Enver Sadinlija je pisao pjesme.stakasa wrote:[
Mislim da si otiso na pokojnog Bajdu Vukasa, stani da Fudo potvrdi
https://www.discogs.com/search/?q=enver ... a&type=all
Enver Sadinlija je pisao pjesme.stakasa wrote:[
i u dječijim igrama, hatunić je bio sila, jel neko vikne hatunić, znaš da stiže marisanadječak sa šibicama wrote:
Sindrom Hatunic ili igrac zadatka, jako popularna uloga u ex YU fudbalu, igrac koji je zaduzen da najboljem igracu protivnika polomi obje, a moze i samo jednu nogu.
meni su uvijek bili bezveze...bh mija i čkalja. a i oni mi nisu bili smiješni.dječak sa šibicama wrote:Nekako u svim tim nostalgicnim sjecanjima, ljudi se najmanje sjete Mome i Uzeira. A meni su oni prvo sjecanje u zivotu, kao djecak dok sam se igrao na podu onim PEZ figuricama, a nana na radiju slusa Cik Cak jel bjese tako se emisija zvala, i glas Rejhana Demirdzica.
uuu, koji faul, nju sam zaboravio. daj još...dječak sa šibicama wrote:Dubravka Kenic
2000. sam sreo Šipkinu sestru u CG...bio kinder, 3. srednje, ali lijepa ženaradostan dan wrote:blagojevićka, šipka, potpara, golubović, oljača, memija, guzina, šagolj...onako, na prvu.
on je vodio muzicke emisije, mislim djerdan na radiju zajedno sa zoranom k.Ommadawn wrote:Enver Sadinlija je pisao pjesme.stakasa wrote:[
https://www.discogs.com/search/?q=enver ... a&type=all
Sta je bilo sa Duskom Oljacom? Gdje je on?radostan dan wrote:blagojevićka, šipka, potpara, golubović, oljača, memija, guzina, šagolj...onako, na prvu.
Ommadawn wrote: Golubovic - otisao uoci rata u Banjaluku, osnovao TVBL, pocetkom rata sklonjen sa televizije, nije bio dovoljno radikalan a ni imao ni "lepo mu je ime".
Pa napisao sam par stranica ranije da je Sadinlija vodio "Djerdan" sa Zokom.uglavnomja wrote: on je vodio muzicke emisije, mislim djerdan na radiju zajedno sa zoranom k.
i nesto na tv meraklije? ili je to bio vehid gunic?
mama je to pratila, samo sevdalinke
promakao mi postOmmadawn wrote:Pa napisao sam par stranica ranije da je Sadinlija vodio "Djerdan" sa Zokom.uglavnomja wrote: on je vodio muzicke emisije, mislim djerdan na radiju zajedno sa zoranom k.
i nesto na tv meraklije? ili je to bio vehid gunic?
mama je to pratila, samo sevdalinke
Zoka je kasnije vodio "Folk filigran" na TVSA.
Vehid Gunic je vodio Meraklije.
Kod mene u ulici postoji jedna mala anegdota poslije koje smo mjerili vrijeme na "prije" ili "poslije" Folk Filigrana.
Rinko Golubovic je osnovao TVBL, negdje pocetkom 1992. I kako se sjecam tokom rata se nije pojavljivao na TVBL vise.Banksy wrote:Ommadawn wrote: Golubovic - otisao uoci rata u Banjaluku, osnovao TVBL, pocetkom rata sklonjen sa televizije, nije bio dovoljno radikalan a ni imao ni "lepo mu je ime".![]()
Ako je to Rinko Golubović...
https://www.slobodnaevropa.org/author/17265.html
https://avaz.ba/vijesti/intervju/391127 ... prezivjeti
Bio jedan lik u mojoj zgradi, onako malo blesav, zivio samo s majkom. Ne znam iz kojeg razloga ali smo se vjecito nesto svadjali i tukli sa njim. Ili on nesto bas zasere da ga moras marisati ili te izazove da se potuces. Jedan dan da se on sa nama igrao sasvim normalno - to je moralo biti nesto posebno.uglavnomja wrote: promakao mi post![]()
za info
cuj folk filigran![]()
dje to izvuce
rahmetli bekir kravić iz tuzle nabode srećka ilića iz želje... mislim prvi i jedini takav slučaj u onoj ligistakasa wrote:Sjecas li se radosni kad sudija opuca glavom Zeljinog igraca? Neka 88-a, nije mu se svidila odluka, agresivno nastupio, previse se primako - fis celom u nos. Ko lezi ne bjeziradostan dan wrote:htio sam nastaviti sa vladankom, ali mi je pažnju privuklo nešto drugo -
to je ta muška igra, a ne ona prevara od ragbija što je fudu prodaju po amerikama...
Jest,dječak sa šibicama wrote:Nekako u svim tim nostalgicnim sjecanjima, ljudi se najmanje sjete Mome i Uzeira. A meni su oni prvo sjecanje u zivotu, kao djecak dok sam se igrao na podu onim PEZ figuricama, a nana na radiju slusa Cik Cak jel bjese tako se emisija zvala, i glas Rejhana Demirdzica.
Ja se sjecam Folk filigrana i Zorana Kapetanovica koji je isti vodio na nekadasnjoj tvsa.radostan dan wrote:folk filigran
folk parada
hit meseca
video...kako se zvala ona slovenačka muzička emisija prije rata, videorama, videogodba???
Zajednicka drzava, vece trziste, geopoliticke prilike i slicno. Glede Ceske, Poljske, Madjarske ni smo mi bili za njih Amerika zbog nas samih nego sto je njih Rus totalno ugusio. Pogledaj zato gdje se danas nalaze oni a gdje mi. Ili razlike u bivsoj drzavi, koje se opet i danas ogledaju u kvaliteti zivota. Slovenija, najcistija drzava u svijetu, Ljubljana najzeleniji grad Evropejeza u ledja wrote:Sve manje-vise isto i kod mene.dječak sa šibicama wrote:Meni licno Juga bila sto puta bolja nego ovo sranje danas, rodjen u velikom gradu, dobili veliki stan od firme mislim roditelji, vikendica na Palama, vikendica na moru jeste mala ali za umociti noge u jadran dovoljno, francusko auto nije nesto posebno ali kotrljalo se, bili smo ponosni pioniri i titovi omladinci, 29. novembar se slavio ali bas slavio jeste da je uglavnom padao na kolinje pa je razlog slavlja bio alkoholne i mesne prirode ali slavilo se, prvomajski uranci, sletovi za titin rodjendan, solidan sport, solidna umjetnost, nekakva prava radnika kakva takva ali postojala su, jest bilo da jedan radi trojica sjede i inflacija izmisljenih radnih mjesta ali moglo se, bilo je para. Drzava nista specijalno ali bar smo bili sila za Tanzaniju i Mozambik, gledali nas ko mi Ameriku.
Ali mnogima nije bilo dobro, bar ne onim milionima koji su pobjegli na "privremeni rad u Njemacku". Od dobra niko ne bjezi.
Hocu reci, ne pije vode romantizirana istorija, a da je bilo bolje nego danas jeste. Mada i tu kako kome, ko je tada vozio taljige na selu i ustajao u 4 da nahrani krave, danas vozi novog BMW-a i ysjedi u upravnom odboru, kako kome jebiga.![]()
![]()
I mojima je bilo dobro. I vise nego dobro.
Ali mi je jasno da mnogima nije, i mislim da to mnogi ne shvataju. Prave gresku da porede nase najbolje sa necim najgorim iz vana.
No eto taj sto je isao kao gastarbajter, on je barem imao tu opciju. I nije sigurno zivio ko indijski nadnicar u zemljama Zaliva .
Onaj u Cehoslovackoj, Madjarskoj, Poljskoj ili DDRu (sve zemlje sa daleko sofisticiranijim kulturnim, historijskim i ekonomskim nasljedjem od nas), pa makar bio i visoko obrazovan, nije mogao nigdje, niti puno postici u zivotu.
Moje je misljenje da je nama Jugoslavija dala puno vise toga nego sto bi dobili bez nje. I puno vise od toga nego sto je dala recimo Sloveniji ili Hrvatskoj. I opet se vracam na ono iz pocetka - mnogi brkaju "sistem", tj. socijalizam ili sta vec smo imali, sa uopste cinjenicom da smo bili u zajednici sa ekonomski naprednijim zemljama i regijama (ovdje bih ukljucio i sjever Srbije). I zato pitam se, koliko smo imali prednosti od samog "sistema", a koliko je od toga cisto puki fakat da smo bili u zajednickoj drzavi? Ja mislim da su te dvije stvari razdvojive.