uh pravo sam se nazivcirao.
sad ce izbori ,pa predlazem da svaku noc repriziraju ovu emisiju,ne bi li narod dosao sebi.
ozbiljno.pa ja se sinoc isplako od tuge.ili je to neko novi vid humora kod nas?cheguevara_k1 wrote:Emisija se zove "U ime naroda" , a kakav smo narod dovoljno se vidi kada tu istu emisiju najave kao zabavno humoristicku![]()
Bila ti je emisija sa onim èikicom kad mu je kozu doveo poslije par dana. Jo¹ veæi sjeb. Èovjek ¾ivi u zemunici.taxi_driver wrote:veceras sam gledao emisiju kojoj je autor pejakovic.neznam ni kako se zove emisija ni da li se emituje svake sedmice.elem neise,ono sto sam veceras cuo i vidio,a radi se o ljudima iz varesa,me je duboko pogodilo.ljudi koji su radili,zivili nekad zivot dostojan covjeka,sada su prosjaci koji nemaju da djetetu daju dvije marke za sendvic.
uh pravo sam se nazivcirao.![]()
![]()
![]()
sad ce izbori ,pa predlazem da svaku noc repriziraju ovu emisiju,ne bi li narod dosao sebi.
ama fazon je da sama sirotinja glasa za njih...ovi koji se nadju u takvoj poziciji ne smatraju za izvor zla stranku za koju su glasali...nego najlakse podlijezu manipulaciji jer su najneobrazovaniji dio stanovnistva. Zato je obrazovanje nas jedini izlazMajjah wrote:Kako im pomoci??? Jebo' sadaku vise, nemoze Josip nafatat' koliko onakvih porodica ima po Bosni, daleko od Sarajeva i nasih ociju...ako hocemo da pomognemo takvim ljudima, snimite ono na kasetu kad bude repriza i pustajte svakom idiotu koji na slijedecim izborima bude htio glasat za onu balijsko/ustasko/cetnicku koaliciju SDA/HDZ/SDS. A ako i tada ne dodju ,,tobe'' toljagu uzet i u vugla, sevap cete zaradit dvostruki...![]()
![]()
Totalno 100% istina i to je meni najveca enigma, kako, zasto...???ama fazon je da sama sirotinja glasa za njih...ovi koji se nadju u takvoj poziciji ne smatraju za izvor zla stranku za koju su glasali...nego najlakse podlijezu manipulaciji jer su najneobrazovaniji dio stanovnistva. Zato je obrazovanje nas jedini izlaz
spongebob ako neobrazovanje pogresno glasa onda se podrazumijeva kome odgovara rad na neobrazovanju.......mada sam sigurna da je nepismena populacija obeshrabrena, apaticna i bezvoljna apstinirala a da je klanovsko clanstvo glasalo...spongebob wrote:ama fazon je da sama sirotinja glasa za njih...ovi koji se nadju u takvoj poziciji ne smatraju za izvor zla stranku za koju su glasali...nego najlakse podlijezu manipulaciji jer su najneobrazovaniji dio stanovnistva. Zato je obrazovanje nas jedini izlazMajjah wrote:Kako im pomoci??? Jebo' sadaku vise, nemoze Josip nafatat' koliko onakvih porodica ima po Bosni, daleko od Sarajeva i nasih ociju...ako hocemo da pomognemo takvim ljudima, snimite ono na kasetu kad bude repriza i pustajte svakom idiotu koji na slijedecim izborima bude htio glasat za onu balijsko/ustasko/cetnicku koaliciju SDA/HDZ/SDS. A ako i tada ne dodju ,,tobe'' toljagu uzet i u vugla, sevap cete zaradit dvostruki...![]()
![]()
A tek kad se religija uvede u skole kao fakultativni predmet... dobiti ce glasace za vijeke vijekova.spongebob wrote:ama fazon je da sama sirotinja glasa za njih...ovi koji se nadju u takvoj poziciji ne smatraju za izvor zla stranku za koju su glasali...nego najlakse podlijezu manipulaciji jer su najneobrazovaniji dio stanovnistva. Zato je obrazovanje nas jedini izlazMajjah wrote:Kako im pomoci??? Jebo' sadaku vise, nemoze Josip nafatat' koliko onakvih porodica ima po Bosni, daleko od Sarajeva i nasih ociju...ako hocemo da pomognemo takvim ljudima, snimite ono na kasetu kad bude repriza i pustajte svakom idiotu koji na slijedecim izborima bude htio glasat za onu balijsko/ustasko/cetnicku koaliciju SDA/HDZ/SDS. A ako i tada ne dodju ,,tobe'' toljagu uzet i u vugla, sevap cete zaradit dvostruki...![]()
![]()
Prica mi sin jednog mog prijatelja...tempora wrote:A to mahom neobrazovano i siromasno stanovnistvo glasa za nacionalisticke stranke?![]()
A da nisu mozda predrasude kao i u ovoj tvrdnji?
Pa kao protuargument tvojoj prvoj tvrdnji pogledaj prekodrinske Srbe i ko sve glasa za Radikale i Socijaliste. Oni imaju tradicionalno vjernu izbornu bazu a to je neobrazovani dio stanovnistva. Zato obavezno uzimaju na izborima svoj dio kolaca koji se od izbora do izbora razlikuje za 2-3 posto gore/dole. To je sad previse karikirano, jer kod njih ni demokrati nisu ono sto bi trebali da budu. Sto se Bosne tice, mislim da se ne mora biti politicki vidovnjak: imas rezultate izbora i zadnjih i predzadnjih na netu. Selo je uvijek biralo nacionalisticke stranke i bila njihova vjerna baza...Ili zaista mislis da nana iz Srebrenika, baba iz Gruda i djed iz Mrkonjic Grada zna da postoji druga partija osim SDA/SDS/HDZ? Mislis li stvarno da je njima bitnije od onog sto im je rekao Hodza/Pop? Meni je to potpuno logicno, jer je selo zatvorena sredina koja sa skepsom reaguje na bilo koje drugo misljenje koje ne dolazi od najvisih vjerskih autoriteta.tempora wrote:Mislim da se biracko tijelo itekako podcjenjuje. Osim toga kod nas je biracko tijelo minimalno.
Ali ako cemo se voditi tom formulom, onda kako objasniti pobjede raznih debilnih kabineta u svijetu i njihovih vodja, pogotovo u "zapadnim zemljama" gdje svijet nije bas tako "neuk" ili nepismen kao kod nas?
I na kraju, veza sa SDS, HDZom i SDA kod nas se vise ne moze staviti u samo nas regionalni kontekst i situaciju, nego ga gledati globalno, mundijalski.