JP GRAS SARAJEVO ALL ABOUT

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
minjonja

#676 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by minjonja »

imam svaki kupon od 2003. godine pa nadalje, osim od ljetnih mjeseci kad kupujem pojedinacne karte. imam kupon od decembra koji je vazio do 5.1. posljednjih par dana sam se vozila sa tom iskaznicom, mada znam da je istekao rok. nemam sad para da kupim kupon, ali svakako cu ga morati kupiti jer se svaki dan vozim. svaki dan sretnem barem jednog revizora i nijedan mi nista nije rekao. jutros ulazim u trolu, prije mene ulaze neke djevojke sto su kupile kartu i nekoliko penzionera. niko od penzionera nije pokazao kupon niti su kupovali karte. ja sam mu pokazala iskaznicu i uze mi je iz ruke. pita me znam li da je istekao rok. rekoh znam, ali nije legla plata. svakako cu kupiti, kao sto sam i taj kupon. kaze mi da kupim kartu. rekoh zasto, kad cu svakako dati 33 KM za kupon kao i svaki mjesec. kaze kupi kartu. ja vadim novcanik i ujedno pruzam ruku revizoru da mi vrati iskaznicu. kaze on ne dam. rekoh vrati mi moju iskaznicu, nije mi sa neba pala. kaze ne dam, iako vidi da dajem pare vozacu za kartu. rekoh vracaj to, drsko kao sto je i on meni od samog pocetka kad nisam ni zakoracila u trolu. i tek kad mi je vozac dao kartu, vraca mi revizor iskaznicu. kaze on ko mi je kriv sto nisam kupila kupon, rekoh nema svako hiljadu maraka platu da u jednom mjesecu da 70 KM grasu.

ulazim u trolu, hvatam se za one masne prljave stange. unutra zagusljivo, ali trola ima samo 3 prozora koji se mogu samo na kant otvoriti. jedva se vidi kroz njih od prljavstine. vidim poderane sjedista na kojima sjede penzioneri. petero od njih oni sto su sa mnom usli i ni karte nisu pokazali. vidim jos nekoliko muskaraca srednje dobi koji me cudno gledaju i tri djevojke koje drze karte u ruci. je li to akcija "nijedan (nijedna djevojka) putnik bez karte"?
Jara

#677 Re: pozar trole u Alipasinoj ulici

Post by Jara »

Andaluzijski pas wrote:
moderator wrote:Neispravnost vozila kojim se svakodnevno voze stotine gradjana Sarajeva nije ni zabavno ni smijesno.
Neispravnost i ispravnost su ženskog roda.
@markoni, bravo za fotke!
@andaluzijski, meščini da brkaš pridjeve sa prilozima - rečenica je gramatički ispravna...
sarajevo63

#678 Re: pozar trole u Alipasinoj ulici

Post by sarajevo63 »

markioni wrote:U Alipasinoj ulici se prije 30 minuta zapalio krov trolejbusa. Putnici su evakuirani na vrijeme , vatrogasci su dosli za 5 minuta, nakon njih i policija

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Akcija: NIKO NE KORISTI GRAS
AdNaN88

#679 Re: pozar trole u Alipasinoj ulici

Post by AdNaN88 »

karanana wrote:ispod 3 stoje ne daj slike sa-x-u.

edit: kasno ti dadoh savjet. koliko su ti dali?

Izgleda da je otisao pare trositi nema ga na forumu :mrgreen:
Andaluzijski pas

#680 Re: pozar trole u Alipasinoj ulici

Post by Andaluzijski pas »

@Jara, rečenica je sintaksički neuspjeh. Možemo se upustiti u analizu rečenice, ako je tvoj cilj osporavanje moje kompetencije. Ali to nije bitno. Moj je komentar dobra namjera.
@moderator, moj je komentar dobra namjera.
@tema: nadam se da je postavljač teme zaista zaradio lovu.
Last edited by Andaluzijski pas on 12/01/2010 16:04, edited 1 time in total.
Andaluzijski pas

#681 Re: pozar trole u Alipasinoj ulici

moderator wrote:
Andaluzijski pas wrote:@Jara, rečenica je sintaksički neuspjeh. Ali to nije bitno. Moj je komentar dobra namjera.
@moderator, moj je komentar dobra namjera.
@tema: nadam se da je postavljač teme zaista zaradio lovu.
Bezobrazluk se ocituje od prvog Vam posta na ovoj temi.
Nijednog trenutka niste pomislili pitati da li je neko stradao, vec "znam gdje zivis".

Svima nama se moze desiti da udjemo u prevozno sredstvo i da iz njega nikad ne izadjemo, stoga je zaista neumjesno saliti se na taj racun.
Slažem se.
mrtva kokoš

#682 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by mrtva kokoš »

ja danas usao u tramvaj kad revizori chuck norrisu pokazuju kartu...
Edin H.

#683 Re: pozar trole u Alipasinoj ulici

Post by Edin H. »

Uvjeren sam da ce nakon ovog incidenta odgovorni ispitati da li je vozilo redovno servisirano, i ukoliko to nije bio slucaj podnijeti ostavke :oops:

Andaluzijski ne cupaj se bez veze, kada si se provalio :-)
Andaluzijski pas

#684 Re: pozar trole u Alipasinoj ulici

O čemu ovaj žuti poltron gore govori? :shock: :? :zoka:
stochar

#685 Re: pozar trole u Alipasinoj ulici

Post by stochar »

Himna GRAS-a:

The Roof, The roof, The roof is on fire,
We don't need no water let the motherfucker burn
Burn motherfucker burn!

samo malo

#686 Re: pozar trole u Alipasinoj ulici

Post by samo malo »

stochar wrote:Himna GRAS-a:

The Roof, The roof, The roof is on fire,
We don't need no water let the motherfucker burn
Burn motherfucker burn!

bojim se da je kod njih himna ipak prije neka kao zapalio se krov u vozilu mom, neka gori gori gori neka gori, izgorila je trola na putu tom, jer te moje srce voli voli
Jara

#687 Re: pozar trole u Alipasinoj ulici

Post by Jara »

Andaluzijski pas wrote:@Jara, rečenica je sintaksički neuspjeh. Možemo se upustiti u analizu rečenice, ako je tvoj cilj osporavanje moje kompetencije. Ali to nije bitno. Moj je komentar dobra namjera.
Au, kompetentni, jesi ti muhanat! :-) Moj komentar je dobronamjeran. :)
Šta bi s Markonijem?
Chuck

#688 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by Chuck »

Splinter wrote:ja danas usao u tramvaj kad revizori chuck norrisu pokazuju kartu...
živa istina :D
macan prvi

#689 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by macan prvi »

mima wrote:Vozac autobusa.....ja najvise koristim usluge autobusa...( cuj usluge.. :lol: )....kaze.....kad bi vi putnici znali u kakvom su stanju autobusi....bjezali bi ko blesavi.... :roll:
Meni je najbolji broj 36 od Nedzarica do Aerodromskog naselja, japanska donacija, ali takav da se maltene moze vidjeti motor dok radi. :D U svakom slucaju se cuje, i to dobro. :D
saim_adka

#690 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by saim_adka »

Image
Kristijana

#691 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by Kristijana »

shape of despair wrote:Maloprije sam isao u grad i kupio kartu.Nisam je ponistio odmah,jer je bila uzasna guzva,nego tek na povratku kuci.Znaci,iskoristio sam jednu kartu za dvije voznje.Sad kontam kako mi nije bilo zao dati 1.60KM za dvije voznje.Znaci,GRAS treba da smanji cijenu karata,ili da uvede vremenski vazece karte.
Mislim navlas isto. Karta - pola marke u vrh glave i miran GRAS. Svi bismo placali. I tada bi garant bila punija kasa GRASA-a nego sto je sad. Sta je marka za one koji ne hodocaste u centar bas svaki dan? Ali preko tri marke, bezobrazluk za nas standard, pa bolje onda taksijem. Ili pjeske. Zdravije, niko te ne gleda ispod oka, cist zrak a ne tudja isparenja i jos dzabe. Kad imate manje od 5 stanica idite pjeske. Predje se to za pola sata a ucinci na kardiovaskularni sistem i stanje novcanika su ogromni. :)
Ja nisam platila kartu ne pamtim otkad. Godinama. Nosam jednu u dzepu ''za svaki slucaj'' toliko dugo da je nakraju najcesce bacim - jer povise cijenu pa mi karta vise ne vrijedi. :D Kad se godinama svercas znas revizore u dusu pa ih se i ne bojis, a kad imas stav S'a je ba? zaobidju te. Zato ne dosadjuju razbacanim momcima i mafioso look-a-like tipusima. I bakicama. Babe se nikog ne boje, prosle su sve i svja. Dva rata, komunizam i tranziciju, pijanog muza, bolestine i mizernu penziju. Babi ne smiju stati na zulj jer baba odmah digne dreku. Klinke se boje, gledaju ustranu, usukaju se ka da bi u zemlju propale, pa se crvene :oops: a ovi kao psi, njuse strah. Ja ih gledam direkt u oci, ne smijuljim se i ne obaram pogled. Dignem obrvu i glumim Branda Corleonea, cooler. Smjeskam se kao Mona Liza, superiorno. A kad pitaju kazem: Idem dvije stanice, platicu kad uvedete kartu za dvije stanice. Najbolja mi je fora kad udjem na prva vrata i mrtvo ladno kazem Mjesecna! I odem nazad. Jednom u 20 slucajeva krenu za tobom da je i vide. A kad sjednes, kopas po tasni minut i onda: ''Jao izvinite, uzela drugu tasnu, ostala mi mjesecna, molim vas, izvinite, stalno zaboravljam u zadnje vrijeme, dijete/sestra mi bolesna pa sam ko luda, kupicu kartu ako nije problem,to ce me opametiti valjda, hvala vam ljubazni ste jako. :D Naravno, valja se ubiti od glume. :lol:

Ovo sto je prosla minjonja pokazuje zasto treba imati opak stav jer istina je - oni su bolje placeni od vecine nas! A voze se za dz! Studenti, dok ne smanje kartu na podnosljivih 10 - 15 KM mjesecno, max. 20, ne dajte im nista. To je vase demokratsko, gradjanski neposlusno intelektualno pravo. :D
neshto

#692 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by neshto »

minjonja wrote:imam svaki kupon od 2003. godine pa nadalje, osim od ljetnih mjeseci kad kupujem pojedinacne karte. imam kupon od decembra koji je vazio do 5.1. posljednjih par dana sam se vozila sa tom iskaznicom, mada znam da je istekao rok. nemam sad para da kupim kupon, ali svakako cu ga morati kupiti jer se svaki dan vozim. svaki dan sretnem barem jednog revizora i nijedan mi nista nije rekao. jutros ulazim u trolu, prije mene ulaze neke djevojke sto su kupile kartu i nekoliko penzionera. niko od penzionera nije pokazao kupon niti su kupovali karte. ja sam mu pokazala iskaznicu i uze mi je iz ruke. pita me znam li da je istekao rok. rekoh znam, ali nije legla plata. svakako cu kupiti, kao sto sam i taj kupon. kaze mi da kupim kartu. rekoh zasto, kad cu svakako dati 33 KM za kupon kao i svaki mjesec. kaze kupi kartu. ja vadim novcanik i ujedno pruzam ruku revizoru da mi vrati iskaznicu. kaze on ne dam. rekoh vrati mi moju iskaznicu, nije mi sa neba pala. kaze ne dam, iako vidi da dajem pare vozacu za kartu. rekoh vracaj to, drsko kao sto je i on meni od samog pocetka kad nisam ni zakoracila u trolu. i tek kad mi je vozac dao kartu, vraca mi revizor iskaznicu. kaze on ko mi je kriv sto nisam kupila kupon, rekoh nema svako hiljadu maraka platu da u jednom mjesecu da 70 KM grasu.

ulazim u trolu, hvatam se za one masne prljave stange. unutra zagusljivo, ali trola ima samo 3 prozora koji se mogu samo na kant otvoriti. jedva se vidi kroz njih od prljavstine. vidim poderane sjedista na kojima sjede penzioneri. petero od njih oni sto su sa mnom usli i ni karte nisu pokazali. vidim jos nekoliko muskaraca srednje dobi koji me cudno gledaju i tri djevojke koje drze karte u ruci. je li to akcija "nijedan (nijedna djevojka) putnik bez karte"?

istu situaciju sam imao prije par godina s tim što je bio 5.-6. u mjesecu. revizor je bio tako bezobrazan i bahat i nakon što mi je iz ruku oteo kartu izgurao sam ga kroz pola tramvaja na zadnji dio i kad sam ga kreno udarit skontam ljude kako me izbezumljeno gledaju pa mi bi ofirno. poslije mi bi pravo krivo što to uradih al brate kući pa nek otima. kartu sam nakon izlaska iz tramvaja izderao i nikad više nisam kupio mjesečnu niti namjeravam, vozim se većinom komercijalom i svjestan sam da za nju dam i duplo više nego za mjesečnu al bar su kulturni, čisti, tačni...
podhitno konkurenciji dati dozvolu!
kamilica.ba

#693 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by kamilica.ba »

kiki-miki wrote:Danas tj. jutros u tramvaju i revizorka.Suprise :oops:
i ja sam je vidjela prije par dana...ide ona sama kroz tramvaj,svakom ljubazno "dobar dan,hvala" ko nema kartu kaze da kupi,uglavnom nikog nije smjela istjerati,niko ko nije imao kartu nije otisao da kupi...ide,ide,drzi mobitel u ruci,oko vrata akreditacija...kad dodje do jednog covjeka,kaze on "e ne bi ti je vala pokazo,tebi da pokazujem kartu...nema sanse" kaze ona pokazite kartu,a on "nema govora,makni se od mene",ode ona kao da zove policiju do vozaca,kad se javlja neki deda "sto nisi kuci djecu cuvala,bolje bi ti bilo,nego da narod varas ovdje da si revizor,ne postoji zena revizor" :-) ...bi mi pravo zao zene,nije ni nalik na standardne grmalje od revizora,nije zovnula policiju,meni se ucinilo da se malo i prepala,kako ovi zagalamise nije ni pregledala sve putnike do kraja,cudi me da je bila sama,nikog od onih zastitara s njom,ja ne bih smjela :D
madner

#694 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by madner »

Kristijana wrote:
shape of despair wrote:Maloprije sam isao u grad i kupio kartu.Nisam je ponistio odmah,jer je bila uzasna guzva,nego tek na povratku kuci.Znaci,iskoristio sam jednu kartu za dvije voznje.Sad kontam kako mi nije bilo zao dati 1.60KM za dvije voznje.Znaci,GRAS treba da smanji cijenu karata,ili da uvede vremenski vazece karte.
Mislim navlas isto. Karta - pola marke u vrh glave i miran GRAS. Svi bismo placali. I tada bi garant bila punija kasa GRASA-a nego sto je sad. Sta je marka za one koji ne hodocaste u centar bas svaki dan? Ali preko tri marke, bezobrazluk za nas standard, pa bolje onda taksijem. Ili pjeske. Zdravije, niko te ne gleda ispod oka, cist zrak a ne tudja isparenja i jos dzabe. Kad imate manje od 5 stanica idite pjeske. Predje se to za pola sata a ucinci na kardiovaskularni sistem i stanje novcanika su ogromni. :)
Ja nisam platila kartu ne pamtim otkad. Godinama. Nosam jednu u dzepu ''za svaki slucaj'' toliko dugo da je nakraju najcesce bacim - jer povise cijenu pa mi karta vise ne vrijedi. :D Kad se godinama svercas znas revizore u dusu pa ih se i ne bojis, a kad imas stav S'a je ba? zaobidju te. Zato ne dosadjuju razbacanim momcima i mafioso look-a-like tipusima. I bakicama. Babe se nikog ne boje, prosle su sve i svja. Dva rata, komunizam i tranziciju, pijanog muza, bolestine i mizernu penziju. Babi ne smiju stati na zulj jer baba odmah digne dreku. Klinke se boje, gledaju ustranu, usukaju se ka da bi u zemlju propale, pa se crvene :oops: a ovi kao psi, njuse strah. Ja ih gledam direkt u oci, ne smijuljim se i ne obaram pogled. Dignem obrvu i glumim Branda Corleonea, cooler. Smjeskam se kao Mona Liza, superiorno. A kad pitaju kazem: Idem dvije stanice, platicu kad uvedete kartu za dvije stanice. Najbolja mi je fora kad udjem na prva vrata i mrtvo ladno kazem Mjesecna! I odem nazad. Jednom u 20 slucajeva krenu za tobom da je i vide. A kad sjednes, kopas po tasni minut i onda: ''Jao izvinite, uzela drugu tasnu, ostala mi mjesecna, molim vas, izvinite, stalno zaboravljam u zadnje vrijeme, dijete/sestra mi bolesna pa sam ko luda, kupicu kartu ako nije problem,to ce me opametiti valjda, hvala vam ljubazni ste jako. :D Naravno, valja se ubiti od glume. :lol:

Ovo sto je prosla minjonja pokazuje zasto treba imati opak stav jer istina je - oni su bolje placeni od vecine nas! A voze se za dz! Studenti, dok ne smanje kartu na podnosljivih 10 - 15 KM mjesecno, max. 20, ne dajte im nista. To je vase demokratsko, gradjanski neposlusno intelektualno pravo. :D
Suplja.
ružmarin-a

#695 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by ružmarin-a »

kamilica.ba wrote:
nije zovnula policiju
naravno da nije

jeste li vidjeli nekad da je policija došla?
policajci naplaćuju dolazak, i ta priča o policiji je najobičnije zaplašivanje s njihove strane
policiji nije posao da dolazi njima u ispomoć :)

Njihovo drsko i neotesano ponašanje je za svaku osudu, ja sam lijepo došavši jednom izmaltretirana na posao zvala njihovog šefa 8-)
i rekla mu lijepo: "nisam imala kartu, bili su takvi i takvi"
Pitao me za opis dotičnog rekao čak da mogu doći da ga identifikujem, rekoh: "ne hvala, i on hrani nekoga, samo bih Vas zamolila da im skrenete pažnju da budu malko uljudniji i ne ponašaju se bahato"
Naredni put isti taj revizor hoće sa mnom da se svađa, kažem mu da ću ga opet prijaviti šefu i samo me je iskulirao nakon tih riječi i nastavio

sad imam kartu stalno i dobar je osjećaj imati je. pošteno
ali kupovina karte za stanicu-dvije nikad, rađe šetnja :)
travar

#696 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by travar »

Da ne ispadne da branim revizore (gluho bilo :D), ali brate ima i naroda da Bog sačuva.
Neki da na prvi ulaz ulazi neki mangup i vidi da je reva na ulazu a nema karte.
Traži reva kartu, ovaj kaže nema i neće da je kupi, i poče se svađati jer neće da kupi kartu i na kraju je izašao.

Mislim hajd što nemaš kartu ali da li su prepucavanje i svađa stvarno potrebni, nemaš kartu nemoj ni ulaziti ako vidiš da je revizor unutra.
Jedno je "šverc" a drugo je svađati se jer "švercaš".
U takvim situacijama meni je neugodno (nemam pojma što).
burek_in_space

#697 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by burek_in_space »

ružmarin-a wrote:
kamilica.ba wrote:
nije zovnula policiju
naravno da nije

jeste li vidjeli nekad da je policija došla?
policajci naplaćuju dolazak, i ta priča o policiji je najobičnije zaplašivanje s njihove strane
policiji nije posao da dolazi njima u ispomoć :)
Ovo jednostavno nije tachno.
Prisustvovao sam bar 5 puta dolasku policije u GRAS-ova vozila,shto autobus shto tramvaj, i ne radi se o chistom zastrashivanju gradjana.
bez_ideje

#698 Re: JP GRAS SARAJEVO ALL ABOUT

Post by bez_ideje »

Igrom slucaja slusam pricu vandredne kontrole (koja valjda smije "dirati" i zadrzati putnika :roll: ) ,onako oni u coporu pricaju,kako je sef reko da nigdje nije vidio ovoliko zena u kuhinji da radi i da ih moraju rasporedjivat.......valjda je 10 poslao na obuku.........pa ocekujte ih jos :mrgreen: :mrgreen:
A tim dedama sto baljezgaju ocigledno treba grmalj da ih gura kroz pola trolejbusa kad nemaju karte ,kad vec ne reaguju na dobar dan i kartu molim...... :roll:
respo

#699 Re: JP GRAS SARAJEVO ALL ABOUT

Post by respo »

sto je ta igra slucaja drustvena igra :D
svasta se sazna :lol:
somethings

#700 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by somethings »

kamilica.ba wrote:sto nisi kuci djecu cuvala,bolje bi ti bilo
Fuj.
Locked