JRT-Jugoslovenska radio i televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
bosnjo89

#76 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by bosnjo89 »

Tiger 033 wrote:

E sad neka mi neko kaze sta je bolje Yugoslavija sa svim svojim manama, ili "Drzava" BiH koja je u ovom trenutku najmanje DRZAVA sa svim njenim LOPOVIMA (Dodik,Tihić,Čović,Božić,Lagumdžija,Radončić itd)...moje pitanje u kojoj bi ste radije drzavi zivjeli "Yugoslaviji ili BiH" ???
siroko ti polje

gledaj planete kolika je sto ces u BiH kad ti toliko smeta
avicena

#77 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by avicena »

johnny_blazze wrote:
avicena wrote:
CVIKERASH wrote:Moji starci su isli u dzamiju i za vrijeme Jugoslavije.I skoro citava porodica.I nakon svih ovih godina i dalje ne daju na Titu i govore kako je bilo bolje zivjeti tada.
Kako kome. Nisu ti ispričali izgleda sve....

nemam pojma kako je bio u toj jugoslaviji ali nekim razmisljanjem kad mi sa ovim guzonjama i parazitima organizujemo olimpijadu,obnovimo bob stazu,napravimo koji kilometar pruge i napravimo firmu kao enrgoinvest onda cu mozda razumiti ljude kad kazu nikad se ne ponovila yu, to sto imamo 12313342 Bogomolja nije nikakav napredak ni Bog ne pomaze onom ko se ne trudi da mu bude bolje...
Ko pravi bogomolje? Vijeće ministara BiH? Predsjedništvo BiH? Federalna vlada? Kantonalna? Općinsko vijeće? Ako i bude kakve pomoći pošto su to ujedno i kulturno historijski spomenici koliko je to u procentima od ukupnog budžeta?

Evo uzimaju novi kredit od MMF-a pa neka ti naprave bob stazu što se mene tiče.
poznanik

#78 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by poznanik »

avicena wrote:Ko pravi bogomolje? Vijeće ministara BiH? Predsjedništvo BiH? Federalna vlada? Kantonalna? Općinsko vijeće? Ako i bude kakve pomoći pošto su to ujedno i kulturno historijski spomenici koliko je to u procentima od ukupnog budžeta?
Općinsko vijeće i viši nivoi - VLAST, omogućava nicanje bogomolja kao gljiva nakon kiše. I beplatnim građevinskim dozvolama, i prećutnom urbanističkom saglasnošću, i besplatnom dodjelom parkova i travnjaka pretvarajući ih u građevinsko zemljište mimo zakona, čak i bespovratnom podjelom budžetskog novca u ogromnim iznosima, načelnici i premijeri dijele novac "kapom i šakom", kao da je njihov vlastiti :x
avicena

#79 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by avicena »

poznanik wrote:
avicena wrote:Ko pravi bogomolje? Vijeće ministara BiH? Predsjedništvo BiH? Federalna vlada? Kantonalna? Općinsko vijeće? Ako i bude kakve pomoći pošto su to ujedno i kulturno historijski spomenici koliko je to u procentima od ukupnog budžeta?
Općinsko vijeće i viši nivoi - VLAST, omogućava nicanje bogomolja kao gljiva nakon kiše. I beplatnim građevinskim dozvolama, i prećutnom urbanističkom saglasnošću, i besplatnom dodjelom parkova i travnjaka pretvarajući ih u građevinsko zemljište mimo zakona, čak i bespovratnom podjelom budžetskog novca u ogromnim iznosima, načelnici i premijeri dijele novac "kapom i šakom", kao da je njihov vlastiti :x
A šta je sa vakufskom zemljom? Kada se planira ona vraćati? A nije baš tako kako ti pričaš. Plaća se i PDV.
U najvećem dijelu završeno je i uređenje okoliša kompleksa. Službeno otvorenje islamskog centra i dalje je najavljeno za kraj ljeta ili početak ove jeseni. Poziv za otvorenje odavno je upućen u Katar, zemlju koja je najviše, sa sedam milijuna eura, financirala izgradnju, i to katarskom emiru, no njegov se odgovor još očekuje. Cijeli projekt Islamskog centra košta oko 10 milijuna eura s PDV-om te za potpuno dovršenje uređenja i opremanja objekta, kaže Budimlić.
detroit-mercy

#80 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by detroit-mercy »

CVIKERASH wrote:
juan wrote:
CVIKERASH wrote:E pa fazon sa danasnjim politicarima je da su bili posljednje karine u bivsij Jugi a danasnje vrijeme im je sve dalo.Mislis da bi jedan Radoncic imao sve da je ostala bivsa drzava?Bi malo morgen.I dalje bi kopao negdje na njivi i kasnije pio pivu ispred seoske zadruge.

kakav ba radoncic? pricam o ljudima `85 do danas (vecina)!! Ljudi koji su pravili karijeru u KPJ i uz Tita.
Sta ti je radoncic to Boga ti unistio??
vidis kako nam je razmishljanje: od mene do vrha nosa mog!! a malo dublj analiza/strategija, to macku o rep!!

chuj Juga i tito....

:-? :-? :-?
Ma nije nista unistio.Samo kazem da covjek koji je bio obicna seljacina koji da nije bilo rata bi i dalje,kao sto sam rekao,radio na svojoj njivi.Da je on jedini takav,kamo puste srece.Mali milion primjera je takvih.

Eto tebi uzivaj u ovoj nakaradnoj drzavi gdje djeca cevapbdzija i mesara se smatraju elitom.Uzivaj u vjerskoj slobodi koju nam je dobri dedo Alija ostavio,a realno nikada nismo nemoralniji narod bili nego sto smo sada.Uzivaj u drzavi gdje je stela postala way of life.Uzivaj u drzavi gdje ces raditi za seljacinu od sefa.

Uostalom i ja se izgleda svadjam sa nekim sto je 90+ godiste.
Ako cemo posteno, prije Radoncica bi trebao prvo poredati galeriju likova kao sto su Kadijevic, Adzic, Milosevic, Kucan, Bulatovic i masa drugih koji su bili "elita" u onoj anamo drzavi.
Btw, kada uzimas nesto iz jedne drzave i sistema onda uzmi i ono najgore pored najboljeg.
detroit-mercy

#81 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by detroit-mercy »

CVIKERASH wrote:Dobro @juan ti ne volis bivsu Jugoslaviju.Samo mi objasni sta to valja u danasnjoj drzavi pa je ti toliko volis????

JNa jest izgubio smisao 92.godine kad je stao zna se na ciju stranu .A kriv je jedan i debilcina Alija.Zasto?Zato dok cetnici ruse Knin i Hrvatsku nama dedo porucuje "mirno spavajte rata nece biti"....
Izgubila smisao 92e :-), to kada se zapucalo u Sarajevu onda je izgubilo smisao. Do tada je kao imala smisao :mrgreen: .
Posebno 91e dok je ravnala Vukovar ili dijelila oruzje po brdima oko Sarajeva, zna se kome :mrgreen: .
Kratka ti nesto pamet.
Tiger 033

#82 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by Tiger 033 »

U danasnjoj BiH dobro je samo politicarima lopovima i kriminalcima itd...postenu covjeku i penzioneru nije 100000% :bih:
detroit-mercy

#83 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by detroit-mercy »

Glede teme, ne znam cemu pljeskanje i pohvale. Hajmo realno, sta ta RTV treba da predstavlja, koja programska sema, koncept, bilo sta. Ili je po automatizmu dobra samo zato sto nosi pridjev Jugoslovenska, mada u principu samo devalviraju nesto sto stoji iza toga. Hoce li pustati Strumpfove u 7 i 15 :mrgreen: .
Realno, danas ti je Al Jazerra Balkans nesto kao bivsa JRT.
detroit-mercy

#84 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by detroit-mercy »

Tiger 033 wrote:U danasnjoj BiH dobro je samo politicarima lopovima i kriminalcima itd...postenu covjeku i penzioneru nije 100000% :bih:
Ono sto je proslo ne moze se vracati unazad, mislis da bi se nesto promijenilo i da se promijeni ime drzave u Jugoslavija ili da se par kokuznih drzavica skupi zajedno. Pa veliki sistemi i bivse Juge (osim onih i BiH) i danas rade na podrucju cijele drzave.
racionalista

#85 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by racionalista »

ove jugonostalgicare treba banovati sve redom
avicena

#86 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by avicena »

detroit-mercy wrote: Realno, danas ti je Al Jazerra Balkans nesto kao bivsa JRT.
Bravo. Prestiže me za nekoliko minuta. :mrgreen: Imaju ljudi pare pa ovi amateri ih ne bi mogli ni na kakav način prestići.
Tiger 033 wrote:U danasnjoj BiH dobro je samo politicarima lopovima i kriminalcima itd...postenu covjeku i penzioneru nije 100000% :bih:
U Bosni je uvijek bilo mjesta gdje se teško živjelo.

Last edited by avicena on 24/07/2012 19:37, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#87 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by dezurni_ucenik »

Za vas hejtere nesto sto vas Aljo nikad nece biti...

Image
detroit-mercy

#88 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by detroit-mercy »

CVIKERASH wrote:
detroit-mercy wrote:
CVIKERASH wrote:Dobro @juan ti ne volis bivsu Jugoslaviju.Samo mi objasni sta to valja u danasnjoj drzavi pa je ti toliko volis????

JNa jest izgubio smisao 92.godine kad je stao zna se na ciju stranu .A kriv je jedan i debilcina Alija.Zasto?Zato dok cetnici ruse Knin i Hrvatsku nama dedo porucuje "mirno spavajte rata nece biti"....
Izgubila smisao 92e :-), to kada se zapucalo u Sarajevu onda je izgubilo smisao. Do tada je kao imala smisao :mrgreen: .
Posebno 91e dok je ravnala Vukovar ili dijelila oruzje po brdima oko Sarajeva, zna se kome :mrgreen: .
Kratka ti nesto pamet.

Dobro eto 91.godina je bila.U pravu si.
Ali i ja se vala prepirem ovdje sa prijeratnim fukarama koji su garant tokom/poslije rata dosli do nekih para(ne ulazim u nacin kako se doslo do tih para) i sad glume ko neku elitu i lafo patriote.

Ko ovaj @bosnjo pa se hvali kako ljetuje sirom svijeta.Garant prije rata nije mogao guzice oprati ni u Neumu.
Mislis da se transformacija armije desila tek onako, negdje 91e :mrgreen:. Pocelo je sve puno ranije, vjerovatno jos za zivota staroga, ali nejse.
Halcyon

#89 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by Halcyon »

E jesi me nasikir'o s tom fotkom... :lol: :lol:

Nego, kakvi su to fazoni, ako nisam u fazonu Srboslavije odmah sam SDA, gotivim rahmetli Aliju, lopov sam, pokrao pola države i šta vam sve pada na pamet? :lol: Vrhunski!
detroit-mercy

#90 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by detroit-mercy »

CVIKERASH wrote:Za vas hejtere nesto sto vas Aljo nikad nece biti...

Image
Jarane, ja nisam hejter cijenim onu Jugu i sve ono sto je dobro napravila ali je gleda i kroz kriticke oci onoga sto nam je ostavila u nasljedje.
Od stare slave se ne zivi, treba se maknuti dalje. Svrsavanje na svako pominjanje Juge mi nikako ne ide u glavu.
Na kraju, cijela politicka garnitura koja je dovela od raspada drzave je izrasla u toj drzavi, iskolovala se u toj drzavi bila elita u toj drzavi i njihovi potomci su i dan danas elita u svim drzavama od Triglava pa do Gevgelije ;-) .
avicena

#91 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by avicena »

CVIKERASH wrote:Za vas hejtere nesto sto vas Aljo nikad nece biti...
Bondarev, koji je viši naučni saradnik sektora za evroatlantska istraživanja Ruskog instituta za strateška istraživanja, povodom izlaska knjige iz štampe („ENIGMA TITO. Moskovske godine Josipa Broza (1935-1937)“) dao je obiman intervju objavljen pod naslovom: „Titov duh luta Balkanom...“

Faktički, nakon smrti Tita 1980. godine umrla je i država. Nalik na imperiju Karla Velikog: umro imperator - raspala se imperija. Tito je stvorio Jugoslaviju i upravljao je njome 35 godina...

- Da, sa smrću vođe nestala je i srž. Ali, da se nije raspao Sovjetski Savez, Jugoslavija bi mogla da postoji u agoniji još dugo. To bi bila baš agonija. Potencijalno, ona bi mogla da traje još 10, 15 godina…

Ko je bio zainteresovan za taj raspadu – Zapad, Rusija?

- Rusija, naravno, apsolutno nije bila zainteresovana. Nakon raspada Sovjetskog Saveza Zapad nije imao potrebe da čuva tu tampon državu.

Jugoslavija tampon država! Moram da priznam, nikad ranije nisam čuo takvu ocjenu uloge i značaja države koja je za čitav takozvani socijalistički tabor bila primer blagostanja. Jasan je bio geostrateški položaj Jugoslavije, ali tampon – između čega?

- Dok je bio jak Istočni blok, Varšavski pakt, dok je bio jak Sovjetski Savez, takva tampon država kao što je Jugoslavija, sa takvim tampon političkim liderom kao što je Tito, objektivno je odgovarala svima. Tampon država između Istoka i Zapada mogla je da bude posrednik u rješavanju teških pitanja.

Tito nije htio ni u NATO ni u Varšavski pakt. On nije htio da bude ni u socijalističkom ni u kapitalističkom taboru, hteo je da bude samo svoj. Šta je on onda pravio?

- Ja sam, ako mogu tako da kažem, lišen bilo kakvih nostalgičnih iluzija u vezi Jugoslavije. Teško je da kažem šta je on pravio, zato mogu da kažem šta je on napravio – napravio je državu-parazita koja se bavila špekulacijama ogromnih razmjera. A zemlje, koje su činile Pokret nesvrstanih, bile su tržište za prodaju špekulantske robe. Takvu su šemu napravili Tito i njegovi najbliži saradnjici poslije smrti Staljina.

I kako je ova šema funkcionisala?

- Primjetiću da je Tito stalno pokušavao da izgladi odnose sa Zapadom, prije svega sa Amerikom. U početku Titu nisu vjerovali. Tek poslije 1952. njemu su polako počeli da ukazuju povjerenje. Nakon smrti Staljina baš je krenulo da teče med i mlijeko. A šema je bila sljedeća. Na Zapadu se uzima kredit i za taj se novac u Jugoslaviji otvara industrijska proizvodnja, na čemu je rasla zaposlenost stanovništva. Proizvodnja se pravila na bazi nekih industrijskih mašina, takođe zapadnih, koje su bile zastarjele, pa na njima napravljeni proizvodi nisu bili konkurentni onima sa Zapada. Ali, zato je takva roba bila veoma tražena u Sovjetskom Savezu i u zemljama sa narodnom demokratijom, gdje se i slala na eksport.

Sovjetski Savez, koji nije imao višak deviza, plaćao je tu robu naftom i gasom. Dio tih sirovina išao je za unutrašnje potrebe, a dio se reeksportovao za devize, a dobijeni novac se koristio za vraćanje duga uzetog u Americi. Taj složen, ali veoma efikasan sistem polako je postojao neupotrebljiv, prije svega zato što su ljudi postajali sve pohlepniji i nespremni da vraćaju strani dug po ovoj šemi. Za plaćanje kamata počeli su da se uzimaju drugi krediti.
To i jeste glavni izvor jugoslovenskog ekonomskog čuda. Drugi izvor tog čuda je prodaja oružja i vojne tehnike zemljama trećeg svijeta, koje su se kasnije ujedinile u Pokret nesvrstanih. To je delimično bio reeksport sovjetskih i istočno-evropskih proizvoda vojne industrije, a djelimično i svojih. Vojna industrija u Jugoslaviji bila je dosta razvijena.

U redu, ali šta je od tog reeksporta dobijao Sovjetski Savez?

- Politika Sovjetskog Saveza je sasvim jasna: izvoz oružja je išao na tačke gde je bilo bolje da se ne pokazuje, eto, sve ide preko Jugoslavije. Na taj način, naoružavajući treće zemlje koje su ulazile u Pokret nesvrstanih, SSSR je stvarao snagu koja je mogla da se odupre svakoj ekspanziji, prije svega, Zapada. A za Jugoslaviju je trgovina oružjem bila veoma unosna.
poznanik

#92 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by poznanik »

detroit-mercy wrote:Od stare slave se ne zivi, treba se maknuti dalje. Svrsavanje na svako pominjanje Juge mi nikako ne ide u glavu.
Na kraju, cijela politicka garnitura koja je dovela od raspada drzave je izrasla u toj drzavi, iskolovala se u toj drzavi bila elita u toj drzavi i njihovi potomci su i dan danas elita u svim drzavama od Triglava pa do Gevgelije ;-) .
To su mahom one školske propalice, među njima najviše zatvorenika ima. Kako da taj svijet ikom bude elita :? :-)
avicena

#93 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by avicena »

detroit-mercy wrote: Mislis da se transformacija armije desila tek onako, negdje 91e :mrgreen:. Pocelo je sve puno ranije, vjerovatno jos za zivota staroga, ali nejse.
Tako je.

Stipe Šuvar, jedan od čelnika Saveza komunista iz Hrvatske: "Birokratsko-nacionalistički monoliti su ojačali već za Titova života. Poslije njegove smrti i odlaska nekih velikih autoriteta jugoslavenskog društva, kao što su Kardelj, Bakarić, a među Srbima Milentije Popović i još mnogi drugi, mi novi, pomiješani sa starim iz Titova vremena, preuzeli smo vruć krumpir kojeg nismo uspjeli ohladiti i izbaciti iz ruku, a da se svi ne opržimo. A kasnije se zemlja i raspala."
http://www.slobodnaevropa.org/content/a ... 45346.html
detroit-mercy

#94 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by detroit-mercy »

poznanik wrote:
detroit-mercy wrote:Od stare slave se ne zivi, treba se maknuti dalje. Svrsavanje na svako pominjanje Juge mi nikako ne ide u glavu.
To su mahom one školske propalice, među njima najviše zatvorenika ima. Kako da taj svijet ikom bude elita :? :-)
Pa sad, mahom fakultetski obrazovani, jedan Milosevic, Bulatovic, Kucan, Adzic, Kadijevic, Tudjman, Racan,Cosic i cijela plejada onih iza njih. Ne bih bas rekao da su bili propalice ili nepismeni. Propalice i nepismene su iskoristili kao sredstvo, samo sto to izgleda mnogima nije jasno.
poznanik

#95 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by poznanik »

detroit-mercy wrote:
poznanik wrote:
Pa sad, mahom fakultetski obrazovani, jedan Milosevic, Bulatovic, Kucan, Adzic, Kadijevic, Tudjman, Racan,Cosic i cijela plejada onih iza njih. Ne bih bas rekao da su bili propalice ili nepismeni. Propalice i nepismene su iskoristili kao sredstvo, samo sto to izgleda mnogima nije jasno.
Ne sjećam se da je ova nabrojana "plejada" zaslužna za raspad Jugoslavije, nešto si pobrkao :-)
piupiu

#96 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by piupiu »

bosnjo89 wrote:
zateznistub wrote:ne zelim raspravljati s nekim ko ne pamti ni vucka ni period o kojem zeli pameovati, ali..

niko normalan ne zeli ni cetnicku ni ustasku cijev ali ni balijske lopovske prste koji su uspjeli baciti 99.9% kompanija koje je stvarala i stvorila upravu juga sve to su unistili u dosluhu sa upravo ustaskim i cetnickim debilima kojima je jedino bilo bitno da napune sopstvene đepove. ja vrlo dobro znam kako se zivjelo tad a kako se patim i ja i velika vecina. Sva ta imena koja pominjete su bili niko i nista ali su iskoristili taj period kada su ljudi eto trazili promjene i zeljeli nesto novo nisu vjerovatno ni sanjali sta biraju i sta su izabrali a izabrali su lopove, nacionaliste i one koji plivaju u govnima nacionalizma tjerajuci da "njegovi" mrze "njihove" jer pobogu i "oni" mrze "tvoje" i tome nazalost uspjevaju.
jest, jest, a gdje su isle pare od tih 99.9% kompanija?

da nisu mozda u bosnu?

pa pogledaj danas vojvodinu i sta im rade :roll:
Podsjeca li te tvoje pitanje na zalbe u BiH da sve pare odose u Sarajevo? Centar i periferija uvijek imaju istu dinamiku. :wink:

JRT - ako budu imali para da naprave obrazovni program kakav je imala JRT, ja cu ih gledati do kraja svog internetskog zivota!
detroit-mercy

#97 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by detroit-mercy »

poznanik wrote:
detroit-mercy wrote:
poznanik wrote:
Ne sjećam se da je ova nabrojana "plejada" zaslužna za raspad Jugoslavije, nešto si pobrkao :-)
U pravu si, velika vecina sa ove liste je samo branila Jugu :mrgreen: .
A anonimusi i propalice poput Arkana, Legije i Saje su je rasturili :mrgreen: .
tester33

#98 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by tester33 »

Ovi sto furaju Jugoslaviju ..... su zapravo Srbi kamuflirani u Jugoslovene. Hoce vjestacku Veliku Srbiju. A Bosnje se uvijek pale na Jugoslaviju ... valjda hoce da postanu srpski Turci .... vas drug Radovan Karadzic

Ja vama predlazem starijim i mladima da pogledate od Top Liste Nadrealista sta Srbima znaci "jugoslavija" paravan za Veliku Srbiju ..... Hamo i Gile igraju bilijar .... uz UN posmatrace. Imate na youtube.com

Tko je puno glup ...... nek pogleda video 33 puta srpskim nacinom .....

A Yugo kao auto je smece ..... vidim razliku kad sjednem u Mercedes .... i kad bruce willis i samuel jackson govore za "yugo" "what is this shit ?" ... "this is yugo man" ...... Toliko o kvaliteti.
Last edited by tester33 on 24/07/2012 19:59, edited 1 time in total.
matematicar_teski

#99 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by matematicar_teski »

Mogli bi vala aktivirati i JNA i rasporediti oko Trebevica malo samo na vjezbe eto. glupi Bosnjak :x
avicena

#100 Re: JRT-Jugoslovenska radio i televizija

Post by avicena »

poznanik wrote:
Jeste njihova generacija...

Post Reply