JOVAN DIVJAK ON LINE, PITAJTE GA NESTO

Zadig

#1 JOVAN DIVJAK ON LINE, PITAJTE GA NESTO

Post by Zadig »

Prvi nosilac najvišeg francuskog ordena, Legije časti, u nezavisnoj BiH je Jovan Divjak, jedan od najpopularnijih generala Armije RBiH. Svoj generalski čin vratio je Aliji Izetbegoviću javno se odričući Armije, koja je od svoga zamjenika krila zločine u Kazanima, Uzdolu, Doljanima. “Bosnu i svoje ideale nisam izadao niti prodao”, kaže u tom pismu Divjak. U Parizu je na francuskom jeziku objavljena knjiga njegovih razgovora pod naslovom “Sarajevo mon amour” (Sarajevo moja ljubavi). Divjak je jedan od osumnjičenih od strane MUP-a Republike Srpske za napad 3. maja na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici. Osnovao je i ugradio sebe u Fondaciju Obrazovanje Gradi BiH. Pasionirani sakupljač i distributer viceva, Divjak će odgovarati na Online-pitanja u ponedjeljak 23. maja.
http://www.danas.org/forum/74.html

posto toliko vise seremo o ratu, o ovim ili onim bitkama, svi tamo bili pa prepricavaju na forumu, svi znamo ko je JOVO, kako on misli, sta je sve uradio...

AJMO SADA da ga i pitamo licno!

Ovo ne treba propustiti uopste jer je ovo do sada jedan od najzanimljivijih on line gostova u ovoj online rubrici slobodne evrope do sada!

Ne propustite i pitajte coeka sta misli i zna o kljucnim stvarima u BIH vojsci.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Ako sve bude u redu, necu biti ni blizu nekog racunara taj dan, ali i nemam bas nekih pitanja za Jovu...

Treba mu samo stisnuti ruku i reci: "Svaka cast !"

Kraj toliko nacionalista-dusebriznika, toliko javnih firmi, stranaka, novopecenih milionera, politicara, generala, jedino je Divjaku palo na pamet da napravi fondaciju i da uradi nesto za drustvo...

"Obrazovanje gradi BiH", samo sto vecini politicara odgovara da svi budu nepismena stoka podlozna manipulaciji, ma nek si Jovo, nek crknu dusmani...Dabogda ti svi stipendisti doktorirali... :D
Prenj

Post by Prenj »

Nemojte tako, i Ejup Ganic je napravio fondaciju za obrazovanje ... svoje kcerke. :D
Zadig

Post by Zadig »

:lol:
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Prenj wrote:Nemojte tako, i Ejup Ganic je napravio fondaciju za obrazovanje ... svoje kcerke. :D
Kada smo kod Ganića zanima me koji je on faktor na onom britanskom colledge-u u Sarajevu.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Prenj wrote:Nemojte tako, i Ejup Ganic je napravio fondaciju za obrazovanje ... svoje kcerke. :D
Jel makar naucila bosanski, za razliku od Ganica seniora ? :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Nenadv24 wrote:
Kada smo kod Ganića zanima me koji je on faktor na onom britanskom colledge-u u Sarajevu.
ako nije vlasnik, onda je glavni direktor...
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

mIRCerka wrote:
Nenadv24 wrote:
ako nije vlasnik, onda je glavni direktor...
Cuuuj...

Posto diploma Lepi Gane ? :D
Zadig

Post by Zadig »

znaci
:D
gazda skole
:D
Prenj

Post by Prenj »

Nenadv24 wrote:
Koledz nije britanski, nego Ejupov, ali neka vrsta saradnje sa Buckingham koledzom iz UK postoji.
Cijela stvar u stvari ubleha za domacu "elitu', koja bi sad trebala da navali u coporima.
Diploma Buckingham koledza inace ima malu vrijednost, uopste nisu izlistani u referentnim vodicima koji izlaze po britanskim novinama.
Prenj

Post by Prenj »

Alfons Kauders wrote:
Jel makar naucila bosanski, za razliku od Ganica seniora ? :D
Lepo prica.
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Tuspas mene! Ja sam mu postavio pitanje. A sto se Ganica i njegovog college-a tice, ovoga smo se malo dotakli na temi o ustavnim promjenama. Ako njegov college ispunjava sve uslove i dobije dozvolu za rad i izdavanje diploma od drzave, onda aferim. Ali sve nesto mislim da je to suplje kosto je i on sam.
okin

Post by okin »

GANIC, Dr. Ejup

Akademik, profesor Masinskog fakulteta u Sarajevu i ex (pot)predsjednik Federacije BiH

Rodjen 1946. u Sebecevu, Novi Pazar.
Doktorirao na Tehnoloskom institutu u Bostonu (SAD). Radio kao samostalni istrazivac u Institutu za hemiju, tehnologiju i metalurgiju u Beogradu, asistent-istrazivac Massachusetts Institut of Technology, Cambridge (SAD), stariji istrazivac Union Cambridge Corporation-Linde Division, New York (SAD), docent na Univerzitetima u Njujorku i Chicagu., vanredni profesor University of Illinoisat Chicago, direktor UNIS-Instituta, gostujuci profesor Univerziteta Lomonosov (Rusija).

Obavljao duznosti: clan Predsjednistva RBiH, predsjednik FBiH, rukovodilac komisije FBiH u arbitraznom postupku za Brcko. Objavio preko100 naucnih i strucnih radova, medju kojima "Handbook of Heattransferfundamentals", "Experimental heat Transfer", "Engineering turbulencemodelling and Measurements". Predsjednik je Zajednice univerziteta BiH, predsjednik Odbora za naucno-istrazivacki rad Masinskog fakulteta, clan American Nuclear Society i vise drugih naucnih i strucnih asocijacija. Dobitnik nagrade "Veselin Maslesa". Zivi i radi u Sarajevu
Himera

Post by Himera »

Vojnik od glave do pete 8-) 8-)
JBT

Post by JBT »

Slazem se sa moderatorom. Pa kad vec primjetite da se diskusija razdvaja od zanane teme, zasto ne pokrenete novu o Ejupu Ganicu?
okin

Post by okin »

Image
velez

Post by velez »

Ne znam, ali znam da cte me svi napasti, ali ja Jovi ne vjerujem!!!!!!
velez

Post by velez »

Puna je Bosna kukavicijih jaja!!!!!
kekec

Post by kekec »

velez wrote:Ne znam, ali znam da cte me svi napasti, ali ja Jovi ne vjerujem!!!!!!
Pravo da imas vlastito misljenje ti niko nece osporiti.
Ali tvoje misljenje, u ovom slucaju, govori da ti pojma nemas
o ratnim desavanjima u Sarajevi i njegovoj okolini.
velez

Post by velez »

Imam i te kako!!!!
Svaka akcija deblokade Sarajeva je bila unaprijed propala- izdana!!!!
Ja mislim da Bosnjaci trebaju jednom i zauvijek rascistiti sa izdajicama iz svojih redova!!!!
kekec

Post by kekec »

velez wrote:Imam i te kako!!!!
Svaka akcija deblokade Sarajeva je bila unaprijed propala- izdana!!!!
Ja mislim da Bosnjaci trebaju jednom i zauvijek rascistiti sa izdajicama iz svojih redova!!!!
I za "propast-izdaju" je kriv Divjak, zar ne. :?
A da se malo raspitas koliko i kako su nasi i njihovi sverceri
saradjivali. Mozda u tom grmu lezi zec. :-)
Izgleda da ti nisu poznati slucajevi, gdje smo bili pred potpunim
ostvarenjem cilja (npr. oslobadjanje Mostara) i gdje su radili telefoni
na relaciji od ZG prema SA. A tu Divjak nije bio prisutan.
itd, itd...
I rijec "izdaja" zamijeni sa "interes/lova", pa ce ti sve biti jasno. :sad:
Tada ces prestati da lupetas. :D
Last edited by kekec on 17/05/2005 22:30, edited 1 time in total.
kekec

Post by kekec »

Minnela wrote:Ne mora znaciti , ako se zove Jovan da je izdajnik... mozda je to neki tamo sto se npr. zove Muhamed..
Povezi ovaj i post iznad.
velez

Post by velez »

He, he, kako se Bosnjaci pale, kada im se komsija traca, kao nemoj da se komso ne uvrijedi!!!!

Kada se Alija ili Ganic kritikuju onda je to normalno, ma napljackali se, samo rade za svoju familiju itd.
kekec

Post by kekec »

Minnela wrote:Kekec, ne odnosi se na tvoj post, vec na velezov!
Znam, u redu je. Tebe sam citirao da bi njemu bilo malo jasnije. Ti si
malo konkretizovala ono sto sam ja prije napisao u uopstenijoj formi.
okin

Post by okin »

velez wrote:He, he, kako se Bosnjaci pale, kada im se komsija traca, kao nemoj da se komso ne uvrijedi!!!!

Kada se Alija ili Ganic kritikuju onda je to normalno, ma napljackali se, samo rade za svoju familiju itd.
zato se i dogodilo ono sto se dogodilo
Post Reply