Fudo387 wrote:oridjidji wrote:Svaka cast Manijacima.
Pitar sam, al parola im je za 10.

Ma malo im je to bezveze, pogotovo sto Zeljo i njegovi fanovi imaju skroz drugaciju reputaciju.
Ali dobro, vremena se mijenjaju, izgleda da su neke stvari definitivno proslost. U svemu mi je najvise zao ljudi kao sto je Ivica Osim, oni su
svoje bitke protiv vjetrenjaca izgubili. Dosli su neki novi klinci.
Jebat ga sad, sta je tu je, prilagodi se ili se presaltaj na tenis k'o radosni.

Nije ovo nimalo bezveze parola i dosla je u pravo vrijeme. Ta Grbavica u ovome gradu sinonim je za otpor, to je klub feniks, iako sam pitar, golem respekt komsijama, njima su Radovanove pristalice zapalile stadion, ubile vodju navijaca iz snajpera, poprilican broj njih dalo je zivot za ovaj grad, klub, drzavu i nisu bili svi jednake vjere, niti su svi bili Bosnjaci i isto tako je i danas na tribini sareni. To sto su napisali Bosnjaci, a ne Bosanci se i odnosilo na one koji su najvise Radovanovom politikom popusili i najvise zategli da BiH opstane i koje ovaj nakaradni Dejtonski ustav tako i naziva.
Osim je legenda, ali i Dzilda je legenda. Samo nije jednako plakati iz BG sto mu se pali grad, a nije jednako dati zivot za svoj grad. Postovanje i jednom i drugom, al izmedju svijetskog Osima i sarajevskog Dzilde, biram Dzildu.