Nisi imala kontakta, ne bi generalizirala, ali...uglavnomja wrote:cyprus wrote:Moj stav o Kosovu - da je Srbija spremna da kosovske Albance inkorporira u svoj državni sistem i da ih tretira kao i ostale građane Republike Srbije, ne bio bio pristalica kosovske nezavisnosti... Međutim, obzirom da srpska politika pod Kosovom podrazumijeva samo teritoriju, a ne i njegove većinske stanovnike, onda mislim da nema drugog rješenja, nego nezavisno Kosovo...
Ali nisam upratio... Kakve ovo veze ima sa Jugoslavenima? Jesmol to i tamo nešto zajebali?
kosovski problem je star, jako star ... ne znam od kad se vuce.
nije bilo po medijima kao sada. jedino sto je izlazilo u javnost bila su sranja vezana za sluzenje vojske, poznati slucaj silovanja jdnog kosovara jel metlom ili flasom, pa onaj sto je rafalao po spavaonici ...
i kletva: dabogda na kosovu sluzio jna![]()
uglavnom, vojska tamo je bila zatvor, uvijek u grupama, pod pritiskom (bar su tako raja pricala)
kosovari nisu (jugo)slaveni, nas i njihov jezik nemaju veze. isto kultura, tradicija
ali najveca je razlika u mentaitetu, dva svijeta (ovo sto sam znam albanaca i jugo i drugih slavena - sa nasim sve fercera perfektno, sa poljacima, rusima, bugarima ...., ali sa albancima, nebitno kosovarima ili izvornim, tesko, slabo nikako ...
protivnik sam generalizacije, ali ovo su moja iskustva zadnjih godina.
u onom prethodnom zivotu, osim zane nimani i par sportasa, nikakvog kontakta sa njima
Da sad neko, ne samo na osnovu iskustva, vec i utvrdenih historijskih cinjenica kaze koju o Srbima, gorio bi forum.