...a bruka neopravdanih.

stakasa wrote:Nazovi "Tacno vrjeme" pa provjeriradostan dan wrote:nisu ti tačni satovi...
P.S.
Postoji li jos uvjek ta usluga?
Od 6 republika + 2 pokrajine od naSke vazda jal' 5 jal' 6 prvoligasa. Velesila ja sta.pici wrote:jeBiga Nogometna vellesilla
RUHLA ! Al nebi prodo merek kad ga skines !pici wrote:ma ne mogu sad se sjetit...uglavnom mrcina, duplo teži od seika...

Koja simbolika...drastic wrote:
Dobar pičonradostan dan wrote:
kako da ne...
pici wrote:ja sam imao onaj ruski sat...jebemliga kako se zove...trebo oružani list za njeg
Sto bi Balasevic rekao, Tad su bile neke druge cenzuretzipiripi wrote:Došao mi rođak iz švabije i mi momčići iz zgrade đuture u kino. Koji ćemo gledat? Akcija naravno, skandinavska.Poslije nas safatali u lafini dok si rek'o keks. Od zafrkancije cijele familije danima nismo mogli živit.
![]()
Kod nas u ta vremena ipak najslavnija
GOLEMOGojeni H wrote:Trebamo li primijetiti koliko je timova iz BiH medju prvih 18 u SFRJ?pici wrote:
isto takoKeiko wrote:Pade mi na pamet kako je moja mama završavala posao u 3 poslije podne. Na putu s' posla svrati na pijacu da kupi povrće za salatu, sve to jutro ubrano, umjesto argentinske salate koju mi kupujemo. Onda u mesnicu da kupi svježe meso umjesto ovog što je bilo smrznuto minimalno deset godina prije nego nam je servirano kao svjeze u prodavnici, .... Pa onda se pravila torte od brašna, svježih jaja i čega već umjesto ovih gomila prezervativa i aditiva koje mi svojoj djeci kupujemo za rođendane. Pa svaki dan tek ubrano sezonsko voce koje su seljaci prodavli umjesto ovih dnasnjih veletrgovaca. Neko reče kako se sad bolje jede nego u Jugoslaviji. Meni ta tvrdnja ne može biti dalje od istine. Nešto se ne sjećam da smo jeli ista smrznuto ili iz konzerve.
Negdje krajem osamdesetih, prolazimo rano ujutro otac i ja pored banjalucke pijace. Za neupucene, gradska pijaca je smjestena u centru a pored tece rijecica Crkvena u koju se inace slijeva otpad od firme za preradu koze. Kako prolazimo, otac mi rece "Gledaj ovo majke ti!" i vidimo kako su seljaci koji su dovezli robu na pijacu da je prodaju, malim kantama zahvatali vodu sa te rijecice i zaljevali svoje voce i povrce da bi izgledalo svjeze koje su nam kasnije prodavali.Keiko wrote:Pade mi na pamet kako je moja mama završavala posao u 3 poslije podne. Na putu s' posla svrati na pijacu da kupi povrće za salatu, sve to jutro ubrano, umjesto argentinske salate koju mi kupujemo. Onda u mesnicu da kupi svježe meso umjesto ovog što je bilo smrznuto minimalno deset godina prije nego nam je servirano kao svjeze u prodavnici, .... Pa onda se pravila torte od brašna, svježih jaja i čega već umjesto ovih gomila prezervativa i aditiva koje mi svojoj djeci kupujemo za rođendane. Pa svaki dan tek ubrano sezonsko voce koje su seljaci prodavli umjesto ovih dnasnjih veletrgovaca. Neko reče kako se sad bolje jede nego u Jugoslaviji. Meni ta tvrdnja ne može biti dalje od istine. Nešto se ne sjećam da smo jeli ista smrznuto ili iz konzerve.
Hajvan wrote:Sjecal7 se ko fasunge (ulje, brašno, šećer, kafa itd) na tačkice?
Tamo neke 1982-83??
nisu tackice al jest neki vrag na kojem se upisivalo da si uzeo ulje, brašno, šećer............................uglavnomja wrote:Hajvan wrote:Sjecal7 se ko fasunge (ulje, brašno, šećer, kafa itd) na tačkice?
Tamo neke 1982-83??
a dje to?
bilo je sitacija benzin, kafa ... par nepar ... ali tih tackica![]()
mozda 52.
i ja mislim...uglavnomja wrote:Hajvan wrote:Sjecal7 se ko fasunge (ulje, brašno, šećer, kafa itd) na tačkice?
Tamo neke 1982-83??
a dje to?
bilo je sitacija benzin, kafa ... par nepar ... ali tih tackica![]()
mozda 52.