SkyLimit wrote:Jugosloveni i Bosanci u nacionalnom smislu su pojava kao i psi lutalice, ima ih samo tamo gdje su Bosnjaci vecina da unose nemir
Ja stvarno ne znam da li je i to dio plana ili neka slucajnost,nekad se ne mogu oteti dojmu da dobar dio ima bas,bas zadatak da Bosnjake kontinuirano drzi slabima,da ih konstantno drzi razjedinjenima,posvadjanima,da svaki pokusaj homogenizacije sprijeci po svaku cijenu,da ih dezavuira,indoktrinira,ukratko,da im pamet razvlaci.I naravno,da ih kao takve ucini lakim metama kad se opet stvore preduslovi..
Dovoljno je samo pogledati koliko se oni upinju obezvrijediti sve sto ima prefiks,ne samo bosnjacko,nego i bosanskohercegovacko a u isto vrijeme stalno afirmisu jugoslovenstvo,regionalizam,kako je to super bilo prije a sad nista ne valja,pustaju nam partizanske filmove,afirmisu Vukove i Vucice....
Jedan primjer,jedan od tih sto sasvim sigurno iz dna duse mrzi BiH kao nezavisnu drzavu i Bosnjake kao narod,branjeni proleter Dubravko Lovrenovic velikodusno poklanja Srbiji,Hrvatskoj i Crnoj Gori zajednicku kandidaturu za stavljanje stećaka u UNESCO-vu kulturnu bastinu iako svi znamo da su stećci bosanski i samo bosanski.To radi zato sto ne moze podnijeti da su samo bosanski,jasno.
Pa onda izvjesna Elma Tataragic se ubi da od bh branda SFF napravi regionalni festival.Ne mogu bez njih iz nekog nedokucivog razloga.
Pa recimo vodjenju sportskih reprezentacija ne daju ni prismrdit nasim bh legendama,uvijek se afirmisu i postavljaju jugoslovenske legende....
Kad pisem ovo ne mislim samo na ovaj period nego je to kontinuitet od davnina.Doduse,nije da ne mogu naci prodanih,podanickih dusa,ljudskih nula medju samim Bosnjacima koji im u tome pomazu.
Kako god,trenutno su daleko najveca opasnost za bosnjacki narod u smislu otupljivanja njegove opreznosti i spremnosti da ovaj put ne zaboravi sta mu se desilo i da nikad vise ne dozvoli da mu se to ponovi,sto se dosad ponavljalo u vremenskim ciklusima.
Edit:Zapazio sam jos jednu zanimljivost,uglavnom,blago receno,ne simpatisu Hrvatsku a u isto vrijeme skoro jecaju za Srbijom.