijele svoje kariere.ako momak zeli da igra- bujrum ! ukoliko ne zeli,ima onda ko hoce.OldMayor wrote:Dobro ljudi mene kao navijaca iskreno boli vise briga ko je kriv, Harun, Juka, menadzer, nana fata, reis ceric...boli me briga.
Ja hocu da gledam Juku na EP, pa ako treba KS da ide na noge i opet upada na treninge, neka to urade. Ako treba da priznaju da su krivi, iako mozda nisu, neka urade i to. Pa jbmu nije sad bitno ko je kriv, opet se prepucavaju ko u kvalifikacijama, ne treba nam to. Neka sjednu i rijese ovo, a onda neka daju izjavu za medije kako je proslo. Ovako samo prave jos vise stete.
Pa jebote menadzeri su ti ko pijavice, bog sami zna koliko je igraca propalo zbog istih. On je upao sada u taj sistem i ti moras shvatiti da je pod ogromnim pritiscima bio sa svim strana, pa skontaj u ovim godinaam udjes bolan u NBA u prvih 20, tamo te ceka Denver, ovamo te tusnuli da igras B diviziju, pa te jos cekaju kvalifikacije...to je velik pritisak na momka njegovih godina.
I ja ga u potpunosti razumijem, ali treba smiriti loptu i neka oni porazgovaraju, pa da se to rijesi.
Ja ne zelim da optuzujem ni njega ni savez, ali generalno na njegovoj sam strani. Ono igranje u B diviziji ni dan danas ne razumijem, neko je rekao da je to kao Nurkci zelio, ali po njegovoj prici nije to bas tako bilo.
A savezu nikako ne mogu vjerovati u potpunosti, dok god je tamo pokvarena gnjida Konakovic, ma kakvi ljudi ostali da su oko njega.
- Murat Sabanovic
#1078 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
nurko je profesionalac i poznat mu je kodeks ponasanja.naucio je on u laskom,olimpiji,zadru i cedeviti kako se ponasa jedan sportista i profesionalac. sigurno je da menadzer ima uticaja na njegove odluke,ali izjaviti : kako ne zeli nikakav kontakt sa ljudima iz saveza je vise nego bezobrazno.u savezu sigurno ima ljudi koji ne rade za dobrobit BH-kosarke,ali isto tako ima i onih koji se satrase da pomaknu stvari na jedan veci nivo.
u zadnjih par godina pomak nase kosarke je ocigledan, a to je iskljucivo zahvaljujuci harunuvoj ekipi. i onda dodje neki balavac i pocne srati kako je on u pravu....
u zadnjih par godina pomak nase kosarke je ocigledan, a to je iskljucivo zahvaljujuci harunuvoj ekipi. i onda dodje neki balavac i pocne srati kako je on u pravu....
- diason
#1079 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Jusufa malo Shaq zafrkaje
(u Jukinu odbranu, niko mu se nije otvorio)
- It_is_a_Leclerc
#1080 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Sad će te ovaj delegat gore napasti kako si plaćenik njegovog mendžera. Ne razumiju to ljudi. Kratkovidno, implusivno, bez ikakvog rezona i razmišljanja, samo žele da se nekog i o nečemu pljuje. Interes državne reprezentacije je delegatima poput Hrasno apsolutno zadnja rupa na svirali.OldMayor wrote:Dobro ljudi mene kao navijaca iskreno boli vise briga ko je kriv, Harun, Juka, menadzer, nana fata, reis ceric...boli me briga.
- insaneinthebrain
#1081 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
juka i hot potatodiason wrote:Jusufa malo Shaq zafrkaje(u Jukinu odbranu, niko mu se nije otvorio)
evo ovdje mozete i glasati
http://allball.blogs.nba.com/category/shaqtin-a-fool/
- House
#1082 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Sanders prekucao 
-
Baresi 6
#1083 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
info iz druge ruke, nurkic je htio igrat b divizuju da bi amerima mogo prodat da je evropski u-20 prvak a onda to isto iskoristit da digne sidro iz reprzentacije (ko fol sta on ima igrat tu b diviziju), znaci mac s dvije ostrice, il win win situacija, sigurno maslo onog supka menadjera
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#1084 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Koja demagogija iz tvog pera da sam se evo sav najezio. Izvini molim te sto zelim da se postuju pravila i sto smatram da ta pravila trebaju da vaze za sve igrace. Ako je to tvoj nacin zivota OK onda te i razumijem ali moj nije i nece nikada biti. Za mene pravila i zakoni koji su na snazi ma kakvi da su vaze i ja ih postujem a u kosarci sam bio i predugo da bi mi ti mogao drzati moralna predavanja o Jusufu Nurkicu i njegovim nesavjesnim igrarijama na celu sa njegovim menadzerom. U principu ti ovdje pljujes na drzavu i na ostale igrace dizuci jednog u nebeske visine. Vidis upravo meni je drzava na prvom mjestu a pojedinci iza i to je ono oko cega se ne mozemo sloziti. A Jusuf jos uvijek nije zaduzio ovu zemlju ni priblizno toliko da mu se treba naguziti a i kad zaduzi to ne treba da ocekuje. Nek te hirove sa menadzerom propsipa po NBA ako je dzek!!!It_is_a_Leclerc wrote:Sad će te ovaj delegat gore napasti kako si plaćenik njegovog mendžera. Ne razumiju to ljudi. Kratkovidno, implusivno, bez ikakvog rezona i razmišljanja, samo žele da se nekog i o nečemu pljuje. Interes državne reprezentacije je delegatima poput Hrasno apsolutno zadnja rupa na svirali.OldMayor wrote:Dobro ljudi mene kao navijaca iskreno boli vise briga ko je kriv, Harun, Juka, menadzer, nana fata, reis ceric...boli me briga.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1085 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Kazu da je sa Nurkicevog fb profila. Da li je istina? Mozda je i profil lazni.Poštovani navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine i svi fanovi Jusufa Nurkića, pošto se iznose razne insinuacije i u najmanju ruku neistine da sam se ja odrekao dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine, želim da naglasim da je to još jedna u nizu laži.
Tačno je da sam razočaran ponašanjem čelnih ljudi našeg saveza, tačno je da ne želim da imam bilo kakvog kontakta sa njima. To da su me pokušali kontaktirati mene ili mog agenta su još jedna u nizu laži, ni ja a ni moj agent od priprema sa reprezentacijom ni jedne poruke nismo dobili. Nakon toga sam i izjavio da ne želim , a sada nije ni moguć bilo koji kontakt s njima.
Ljudi u Košarkaškom Savezu su pokazali svoje pravo lice, i izjava koju sam dao važila je za njih, a dres države, moje svetinje mi je sve.
Jedino što me može spriječiti da ne igram za reprezentaciju jedine mi države su eventualne povrede, ja uvijek igram za svoj narod a ne za tuđe interese, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije ničija privatna svojina niti će ikada biti .
Hvala još jednom na razumijevanju vaš Jusuf Nurkić
Zamisljam Jusufa kako dolazi na EP, a savezu dvicu pokazuje
- Miki123
#1086 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
trebo bi se mirza ovdje uključiti, već na prvom susretu 2 ekipe. mirza ako ništa ima autoritet i može mu reći, halo balavac, ako ja mogu doći ima da i tebe vidim 
- Murat Sabanovic
#1087 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
@hrasno, pusti ga,ne vrijedi paznje...
- It_is_a_Leclerc
#1088 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Ne. Ti želiš da se zategne stvar, da pukne, i da Jusuf Nurkić, ma kakav kvalitet posjedovao, više nikad ne zaigra u reprezentaciji BiH. Ti si propagandista jednog principa svađanja, konfrotacije, a ja smatram da je uspjeh reprezentacije ispred sitnih, pubertetskih razmirica i da ne postoji dovoljno velika stvar preko koje se ne bi moglo preći, u ime uspjeha državne reprezentacije.hrasno38 wrote:Koja demagogija iz tvog pera da sam se evo sav najezio. Izvini molim te sto zelim da se postuju pravila i sto smatram da ta pravila trebaju da vaze za sve igrace. Ako je to tvoj nacin zivota OK onda te i razumijem ali moj nije i nece nikada biti. Za mene pravila i zakoni koji su na snazi ma kakvi da su vaze i ja ih postujem a u kosarci sam bio i predugo da bi mi ti mogao drzati moralna predavanja o Jusufu Nurkicu i njegovim nesavjesnim igrarijama na celu sa njegovim menadzerom. U principu ti ovdje pljujes na drzavu i na ostale igrace dizuci jednog u nebeske visine. Vidis upravo meni je drzava na prvom mjestu a pojedinci iza i to je ono oko cega se ne mozemo sloziti. A Jusuf jos uvijek nije zaduzio ovu zemlju ni priblizno toliko da mu se treba naguziti a i kad zaduzi to ne treba da ocekuje. Nek te hirove sa menadzerom propsipa po NBA ako je dzek!!!It_is_a_Leclerc wrote:Sad će te ovaj delegat gore napasti kako si plaćenik njegovog mendžera. Ne razumiju to ljudi. Kratkovidno, implusivno, bez ikakvog rezona i razmišljanja, samo žele da se nekog i o nečemu pljuje. Interes državne reprezentacije je delegatima poput Hrasno apsolutno zadnja rupa na svirali.OldMayor wrote:Dobro ljudi mene kao navijaca iskreno boli vise briga ko je kriv, Harun, Juka, menadzer, nana fata, reis ceric...boli me briga.
-
FreakyStyley
#1089 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Smanji vise licne Jusufe majku mu.
Ne znam kako jos uvijek nije naucio to da kontrolise.
- and
#1090 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
naravnoda je interes reprezentacije ispred svega.interes reprezentacije je da jusuf igra ,pa mu treba progledati kroz prste folove oko povrede i slične marifetluke njegovog menadžera.to neće ići baš lako jer je ovaj već počeo tražiti folove da juka izbjegne evropsko,a ne bi me čudilo da ga nagovara da igra za nekog drugog.It_is_a_Leclerc wrote: Ne. Ti želiš da se zategne stvar, da pukne, i da Jusuf Nurkić, ma kakav kvalitet posjedovao, više nikad ne zaigra u reprezentaciji BiH. Ti si propagandista jednog principa svađanja, konfrotacije, a ja smatram da je uspjeh reprezentacije ispred sitnih, pubertetskih razmirica i da ne postoji dovoljno velika stvar preko koje se ne bi moglo preći, u ime uspjeha državne reprezentacije.
-
Rob_Atl
#1091 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Odbi se par puta od lebrona ko da mu je 60 kila 
-
The BEN10
-
kakavdanakneiskustvu
#1093 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
iznenađujuće dobar na početku sezone
- _mufljuz_
#1094 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
necu da ga gledam dok ga ne vidim u dresu BIH.....
kad imamo prve susrete?
kad imamo prve susrete?
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1095 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Je li se samo meni cini da izgleda bolje nego Teletovic na pocetku rooky sezone?
-
kakavdanakneiskustvu
#1096 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
Slo Burner wrote:Je li se samo meni cini da izgleda bolje nego Teletovic na pocetku rooky sezone?
bolji,bolji,odlično koristi malu minutažu
- MOSALJOZE
#1098 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Bravo Juka,samo 1 promašaj.
- Romanista 101%
#1099 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
bice nesto od momcine 
-
SSemir
#1100 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke
sta se ovo Juka prilagodjava crncima pa navlaci ovo crno na sebe