da da oni su finansirali sve nas, al je najjaca jugoslovenska firma bila u Bosni i Hercegovini. Covjece shvatas li ti kakve nebuloze govoris. Slovenija nikad ne bi mogla biti to sto jeste bez ostalih republika, jer je privreda tako koncipirana. Da mi Bosanci nismo glupi kao sto jesmo pa da lijepo zatvorimo pipu i odvoz trupaca u Sloveniju pitao bi te gdje bi bila slovenska drvna industrija. Zatim zanimljivo bi bilo viditi kako bi se Dalmacija ponasala da Bosna zatvori pipe struje. Zelim ti reci da nijedna od tih republika sama nije mogla nista i nije imala sanse sto i danasnje vrijeme dokazuje, kad su te republike siromasne kolonije koje izrabljuje kako ko hoce i maltretira i uredjuje ih i iznutra kako ko hoce. isto tako prije samo 20 godina Slovenija je u svom vlasnistvu imala: Iskru, Gorenje, Tomos, Elan, Rasicu, Jutranjku, Peku, Drogu, Fructal, TAM, Litostroj, Savu Kranj, a danas ista ta Slovenije to NEMA,nego imaju strani kapitalisti koji zaradu od tih preduzeca izvoze vani, a radnicima kao i svaki kapitalisti daju onoliko koliko moraju. Ostatak zarade, osim nuznog ulaganja u firmu, odlazi van iz Slovenije, a nekad su od toga pravljene skole, putevi, bolnice, pozorista. Danas to nasa sjeverna braca placaju povecanim porezima, tj. direktno iz svog dzepa i onda ti meni zelis reci da im je danas bolje nego onda. Jest kako da nije. Ubili se od dobrote. Prosjecna penzija im svega 300 maraka veca od prosjecne penzije u opustosenoj bosni. Toliko o snazi slovenske drzave i nenormalnom razvitku iste nakon izlaska iz Jugoslavije. O Hrvatskoj se isto ovako moze samo je u njih stanje jos gore.
Osu mi isto tako ne uzimaj za relevantan faktor i primjer Hrvata, jer osa je lik koji lupa ko maksim po diviziji i non stop baca neprovjerene podatke, a izrazito je nacionalisticki nastrojen. Hrvati su jos davno proglasili Tita najvecim Hrvatom svih vremena

Sto se tice obnove Jugoslavije niko sada tu obnovu ne zeli pa ni ja, jer jednostavno ne postoji kriticna masa ljudi koji si medjusobno vjeruju, sto ne znaci da za 20 godina ta kriticna masa ljudi nece postojati. Ljudi evoluiraju i razvijaju se i ne mora znaciti da za 20 godina nece shvatiti da mi samo zajedno mozemo da se odupremo tome da budemo kolonija, a da smo sami niko i nista i beznacajna tacka na karti svjetskih mocnika i obicni mali broj kojeg mogu prepraviti kako im odgovara finansijskom interesu. Svi Slaveni zajedno ce morati iz nuzde i radi opstanka napraviti svoju uniju i to ce vrijeme pokazati kao vitalnu potrebu i potrebu za opstankom. Naravno ta zajednica nikada i nikako ne smije i ne moze ukljucivati Ruse, jer oni jednostavno ne znaju igrati zajedno nego hoce svugdje da se samo oni pitaju. Juzni Slaveni ce potrebu za jedinstvom osjetiti jako brzo i vec se osjeca jer samo zajedno mozemo da se odupremo i prezivimo. To sto se ti grozis toga po americkom receptu nije moj problem, al zivi bili pa vidili. Stanje se tako drasticno mjenja na gore da bi do tog jedinstva moglo doci i prije nego se mnogi nadaju, a da li je ono moguce najbolje govori cinjenica da smo mi za 24 sata presli iz krajnje lijevog i krajnje desni politicki sistem i nacin razmisljanja. Na Balkanu je sve moguce i ja se nadam da ce jedna nova jugoslavija ugledati svjetlo dana. Koliko god tebi to grozno izgledalo to ce biti odraz volje nasih potomaka koji su imali vise ljudskosti, pameti, znanja, a i medjusobnog povjerenja da su znali izgraditi ono sto ti i ja nismo, tj. ako je i naprave znaci da si medjusobno vjeruju sto nama iz ove pozicije izgleda bajkovito, al bilo je bajkovito i 1941. godine zar ne? Znam samo da ce nasi potomci imati puno pravo da popljuju nasu generaciju na svakom koraku i u svim knjigama jer smo mi to i zasluzili i nismo iza sebe ostavili nijednu pozitivnu tekovinu od Vardara pa do Triglava za ovih 20 godina.