Jugoslavija danas
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#101 Re: Jugoslavija danas
Ja koliko te Cehinje spominjes 
- orinoco
#102 Re: Jugoslavija danas
Jugoslavija je bila vodeća država Nesvrstanih, a tom pokretu su pripadale države koje su danas do koljena u krvi, a sve bile više nego privržene Titovoj Jugoslaviji... Gdje su danas Nesvrstani.... na papiru, niđe ih nema, niti su kome interesantne te ideje koje su bile prejake prije raspada jugoslavije. Nesvrstana Jugoslavija smetala je i Zapadu podjednako koliko i Istoku, s tim da su Ameri pohlepniji i krvožedniji u svojim pohodima na dodjelu "demokratije"detroit-mercy wrote:... Nase reforme su isle u tom pravcu da privuku strana ulaganja jer mi novca nismo imali. A strana ulaganja znace i privatizaciju. Markovic je molio Zapada za investicije. Zimmerman branio stav da Jugoslavija ostane na okupu i kad su tenkovi vec odavno orali po Slavoniji. Americki expanzionicam unistio Jugu ali ostavio Poljsku, Madjarsku, Bugarsku, Rumuniju i ostale. Eto mi im bili trn u oku.
-
Kaligula I
#103 Re: Jugoslavija danas
...rekao sam jednim djelom uticao na njeno uništenje, a ne da ju je on sam uništio...zašto nije uništio ove navedene zemlje?...pa vjerovatno zato što su bile jednonacionalne, a ne višenacionalne...upravo to i navodim kao glavni razlog njenog razaranja, odnosno srpski i hrvatski nacionalizam...detroit-mercy wrote:
Mozda ti je jasno da smo se mi vec bili priklonili tom expanzionizmu u svakom pogledu. Nase reforme su isle u tom pravcu da privuku strana ulaganja jer mi novca nismo imali. A strana ulaganja znace i privatizaciju. Markovic je molio Zapada za investicije. Zimmerman branio stav da Jugoslavija ostane na okupu i kad su tenkovi vec odavno orali po Slavoniji. Americki expanzionicam unistio Jugu ali ostavio Poljsku, Madjarsku, Bugarsku, Rumuniju i ostale. Eto mi im bili trn u oku.
-
Kaligula I
#104 Re: Jugoslavija danas
...naređenje izvršenje, druže Grozni...detroit-mercy wrote:Jugu su unistili srpski i hrvatski nacionalizam i tu se zavrsava sva dalja rasprava. Pad istocnog bloka i gubitak geostrateskog znacaja je samo ubrzao raspad Juge. Nakon sloma Varsavskog pakta mi vise nikome nismo bili interesantni, pa cak ni CehinjamaKaligula I wrote:
...ovo mi je poznato i gdje sam pogriješio ako sam ustvrdio da su Jugoslaviju primarno rasturili srpski i hrvatski nacionalizam?...
...a što se tiče ove tvog stava o ulozi MZ i njene nevinosti u ovim balkanskim pizdarijama je tvoja lična stvar...ima dovoljno argumenata koji upućuju na razmišljanje da je ona ta koja na planetarnom plnau vedri i oblači...London je centar svjetske financijske moći, a Vašington vojne i političke i oni su kao takvi pokretači svih geopolitičkih događaja, ratova, naftnih kriza i šokova, pada burzi, pa su i ratovi u bivšoj Jugoslaviji, a kasnije u Iraku, Libiji, Siriji, arapskom proljeću, pa evo i ovaj u Ukrajini, dio njihovog zajedničkog geopolitičkog projekta, a sve u sklopu stvaranja britansko/američkog globalnog carstva....
-
detroit-mercy
#105 Re: Jugoslavija danas
To ti je glavni adut Jugosa_BataZiv_0809 wrote:Ja koliko te Cehinje spominjes
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#106 Re: Jugoslavija danas
Pa omasti li i ti brkdetroit-mercy wrote:To ti je glavni adut Jugosa_BataZiv_0809 wrote:Ja koliko te Cehinje spominjessvaka tema pocinje sa kako je bilo dobro i kako su se Cehinje nako jebavale
.
- muha_sa
#107 Re: Jugoslavija danas
za dvije do tri ćrvenedetroit-mercy wrote:To ti je glavni adut Jugosa_BataZiv_0809 wrote:Ja koliko te Cehinje spominjessvaka tema pocinje sa kako je bilo dobro i kako su se Cehinje nako jebavale
.
-
detroit-mercy
#108 Re: Jugoslavija danas
Haman sam ja jedini sto nije guzio Cehinje_BataZiv_0809 wrote:Pa omasti li i ti brkdetroit-mercy wrote:To ti je glavni adut Jugosa_BataZiv_0809 wrote:Ja koliko te Cehinje spominjessvaka tema pocinje sa kako je bilo dobro i kako su se Cehinje nako jebavale
.
-
detroit-mercy
#109 Re: Jugoslavija danas
I ih haman sto se i cijene jos sjecajumuha_sa wrote:za dvije do tri ćrvenedetroit-mercy wrote:To ti je glavni adut Jugosa_BataZiv_0809 wrote:Ja koliko te Cehinje spominjessvaka tema pocinje sa kako je bilo dobro i kako su se Cehinje nako jebavale
.
- muha_sa
#110 Re: Jugoslavija danas
detroit-mercy wrote:I ih haman sto se i cijene jos sjecajumuha_sa wrote:za dvije do tri ćrvenedetroit-mercy wrote: To ti je glavni adut Jugosasvaka tema pocinje sa kako je bilo dobro i kako su se Cehinje nako jebavale
.
.
ma jok
mene nije ni naša snaša dopala--valjda što sam smotan vazda bio
- animals
#111 Re: Jugoslavija danas
Cuj, Ameri razvalili Jugoslaviju..
jedini krivci za raspad Jugoslavije je Srpski nacionalizam..
pa razvalili su i malu Jugoslaviju sa CrnomGorom, pa onda rest sa Kosovom..
zasto..jer zele da dominiraju, nad drugim narodima..
-
aratet
#112 Re: Jugoslavija danas
Da je srpski nacionalizma jedini krivac onda bi Jugoslavija opstala ali u manjem obliku, bez Srba, krivica je mnogo veca.
Vjersko-nacionalni mahalasi koji su bili na marginama drustva su dosli do izrazaja i tu je kraj ne Jugoslaviji (hebo Jugoslaviju) nego necem puno vecem, a to je napredak naseg drustva.
Vjersko-nacionalni mahalasi koji su bili na marginama drustva su dosli do izrazaja i tu je kraj ne Jugoslaviji (hebo Jugoslaviju) nego necem puno vecem, a to je napredak naseg drustva.
- insomnia78
#113 Re: Jugoslavija danas
Fali ti tu jos VatikanKaligula I wrote:...ovo mi je poznato i gdje sam pogriješio ako sam ustvrdio da su Jugoslaviju primarno rasturili srpski i hrvatski nacionalizam?...detroit-mercy wrote:
EU je nas vec bila pokrila, Golf, Renault, Levis, Adidas, odjeca, tehnika, masine. Ne znam o cemu pricas. Reforme u Jugi su vec krenule, napustao se socijalizam i prelazilo na kapitalizam. Banakrski sistem je bio na izdisaju i bilo nam je odobreno ne znam koliko milijardi dolara za sanaciju bankarskog sistema. EU nudi ubrzano clanstvo u zajednici i izdasnu ekonomsku pomoc samo da drzava opstane, al to nije Zlobi i Sranji bilo dovoljno.
Citaj malo, sve je zabiljezeno i dokumentovano, dosadilo je vec ponavaljati.
...a što se tiče ove tvog stava o ulozi MZ i njene nevinosti u ovim balkanskim pizdarijama je tvoja lična stvar...ima dovoljno argumenata koji upućuju na razmišljanje da je ona ta koja na planetarnom plnau vedri i oblači...London je centar svjetske financijske moći, a Vašington vojne i političke i oni su kao takvi pokretači svih geopolitičkih događaja, ratova, naftnih kriza i šokova, pada burzi, pa su i ratovi u bivšoj Jugoslaviji, a kasnije u Iraku, Libiji, Siriji, arapskom proljeću, pa evo i ovaj u Ukrajini, dio njihovog zajedničkog geopolitičkog projekta, a sve u sklopu stvaranja britansko/američkog globalnog carstva...
-
Kaligula I
#114 Re: Jugoslavija danas
...u pravu si, ima još tih važnih planetarnim adresa, ali ove dvije mi se čine kao najvažnije...insomnia78 wrote:Fali ti tu jos VatikanKaligula I wrote:...ovo mi je poznato i gdje sam pogriješio ako sam ustvrdio da su Jugoslaviju primarno rasturili srpski i hrvatski nacionalizam?...detroit-mercy wrote:
EU je nas vec bila pokrila, Golf, Renault, Levis, Adidas, odjeca, tehnika, masine. Ne znam o cemu pricas. Reforme u Jugi su vec krenule, napustao se socijalizam i prelazilo na kapitalizam. Banakrski sistem je bio na izdisaju i bilo nam je odobreno ne znam koliko milijardi dolara za sanaciju bankarskog sistema. EU nudi ubrzano clanstvo u zajednici i izdasnu ekonomsku pomoc samo da drzava opstane, al to nije Zlobi i Sranji bilo dovoljno.
Citaj malo, sve je zabiljezeno i dokumentovano, dosadilo je vec ponavaljati.
...a što se tiče ove tvog stava o ulozi MZ i njene nevinosti u ovim balkanskim pizdarijama je tvoja lična stvar...ima dovoljno argumenata koji upućuju na razmišljanje da je ona ta koja na planetarnom plnau vedri i oblači...London je centar svjetske financijske moći, a Vašington vojne i političke i oni su kao takvi pokretači svih geopolitičkih događaja, ratova, naftnih kriza i šokova, pada burzi, pa su i ratovi u bivšoj Jugoslaviji, a kasnije u Iraku, Libiji, Siriji, arapskom proljeću, pa evo i ovaj u Ukrajini, dio njihovog zajedničkog geopolitičkog projekta, a sve u sklopu stvaranja britansko/američkog globalnog carstva...
-
hAZNADAR
#115 Re: Jugoslavija danas
Reci da je Bogic Bogicevic na historijskoj sjednici pogresno odlucio je mozda malo pretjerano.General War wrote:Da bog da da si sta zakljucio ispravno, nemam ja sa ove distance nikakve zali za bivsom jugoslavijom niti se tako izjasnjavam...trazili ste-gledajte, pa makar i na televiziji i na forumu.hAZNADAR wrote:Cijenim iskrenost. Covjek moze mnogo toga zakljuciti na osnovu vaseg pisanja.General War wrote:
Bilo bi interesantno pitat Bogicevica sta misli danas o svojoj odluci...a JNA je u okucanima (slovenija i hrvatska) bila jedina legalna oruzana sila, ali sta je tu je...Da sam ja bio Na Bogicevicevom mjestu 1991 Juga bi jos bila sa mnooogo politickih uznika na golom otoku da tamo dozive svoj kraj...Da se nesto ovakvo bilo gdje u normalnom svijetu desilo, tesko da bi se drugacije zavrsilo.
Bogic je tada rekao da nije Srbin po profesiji. Pitanje je koja je vasa profesija
Moja profesija je prakticna a ne retoricka...pun je svijet zaludjenih idiota na kojima pare mozes zgrnut.
To znaci da bi ostali u krnjoj YU gdje bi se YU silom utjerala gdje moze.
I naravno - nema ni nezavisne drzave ni Bosnjaka. Ispravi me ako sam sta pogresno zakljucio.
U ovim silnim temama o YU, bosanstvu itd - je mozda ispravnije napraviti jednu zbirnu sa pitanjem da li nam je nezavisnost uopce trebala i da li je bolje da smo ostali pod necijom kapom. Jer mi se cini da bi mnogi radije pravednog vladara. Pitanje kojeg - meni licno Beograd nije ni onda ni danas dobar izbor.
-
hAZNADAR
#116 Re: Jugoslavija danas
Jos jednom - u ovoj temi presudno. citat
Bogić Bogićević, bosanskohercegovački političar, član Predsjedništva SFRJ od 16. maja 1989 do septembra 1991. godine. Za člana Predsjedništva SFRJ izabran je referendumom građana BiH, 25. juna 1989 godine, između pet kandidata, te tako, postao prvi, demokratski izabran član Predsjedništva SFRJ iz SR BiH.
Sudionik je historijske sjednice Predsjedništva SFRJ, održane 12. marta 1991. godine kada je ovaj organ odlučivao o uvođenju vanrednog stanje u SFRJ. Formalno, vojni vrh predlaže podizanje borbene gotovosti, ali je stvarni cilj bio uvesti vojnu upravu u Sloveniju i Hrvatsku te srušiti republička rukovodstva u Makedoniji i BiH.
Na iznenađenje pro-miloševićevskih članova Predsjedništva, iako i sam Srbin, Bogićevićev glas protiv, spriječio je vojnu intervenciju JNA. Iz tog perioda datira njegova izjava:
Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji...
Zbog svog stava izgubio je i plaću kao član predsjedništva, zahvaljujući prijateljima opstao je dok nije počeo da radi za SDP.
Covjek koji je odlucio u presudnom momentu izmedju nastavka YU sa vojnom upravom silom i nastavka procesa secesije.
Bogić Bogićević, bosanskohercegovački političar, član Predsjedništva SFRJ od 16. maja 1989 do septembra 1991. godine. Za člana Predsjedništva SFRJ izabran je referendumom građana BiH, 25. juna 1989 godine, između pet kandidata, te tako, postao prvi, demokratski izabran član Predsjedništva SFRJ iz SR BiH.
Sudionik je historijske sjednice Predsjedništva SFRJ, održane 12. marta 1991. godine kada je ovaj organ odlučivao o uvođenju vanrednog stanje u SFRJ. Formalno, vojni vrh predlaže podizanje borbene gotovosti, ali je stvarni cilj bio uvesti vojnu upravu u Sloveniju i Hrvatsku te srušiti republička rukovodstva u Makedoniji i BiH.
Na iznenađenje pro-miloševićevskih članova Predsjedništva, iako i sam Srbin, Bogićevićev glas protiv, spriječio je vojnu intervenciju JNA. Iz tog perioda datira njegova izjava:
Ja jesam Srbin, ali ne po profesiji...
Zbog svog stava izgubio je i plaću kao član predsjedništva, zahvaljujući prijateljima opstao je dok nije počeo da radi za SDP.
Covjek koji je odlucio u presudnom momentu izmedju nastavka YU sa vojnom upravom silom i nastavka procesa secesije.
- General War
#117 Re: Jugoslavija danas
Nije bogicevic glasao da BiH ostane u jugoslaviji vec da od slovenije do makednije se uvede vanredno stanje...Mi smo trebali samo pametnije igrati igru izmedju potkusurivanja srbije i hrvatske. E sto se tice nase nezavsinosti..na ovakav nacin gdje si definirao ustavom da su narodi ispred nacije (ako nacije uopste i ima) je totalna propast...morala se furat Bosanska nacija po svaku cijenu (po mom misljenju...jer sad i sam priznajes da je BiH samo ispostava politika susjednih drzava i mjesto potkusurivanja) sto i nije tema ove emisije ali si me quotao.hAZNADAR wrote: Reci da je Bogic Bogicevic na historijskoj sjednici pogresno odlucio je mozda malo pretjerano.
I naravno - nema ni nezavisne drzave ni Bosnjaka. Ispravi me ako sam sta pogresno zakljucio.
U ovim silnim temama o YU, bosanstvu itd - je mozda ispravnije napraviti jednu zbirnu sa pitanjem da li nam je nezavisnost uopce trebala i da li je bolje da smo ostali pod necijom kapom. Jer mi se cini da bi mnogi radije pravednog vladara. Pitanje kojeg - meni licno Beograd nije ni onda ni danas dobar izbor.
Sta su to bosnajci hajrovali dobivsi to ime a nisu imali kao Muslimani? Po meni tragicna fula...umjesto da su kao najmnogoljudniji narod imali i priliku i uslove da stvore naciju i budu vezivo...totalno upropastili sansu, i rat priveli kraju po uslovima agresora (i soft i hard kako ti ih volis nazat) osim debelo decentralizovane drzave. dabog da da ce se sljedeca prilika ukazati...bojim se da ce u buducnosti postojati tema-Bosnonostalgicari, ko sve brani BiH.
- GeeTnT
#118 Re: Jugoslavija danas
Ustani kad spominjes gospodina Bogicevica..General War wrote:Nije bogicevic glasao da BiH ostane u jugoslaviji vec da od slovenije do makednije se uvede vanredno stanje...Mi smo trebali samo pametnije igrati igru izmedju potkusurivanja srbije i hrvatske. E sto se tice nase nezavsinosti..na ovakav nacin gdje si definirao ustavom da su narodi ispred nacije (ako nacije uopste i ima) je totalna propast...morala se furat Bosanska nacija po svaku cijenu (po mom misljenju...jer sad i sam priznajes da je BiH samo ispostava politika susjednih drzava i mjesto potkusurivanja) sto i nije tema ove emisije ali si me quotao.hAZNADAR wrote: Reci da je Bogic Bogicevic na historijskoj sjednici pogresno odlucio je mozda malo pretjerano.
Sta su to bosnajci hajrovali dobivsi to ime a nisu imali kao Muslimani? Po meni tragicna fula...umjesto da su kao najmnogoljudniji narod imali i priliku i uslove da stvore naciju i budu vezivo...totalno upropastili sansu, i rat priveli kraju po uslovima agresora (i soft i hard kako ti ih volis nazat) osim debelo decentralizovane drzave. dabog da da ce se sljedeca prilika ukazati...bojim se da ce u buducnosti postojati tema-Bosnonostalgicari, ko sve brani BiH.
- General War
#119 Re: Jugoslavija danas
Jasta cu...ustani ti.GeeTnT wrote: Ustani kad spominjes gospodina Bogicevica..
-"Put do pakla je poplocan dobrim namjerama".
-
Bodkin
#120 Re: Jugoslavija danas
Aha, hrvati jadnici bili primorani da je razvaleanimals wrote:Cuj, Ameri razvalili Jugoslaviju..
- Putnik ali stvarno
#121 Re: Jugoslavija danas
Koliko sam uspeo da ispratim ovaj post YU period u svim velicanstvenim naslednicama oslobodjenim iz te tamnice naroda,
bas kao i istocno od raja, pokazala se jedna anacionalna tendencija,
navikli na moto mala bara puno krokodila, ama bas svi sem mozda Slovenije (ne pratim) nastavili su da funkcionisu po partijskom sistemu.
Toliko o poimanju demokratije i zelji za implementacijom iste ; visokim nacionalnim stremljenjima etc.
Uzrok raspada Jugoslavije sa unutrasnjeg stanovista nije nikakav nacionalizam niti vera,
vec prosta glad za vlasti i moci, makar i nad najbanalnijom drzavicom, i najsitnijim narodicem,
it simply does not matter it was just a passion
Na veliku zalost svih nasih mikro nacista to je jedini razlog raspada Jugoslavije.
Danas mamurni mikro nacisti ceskaju prosede vlasi i kontaju gde se dedose novci sponzora pijanstva i velike zurke u kojoj su oni bili glavni.
I zasto se vise ne prave tako dobre zurke ? Zasto su tati pravili zurke, a meni nece ?
Pa nisu pravili Tati, samo im je u tom momentu trebao autenticni marginalac, looser, party breaker koji pojma nema o cemu se radi,
a za par sati slave spreman je spziti svet
bas kao i istocno od raja, pokazala se jedna anacionalna tendencija,
navikli na moto mala bara puno krokodila, ama bas svi sem mozda Slovenije (ne pratim) nastavili su da funkcionisu po partijskom sistemu.
Toliko o poimanju demokratije i zelji za implementacijom iste ; visokim nacionalnim stremljenjima etc.
Uzrok raspada Jugoslavije sa unutrasnjeg stanovista nije nikakav nacionalizam niti vera,
vec prosta glad za vlasti i moci, makar i nad najbanalnijom drzavicom, i najsitnijim narodicem,
it simply does not matter it was just a passion
Na veliku zalost svih nasih mikro nacista to je jedini razlog raspada Jugoslavije.
Danas mamurni mikro nacisti ceskaju prosede vlasi i kontaju gde se dedose novci sponzora pijanstva i velike zurke u kojoj su oni bili glavni.
I zasto se vise ne prave tako dobre zurke ? Zasto su tati pravili zurke, a meni nece ?
Pa nisu pravili Tati, samo im je u tom momentu trebao autenticni marginalac, looser, party breaker koji pojma nema o cemu se radi,
a za par sati slave spreman je spziti svet
-
hAZNADAR
#122 Re: Jugoslavija danas
Znaci tebi je zao sto je Bogicevic glasao protiv cojske na vlasti i YU silom. Usput bi bio postedjen "tragikomicne fule" koja je Po tebi posljedica nezavisnosti.General War wrote:Nije bogicevic glasao da BiH ostane u jugoslaviji vec da od slovenije do makednije se uvede vanredno stanje...Mi smo trebali samo pametnije igrati igru izmedju potkusurivanja srbije i hrvatske. E sto se tice nase nezavsinosti..na ovakav nacin gdje si definirao ustavom da su narodi ispred nacije (ako nacije uopste i ima) je totalna propast...morala se furat Bosanska nacija po svaku cijenu (po mom misljenju...jer sad i sam priznajes da je BiH samo ispostava politika susjednih drzava i mjesto potkusurivanja) sto i nije tema ove emisije ali si me quotao.hAZNADAR wrote: Reci da je Bogic Bogicevic na historijskoj sjednici pogresno odlucio je mozda malo pretjerano.
I onda tvrdis na drugoj temi da se protiv Bosanaca vodi nepostena kampanja. Pa dovoljno je Samo da vas covjek cita
- General War
#123 Re: Jugoslavija danas
Sta da tom covjeku kazem koji cita a ne razumije sta cita.hAZNADAR wrote:Znaci tebi je zao sto je Bogicevic glasao protiv cojske na vlasti i YU silom. Usput bi bio postedjen "tragikomicne fule" koja je Po tebi posljedica nezavisnosti.General War wrote:Nije bogicevic glasao da BiH ostane u jugoslaviji vec da od slovenije do makednije se uvede vanredno stanje...Mi smo trebali samo pametnije igrati igru izmedju potkusurivanja srbije i hrvatske. E sto se tice nase nezavsinosti..na ovakav nacin gdje si definirao ustavom da su narodi ispred nacije (ako nacije uopste i ima) je totalna propast...morala se furat Bosanska nacija po svaku cijenu (po mom misljenju...jer sad i sam priznajes da je BiH samo ispostava politika susjednih drzava i mjesto potkusurivanja) sto i nije tema ove emisije ali si me quotao.hAZNADAR wrote: Reci da je Bogic Bogicevic na historijskoj sjednici pogresno odlucio je mozda malo pretjerano.
I onda tvrdis na drugoj temi da se protiv Bosanaca vodi nepostena kampanja. Pa dovoljno je Samo da vas covjek cita
-
hAZNADAR
#124 Re: Jugoslavija danas
Praskaju se i dalje. Samo sa razlikom sto nisu vise sirotinja koju mozes pokupiti ako platis pice. Sad trebas imati i malo sarma. Ocito je onda kome nedostaje ono vrijeme.detroit-mercy wrote:To ti je glavni adut Jugosa_BataZiv_0809 wrote:Ja koliko te Cehinje spominjessvaka tema pocinje sa kako je bilo dobro i kako su se Cehinje nako jebavale
.
- GeeTnT
#125 Re: Jugoslavija danas
Razmisljanja poput tvog nije nista drugo nego rezultat obrazovanja i pogresnog tumacenja povijesti od roditelja do profesora...General War wrote:Jasta cu...ustani ti.GeeTnT wrote: Ustani kad spominjes gospodina Bogicevica..
-"Put do pakla je poplocan dobrim namjerama".
Upravo zbog toga me ne iznenadjuje danasnji izvjestaj iz Srbije koji kaze da je u Srbiji govor mrznje kao 90-tih.. Nikad necete napisati nista protiv haskih optuzenika, a uzimate u usta Bogicevica koji predstavlja moralnu velicinu u BiH i sire..