http://ba.n1info.com/a89201/Sport-Klub/ ... avici.html

Politizacija sporta, politizacija tribina, aktuelizacija ratnih tema na tribinama je već stara stvar, isprana tema i nije imanenta samo ovom području, tako da ne želim o tom širem kontekstu..."Mi smo oni koji smo trebali u tišini da nestanemo. Još uvijek svima smeta što grmljavina našeg otpora odjekuje do kraja svijeta!Istina, hrabrost i pobjeda žive sa nama, a licemjerstvo, kukavičluk i laž sa Evropom i pristalicama Radovana! Bošnjaci, nemamo pravo spavati - 'I poslije rata je rat''
Ono o čemu želim pričati je etnizacija tribine jednog kluba, koji se bar do sada nije izdavao za bošnjački, nego za bosanski - sarajevski... Iako su se i ranije na tribinama Grbavice mogli evidentirati različiti nacionalistički ispadi i skandalozniji nego ovaj jučer, mislim da je ovaj nekako kompletirao sliku Željezničara, kao bošnjačkog kluba, ili u najmanju ruku Manijaka kao bošnjačke grupe... Ovaj transparent je manje-više jasno označio navijače Željezničara kao Bošnjake... Dakle, pitanja na koja se želim osvrnuti jesu:
1) Da li nakon ovoga ima smisla tvrditi da Željezničar nije bošnjački klub?
2) Da li ima smisla tvrditi da Manijaci nisu bošnjačka grupa?
3) Da li su neBošnjaci na tribini Željezničara uljezi/suvišni? Znam da ih ima u značajnom broju, zato bih volio vidjeti kako oni gledaju na ovo...
PS I da neko ne misli da je ovo nešto na navijačkoj bazi, istu bih temu pokrenuo i da je slična parola osvanula na tribini sa navijačima Sarajeva... Takva bi me još i više pogodila, jer bih se onda zapitao zašto mi neko nije rekao da navijam za pogrešan klub...