Jug je naša sveta strana...
- supercali
#676 Re: Jug je naša sveta strana...
Ne lete misli ne brini s3 ti za mene samo pisem na mobitelu
Pusti se pravopisa
Daj argumente ako imas
Pusti se pravopisa
Daj argumente ako imas
-
Drinski
#677 Re: Jug je naša sveta strana...
Connaisseur Karlin wrote: Drinski,oni ne mogu se izjasniti etnickim Bosnjacima,jer su isti termin muslimanske vodje "podvalile" sa ciljem da uspijesno vode svoju etnicku bosnjacku politiku. Oni se mogu izjasniti Bosanjcima,jer isti termin je na popisu u etnickim podjelama! Etnicki Bosanjak nema isto znacenje Bosanjaka kao starog naziva a koji je predstavljao nacionalno,drzavno zancenje jednog naroda u jednoj drzavi.
Na popisu,mislim da se ne mozes izjasniti na vise etnickih opcija ponudjenih u svakom pitanju,zato postoje odvojeni kvadratitci za "ostali" ili "ne izjasnjavam se "! Popis stanovnika BiH namece odvajanje stanovnistva BiH!
-
Drinski
#678 Re: Jug je naša sveta strana...
ma znam, ali nije stvar u pravopisu, to je nebitno, nego ne kuzim sta hoces da kazes.supercali wrote:Ne lete misli ne brini s3 ti za mene samo pisem na mobitelu
Pusti se pravopisa
Daj argumente ako imas
- supercali
#679 Re: Jug je naša sveta strana...
Znaci vizuelni lik treba crtatiDrinski wrote:ma znam, ali nije stvar u pravopisu, to je nebitno, nego ne kuzim sta hoces da kazes.supercali wrote:Ne lete misli ne brini s3 ti za mene samo pisem na mobitelu
Pusti se pravopisa
Daj argumente ako imas
Neobrazovanost nas je dovela do rata
Znaci neobrazovanost na sve 3 strane
Najlakse je bilo skupiti seljake po sumadiji i drzati govor vas niko ne sme da dira vas smije da bije samo nasa policija
A tu ubaciti govore o turskom boju dahijama i sl i eto ti sa jedne strane pomahnitalih zombija koji misle da su im ostali duzni
Na drugoj strani sastavi slicnu pricu i kako im nisu dali drzavu kako je njihova domovina ndh i imas drugu stranu istog kova
Trecima podmetni pricu kako im zabranjuju vjeru kako ostali zele da nestanu sto je tacno sa pocetkom rata a nikako u jugoslaviji i imas 3 strane koje jedva cekaju da zaratuju s ostalima iako tu ima veoma malo istine
Na pov4sinu isplivaju budale i imas ratove gdje ima genocida urbicida p4ogona silovanja itd
A onda tijek9m rata propagande na sve strane i to jos vise zakuha stvari kao sto su lavovi iz pioni4ske ondq ovo bosnjak kod hrvata stavi nesto za hercegovinu stolni grad i sl i imas sranja jos veca
A onda lagano poslije rata to se odrzava da bi se pojedinci bogatili i skretali paznju sa vaznih stvari dok mujo milan i ivan raspravljaju ko je ko kojim jezikom govori i koja je prava vjera a najebu ljudi koje boli briga za sve to i koji zele da zive normalno
-
Drinski
#680 Re: Jug je naša sveta strana...
Znas, to sto ti tvrdis jeste bitno i moguce, ali ja ne vjerujem da ratovi izbijaju samo zbog toga sto je neko neobrazovan. Moj djed jeste bio neobrazovan ali nije akademić Ćosić bio takav.supercali wrote:Drinski wrote: Znaci vizuelni lik treba crtati
Najlakse je bilo skupiti seljake po sumadiji i drzati govor vas niko ne sme da dira vas smije da bije samo nasa policija
A tu ubaciti govore o turskom boju dahijama i sl i eto ti sa jedne strane pomahnitalih zombija koji misle da su im ostali duzni
Na drugoj strani sastavi slicnu pricu i kako im nisu dali drzavu kako je njihova domovina ndh i imas drugu stranu istog kova
Trecima podmetni pricu kako im zabranjuju vjeru kako ostali zele da nestanu sto je tacno sa pocetkom rata a nikako u jugoslaviji i imas 3 strane koje jedva cekaju da zaratuju s ostalima iako tu ima veoma malo istine
Na pov4sinu isplivaju budale i imas ratove gdje ima genocida urbicida p4ogona silovanja itd
A onda tijek9m rata propagande na sve strane i to jos vise zakuha stvari kao sto su lavovi iz pioni4ske ondq ovo bosnjak kod hrvata stavi nesto za hercegovinu stolni grad i sl i imas sranja jos veca
A onda lagano poslije rata to se odrzava da bi se pojedinci bogatili i skretali paznju sa vaznih stvari dok mujo milan i ivan raspravljaju ko je ko kojim jezikom govori i koja je prava vjera a najebu ljudi koje boli briga za sve to i koji zele da zive normalno
- cyprus
#681 Re: Jug je naša sveta strana...
Što je čovjek više obrazovan, to manje želi uzet pušku u ruke... Izuzeci postoje, ali tako je to u najvećem broju slučajeva...Drinski wrote:Znas, to sto ti tvrdis jeste bitno i moguce, ali ja ne vjerujem da ratovi izbijaju samo zbog toga sto je neko neobrazovan. Moj djed jeste bio neobrazovan ali nije akademić Ćosić bio takav.
-
m_l
#682 Re: Jug je naša sveta strana...
I, sta si zakljucio? Nakon stotine odgovora na temu i provedene ankete bio bi fer da izneses svoj stav o, kako rece, tvom buducem odnosu prema drustvu. Jesu li Bosnjaci dostigli hrvatski i srpski nacionalizam, ili su isti prekucali?cyprus wrote:da li još uvijek vrijedi multi-kulti ili je interes bošnjačkih nacionalista da postanu više nalik srpskim i hrvatskim nacionalistima? Odgovor na to pitanje me jako interesuje, jer od njega zavisi moj odnos prema ovom gradu, ovom društvu, ovoj državi...
- Connaisseur Karlin
#683 Re: Jug je naša sveta strana...
Informiranost je najvaznija,bez obzira na nivo obrazovanosti. Da li danasnji Boanjci Srbi i Hrvati imaju problema infomracijama?cyprus wrote:Što je čovjek više obrazovan, to manje želi uzet pušku u ruke... Izuzeci postoje, ali tako je to u najvećem broju slučajeva...Drinski wrote:Znas, to sto ti tvrdis jeste bitno i moguce, ali ja ne vjerujem da ratovi izbijaju samo zbog toga sto je neko neobrazovan. Moj djed jeste bio neobrazovan ali nije akademić Ćosić bio takav.
Rat gura ljude na ratni fornt,narcito omladinu! Price o herojstvu su price za malu djecu.Odbrana za zivot nije herojsto,vec ljudksa potreba za prezivljavanjem. Ubijanje,rat i danasnje 25 godisnj odrzavanje tenzija i straha je produkt etnicke politike! Produkt sukoba danas nije nemanje infomracija,vec STRAH od neizvjenosti i NEPOVJERENJE ni vlastitom toru. Ja sam uvjerena da ni Srbi ni Hrvati ni Bonjaci ne vjeurju svojim etnickim poglavicama,ali ih je popis stanovnistva,podjela u svim sporama drvustva je abnormlana,jer drzava BiH kao jedna ista zajednica spmenutih grupa sa jednim,zajednickim ciljem doslovno ne postoji. Danasnja omladina,rodjena tokom ili poslije rata, zivi 25 godina u takovoj drustvnoj atmosferi,a starije generacije tvrdoglavo truju mlade generacije umjesto da im obezbjede nomrlan zivot.
- Connaisseur Karlin
#684 Re: Jug je naša sveta strana...
Na zalost, JESU!m_l wrote:I, sta si zakljucio? Nakon stotine odgovora na temu i provedene ankete bio bi fer da izneses svoj stav o, kako rece, tvom buducem odnosu prema drustvu. Jesu li Bosnjaci dostigli hrvatski i srpski nacionalizam, ili su isti prekucali?cyprus wrote:da li još uvijek vrijedi multi-kulti ili je interes bošnjačkih nacionalista da postanu više nalik srpskim i hrvatskim nacionalistima? Odgovor na to pitanje me jako interesuje, jer od njega zavisi moj odnos prema ovom gradu, ovom društvu, ovoj državi...
- supercali
#685 Re: Jug je naša sveta strana...
Pa nije naravno on je iskoristio tvog mog petog desetog neobrazovanog dedu da bi se obogatio miskovic radoncic todoric i ostaliDrinski wrote:Znas, to sto ti tvrdis jeste bitno i moguce, ali ja ne vjerujem da ratovi izbijaju samo zbog toga sto je neko neobrazovan. Moj djed jeste bio neobrazovan ali nije akademić Ćosić bio takav.supercali wrote:Drinski wrote: Znaci vizuelni lik treba crtati
- GeeTnT
#686 Re: Jug je naša sveta strana...
Znas... mislim da bi ti trebala vise citati, a manje pisati.. Primjetna je razlika u tvojim postovima, jos samo da se rijesis tog izjednacavanja...neide jbg...
Kad je rijec o mladjim narastajima...
Meni npr. nije trebalo puno objasnjavanja svom sinu ko je i sta radio u ratu, jer je stvar toliko ocigledna da se cesto zapitam koliko energije treba tebi (ili koliko ce ti trebati), cyprusu sumnjam da ce uspjeti bilo kakvo objasnjavanje jer nakon toliko postova nije nikog nista ubijedio.
Meni npr. nije trebalo puno objasnjavanja svom sinu ko je i sta radio u ratu, jer je stvar toliko ocigledna da se cesto zapitam koliko energije treba tebi (ili koliko ce ti trebati), cyprusu sumnjam da ce uspjeti bilo kakvo objasnjavanje jer nakon toliko postova nije nikog nista ubijedio.
- Connaisseur Karlin
#687 Re: Jug je naša sveta strana...
Zato nastavite rat i poslije rata,dobro vam ide,evo 25 godina,pa samo nastavite,niko vam ne brani. Cijelo vrijeme pisemo o etnicoj politici,pa objasni svomm sinu sta je svrha etnicke poltiike. Starije generacije jesu odgovorne za zivot omladine,ali ih jednsotavno nije briga!GeeTnT wrote:Znas... mislim da bi ti trebala vise citati, a manje pisati.. Primjetna je razlika u tvojim postovima, jos samo da se rijesis tog izjednacavanja...neide jbg...
- GeeTnT
#688 Re: Jug je naša sveta strana...
Zar mi ratujemo? Cekaj malo? Govoris o hladnom ratu? Pa toga imas svugdje u svijetu, a pogotovo gdje zive nebeski narod...Connaisseur Karlin wrote:Zato nastavite rat i poslije rata,dobro vam ide,evo 25 godina,pa samo nastavite,niko vam ne brani. Cijelo vrijeme pisemo o etnicoj politici,pa objasni svomm sinu sta je svrha etnicke poltiike. Starije generacije jesu odgovorne za zivot omladine,ali ih jednsotavno nije briga!GeeTnT wrote:Znas... mislim da bi ti trebala vise citati, a manje pisati.. Primjetna je razlika u tvojim postovima, jos samo da se rijesis tog izjednacavanja...neide jbg...
Starije generacije su krive...puuuu....Hajde da se kladimo da cu ti na svakog krivog Bosnjaka, nabrojati najmanje 10 domacih cetnika, 10 cetnika iz matice, 9 crnogoraca, 7 rusa, 4 rumuna i 3 bugara... ako lazem ja ne lazu novci i dokumenti nadjeni na vrletima sirom BiH...
...ti dalje izjednacavaj...
- supercali
#689 Re: Jug je naša sveta strana...
Zaboravio si mudzahedine arape kojih je bilo na drugoj strani
Ako pominjes jedne nemoj zmiriti na druge
Nemoj mi slucajno spocitavati izjednacavas fazoni
Ja znam sta se desilo i ko je nacelno kriv al tvrditi da su jedni sveci a drugi sotone je prica za malu djecu
Ja znam sta se desilo i ko je nacelno kriv al tvrditi da su jedni sveci a drugi sotone je prica za malu djecu
- GeeTnT
#690 Re: Jug je naša sveta strana...
Mundjosa je bilo onoliko koliko ih je Klinton poslao, a mozes ih strpat u 2 marice...a cetnici iz Srbije i CG su dolazili u kolonama kamiona, autobusa koje ako nisi brojao, onda pogledaj snimke na yt pa se sam uvjeri...supercali wrote:Zaboravio si mudzahedine arape kojih je bilo na drugoj strani
Bosnjaci u proslom ratu u globalu i jesu bili "sveci", ali nisam siguran da bi bili u nekom buducem ratu...
- Connaisseur Karlin
#691 Re: Jug je naša sveta strana...
Da,ratujete istim metodama,sijanja tenzija,straha,mrznje,pranja mozga, evo ulazite polako u trecu deceniju! Ja sam izjednacila etnicku politiku Bosanjaka sa Srpskom i Hrvatskom. Nisam izjednacila zlocine,koje su se desili medju etnickim grupama. Ti,jednostavo ne kuzis sta je svrha danasnje Bosnjacke politike,a kojoj definitivno nije cilj obzebjediti bolji zivot novim bonjackim generacijama.GeeTnT wrote:Zar mi ratujemo? Cekaj malo? Govoris o hladnom ratu? Pa toga imas svugdje u svijetu, a pogotovo gdje zive nebeski narod...Connaisseur Karlin wrote:Zato nastavite rat i poslije rata,dobro vam ide,evo 25 godina,pa samo nastavite,niko vam ne brani. Cijelo vrijeme pisemo o etnicoj politici,pa objasni svomm sinu sta je svrha etnicke poltiike. Starije generacije jesu odgovorne za zivot omladine,ali ih jednsotavno nije briga!GeeTnT wrote:Znas... mislim da bi ti trebala vise citati, a manje pisati.. Primjetna je razlika u tvojim postovima, jos samo da se rijesis tog izjednacavanja...neide jbg...
Starije generacije su krive...puuuu....Hajde da se kladimo da cu ti na svakog krivog Bosnjaka, nabrojati najmanje 10 domacih cetnika, 10 cetnika iz matice, 9 crnogoraca, 7 rusa, 4 rumuna i 3 bugara... ako lazem ja ne lazu novci i dokumenti nadjeni na vrletima sirom BiH...
...ti dalje izjednacavaj...
- Connaisseur Karlin
#692 Re: Jug je naša sveta strana...
Eto,a monogi ne zele buduce etnicke ratove medju Balkanskim plemennima!GeeTnT wrote:Mundjosa je bilo onoliko koliko ih je Klinton poslao, a mozes ih strpat u 2 marice...a cetnici iz Srbije i CG su dolazili u kolonama kamiona, autobusa koje ako nisi brojao, onda pogledaj snimke na yt pa se sam uvjeri...supercali wrote:Zaboravio si mudzahedine arape kojih je bilo na drugoj strani
Bosnjaci u proslom ratu u globalu i jesu bili "sveci", ali nisam siguran da bi bili u nekom buducem ratu...
- GeeTnT
#693 Re: Jug je naša sveta strana...
...rat prije 25 godina u pricama teoreticara, analiticara cesto podsjeca na knjigu u kojoj zavrsetak i nije bas jasan pogotovo pravedan..tako da nemoj prozivati samo politicare, ima nesto i do stanja ravnoteze..
- tandmand
#694 Re: Jug je naša sveta strana...
Zašto toliko brineš o narodu kojem ne pripadaš? 2 miliona građana BiH se izjašnjava kao Bošnjaci, to nije brojka koja je zanemariva i ostali ima da je poštuju. Oni koji sebe smatraju etničkim Bosancima, neka se interno popišu i formiraju stranku koja će imati za cilj da ih se prizna u ustavu. Tako će i zvanično brakovi u kojima je jedno Bosanac a drugo Bošnjak, postati - mješani. Također tražite nacionalnu zastupljenost pri zapošljavanju, vlastiti nastavni plan u školama, TV kanal ... ali prođite se više Bošnjaka i njihovog identiteta.supercali wrote:Da ali to je stari naziv
Novi naziv postoji bosanac
I zasto sada izmisljati bosnjaka pored zive rijeci bosanac i to jos mjenjati znacenje izvorne rijeci bosnjak
Novi termin bosnjak nema nista zaj3dnicko sa bosnjakom od prije 300 godina kad je i pravoslavac i rimokatolik i muhamedanac bio bosnjak
Taj novi termin je zamjenio muslimana sa velikim M znaci samo muhamedance na kongresu 93-e gdje niko nije pitao narod slaze li se
Niko nije pitao istoricare jel to ispravno ili ne
Nego u jeku rata dok je narod mislio kako sacuvati glavu oni u holideyu to odlucili i provukli a proslo je kao sto rekoh zbog toga sto narodu to nije bila ni zadnja stvar po vaznosti
Nisam neki vjernik, ali da te upozorim da muslimani nisu "muhamedanci". Taj naziv je još jedna kajla Bošnjacima da su vjerskom smislu nekakva sekta.
- Connaisseur Karlin
#695 Re: Jug je naša sveta strana...
Rat nije nikad pravedan,uvijek ce neko ostati "kracih rukava" ! Bosnjaci cekaju novi rat? Pa ko ce ga zapoceti?GeeTnT wrote:...rat prije 25 godina u pricama teoreticara, analiticara cesto podsjeca na knjigu u kojoj zavrsetak i nije bas jasan pogotovo pravedan..tako da nemoj prozivati samo politicare, ima nesto i do stanja ravnoteze..
Politcari zaradjuju na plemenskoj politici!
Kakve ravnoteze? Napisi konkretno,hvala.
- Connaisseur Karlin
#696 Re: Jug je naša sveta strana...
tandmand wrote:Zašto toliko brineš o narodu kojem ne pripadaš? 2 miliona građana BiH se izjašnjava kao Bošnjaci, to nije brojka koja je zanemariva i ostali ima da je poštuju. Oni koji sebe smatraju etničkim Bosancima, neka se interno popišu i formiraju stranku koja će imati za cilj da ih se prizna u ustavu. Tako će i zvanično brakovi u kojima je jedno Bosanac a drugo Bošnjak, postati - mješani. Također tražite nacionalnu zastupljenost pri zapošljavanju, vlastiti nastavni plan u školama, TV kanal ... ali prođite se više Bošnjaka i njihovog identiteta.supercali wrote:Da ali to je stari naziv
I zasto sada izmisljati bosnjaka pored zive rijeci bosanac i to jos mjenjati znacenje izvorne rijeci bosnjak
Novi termin bosnjak nema nista zaj3dnicko sa bosnjakom od prije 300 godina kad je i pravoslavac i rimokatolik i muhamedanac bio bosnjak
Taj novi termin je zamjenio muslimana sa velikim M znaci samo muhamedance na kongresu 93-e gdje niko nije pitao narod slaze li se
Nego u jeku rata dok je narod mislio kako sacuvati glavu oni u holideyu to odlucili i provukli a proslo je kao sto rekoh zbog toga sto narodu to nije bila ni zadnja stvar po vaznosti
Nisam neki vjernik, ali da te upozorim da muslimani nisu "muhamedanci". Taj naziv je još jedna kajla Bošnjacima da su vjerskom smislu nekakva sekta.
- GeeTnT
#697 Re: Jug je naša sveta strana...
Mislim da ti Bosnjaka nisi nikad upoznala, jer da jesi, siguran sam da bi pricala/pisala drugu pricu.. Bosnjak nije u nikakvom etnickom toru, jer da jeste ne bi bili ovoliki ataci na identitet...Zamisli da se registrujem na krstaricu i pocnem pisati kako su Srbi etnicki ruski cigani i kako zapravo oni imaju potpuno drugaciju istoriju od one koju su ucili...naravno, naisao bi na nekoliko psovki i naravno zabranu ulaska...Connaisseur Karlin wrote:Eto,a monogi ne zele buduce etnicke ratove medju Balkanskim plemennima!GeeTnT wrote:Mundjosa je bilo onoliko koliko ih je Klinton poslao, a mozes ih strpat u 2 marice...a cetnici iz Srbije i CG su dolazili u kolonama kamiona, autobusa koje ako nisi brojao, onda pogledaj snimke na yt pa se sam uvjeri...supercali wrote:Zaboravio si mudzahedine arape kojih je bilo na drugoj strani
elem...ti izjednacavas etnicu politiku, a ja nigdje ne vidjeh postrojavanje Bosnjaka ili kolone vozila kroz federaciju u mjestima gdje jos ima srba.. Drugo. kad je rijec o etnickoj politici, nisi ni svjesna da je veliki broj star generacije iz redova tadasnjih muslimana glasala za Markovica i reformske snage..Nisi vjerovatno ni svjesna koliko je u TZ na izborima glasalo muslimana za Plavsicku, misleci pri tom da je zena iz naroda, jos rodjena u TZ..
Trece... Bosnjak ti je cudo, zato ti kazem da si nekog upoznala, nebi ih stavlajala u isti kos sa drugima, a mozda bi tvoj zivot bio sretniji, mozda bi....ko zna...
- tandmand
#698 Re: Jug je naša sveta strana...
Nema tu ništa smiješno. Onaj ko se dokumentom, odrekne braka, porodice, imena svog naroda, državljanstva, je zvanično tj. na papiru raskinuo sa onim što je prije bio. Ko se dokumentovano izjasni Hrvatom islamske vjeroispovjesti, on je zvanično Hrvat, šta bi drugo bio.Connaisseur Karlin wrote:tandmand wrote: Zašto toliko brineš o narodu kojem ne pripadaš? 2 miliona građana BiH se izjašnjava kao Bošnjaci, to nije brojka koja je zanemariva i ostali ima da je poštuju. Oni koji sebe smatraju etničkim Bosancima, neka se interno popišu i formiraju stranku koja će imati za cilj da ih se prizna u ustavu. Tako će i zvanično brakovi u kojima je jedno Bosanac a drugo Bošnjak, postati - mješani. Također tražite nacionalnu zastupljenost pri zapošljavanju, vlastiti nastavni plan u školama, TV kanal ... ali prođite se više Bošnjaka i njihovog identiteta.
- cyprus
#699 Re: Jug je naša sveta strana...
Pa, moram priznat da me anketa i dosadašnja diskusija ohrabrila... Vidio sam da još uvijek ima veliki broj razumnih ljudi sa kojima je moguća izgradnja normalne države i normalnog društva... Naravno, veliki je broj i ovih drugih, ali nisam od jučer na Balkanu, ni u BiH, pa mi to nije ništa novo i znam nositi i sa tom činjenicom...m_l wrote:I, sta si zakljucio? Nakon stotine odgovora na temu i provedene ankete bio bi fer da izneses svoj stav o, kako rece, tvom buducem odnosu prema drustvu. Jesu li Bosnjaci dostigli hrvatski i srpski nacionalizam, ili su isti prekucali?cyprus wrote:da li još uvijek vrijedi multi-kulti ili je interes bošnjačkih nacionalista da postanu više nalik srpskim i hrvatskim nacionalistima? Odgovor na to pitanje me jako interesuje, jer od njega zavisi moj odnos prema ovom gradu, ovom društvu, ovoj državi...
A nevezano za ovu anketu, ja bih rekao da bošnjački nacionalisti nisu još dostigli razmjere srpskog i hrvatskog nacionalizma, ali mnogi među njima pokazuju takve tendencije, odnosno stremljenje... Vidjećemo kako će se situacija u budućnosti razvijati...
Last edited by cyprus on 06/04/2016 16:02, edited 2 times in total.
- supercali
#700 Re: Jug je naša sveta strana...
Padobranac ajde prvo se vrati pa procitaj tok pa onda pisitandmand wrote:Zašto toliko brineš o narodu kojem ne pripadaš? 2 miliona građana BiH se izjašnjava kao Bošnjaci, to nije brojka koja je zanemariva i ostali ima da je poštuju. Oni koji sebe smatraju etničkim Bosancima, neka se interno popišu i formiraju stranku koja će imati za cilj da ih se prizna u ustavu. Tako će i zvanično brakovi u kojima je jedno Bosanac a drugo Bošnjak, postati - mješani. Također tražite nacionalnu zastupljenost pri zapošljavanju, vlastiti nastavni plan u školama, TV kanal ... ali prođite se više Bošnjaka i njihovog identiteta.supercali wrote:Da ali to je stari naziv
Da i ja tebe upozorim boli me briga kako se zovu kopiram ime od sugovornika da bi razumio a sad sjasi i ratuj sa ratkom s pala koji je isti mentalni sklop kao ti