JP GRAS SARAJEVO ALL ABOUT

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hendrix

#601 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by Hendrix »

Joj kolege studenta, pa čovjek revoluciju pravi, ko nekad kad su studenti billi neko i nešto. Čovjek protestuje protiv sistema, svaka čast, bojkotuje GRAS neplaćanjem , to majstore , evo mi imbecili ti čestitamo.
Što bi ti plaćao JEDNU stanicu koju pješke možeš preći za maksimalno 10 minuta ako sporo hodaš, voziš se i smiješ imbecilima, jer ti si student, nemaš para a ispod ti nivoa da pješačiš. To su brate standardi, samopouzdanje na nivou.
I još na kraju šlag, čovjeka bi dnevno koštale usluge GRAS-a do 14KM, pa i mene bi da nisam uzeo mjesečnu, ima i ta opcija za ljude koji svaki dan koriste prevoz ako nisi znao, čak i za tvoje standarde.
Last edited by Hendrix on 07/01/2010 15:23, edited 1 time in total.
clav

#602 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by clav »

VjecitiStudent wrote:Da je samo Gras u pitanju, mogli bi i pomisliti da su ovi 'principijelni' ljudi u pravu, medjutim, iz prilozenog je jasno da ogroman dio stanovnika ovog grada nesto placa samo kad je na to primoran:
Ukupna potraživanja Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) “Toplane – Sarajevo“ prema korisnicima centralnog grijanja su, do 30. novembra 2009. godine, iznosila 55.739.075,64 KM za stambeni prostor, te 5.185.000 KM za poslovni prostor.

"Toplane- Sarajevo" svoja potraživanja naplaćuju redovnim putem (dobrovoljno plaćanje duga), zaključenjem vansudske nagodbe, tj. omogućavanjem građanima isplate duga na rate i kroz redovne sudske postupke.

Kako su nam pojasnili, na Općinskom sudu u Sarajevu, zaključno sa 30. novembrom 2009. godine, aktivno je 168.436 prijedloga za izvršenje protiv korisnika centralnog grijanja za stambeni prostor i 4.276 prijedloga za izvršenje protiv korisnika centralnog grijanja za poslovni prostor.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... miliona-km
Nismo mi ni viza ni niza vrsta ljudi u odnosu na ostatak razvijenog svijeta, vec smo zrtve neefikasnih sistema.
Revizori su u Minhenu naoruzani pistoljima, palicama i lisicama, izgledaju zajebanije od nasih specijalaca, pa se ne moze naci neki rmpalija da kaze necu da platim ili nemam kartu, razguli. Takodje, ako ne platis grijanje, struju ili vodu, mogu te iskljuciti, a da pri tome ne iskljuce svim komsijama oko tebe, tako da prica o principima i prisili ne stoji.
VjecitiStudent

#603 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by VjecitiStudent »

clav wrote: Nismo mi ni viza ni niza vrsta ljudi u odnosu na ostatak razvijenog svijeta, vec smo zrtve neefikasnih sistema.
Revizori su u Minhenu naoruzani pistoljima, palicama i lisicama, izgledaju zajebanije od nasih specijalaca, pa se ne moze naci neki rmpalija da kaze necu da platim ili nemam kartu, razguli. Takodje, ako ne platis grijanje, struju ili vodu, mogu te iskljuciti, a da pri tome ne iskljuce svim komsijama oko tebe, tako da prica o principima i prisili ne stoji.
Bingo!
Jel se sistem mijenja neplacanjem karte?
Ili smrad pak treba ocistiti uklanjanjem smradne glave?
clav

#604 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by clav »

VjecitiStudent wrote:
clav wrote: Nismo mi ni viza ni niza vrsta ljudi u odnosu na ostatak razvijenog svijeta, vec smo zrtve neefikasnih sistema.
Bingo!
Jel se sistem mijenja neplacanjem karte?
Ili smrad pak treba ocistiti uklanjanjem smradne glave?
takav je sistem neodrziv i srusit ce se prije ili kasnije pod svojom tezinom. fazon je glavni sto ce takvom promjenom mnogi ljudi ostati bez posla, a nesto na cemu su radile generacije otici pod neku sumnjivu privatizaciju.
madner

#605 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by madner »

clav wrote:
VjecitiStudent wrote:Da je samo Gras u pitanju, mogli bi i pomisliti da su ovi 'principijelni' ljudi u pravu, medjutim, iz prilozenog je jasno da ogroman dio stanovnika ovog grada nesto placa samo kad je na to primoran:
Ukupna potraživanja Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) “Toplane – Sarajevo“ prema korisnicima centralnog grijanja su, do 30. novembra 2009. godine, iznosila 55.739.075,64 KM za stambeni prostor, te 5.185.000 KM za poslovni prostor.

"Toplane- Sarajevo" svoja potraživanja naplaćuju redovnim putem (dobrovoljno plaćanje duga), zaključenjem vansudske nagodbe, tj. omogućavanjem građanima isplate duga na rate i kroz redovne sudske postupke.

Kako su nam pojasnili, na Općinskom sudu u Sarajevu, zaključno sa 30. novembrom 2009. godine, aktivno je 168.436 prijedloga za izvršenje protiv korisnika centralnog grijanja za stambeni prostor i 4.276 prijedloga za izvršenje protiv korisnika centralnog grijanja za poslovni prostor.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sara ... miliona-km
Nismo mi ni viza ni niza vrsta ljudi u odnosu na ostatak razvijenog svijeta, vec smo zrtve neefikasnih sistema.
Sumnjam da su to revizori. Da nije granicna policija?
starii

#606 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by starii »

hajmo karte na pregled :D

ljudi zar ce te bas kupovati te karte...pa niste ludi :D
Last edited by starii on 07/01/2010 17:25, edited 1 time in total.
cyprus

#607 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by cyprus »

Imam do faxa 4 kilometra, mislim da se to može prehodat za jedno malo više od pola sata. Tako da ako ova akcija stvaro zaživi, adios tramvaji :)
muz66

#608 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by muz66 »

cyprus wrote:Imam do faxa 4 kilometra, mislim da se to može prehodat za jedno malo više od pola sata. Tako da ako ova akcija stvaro zaživi, adios tramvaji :)
kupi bajk prijatelju, najbolja stvar. ustedis vrijeme i pare a jos odrzavas kondiciju :wink:
Hendrix

#609 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by Hendrix »

Baš gledam temu komplet i svaki drugi post ide... "što bi plaćo kartu za 2 stanice...", a 2 tramvajske stanice su 10-15 min pjehe maksimalno. Niko ne spominje ljude koji vozare izdaleka po sat i više i koji idu busevima i tramvajima punu turu gdje nema švercanja, i ljudi kupuju mjesečne karte da bi se "građani" u centru nervirali da plaćaju kartu za 1-2 stanice.
Ispade da se najviše šverca raja iz centra grada, jer normalno mrsko pjehe a puno da se plati , a raja koja nema izbora nego da ide GRAS-om, jer nema pješke po 10-20 km su levati jer plaćaju. Pravo licemjerno od strane sugrađana da se lože na loš kvalitet usluge prevoza jer idu par stanica i još švercom dok bruka ljudi svako jutro ide legalno istim tim prevozom i koji ga ustvari većinom i finansiraju.
The 51st State

#610 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by The 51st State »

Hendrix wrote:Baš gledam temu komplet i svaki drugi post ide... "što bi plaćo kartu za 2 stanice...", a 2 tramvajske stanice su 10-15 min pjehe maksimalno. Niko ne spominje ljude koji vozare izdaleka po sat i više i koji idu busevima i tramvajima punu turu gdje nema švercanja, i ljudi kupuju mjesečne karte da bi se "građani" u centru nervirali da plaćaju kartu za 1-2 stanice.
Ispade da se najviše šverca raja iz centra grada, jer normalno mrsko pjehe a puno da se plati , a raja koja nema izbora nego da ide GRAS-om, jer nema pješke po 10-20 km su levati jer plaćaju. Pravo licemjerno od strane sugrađana da se lože na loš kvalitet usluge prevoza jer idu par stanica i još švercom dok bruka ljudi svako jutro ide legalno istim tim prevozom i koji ga ustvari većinom i finansiraju.
a vala ne mogu ni zamisliti da je nekome 1-2 stanice mrsko prohodati, to je 5-10 minuta lagane setnje..., plus izbjegavas popratne uzivancije u vozilima gras-a.
madner

#611 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by madner »

The 51st State wrote:
Hendrix wrote:Baš gledam temu komplet i svaki drugi post ide... "što bi plaćo kartu za 2 stanice...", a 2 tramvajske stanice su 10-15 min pjehe maksimalno. Niko ne spominje ljude koji vozare izdaleka po sat i više i koji idu busevima i tramvajima punu turu gdje nema švercanja, i ljudi kupuju mjesečne karte da bi se "građani" u centru nervirali da plaćaju kartu za 1-2 stanice.
a vala ne mogu ni zamisliti da je nekome 1-2 stanice mrsko prohodati, to je 5-10 minuta lagane setnje..., plus izbjegavas popratne uzivancije u vozilima gras-a.
Mah jasno ko dan da ljudi izmisljaju da bi dobili argument.

Socijalna familija sa 9 djece, gdje otac radi na u C fazi a zivi u B fazi, ali ako ne koristi GRAS pocrkat ce jedno dijeto jer izgubi svaki dan 6 minuta. :roll:
prezimenko

#612 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by prezimenko »

Gras je 2000 godine poslovao sa gubitkom od 2.500.000 KM dok se do 2005 popeo na 7.600.000 KM vjerovatno je jos rastao gubitak zadnjih godina (znaci godisnji gubitak) !!
2005 godine je imao oko 2200 zaposlenih
clav

#613 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by clav »

madner wrote:[

Sumnjam da su to revizori. Da nije granicna policija?
MVG 100%, u tamnim kombinezonima i crvenim beretkama, naoruzani vec pomenutim, idu u grupama po 3-5. Pored toga sto pruzaju podrsku ovim nenaoruzanim revizorima i sami ucitivo kontrolisu karte, brinu se i za sigurnost svih putnika, kontrolisu da neko ne razvaljuje stolice, vrata, sara po zidovima, pali sjedista itd. Tu su da intervenisu ako se neko potuce ili nekog napadnu. Gledao sam licno kako trce za tipom sto nije imao kartu i pokusao da pobjegne.
elSaik

#614 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by elSaik »

NEOPLAN wrote:
elSaik wrote: Dakle, zaključak je sljedeći:

GRAS će radije i dalje naplaćivati 33KM studentsku koju će kupovati 1 od 5 studenata (dakle zarada: 33KM) i žaliti se kako im Kanton ne plaća ono što je dužan, nego istu tu kartu smanjiti na 20KM čime bi se kupovina iste povećala makar na 3 od 5 studenata (dakle zarada: 60KM). Brilijantno vođenje posla, nema šta. I onda se pitaju što propadaju.
Joj ja ko da spanski pricam... GRAS HOCE da smanji cijene studentskih karata, od njih je i krenula ta ideja, ali drzava je protiv toga jer se time smanjuje prihod od PDV-a i povecava cifra koju oni daju GRASU... nama Mehmedic maze oci s tom pricom, a u realnosti nema ni trunke volje da se to napravi iz pomenutih razloga...
Pa čas GRAS odlučuje o tome kolike će cijene biti pa je GRAS odlučio da je ekonomski isplativa karta 1,1*2*25, čas ne odlučuje pa ne mogu samoinicijativno smanjiti cijene studentskih. Odluči se.

I da, koliko mene matematika služi

17% od 33 KM x 1 = 5.61KM
a
17% od 20 KM + 17% od 20 KM + 17% od 20 KM = 3.4 + 3.4 + 3.4 = 10.2KM

Vidi, više para GRASu, više para Gradu. :shock: Nevjerovatno.
elSaik

#615 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by elSaik »

VjecitiStudent wrote:
Autobus wrote:Kao student u Sarajevu, ne pada mi na pamet da plaćam kartu koja košta 2 KM ili da kupujem kupon koji košta mnogo za standarde u BiH i za usluge koje GRAS pruža. Čovjek bi morao biti imbecil da iz dana u dan plaća karte, bez obzira da li se vozi jednu stanicu ili pet, ili da li se vozi deset puta na dan ili jednom. Prosječno, mene bi na dan cijenjene usluge GRASa koštale između 10 i 14 KM. Dok sam bio srednjoškolac i nesvjestan nekih stvari, uredno sam plaćao GRASu kartu misleći da je to stvarno ispravno. Međutim, čovjek kako stari, sve više uči i razmišlja. Kada uzmete sve što je na stolu, nikada i samo nikada bi karta trebala koštati 2 KM, a mjesečna uopće naplaćivati učenicima, srednjoškolcima ili studentima.

Možda i samo možda onda kada linije vožnje budu redovne i tačne, kada tramvaji koji dolaze kao donacija i koji su korišteni 20 godina ne budu predmet hvale GRASa, kada tramvaji i trolejbusi budu čisti kao sunce sjajno, kada budu pripremljeni na snijeg, kada budu imali noćne smjene, kada smanje cijene i karte i mjesečne karte, i jos mnogo nešto što sam zaboravio, samo tada mogu MOŽDA očekivati od mene da platim kartu za jednu stanicu kao student.

Do tada, mrš u tri pičke materine, idi mami naplaćuj 2 KM za šugavi trolejbus ili tramvaj, te glumi budalu koja se pravi da ne zna stanje u državi. Nadalje, svaki put ću se svađati sa vama, psovati vam, vrijeđati vas i ONDA izaći iz vozila, naravno, govoreći sve ovo što sada piše. I nismo mi kauboji koji ovo rade, sasvim suprotno, oni su mafijaši-huligani-kauboji-bitange što imaju toliko gluposti u sebi da usluge koje ono daju nazivaju USLUGOM i da cijene koje oni određuju zovu cijenama.

A za sve dame i džentlmene koji misle da živimo u Parizu, koji neće da se spuštaju na njihov nivo ili koji nemaju dovoljno samopouzdanja i mozga da se suprostave čistoj krađi.. ko vas jebe. Vi ste glavni krivci što ovi imbecili od ljudi mogu pomisliti da traže ovakav novac i pri tome ostanu netaknuti.

Pozdrav
Placas li struju, vodu, grijanje ili ni to ne zadovoljava tvoje visoke standarde?
Bil' to isto pitao da ti je voda zagađena, struja neredovita, a grijanje isključeno?
NEOPLAN

#616 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by NEOPLAN »

elSaik wrote:
NEOPLAN wrote:
elSaik wrote: Dakle, zaključak je sljedeći:

GRAS će radije i dalje naplaćivati 33KM studentsku koju će kupovati 1 od 5 studenata (dakle zarada: 33KM) i žaliti se kako im Kanton ne plaća ono što je dužan, nego istu tu kartu smanjiti na 20KM čime bi se kupovina iste povećala makar na 3 od 5 studenata (dakle zarada: 60KM). Brilijantno vođenje posla, nema šta. I onda se pitaju što propadaju.
Joj ja ko da spanski pricam... GRAS HOCE da smanji cijene studentskih karata, od njih je i krenula ta ideja, ali drzava je protiv toga jer se time smanjuje prihod od PDV-a i povecava cifra koju oni daju GRASU... nama Mehmedic maze oci s tom pricom, a u realnosti nema ni trunke volje da se to napravi iz pomenutih razloga...
Pa čas GRAS odlučuje o tome kolike će cijene biti pa je GRAS odlučio da je ekonomski isplativa karta 1,1*2*25, čas ne odlučuje pa ne mogu samoinicijativno smanjiti cijene studentskih. Odluči se.

a

GRAS ne odlucuje, GRAS kaze: "Nama nije isplativo da vozimo ispod te i te cijene", a Kanton je taj koji odlucuje i kaze Moze ili Ne moze. I ako kanton kaze "vozicete dzaba" onda GRAS mora da vozi dzaba, ali taj minus je po ugovoru i obavezama Kanton obavezan nadoknaditi, kontas....zadnju rijec ima Kanton i niko drugi....

A ova racunica sa kartama....ko garantuje da ce troje ljudi kupovati kartu umjesto jednog? Mozda opet ostane na tom jednom.... i zasto bi Kanton rizikovao? Jer nasi ljudi su takvi, sad pricaju "da je karta jeftinija kupovao bih je", sutra kad pojeftini pricace"nevalja usluga, necu da kupujem", prekosutra kad se popravi usluga govorice "ne svidja mi se sto su tramvaji zuti, hocu crvene i dok ne budu crveni necu placati", kad se prefarbaju tramvaji izmislice nesto novo samo da ne plate..... jer navika je da se vozi "guzovace" i to je jednostavno tako u mentalitetu....uvijek se nadje izgovor......

Cast onim izuzecima koji uredno placaju sve i koji bi placali kad bi cijena bila niza, ali ogromna vecina razmislja na nacin gore opisan, i Kanton to zna, pa zasto bi rizikovao da izgubi nesto sto vec ima.............mnogo je tu stvari i faktora upetljano, i to ne samo u GRAS-u i javnom prijevozu, vec i u ostalim sferama zivota gdje vlada razmisljanje da se ono sto ti nemogu prisilno naplatiti/iskljuciti ne moras ni platiti, a da bi se to promijenilo treba se promijeniti i vlast i ekonomska politika drzave ali u prvom redu i mentalni sklop gradjana....

A ovi sto govore da bi GRAS poslovao pozitivno kad bi se privatizovao, slazem se. Ali bi imali sljedecu situaciju: Gazda, privatnik bi jednostavno rekao: Meni se ne isplati da vozim za Lukavicu, Jarcedole, Misevice, Trnovo, Komatin, Buljakov potok......i ukine te linije jer ne donose profit, i niko mu nista ne moze, ne moze ga niko natjerati da vozi linije sa dva-tri putnika...jer je to privatno preduzece, a ne gradsko od interesa za grad...Izmedju ostalog zato Kanton ne da privatizaciju ..i plus sto se tada niko ne bi mogao voziti bez karte....
BSn

#617 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by BSn »

NEOPLAN wrote:
elSaik wrote:
NEOPLAN wrote:

a

GRAS ne odlucuje, GRAS kaze: "Nama nije isplativo da vozimo ispod te i te cijene", a Kanton je taj koji odlucuje i kaze Moze ili Ne moze. I ako kanton kaze "vozicete dzaba" onda GRAS mora da vozi dzaba, ali taj minus je po ugovoru i obavezama Kanton obavezan nadoknaditi, kontas....zadnju rijec ima Kanton i niko drugi....

A ova racunica sa kartama....ko garantuje da ce troje ljudi kupovati kartu umjesto jednog? Mozda opet ostane na tom jednom.... i zasto bi Kanton rizikovao? Jer nasi ljudi su takvi, sad pricaju "da je karta jeftinija kupovao bih je", sutra kad pojeftini pricace"nevalja usluga, necu da kupujem", prekosutra kad se popravi usluga govorice "ne svidja mi se sto su tramvaji zuti, hocu crvene i dok ne budu crveni necu placati", kad se prefarbaju tramvaji izmislice nesto novo samo da ne plate..... jer navika je da se vozi "guzovace" i to je jednostavno tako u mentalitetu....uvijek se nadje izgovor......

Cast onim izuzecima koji uredno placaju sve i koji bi placali kad bi cijena bila niza, ali ogromna vecina razmislja na nacin gore opisan, i Kanton to zna, pa zasto bi rizikovao da izgubi nesto sto vec ima.............mnogo je tu stvari i faktora upetljano, i to ne samo u GRAS-u i javnom prijevozu, vec i u ostalim sferama zivota gdje vlada razmisljanje da se ono sto ti nemogu prisilno naplatiti/iskljuciti ne moras ni platiti, a da bi se to promijenilo treba se promijeniti i vlast i ekonomska politika drzave ali u prvom redu i mentalni sklop gradjana....

A ovi sto govore da bi GRAS poslovao pozitivno kad bi se privatizovao, slazem se. Ali bi imali sljedecu situaciju: Gazda, privatnik bi jednostavno rekao: Meni se ne isplati da vozim za Lukavicu, Jarcedole, Misevice, Trnovo, Komatin, Buljakov potok......i ukine te linije jer ne donose profit, i niko mu nista ne moze, ne moze ga niko natjerati da vozi linije sa dva-tri putnika...jer je to privatno preduzece, a ne gradsko od interesa za grad...Izmedju ostalog zato Kanton ne da privatizaciju ..i plus sto se tada niko ne bi mogao voziti bez karte....

Vi koji branite GRAS uporno pokusavate dokazati da nije GRAS kriv sto se ne kupuje karte. GRAS je jedini odgovoran sto se ne kupuju karte. To je jos jedan od pokazatelja njihove nestrucnosti. Nije putnik, ni Kanton, kriv sto se neko svercuje. GRAS ima uposlenike kojima je posao da pregledaju karte i onemoguce "svercovanje". Umjesto toga imamo ljude koji redovno primaju plate, stoje na vratima i pored njih se prolazi k'o pored turskog groblja, osim u izuzetnim slucajevima. U tim izuzetnim slucajevima, kada ljudi koji primaju plate za redovnu kontrolu karata, odluce da rade nesto sto bi trebalo liciti na njihov posao, reva blokira cijelo vozilo i ne da mu krenuti cca 5 min. dok to oni ne pregledaju. Znaci, nikada ne moze racunati da ces negdje na vrijeme stici, jer reva ili ne radi svoj posao, ili glumi policiju, pa pravi raciju.
elSaik

#618 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by elSaik »

NEOPLAN wrote:
elSaik wrote:
NEOPLAN wrote: Joj ja ko da spanski pricam... GRAS HOCE da smanji cijene studentskih karata, od njih je i krenula ta ideja, ali drzava je protiv toga jer se time smanjuje prihod od PDV-a i povecava cifra koju oni daju GRASU... nama Mehmedic maze oci s tom pricom, a u realnosti nema ni trunke volje da se to napravi iz pomenutih razloga...

a

Upravo to. Ja prikažem kako bi i GRAS i Kanton zarađivali više uz jeftinije karte, a ti nalaziš izgovore za ostanak trenutnih, previsokih cijena. Kao, problem je smanjiti na 2-3 mjeseca cijene karata i vidjeti hoće li doći do poboljšanja. Lakše je gurati pogrešno, ali po svom, jel?! Opet ponavljam, nije ni čudo što GRAS posluje tako kako posluje. ;-)
krusty

#619 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by krusty »

BSn wrote: Vi koji branite GRAS uporno pokusavate dokazati da nije GRAS kriv sto se ne kupuje karte. GRAS je jedini odgovoran sto se ne kupuju karte. To je jos jedan od pokazatelja njihove nestrucnosti. Nije putnik, ni Kanton, kriv sto se neko svercuje. GRAS ima uposlenike kojima je posao da pregledaju karte i onemoguce "svercovanje". Umjesto toga imamo ljude koji redovno primaju plate, stoje na vratima i pored njih se prolazi k'o pored turskog groblja, osim u izuzetnim slucajevima. U tim izuzetnim slucajevima, kada ljudi koji primaju plate za redovnu kontrolu karata, odluce da rade nesto sto bi trebalo liciti na njihov posao, reva blokira cijelo vozilo i ne da mu krenuti cca 5 min. dok to oni ne pregledaju. Znaci, nikada ne moze racunati da ces negdje na vrijeme stici, jer reva ili ne radi svoj posao, ili glumi policiju, pa pravi raciju.
ma kriv je itekako i nas mentalitet, navikli smo da samo gledamo kako cemo nekog drugog zajebati, pa i GRAS za tu jebenu kartu...

a stoji to da je sve u vezi sa gradskim prevozom u Sarajevu poprilicno neefikasno, ali opet da je ne znam kakav mi bi gledali kako da se prosvercujemo

jer to je nepotreban trosak kontas, bitno je da se ima za kafe, cigara, ultra kredita i kafane vikendom a ostalo ako potrosis levat si
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#620 Re: AKCIJA GRAS-A: Nijedan putnik bez karte

Post by anjusha »

Dragi moji forumasi
Buduci da je ova tema do sada jedno 15 puta barem prezvakana (svaki 3-6 mjeseci javi se nova Gras tema), i da ni na 13 stranica ove teme nista novo niko nije rekao, tema ide pod kljuc. Bolje tema pod kljuc nego kamara forumasa u Banovice.
Cujemo se drugom prilikom.
Sve najbolje u Novoj 2010.godini
Vasa Anjusha
shiljak

#621 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by shiljak »

GRAS uposlio veći broj revizora, kazne 26,60 KM

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100108043

kao da su citali temu :D
Kako bismo povećali broj kontrolora prebacili smo nekoliko radnika iz drugih procesa rada. Kontrola se provodi unutar vozila, a ne kao prije na tramvajskim stajalištima, kako ne bi dolazilo do gužvi i kašnjenja vozila javnog prevoza
Last edited by shiljak on 08/01/2010 13:21, edited 1 time in total.
*mima*

#622 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by *mima* »

Kako vam ne dosadi?
shiljak

#623 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by shiljak »

ma dosadilo, nego vidim clanak na sax-u... pa da se javim malo :D
veljaca

#624 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by veljaca »

Koristim usluge Gras-a dosta dugo i PLACAM te usluge redovno .... Za to sam da sve usluge koje neko koristi da se plate ....
Posto cesto koristim i trolejbus kao prevozno sredstvo - nerijetko sam ocevidac da trole u toku voznje tako stvaraju buku - pogotovo na zglobnim dijelovima i upitam se koliko su sigurne za prevoz ..... Takodjer prije nekih mjesec dana bio je totalni zastoj kada se jedna trola nije mogla pokrenuti ( kod Bosmala ) jer nije imala adekvatne gume na tockovima ....
Ja zahtijevam i zelim da se vozim SIGURNO u prevoznom sredstvu za koji placam prevoz ....
*mima*

#625 Re: GRAS - necu kupit kartu?

Post by *mima* »

Vozac autobusa.....ja najvise koristim usluge autobusa...( cuj usluge.. :lol: )....kaze.....kad bi vi putnici znali u kakvom su stanju autobusi....bjezali bi ko blesavi.... :roll:
Locked