Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NNneko wrote:Nisam znao da je Rok poginuo, tek da cujem. Zaista jako tuzno. Interesatno da je poginuo iste godine kad i Drazen Petrovic, oba se prezivaju Petrovic, Rokov otac je hrvat.
Sjecate li se kad je tek poceo skijati, u svojoj prvoj ili drugoj sezoni, bio je skoro nepobjediv u slalomu. Jedino su ga njegovi kiksovi obicno u drugoj trci mogli zaustaviti da ne pobjedi. Uz Bojana Krizaja najbolji u slalomu bivse Juge.
Sto se tice Jureta, on je bio ok u veleslalomu, ali vise se ocekivalo od Borisa Strela koji je bio nas, mislim jugoslovenski, najbolji veleslalomas.
Medjutim, Jure je iznenadio i osvojio srebro.
Pitanje, da li su ona dva brata Amerikanca osvojili medalje u veleslalomu kad je Jure bio drugi, ili je to bilo u slalomu? Nesto se ne sjecam.
sjeca li se iko reklame u varteksu prije rata?na njoj drazen i rok drze globus.oba petrovic i oba poginuse u istoj godini.
Admir_1984 wrote:Mozel mi neko tacno reci ko je nosio Jugoslovensku zastavu na otvaranju zimskih olimpijskih igara 1984 i 1988 godine?
1984. godine Zimske olimpijske igre odrzane su prvi i jedini put u Socijalistickoj zemlji. Otvorene su 8 a zatvorene 19 februara 1984. Igre je otvorio predsjednik Mika Spiljak, olimpijsku vatru je upalila Sandra Dubravcic (umjetnicko klizanje). Olimpijsku zastavu je nosio Bojan Krizaj (alpsko skijanje), a drzavnu zastavu Dragan Perovic (alpsko skijanje). Pored Sarajeva gradovi kandidati su bili Sapporo (Japan) i Falun/Goteborg (Svedska).
Admir_1984 wrote:Mozel mi neko tacno reci ko je nosio Jugoslovensku zastavu na otvaranju zimskih olimpijskih igara 1984 i 1988 godine?
1984. godine Zimske olimpijske igre odrzane su prvi i jedini put u Socijalistickoj zemlji. Otvorene su 8 a zatvorene 19 februara 1984. Igre je otvorio predsjednik Mika Spiljak, olimpijsku vatru je upalila Sandra Dubravcic (umjetnicko klizanje). Olimpijsku zastavu je nosio Bojan Krizaj (alpsko skijanje), a drzavnu zastavu Dragan Perovic (alpsko skijanje). Pored Sarajeva gradovi kandidati su bili Sapporo (Japan) i Falun/Goteborg (Svedska).
To sam i ja nashao, ali to je glupost samo takva. Perovic je polozio zakletvu u ime sudija, a Krizaj u ime natjecatelja.
ja josh nisam naishao na sportistu koji je tako naglo bljesnuo, bio neprikosnoven u cijeloj sezoni (na svjetskom nivou) i onda isto tako naglo nestao...
sjecam se njegovih visokih startnih pozicija (kada se tek probijao), sto mu nije smetalo da se probije medju prvih deset ili cak i na postolje...
i Ingemara Stenmarka koji je, nakon sto bi svi ostali napustali stazu nakon 15ak takmicara u II voznji (jer je kao vec sve poznato), ostajao da saceka voznju nekog tamo anonimusa Roka...
Edin H. wrote:
Križaj jeste osvojio sezonu u Svjetskom kupu, 1987. ili 1988., ne sjećam se tačno. Uglavnom se zadnji i odlučujući slalom te sezone vozio na Jahorini, Stenmark (Križajev jedini konkurent) je pao u drugoj vožnji, a Križaj slavio - nisam siguran da li cijeli Svjetski kup (mislim da je to bilo u pitanju) ili samo u slalomu.
Krizaj je bio jak samo u slalomu (koliko se sjecam) tako da tesko da je mogao osvojiti cijeli svjetski kup
Krizaj je bio dobar samo u slalomu, kao i Rok Petrovic (koji je jedne sezone bljesnuo, uzeo mali kristalni globus u slalomu i nakon toga nestao sa scene)
Nasi prostori nikada nisu imali kompletnog skijasa, tek je ove i prosle sezone Ivica Kostelic poceo osvajati bodove u svim disciplinama i jedan je od glavnih kandidata za veliki kristalni globus.
Krizaja je pratio glas da je slab na psihi, sto je vise puta i pokazao, gubio je bas kada nije smio gubiti.