Jugoslovenstvo

Post Reply
KENJAC

#826 Re: Jugosloven

Post by KENJAC »

LBVIEW wrote:
KENJAC wrote:Ajmo dic ruku svi koji iskreno misle da Bosna postoji !

smajlištodrziobadvijerukespuštene !
Za tebe svakako ne, zar je neko sumnjao?
A sad nastavi kmecati kako si neshvacen, samo zelis dobro BIH i tako to.
Pa dje si ti ljubavi moja. Ja ovdje svu noc pisem , pa se zabrinuh da ti se sta nije desilo ! Cmok ! U usta sa jezikom !
LBVIEW

#827 Re: Jugoslovenstv

Post by LBVIEW »

KENJAC wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Niemand wrote:Sta je ovo, pocelo se izlaziti iz ormara il sta? :D
to je jedan od ciljeva otvranja teme :D
Ko ne voli Bosnu, ne vidio Djurdjevdana !
Sta mai Jugosloven, ne pusi ti se kara smradu iz stihova koje bez imalo stida postiras na forumu?
De malo zakmeci kako si neshvacen, nisi odavno.
Niemand

#828 Re: Jugoslovenstvo

Post by Niemand »

aratet wrote:Niemand, da zivis u BiH i ti bi bio frustriran.
Lako je biti patriota po Njemackoj, mi sto zivimo u svojim gradovima i ne bjezimo nigdje, radimo u realnom sektoru i gadi nam se kriminal ne moze nam se svidjati nikako ovaj sistem.
Ja zivim u bih. Kenjac ne zivi. Ratna sam generacija, ne poznajem nikakvu jugoslaviju i imam samo ovakvu bih, pa kakva god da je. Jos nesto?
GeeTnT

#829 Re: Jugoslovenstvo

Post by GeeTnT »

Niemand wrote:
Lako je biti patriota po Njemackoj, mi sto zivimo u svojim gradovima i ne bjezimo nigdje, radimo u realnom sektoru i gadi nam se kriminal ne moze nam se svidjati nikako ovaj sistem.
Ja zivim u bih. Kenjac ne zivi. Ratna sam generacija, ne poznajem nikakvu jugoslaviju i imam samo ovakvu bih, pa kakva god da je. Jos nesto?
Bravo...
desni

#830 Re: Jugoslovenstvo

Post by desni »

palermo wrote:
kakonako wrote:Sustina price je u tome sto su narodi mislili da ce biti bolje,sto je,u naravi,pozitivno.Desio se rat,pregrmilo se kako tako,ali boljeg ni na vidiku...ako neko misli da ima, neka slobodno kaze.Jugoslavija je za ove danasnje,a mislim najvise na BiH,bila fantazija koja je omogucila svim gradjanima sigurnost,zivot,obrazovanje,lijecenje...i sta covjeku vise treba.Ako iko nadje primjer iz onog mraka da su se skupljale pare za operaciju,da je neko bio uskracen u bilo cemu,da je neko kopao po kontejnerima neka slobodno kaze,ja cu priznati da sam sanjao,i da je to sve "crvena" propaganda.
pa stvorite je opet, ako je takva bila i ako je narod za nju. Ne bi trebalo biti nekih velikih poteškoća

Ili je opet u pitanju teza, da je narod glup osim nas (pardon vas, ja sam ipak među ovim glupljim ) nekolicine
    Moj jarane ova grupica pametnih što kaobajagi vide širu sliku,ko biva oni su iznad nakih torova najviše podsjećaju na onog štrumfa Kefala.Ono on zažmiri ne vidi ništa oko sebe i deklamuje drugima šta i kako treba :zzzz:
      Image
      General War

#831 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

:lol:
      S.I.S opet djeluje na otkrivanju srbo-cetnika po kolindinom naputku..kod Muje doduse, a ne po Zagrebu ili Splitu :D
      dale cooper

#832 Re: Jugoslovenstvo

Post by dale cooper »

palermo wrote:
      dale cooper wrote:
      Sa obzirom koliko su pomaci bili od rata pa naovamo i koliko ljudi svakodnevno odlazi govorimo
      o dalekoj, dalekoj budućnosti. :|
      Pa promine niš državu, državljanstvo, ili uništiš ovu državu i napraviš bolju...možda veću, širu, možda neku novu Jugoslaviju......mislim, stvarno ne shvatam poentu ovog tvoga posta, posebno ne na ovoj temi..
      Polaziš od pretpostavke da se ja identifikujem i zalažem za Jugoslaviju. A pretpostavka je majka svih zajeba. :D
      Da, jesam "jugonostalgičan" za određenim stvarima iz bivše države, ali uopšte nisam za pravljenje neke
      nove Jugoslavije niti mislim da bi to bila baš dobra ideja. That ship has sailed long time ago.
      Jedini razlog zbog kojeg sam ušao u raspravu sa Karlinkom je ta njena tvrdoglava postavka o logičnosti
      nečijeg izbora u izjašnjavanju i razloga koji stoje iza njih. To je jako opasna zona i ne mislim da bilo ko ima
      pravo da preispituje i sugerira nekome kako bi se trebao osjećati i izjašnjavati.

Što se mene tiče, ja se izjašnjavam kao Bosanac/Hercegovac i političko uređenje BiH kako bih ga ja volio
      vidjeti je zemlja ravnopravnih građana.
      Niemand

#833 Re: Jugoslovenstvo

Post by Niemand »

GeeTnT wrote: Bravo...
      Ako je ovo bravo ironicno, kenjac nije kritikovao sistem u bih, vec je napisao da bosna ne postoji. Treba pogledati realnosti u oci, jugoslavija ne postoji. Bosna postoji. Korumpirana, sa smijesnim dejtonskim sistemom, uzasna i ocajna, al i dalje postoji i jedina koju ja i generacije iza mene poznajemo i ne pamtimo nikakvu jugoslaviju.
      Niemand

#834 Re: Jugoslovenstvo

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
      Polaziš od pretpostavke da se ja identifikujem i zalažem za Jugoslaviju. A pretpostavka je majka svih zajeba. :D
      Pozdrav iz svabije. :cao:
      Edin H.

#835 Re: Jugoslovenstvo

Post by Edin H. »

General War wrote:
      S.I.S opet djeluje na otkrivanju srbo-cetnika po kolindinom naputku..kod Muje doduse, a ne po Zagrebu ili Splitu :D
      Podrska povratku BiH u prirodne i historijske NDH granice :oops:
      aratet

#836 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

Niemand wrote:
      I ja sam mladji, ne poznajem Jugu, ali setnjom kroz grad vidim razliku izmedju BiH i Jugoslavije.
      Ne zamjeram SDA sto nisu nista novo gradili, ali im zamjerim sto su rusili javna dobra i svojom nesposobnoscu nisu uspjeli dasacuvaju stanje iz Juge, grad je poprilicno uredno izgadjen (skidam kapu onome ko je zasluzan za to) i ne znam kako zive oni koji ga ruse i prave kic od njeg, grize li ih savest imalo.

Daleko od toga da zelim neku novu Jugu, ali istrazujuci neke stvari svidja mi se mnogo stvari iz te drzave, iz ove mi se nista ne svidja.
      Last edited by aratet on 12/05/2017 22:36, edited 1 time in total.
      General War

#837 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

Niemand wrote:
      Ako je ovo bravo ironicno, kenjac nije kritikovao sistem u bih, vec je napisao da bosna ne postoji. Treba pogledati realnosti u oci, jugoslavija ne postoji. Bosna postoji. Korumpirana, sa smijesnim dejtonskim sistemom, uzasna i ocajna, al i dalje postoji i jedina koju ja i generacije iza mene poznajemo i ne pamtimo nikakvu jugoslaviju.
      Kad bi malo prosarao po temama, vidio bi da kao i postavljacica teme i ovi likovi koji negiraju ispravnu neciju odluku da se izjasnjavaju kako hoce pa i jugoslovenom, da na drugim temama negiraju i Bosanstvo, podrzavaju rasparacavanje bosne, i sta sve ne...ti nepamtis jugoslaviju, postujem...neki se sjecaju...nevidim nista lose u tome.
      Last edited by General War on 12/05/2017 22:36, edited 1 time in total.
      dale cooper

#838 Re: Jugoslovenstvo

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
      dale cooper wrote:
      Pozdrav iz svabije. :cao:
      Tschüss schatzi. :kakoste: :mrgreen:
      GeeTnT

#839 Re: Jugoslovenstvo

Post by GeeTnT »

Niemand wrote:
      Bez ikakve ironije...ubo si u sridu. To je to!
      BHCluster

#840 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

General War

#841 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

BHCluster wrote:
      Ja ja mit..jasta..koda samo ti imas You tube :-)

Last edited by General War on 12/05/2017 22:44, edited 1 time in total.
      Connaisseur Karlin

#842 Re: Jugoslovenstvo

Post by Connaisseur Karlin »

General War wrote:
      u ZG nikad nije bilo puno jugosalvena,ni u SFRJ, ni u danasnjoj HR :)
      aratet

#843 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

Connaisseur Karlin wrote: u ZG nikad nije bilo puno jugosalvena,ni u SFRJ, ni u danasnjoj HR :)
      Ali ima puno onih koji znaju da je bilo ljepsih vremena.
      BHCluster

#844 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

General War wrote:
      BHCluster wrote:

Kad se trosi bez pokrica pa kasa presusi. Kao sto vec napisao koliko para toliko i Jugoslavije ostalo samo saka "virtualni jugoslovena".
      Last edited by BHCluster on 12/05/2017 22:49, edited 1 time in total.
      General War

#845 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

General War wrote:
      Connaisseur Karlin wrote: to je jedan od ciljeva otvranja teme :D
      u ZG nikad nije bilo puno jugosalvena,ni u SFRJ, ni u danasnjoj HR :)
      Jesi li mozda postovala temu na forumHR? :roll:
      Koji su grad govorili da je "crveni grad"
      1. Sarajevo
      2.Beograd
      3.Split
      aratet

#846 Re: Jugoslovenstvo

Post by aratet »

BHCluster wrote:
      General War wrote:
      BHCluster wrote:

Kad se trosi bez pokrice pa kasa presusi. Kao sto vec napisao koliko para toliko i Jugoslavije ostalo samo saka "virtualni jugoslovena".
      Ovo me podsjeti na nesto drugo.
      Da ti pomognem, ne mislim na drzavu sa Olimpijskim Sarajevom nego na drzavu sa "bez vode Sarajevom".
      General War

#847 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

BHCluster wrote:
      General War wrote:
      BHCluster wrote:

Kad se trosi bez pokrice pa kasa presusi. Kao sto vec napisao koliko para toliko i Jugoslavije ostalo samo saka "virtualni jugoslovena".
      JA sam cuo da se jugoslavija raspala a ne bankrotirala :D
      Od jugoslavije ti je samo na klirinskom dugu rusije prema virtuelnim ces dobit 150 miliona, ko je sta zaradio od ovih tvoji "stvarnih bosnjaka", da makar cumur se mozes kupit :D
      BHCluster

#848 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

aratet wrote:
      Ovo me podsjeti na nesto drugo.
      Da ti pomognem, ne mislim na drzavu sa Olimpijskim Sarajevom nego na drzavu sa "bez vode Sarajevom".
      Onu isto sto ne postoji vise! :lol: I naravno njenim "virtualnim jugoslovenima" koji nisu imali ni dana radnog staza u istoj... Pricaj mi bajkice jos...
      Connaisseur Karlin

#849 Re: Jugoslovenstvo

Post by Connaisseur Karlin »

interesantan clanak:
      Jugoslaveni rođeni posle smrti Jugoslavije

“Mi smo izgubili svoju zemlju i postali smo građani Atlantide”. Ovom rečenicom počinje ustav Sajber Jugoslavije, formirane 1999. na adresi http://www.juga.com. Prva virtuelna Jugoslavija postala je tema svetske javnosti, a prijave za državljanstvo u ovoj državi ubrzo posle osnivanja zatrpale su veb-administratora. Broj sličnih sajtova rastao je iz godine u godinu, a udruživanje Jugoslovena proširilo se i na socijalne sajtove. Zato je teško odrediti prosečnu starost Jugoslovena danas. Očito je da, osim onih sredovečnih koji su svoju nacionalnu opredeljenost vezali za nikad prežaljenu zemlju, među Jugoslovenima ima sve više onih koji su rođeni nakon raspada SFRJ. Na Fejsbuku postoji blizu milion članova stotina projugoslovenskih grupa. Najbrojnija je “Rođeni u YU” koju je pre godinu dana osnovao mladi Slovenac Mitja Kranc, a koja je za kratko vreme okupila više od 17.000 članova iz svih bivših republika. Poslednjih meseci u geografsku FB mapu upisani su i bivši Titovi gradovi, pa je broj stanovnika davno nestalih sa stvarne geografske mape u svakodnevnom porastu. I dok broj Jugoslovena koji su rođeni posle smrti Jugoslavije i dan-danas raste, broj Jugoslovena među onima koji su se u NOR-u izborili za nju sve je manji. Tako kaže Karlo Tamaš, predsednik jednog od najbrojnijih odbora SUBNOR-a u Vrbasu. Među više od 1.000 članova vrbaškog SUBNOR-a Jugoslovena – nema. Doduše, i broj učesnika Narodnooslobodilačkog rata prirodno opada iz godine u godinu, te je statutom predviđeno da u udruženje mogu stupiti potomci boraca, oni koji prihvataju tekovine NOR-a, ali i učesnici oružanih sukoba ’90-ih na prostoru SFRJ. “Jugoslovensko opredeljenje” među članovima SUBNOR-a među kojima je oko 300 učenika NOR-a, nikada nije bilo u trendu. “Jugoslavija je uvek u našem srcu, ali se borci nikada nisu u značajnom broju opredeljivali kao Jugosloveni. Ja sam oduvek bio Mađar. Voleo sam Jugoslaviju, ali nikada nisam bio Jugosloven”, tvrdi predsednik vrbaških boraca u čijoj kancelariji na istom zidu vise slike Josipa Broza Tita i Slobodana Miloševića.
      :D

http://www.autonomija.info/
      daddy-kool

#850 Re: Jugoslovenstvo

Post by daddy-kool »

_BataZiv_0809 wrote:
      LBVIEW wrote: Mislis na Krimu? :D
      I na Krimu i na Kosovu i u Repubulici Srpskoj.
      opa, Kosove se poredi sa RS :D tipicna srpska reakcija :D
      :D
      Post Reply