Josip Pejakovic

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
taxi_driver

#1 Josip Pejakovic

Post by taxi_driver »

veceras sam gledao emisiju kojoj je autor pejakovic.neznam ni kako se zove emisija ni da li se emituje svake sedmice.elem neise,ono sto sam veceras cuo i vidio,a radi se o ljudima iz varesa,me je duboko pogodilo.ljudi koji su radili,zivili nekad zivot dostojan covjeka,sada su prosjaci koji nemaju da djetetu daju dvije marke za sendvic.

uh pravo sam se nazivcirao. :x :x :x
sad ce izbori ,pa predlazem da svaku noc repriziraju ovu emisiju,ne bi li narod dosao sebi.
enssa

Post by enssa »

i opet ce ti koji su izabrani uciniti nesto za te ljude
ma daj,pa gdje ti zivis
A_I_

Post by A_I_ »

buđenje naroda !!!
nikakvi izbori neće to promijeniti :-)
cheguevara_k1

Post by cheguevara_k1 »

Emisija se zove "U ime naroda" , a kakav smo narod dovoljno se vidi kada tu istu emisiju najave kao zabavno humoristicku :x :x
taxi_driver

Post by taxi_driver »

cheguevara_k1 wrote:Emisija se zove "U ime naroda" , a kakav smo narod dovoljno se vidi kada tu istu emisiju najave kao zabavno humoristicku :x :x
ozbiljno.pa ja se sinoc isplako od tuge.ili je to neko novi vid humora kod nas?
ztluhcs
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.

#6 Re: Josip Pejakovic

Post by ztluhcs »

taxi_driver wrote:veceras sam gledao emisiju kojoj je autor pejakovic.neznam ni kako se zove emisija ni da li se emituje svake sedmice.elem neise,ono sto sam veceras cuo i vidio,a radi se o ljudima iz varesa,me je duboko pogodilo.ljudi koji su radili,zivili nekad zivot dostojan covjeka,sada su prosjaci koji nemaju da djetetu daju dvije marke za sendvic.

uh pravo sam se nazivcirao. :x :x :x
sad ce izbori ,pa predlazem da svaku noc repriziraju ovu emisiju,ne bi li narod dosao sebi.
Bila ti je emisija sa onim èikicom kad mu je kozu doveo poslije par dana. Jo¹ veæi sjeb. Èovjek ¾ivi u zemunici.
enssa

Post by enssa »

al na kraju kad pored onog covjeka nose njegove tri mrtve bebe...
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ma ja sam se sinoc sjebo ko nikad.evo i danas na poslu sam razmisljao o onim ljudima.zaboravio sam kako se zovu, pa ako iko moze da mi napise,jer bi im pokusao kako tako pomoci.
Majjah

Post by Majjah »

Kako im pomoci??? Jebo' sadaku vise, nemoze Josip nafatat' koliko onakvih porodica ima po Bosni, daleko od Sarajeva i nasih ociju...ako hocemo da pomognemo takvim ljudima, snimite ono na kasetu kad bude repriza i pustajte svakom idiotu koji na slijedecim izborima bude htio glasat za onu balijsko/ustasko/cetnicku koaliciju SDA/HDZ/SDS. A ako i tada ne dodju ,,tobe'' toljagu uzet i u vugla, sevap cete zaradit dvostruki... :x :x :x
spongebob

Post by spongebob »

Majjah wrote:Kako im pomoci??? Jebo' sadaku vise, nemoze Josip nafatat' koliko onakvih porodica ima po Bosni, daleko od Sarajeva i nasih ociju...ako hocemo da pomognemo takvim ljudima, snimite ono na kasetu kad bude repriza i pustajte svakom idiotu koji na slijedecim izborima bude htio glasat za onu balijsko/ustasko/cetnicku koaliciju SDA/HDZ/SDS. A ako i tada ne dodju ,,tobe'' toljagu uzet i u vugla, sevap cete zaradit dvostruki... :x :x :x
ama fazon je da sama sirotinja glasa za njih...ovi koji se nadju u takvoj poziciji ne smatraju za izvor zla stranku za koju su glasali...nego najlakse podlijezu manipulaciji jer su najneobrazovaniji dio stanovnistva. Zato je obrazovanje nas jedini izlaz
Pusur

Post by Pusur »

ama fazon je da sama sirotinja glasa za njih...ovi koji se nadju u takvoj poziciji ne smatraju za izvor zla stranku za koju su glasali...nego najlakse podlijezu manipulaciji jer su najneobrazovaniji dio stanovnistva. Zato je obrazovanje nas jedini izlaz
Totalno 100% istina i to je meni najveca enigma, kako, zasto...???
senada

Post by senada »

spongebob wrote:
Majjah wrote:Kako im pomoci??? Jebo' sadaku vise, nemoze Josip nafatat' koliko onakvih porodica ima po Bosni, daleko od Sarajeva i nasih ociju...ako hocemo da pomognemo takvim ljudima, snimite ono na kasetu kad bude repriza i pustajte svakom idiotu koji na slijedecim izborima bude htio glasat za onu balijsko/ustasko/cetnicku koaliciju SDA/HDZ/SDS. A ako i tada ne dodju ,,tobe'' toljagu uzet i u vugla, sevap cete zaradit dvostruki... :x :x :x
spongebob ako neobrazovanje pogresno glasa onda se podrazumijeva kome odgovara rad na neobrazovanju.......mada sam sigurna da je nepismena populacija obeshrabrena, apaticna i bezvoljna apstinirala a da je klanovsko clanstvo glasalo...
@majjahova toljaga vrijedi ali kao obrazovna vaspitno pedagoska metoda za utjerivanje tobe klanstvu..
Fair Life

Post by Fair Life »

spongebob wrote:
A tek kad se religija uvede u skole kao fakultativni predmet... dobiti ce glasace za vijeke vijekova.

Amin/Amen
tempora

Post by tempora »

A to mahom neobrazovano i siromasno stanovnistvo glasa za nacionalisticke stranke? :?
A da nisu mozda predrasude kao i u ovoj tvrdnji? :-?
Fair Life

Post by Fair Life »

tempora wrote:A to mahom neobrazovano i siromasno stanovnistvo glasa za nacionalisticke stranke? :?
A da nisu mozda predrasude kao i u ovoj tvrdnji? :-?
Prica mi sin jednog mog prijatelja...

Prije nekoliko godina (vjerovatno pred poslednje glasanje) nadje ti se on u jednoj bosanskoj provinciji. U toj provinciji je trebala da gostuje nekakav muzicka grupa, ansambl, nekakav koncert ili slicno, vec sam zaboravio sta je bilo u pitanju. Kako je takav dogadjaj "veliki dogadjaj" za jednu provinciju... trebalo je to i na vrijeme obznaniti, tako sto su mladici prihvatili se upravljaca svojih vozila, otisli u okolna sela koja pripadaju opstini... i poceli plakatirati...

U jednom momentu izlazi neki siromasak na kapiju svoje avlije pa ce im na sav glas: "Dzaba vi momci to lijepite... mi iz sela svi glasamo za SDA-a."

Ne kazem da za nacionaliste ne glasaju i svi foteljasi, medju kojima ima i te kako obrazovanih i... podobnih...

Ali posto se boje da im se guza ne odlijepi od fotelje... nastavice glasati za onoga "ko ih kruhom hrani".
tempora

Post by tempora »

Mislim da se biracko tijelo itekako podcjenjuje. Osim toga kod nas je biracko tijelo minimalno.
Ali ako cemo se voditi tom formulom, onda kako objasniti pobjede raznih debilnih kabineta u svijetu i njihovih vodja, pogotovo u "zapadnim zemljama" gdje svijet nije bas tako "neuk" ili nepismen kao kod nas?
I na kraju, veza sa SDS, HDZom i SDA kod nas se vise ne moze staviti u samo nas regionalni kontekst i situaciju, nego ga gledati globalno, mundijalski.
spongebob

Post by spongebob »

tempora wrote:Mislim da se biracko tijelo itekako podcjenjuje. Osim toga kod nas je biracko tijelo minimalno.
Ali ako cemo se voditi tom formulom, onda kako objasniti pobjede raznih debilnih kabineta u svijetu i njihovih vodja, pogotovo u "zapadnim zemljama" gdje svijet nije bas tako "neuk" ili nepismen kao kod nas?
I na kraju, veza sa SDS, HDZom i SDA kod nas se vise ne moze staviti u samo nas regionalni kontekst i situaciju, nego ga gledati globalno, mundijalski.
Pa kao protuargument tvojoj prvoj tvrdnji pogledaj prekodrinske Srbe i ko sve glasa za Radikale i Socijaliste. Oni imaju tradicionalno vjernu izbornu bazu a to je neobrazovani dio stanovnistva. Zato obavezno uzimaju na izborima svoj dio kolaca koji se od izbora do izbora razlikuje za 2-3 posto gore/dole. To je sad previse karikirano, jer kod njih ni demokrati nisu ono sto bi trebali da budu. Sto se Bosne tice, mislim da se ne mora biti politicki vidovnjak: imas rezultate izbora i zadnjih i predzadnjih na netu. Selo je uvijek biralo nacionalisticke stranke i bila njihova vjerna baza...Ili zaista mislis da nana iz Srebrenika, baba iz Gruda i djed iz Mrkonjic Grada zna da postoji druga partija osim SDA/SDS/HDZ? Mislis li stvarno da je njima bitnije od onog sto im je rekao Hodza/Pop? Meni je to potpuno logicno, jer je selo zatvorena sredina koja sa skepsom reaguje na bilo koje drugo misljenje koje ne dolazi od najvisih vjerskih autoriteta.
A druga stvar, sto se tice globalnog posmatranja problema, ni tu se ne slazem. To sto se posljednjih 20-tak godina desavalo na podrucju zemalja bivse Jugoslavije situaciju cine specificnom tj., posebnim slucajem. Nigdje drugdje u blizoj i daljnjoj istoriji Evrope se raspad drzave nije okoncao tako bolno i krvavo, to je egzodus i demografski zemljotres kakvog su posljednjeg dozivjeli Jevreji u WWII..Ali to se ne moze porediti.
sanco

Post by sanco »

Kako ces nepismenim ljudima pokazati sta je danas ispravno..znas kako se kupuju glasovi u manjim mjestima pogotovo ovo-ono preko mjesne zajednice,poletarci odu medju svoje i ugovore posao :D :D

Da bi svak mogao ispravno glasat on mora znati i biti upoznat sa cjelom situacijom kako u zemlji tako i izvana..Pa nije bas kako neki misle tako jednostavno glas dati nekome vec sto je to velika odluka-Ja tako mislim

A Pejakovic bi mogao uletit sa kojim paketom od Lijanovica..ne bi mu falilo ionako je dobio onaj dzip Mercedes od njih.. 8-)
Post Reply