Kamo srece da ima vise takvih razmisljanja, BiH bi bila mirna. Ja mislim da svako mora pocistiti svoje smece da bi sredina u kojoj zivimo i nasa buduca pokoljenja zivjela u jednoj normalnoj i zdravoj sredini. Cistiti jedan dio dvorista i misliti kako je cijelo dvoriste cisto, je cista zabluda. Naravno, da smece nije ravnomjerno rasporedjeno ali ga treba pocistiti.icecream wrote:cao...kao prvo,molim bez vrijedjanja i poruka mrznje...jasno je da ima dosta onih koji su svasta naredjivali,kao narebdodavci,i oni koji su te njihove naredbe izvrsavali...i ja sam za to da svi oni kako oni po komandnoj duznosti,tako i oni koji su bili dzelati da odgovaraju za ta svoja nedjela...
al nazalost svi oni imaju svoje mreze,koji ih obavjestavaju o postupcima suda,koji je pod navodnicima objektivan...
a po vasoj prici ovdje vas jedne vecine vidim po vama je svaki srbin cetnik koji je u bih,a mozda je i svaki hrvat u bih ustasa...ok...bilo je pojedinaca iz ova dva naroda koji su svasta naredjivali i izvrsavali te naredbe medju srbima...to ne poricem...i nek oni za to odgovaraju,a ne da ja nosim njihovo breme krivice,i cim kazem ime da mi vi vicete cetnik...
al ne skupljajte prasinu i smece u svom dvoristu,ima i pojedinih bosnjaka koji su svasta naredjivali i izvrsavali te naredbe nad nebosnjacima...
ne zavaravajte se da medju vama nema pojedinaca koji su svasta naredjivali i koji su svasta radili drugima...
ne poricem,da su bosnjaci najvise stradali,jesu,najvise oni stradali,i zao mi je...ja ljude dijelim samo na dobre i zle,a nikako po boji koze,vjeri i nacionalnosti...pozdrav svima...![]()
Pozdrav i tebi