Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Locked
drenmajster

#651 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

PipiDugaDevetka wrote:
juventus wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Сарајево је град са посебним потребама, баш као и држава БиХ.
nemoj ti samo po sebi procjenjivati...nije pošteno...ima nas i drugačijih... :D

ovoj državi ne smeta kad nema osnovnih potreba da bi opstala, a taman još da joj trebaju i posebne...ne laprdaj života ti...
Погледај моје постове на другим темама, па ћеш видјети да се залажем да наши политичари тресну руком о стол пред Американцима и затраже ''прекоредни'' пријем у ЕУ или барем приступ фондовима предвиђеним за кандидате.

Не може се тркач којем су поломљене ноге, руке кичма,...такмичити са сусједним земљама. У сву ту ломљаву ногу (наумпаде ми Хатунићев старт и тишина, мук, након старта на Партизановог играча) и набацивање ''луђачке кошуље'' су инволвирани и Еуропејци, од рахметли Франсоа Митерана (кћерка му се удала за муслимана) до, недавно гостујућег, генерала сМориона.
Molim prevod-ovo pismo ne poznajem :D :D :D :D :D :D :D :D :D
zonbirile

#652 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by zonbirile »

uvijek je želja i deklaracija išla šumom,a stvarnost drumom.Sve je lijepo,sve OK,ali u svakom toru je po 95% matičnih ovčica,uljeza je cca 5%.
Nezbilj

#653 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Nezbilj »

zonbirile wrote:uvijek je želja i deklaracija išla šumom,a stvarnost drumom.Sve je lijepo,sve OK,ali u svakom toru je po 95% matičnih ovčica,uljeza je cca 5%.
Hoćeš da kažeš da u sarajevskom toru nebošnjake i nemuslimane smatramo uljezima i tretiramo kao što se tretiraju uljezi-neželjeni elementi? Onako kako se tretiraju Bošnjaci u Širokom ili Trebinju npr. Jel to tvoja teza?
Baltazar-x

#654 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Baltazar-x »

drenmajster wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
juventus wrote:
nemoj ti samo po sebi procjenjivati...nije pošteno...ima nas i drugačijih... :D

ovoj državi ne smeta kad nema osnovnih potreba da bi opstala, a taman još da joj trebaju i posebne...ne laprdaj života ti...
Погледај моје постове на другим темама, па ћеш видјети да се залажем да наши политичари тресну руком о стол пред Американцима и затраже ''прекоредни'' пријем у ЕУ или барем приступ фондовима предвиђеним за кандидате.

Не може се тркач којем су поломљене ноге, руке кичма,...такмичити са сусједним земљама. У сву ту ломљаву ногу (наумпаде ми Хатунићев старт и тишина, мук, након старта на Партизановог играча) и набацивање ''луђачке кошуље'' су инволвирани и Еуропејци, од рахметли Франсоа Митерана (кћерка му се удала за муслимана) до, недавно гостујућег, генерала сМориона.
Molim prevod-ovo pismo ne poznajem :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Evo, pa nauči :) ..
Sramota je da budeš polupismen.

СРПСКА АЗБУКА

Image
nihoniho

#655 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by nihoniho »

Kristijana wrote:
nihoniho wrote:
Kristijana wrote: To je ono što pričam, čim kažeš koju što ''smrdi'' na srpstvo, odmah te sikterišu iz SA. :roll:
i sta sad? pa velika vecina onoga sto , kako ti kazes "smrdi " na srpstvo, u posljednjih dvadeset godina, i dan -danas, je u sluzbi brutalnog unistavanja svega sto nosi naziv bosansko.
E, sad već iskrenije pričamo. I obratno je, zar ne? Nisam ja nigdje ni napisala da u RSu obožavaju Bošnjake. Ja zato i zagovaram opštenarodno i svenacionalno smirenje i pomirenje. Nema nam druge, ili to ili razlaz. Vi automatski ovdje pretpostavite da svako ko piše afirmativno o Srbima da je Srbin koji ne voli Bošnjake i lupite mu etiketu ( to se dvoje ne isključuje! Možeš biti Srbin i voljeti Bošnjake i ostale ).

Nisu svi Srbi Karadžić, toga si svjestan, ali pardoniraj, nisu ni Vešović. Ne moraju se izvinjavati i pravdati da bi o(p)stali... To je poenta. Negdje između ta dva ekstrema su ostali SA Srbi.
I svakako su po moralu i svjetonazoru bliži Vešoviću nego Karadžiću....

Dokaz? Pa, ostali su tu, čovječe. Ili su se vratili. I šta sad, trebaju ljubiti Bošnjake u noge da dokažu privrženost i ne naglašavati srpstvo? Busati se u prsa i mantrati 24/7 da obožavaju Sarajevo? Ako su tebi takvi draži, okej. A kako se uopšte dokazuje da nešto voliš? I više: otkud vam luda ideja da Sarajlije moraju obožavati Sarajevo? Jedno je bilo reći u ratu ''grad- heroj'' ali danas nema potrebe za herojizmom, odn. ima - onim revolucionarnim što tjera šljam s vlasti. Ne treba danas neki Srbin ili Bošnjak dokazivati da voli SA ( to su dokazali 1991. - 2000. - oni koji su ostali i oni koji su se vratili ) nego SA treba njima da dokaže da ih voli, a ne da ih tjera ( lošom vlašću, ubitačnom administracijom, nepoticanjem privrede, prevelikim dažbinama i cijenama itd.). Zašto bi neko volio grad koji mu okrene leđa, i to je pitanje. Ljudi se rode u malim selendrama pa samo gledaju kako zbrisati i niko se ne čudi što hoće da idu. Sarajevo je danas takva selendra u poređenju s naprednijim sredinama.

Olimpijada 1984., linč na queer-ovce 2008. Ko ne vidi da je SA nazadovalo samo iz ove rečenice, laže sam sebe. I rat nije izgovor! Ponavljam, godina je 2010. Ko danas rogobori na SA, ima pravo, a mi samo da se poklopimo po ušima i stidimo. Jer, slabo napredujemo a ono iz 2008. je šamar Gradu koji još uvijek bridi.

Ne vidim u čemu je satisfakcija da se za srpske zločine izvinjavaju Srbi koji nisu činili zločine. Podsjetimo se da su nacije zamišljene zajednice i da su Srbi sebe izmislili baš kao i Bošnjaci, Ameri, Englezi i svi ostali, nekad u nekoj istorijskoj tački... :D

Ali, pošto volimo da se igramo Srba i Bošnjaka onda - igrajmo se fer. A kad uhvati huja na Srbe samo se sjeti: Ljude koje nazivamo Bošnjaci su ubijali (ne)ljudi koje nazivamo Srbi ( i obratno ) u ime ''srpstva''.

Ako se upalila lampica, sad si skontao da ja respektujem srpstvo i bošnjaštvo zato što se ti ljudi osjećaju tako...
Granica se povlači tek kad ubijaju u ime ''srpstva''. A moje srpstvo i njihovo daleko kao Karadžić i Vešović.
Tj. moje ljudstvo, jer za mene na planeti samo postoje ljudi. Ali, pošto u nacijama ima i simpa stvari, ne samo loših, tako ja uzimam ono najbolje od naših nacija i milo mi je i drago. Ima tu svega: jugoslovenstva, bosanstva, srpstva, hrvatstva, volim brate i Albance. :lol: Dragi mi svi naši ljudi jer smo s istog prostora, isti jezik...
No, imati neku skrušenost pred Bošnjacima - jok. Jesi se ti izvinjavao Srbima za zločine nad Srbima? I nek' nisi. Nisu to tvoji zločini. Zločin uvijek ima ime i prezime, pa makar pričali o milion imena.

Zato i imam taj stav: neizvinjavajući i bez uvlačenja. Nadrastanje nacionalne uobrazilje je višestruko korisno i svima ga preporučujem. :)
nazalost tvoji postovi, i pored , mozda i iskrenog pokusaja da budes objektivna, potvrdjuju ono izrecenu u mom prethodnom postu. jebi ga, to je vec stvar patologije.....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#656 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by PipiDugaDevetka »

drenmajster wrote: Molim prevod-ovo pismo ne poznajem :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ево, па себи инсталирај ћирилизатор/латинизатор,...Може ти затребати:
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... dac1b40562
popajic

#657 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by popajic »

@nezbilj,
Tor je tor . Razlike su mozda u boji drveta, datumu izgradnje,u pastirima, u pedigreu ovcara...ali, svaki je ogradjen i ne trpi uljeze !
drenmajster

#658 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

PipiDugaDevetka wrote:
drenmajster wrote: Molim prevod-ovo pismo ne poznajem :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Necu :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
drenmajster

#659 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

PipiDugaDevetka wrote:
Opet molim za prevod-ne citam ovo pismo od 1992 godine :D :D :D :D :D
behavac

#660 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by behavac »

drenmajster wrote: Opet molim za prevod-ne citam ovo pismo od 1992 godine :D :D :D :D :D
Pa nemoj ni moliti...
Ako si vec neobrazovan preskocis post i ides dalje... :mrgreen:
nihoniho

#661 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by nihoniho »

psi laju na karavane, a karavani prolaze......
sarajevo je bilo i bice simbol tolerancije i suzivota uprkos onima koji hoce od njega da naprave "teheran",
a i onima koji ga perfidno pokusavaju izjdnaciti sa genocidnim , crnim rupama i okriviti za sopstvene frustracije
drenmajster

#662 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

behavac wrote:
drenmajster wrote: Opet molim za prevod-ne citam ovo pismo od 1992 godine :D :D :D :D :D
Pa nemoj ni moliti...
Ako si vec neobrazovan preskocis post i ides dalje... :mrgreen:
Necu :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Baltazar-x

#663 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Baltazar-x »

nihoniho wrote:psi laju na karavane, a karavani prolaze......
sarajevo je bilo i bice simbol tolerancije i suzivota uprkos onima koji hoce od njega da naprave "teheran",
a i onima koji ga perfidno pokusavaju izjdnaciti sa genocidnim , crnim rupama i okriviti za sopstvene frustracije
...evo jos jednog razmisljanja koje je svakako u kontekstu sa temom...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZCx5rzpMzy8 [/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7TSPlYOlMnA [/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FypD9WKk7XY [/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-_OVPS9_B7Q [/youtube]
Nezbilj

#664 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Nezbilj »

Sisoje wrote:
Nezbilj wrote:
Kristijana wrote: Od istinski ugroženih ostalih, ugroženi su oni Srbi i Hrvati koji ne mogu naći posao u SA jer nemaju bošnjačko ime. To su anonimni ljudi, ''običnih'' zanimanja.
Lupaš gluposti. Ne znam ko si i gdje živiš i zašto imaš potrebu pisati o ovoj temi ali očigledno je da nemaš blage veze o čemu govoriš i donosiš zaključke koji nemaju veze sa realnošću. Istina zapravo jeste da Srbi i Hrvati u Sarajevu puno LAKŠE dobijaju posao od Bošnjaka upravo zato što se svaka firma i institucija trudi da ima nacionalni balans (koliko ga može imati). Da ne spominjemo strane organizacije i firme iz Srbije i Hrvatske koje maksimalno forsiraju Srbe i Hrvate. Nisam siguran da li postoje neke konkretne statistike ali sam ubjeđen da je nezaposlenost Srba i Hrvata u Sarajevu drastično manja od prosjeka.

Hrvati i Srbi u Sarajevu nisu ni na koji način diskriminirani. Ako neko ima neki konkretan slučaj ili primjer jako bi volio da ga čujem.
Nebudali matere ti, znam desetine srba i hrvata koji nemogu dobiti posao od papaka koji su sljegli u grad (istocnjaci i sandzaklije) a isti ti papci vecinom rade po drzavnim fimama, administraciji i sl.
Pogledaj Konzum kada vec spominjes Hrvatske firme ili Mercator sve sami bosnjaci rade, srba i hrvata ima par komada kao medvjeda za pokazivanje, nece te pogledati cim ti ime cuje a to sto se to nekome nesvidja ili nece ha prihvati to je druga stvar, ali ovo sve pricam iz vlastitog iskustva, i i skustva dosta poznanika. (niko nije bio ni cetnik ni ustasa nego nas je vecina bila u Armiji BiH, tada smo isto valjali samo za pokazivanja, a danas ko nas jebe, vazni im je kakav lopov iz podrinja ili Novopazarski svercer.) :x
Smiješno je to što govoriš ali obzirom da ovdje bilo ko može napisati bilo šta nema puno smisla natezati se. Reći da hrvatske firme poput Konzuma odnosno Agrokora (Sarajevski kiseljak, Ledo, Velpro), Ine, BSO Agram, Stanića, DM, Ataco, House Milos, zatim banke Hypo Alpe Adria, Unicredit, FIMA, pa i Raiffeisen, preferiraju Bošnjake i diskriminišu Hrvate u pogledu zapošljavanja je degutantno. Da ne spominjem federalna ministarstva, agencije (bankarstvo, veterinarstvo, vrijednosni papiri itd), FTV i druge institucije u kojima Hrvati imaju paritet a u nekim intitucijama čak i dominiraju. Istaje stvar sa stranim institucijama od OHRa, OSCEa, USAIDa, ambasada. U manjim privatnim firmama i radnjama sigurno da ima vlasnika koji preferiraju "svoje" i to često podrazumjeva familiju poznanike i ljude iz svog kraja. Poznato je da je recimo Gras "leglo" Sandžaklija jer je bivši direktor preferiro "zemljake". Uzimajući sve navedeno u obzir siguran sam da Hrvat može lakše dobiti posao u Sarajevu nego Bošnjak. Ne kažem da postoje firme i institucije gdje će neko radije zaposliti Bošnjaka nego Hrvata ali takve nije problem zaobići i naći one koje zapravo preferiraju Hrvate a takvih kao što sam naveo ima dovoljno. Dakle pitanje je koliko je sve ovo fer sa tačke gledišta Bošnjaka koji nemaju nikavih prava ni mogućnosti u RSu i hrvatskim područjima a u sredinama gdje su večina svakako vlada velika nezaposlenost. Je li fer pozitivno diskriminisati Hrvate da bi dokazivali multietničnost i toleranciju dok u isto vrijeme diskriminiramo Bošnake?
michio

#665 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by michio »

Evo ce sedmica proci, jel otisao?
ljubav_aha

#666 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by ljubav_aha »

da li ste lizno saznali buducu Josipovu adresu :?:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#667 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

ljubav_aha wrote:da li ste lizno saznali buducu Josipovu adresu :?:
За ЦД # 2008 је рекао да ће отићи, те да може рећи да то неће бити Загреб.
Кладим се да неће отићи!
ljubav_aha

#668 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by ljubav_aha »

PipiDugaDevetka wrote:
ljubav_aha wrote:da li ste lizno saznali buducu Josipovu adresu :?:
За ЦД # 2008 је рекао да ће отићи, те да може рећи да то неће бити Загреб.
Кладим се да неће отићи!

2008 godine je prvi put objavio vlastito razocarenje u medijima,ako sam dobro razumjela,on je pricao 2008 godine o odlasku iz BiH :!: :?: hvala
juventus

#669 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by juventus »

michio wrote:Evo ce sedmica proci, jel otisao?
Nije još. Izgleda ima previše stvari, pa nije još spremio. Hoće čovjek fino onako da složi, da se ne gužva. :lol:
spreca

#670 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by spreca »

Kad ima autobus :lol:
ljubav_aha

#671 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by ljubav_aha »

spreca wrote:Kad ima autobus :lol:
autobus ka ... :D
spreca

#672 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by spreca »

ljubav_aha wrote:

to je tajna, da ga narod nebi vratio nazad :D
edvin

#673 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by edvin »

Ne znam jel se zezate ovdje ili tako plitko razmisljate :? Josip je rekao da ce otici iz SA. U izjavi "Politici". No sumnjam da je to bila i neka konacna odluka. Vise mi lici taj Josipov intervju na neki vapaj iz ocaja. Kakvog? Takvog jer se vec skoro 20 godina nista ne mjenja. 20 godina? Skoro pa trecina zivota. A vi i dalje kao da branite ovaj "status quo" koji nas samara svaki dan. U fazonu "ma nek ide, sretno mu", mi cemo pustiti da nas inici i ihici i dalje handre iz minute u minutu, iz sata u sat, hebu nas uzduz i poprijeko i kako ko stigne. A vi frustracije pa na Josipa. I kao da navijate da i ovo malo Srba i Hrvata treba da napusti grad, zasto i zbog cega?! Meni se cisto hebe ko se i kako zove, samo da je covjek na mjestu...
PipiDugaDevetka

#674 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

ljubav_aha wrote: 2008 godine je prvi put objavio vlastito razocarenje u medijima,ako sam dobro razumjela,on je pricao 2008 godine o odlasku iz BiH :!: :?: hvala
Мисандрстендинг:ЦД # 2008
ljubav_aha

#675 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by ljubav_aha »

spreca wrote:
ljubav_aha wrote:

to je tajna, da ga narod nebi vratio nazad :D
aha,a tooo , a do tada,narod ce da pogadja <> eci peci pec :D :lol:
Locked