JOVAN DIVJAK ON LINE, PITAJTE GA NESTO
-
baja_honolulu
...i specificnom kao srbijancu treba mu oprostiti odstetu za agresiju koja se trazi od ostalih srbijanaca.
ili da i njega ukljucimo?
-
Prenj
Znam da ce zemljaci' iz Sandzaka i okoline bice definitivno ukljuceni.baja_honolulu wrote:...i specificnom kao srbijancu treba mu oprostiti odstetu za agresiju koja se trazi od ostalih srbijanaca.
A Jovo je jedan od rijetkih istinskih heroja proslog rata.
- Alfons Kauders
Prenj wrote:Znam da ce zemljaci' iz Sandzaka i okoline bice definitivno ukljuceni.baja_honolulu wrote:...i specificnom kao srbijancu treba mu oprostiti odstetu za agresiju koja se trazi od ostalih srbijanaca.
A Jovo je jedan od rijetkih istinskih heroja proslog rata.
-
FFK as Lucy01
E moj Jovane, evo vidi za sta si se borio....
I danas, nakon 10 godina od zavrsetak rata, nekome je bitno sto si Srbijanac...to sto si patriota, yebes to...
Sve dok se mi budemo, i nakon ovoliko godina, prebrojavali po nacionalnoj osnovi, a ne po doprinosu borbi i izgradnji ove zemlje, nema od nas hljeba..
Znam ja nas, yebo nas..
Nacionalizam je najgora bolest za koju je jedini lijek malj u glavu. Cuj onog sta pise, kad Gane krade onda na sva usta, a komsiju ne diraj....pa covjece jel' ti draze da te "tvoj" krade? Jesil' ti ikad cuo za onu nasu lijepu, Bosansku izreku: pocisti govna ispred svojih vrata prvo...
I danas, nakon 10 godina od zavrsetak rata, nekome je bitno sto si Srbijanac...to sto si patriota, yebes to...
Sve dok se mi budemo, i nakon ovoliko godina, prebrojavali po nacionalnoj osnovi, a ne po doprinosu borbi i izgradnji ove zemlje, nema od nas hljeba..
Znam ja nas, yebo nas..
Nacionalizam je najgora bolest za koju je jedini lijek malj u glavu. Cuj onog sta pise, kad Gane krade onda na sva usta, a komsiju ne diraj....pa covjece jel' ti draze da te "tvoj" krade? Jesil' ti ikad cuo za onu nasu lijepu, Bosansku izreku: pocisti govna ispred svojih vrata prvo...
- kekec
A sta cemo sa onim koji dodjose iz Sandzaka?baja_honolulu wrote:pa recimo po ekavici kojom i dan danas prica, mjestu rodjenja i skolovanja i dobrom dijelu sluzbovanja, rodbini ukljucujuci roditelje itd...kekec wrote:Po cemu je Divjak srbijanac ?baja_honolulu wrote: i sta to srbijanac radi u armiji bih? kako da nije otisao sa "svojima"?
Hocemo li i za njih reci isto, sta ce nam...
I da li poslije te izjave, slijedi:
Sta ce nam hrvati (iz Hrvatske), slovenci, makedonci...
A onda, sta ce nam srbi/hrvati (bosanski) ...
Mozda si odmah mogao reci:
U Bosni mogu zivjeti samo ....
Nadam se da je tvoja prva izjava proizvod nerazmisljanja,
a ne ideja za koju se zalazes.
-
savjest
Do sada sam se tri puta sreo sa g. Divjakom. Dva puta prilikom sakupljanja novcanih sredstava za njegov fond a jednom prilikom promocije njegove knjige "Sarajevo mon amour".
Ovaj treci put sam imao priliku da veceram sa njim. Nije nas bilo mnogo pa sam imao priliku, hajde recimo da ga malo bolje upoznam...Covjek je onako jednostavan. Zivi svoj zivot, sto se kaze i dosta vremena posvjecuje organizaciji. Koliko sam mogao da primjetim dosta cita sva izdanja vezana za geopolitiku.
Sto se tice perioda tokom agresije, ucinio je ono sto je u tomp trenutku smatrao da je najbolje.. i ne kaje se za to... nije imao ni nekih posebnih kritika na tadasnje rukovodstvo jer je u jednom trenutku stao u odbranu i rahmetli Izetbegovica. Naime jedan od pristunih(koji je malo vise popio a i njegova politicka proslos je bila suprotna onoj od rahmetli predsjednika ) je poceo da "palamudi" o tome kako je trebalo i gdje se grijesilo... to je dosta pogodilo g. Divjaka jer doticni je vecinu vremena bio vani. I sam Divjak je rekao da je bilo dosta konfuznih stvari ali ni vremena nisu bila lahka i da se radilo ono sto se moglo.
Ovaj treci put sam imao priliku da veceram sa njim. Nije nas bilo mnogo pa sam imao priliku, hajde recimo da ga malo bolje upoznam...Covjek je onako jednostavan. Zivi svoj zivot, sto se kaze i dosta vremena posvjecuje organizaciji. Koliko sam mogao da primjetim dosta cita sva izdanja vezana za geopolitiku.
Sto se tice perioda tokom agresije, ucinio je ono sto je u tomp trenutku smatrao da je najbolje.. i ne kaje se za to... nije imao ni nekih posebnih kritika na tadasnje rukovodstvo jer je u jednom trenutku stao u odbranu i rahmetli Izetbegovica. Naime jedan od pristunih(koji je malo vise popio a i njegova politicka proslos je bila suprotna onoj od rahmetli predsjednika ) je poceo da "palamudi" o tome kako je trebalo i gdje se grijesilo... to je dosta pogodilo g. Divjaka jer doticni je vecinu vremena bio vani. I sam Divjak je rekao da je bilo dosta konfuznih stvari ali ni vremena nisu bila lahka i da se radilo ono sto se moglo.
-
oblak
meni je pricao jedan "srbin" koji je proveo rat u vojsci federacije , kako je bio sa njim gost na nekoj radio emisiji koja je eto trebala pokazati multietnicnost federalne vojske......
poslije emisije jovan mu je nasamo rekao:"boze dragi, sta sam primoran da govorim....".... kaze ovaj da mu je vidio suze u ocima i stid.....
poslije ga Jovan nije htio pozdraviti kada god su se sretali na ulicama u carsiji, uvijek je okretao glavu i crvenio od stida kada je sretao ovog drugog "srbina".....
(namjerno malo slovo....)
-
Toozla
....provjerena informacija sa www.IspiramoMozgove.co.yu......oblak wrote:![]()
![]()
meni je pricao jedan "srbin" koji je proveo rat u vojsci federacije , kako je bio sa njim gost na nekoj radio emisiji koja je eto trebala pokazati multietnicnost federalne vojske......
poslije emisije jovan mu je nasamo rekao:"boze dragi, sta sam primoran da govorim....".... kaze ovaj da mu je vidio suze u ocima i stid.....
poslije ga Jovan nije htio pozdraviti kada god su se sretali na ulicama u carsiji, uvijek je okretao glavu i crvenio od stida kada je sretao ovog drugog "srbina".....
-
oblak
Toozla wrote:....provjerena informacija sa www.IspiramoMozgove.co.yu......oblak wrote:![]()
![]()
nije laz...ako su lagali mene i ja lazem vas...sto bi rek'o supak djole
-
jebotenickname
Jovan Divjak u Armiji BiH je bio isto što i jedinica Meša Selimović u VRS.
Dakle ukras.
Dakle ukras.
-
Toozla
...za to treba kriviti nekog' drugoga.....ljudski gledano, Jovan je napravio veliku moralnu odluku u aprilu '92. ....poslusao je svoju savjest....svi koji se osjecaju kao veliko "S", veliko "B", veliko "H" to ne gumo skontati...jebotenickname wrote:Jovan Divjak u Armiji BiH je bio isto što i jedinica Meša Selimović u VRS.
Dakle ukras.
-
halo
Slazem se ali niej on kriv sto je Alija prico jedno a radio drugo jer da je znao sigurno nebi osto u ARMIJI BIH mnogi se poslije ovih balkanskih ratova osjecaju prevarenim jer su bili spremni glavu datToozla wrote:...za to treba kriviti nekog' drugoga.....ljudski gledano, Jovan je napravio veliku moralnu odluku u aprilu '92. ....poslusao je svoju savjest....svi koji se osjecaju kao veliko "S", veliko "B", veliko "H" to ne gumo skontati...jebotenickname wrote:Jovan Divjak u Armiji BiH je bio isto što i jedinica Meša Selimović u VRS.
Dakle ukras.
JOVI svaka cast da dugo i bericetno prozivi i da mu se jednog dana vrati ako ne njemu onda njegovim pokoljenima samo DOBRIM stvarima jer ipak je ucinio mnogo za nasu BiH
A ovi mali supci kao Velez i slicni mogu da ga podudlaju ebovas alija u paksu taj glupi
-
Nex
#74 Sve je OK
O gospodinu Divjaku ni lose a ni dobro. Covjek je prosjecan, mozda mu je pridavan i prevelik znacaj u ratu iako je njegov uticaj bio sasvim zanemariv. Multi kulti price i sve sto se desavalo. Sve je to spakovano.
Ipak jedan zanimljiv detalj koji me je iznenadio a to je da je gosp Divjak bio pozvan na jedan skup historicara u Becu prije neke cetiri godine. Tamo su bili prisutni strucnjaci iz oblasti historije Balkana i BiH, austrijski ucenjaci koji o BiH znaju sve do u detalje,takodje i nasi strucnjaci da bi u jednom momentu Gosp. Divjak koji uopste nije kompetentan u ovom podrucju izbacio da u istoriji BiH ovi nasi narodi nikada nisu mogli da zive skupa te da su se oduvijek mrzili itd. Na takve izjave Austrijanci su se samo zgledali kao i nasi predstavnici. Sve je finu upaklovano ali kada pukne ambalaza onda izlazi sadrzaj sumnjive kvalitete!!!
Ipak jedan zanimljiv detalj koji me je iznenadio a to je da je gosp Divjak bio pozvan na jedan skup historicara u Becu prije neke cetiri godine. Tamo su bili prisutni strucnjaci iz oblasti historije Balkana i BiH, austrijski ucenjaci koji o BiH znaju sve do u detalje,takodje i nasi strucnjaci da bi u jednom momentu Gosp. Divjak koji uopste nije kompetentan u ovom podrucju izbacio da u istoriji BiH ovi nasi narodi nikada nisu mogli da zive skupa te da su se oduvijek mrzili itd. Na takve izjave Austrijanci su se samo zgledali kao i nasi predstavnici. Sve je finu upaklovano ali kada pukne ambalaza onda izlazi sadrzaj sumnjive kvalitete!!!
-
Prenj
#75 Re: Sve je OK
U tvom slucaju barem nema nikakve dileme.Nex wrote:O gospodinu Divjaku ni lose a ni dobro. Covjek je prosjecan, mozda mu je pridavan i prevelik znacaj u ratu iako je njegov uticaj bio sasvim zanemariv. Multi kulti price i sve sto se desavalo. Sve je to spakovano.
I ambalaza i sadrzaj tuknu na nacionalizam