Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Locked
ljubav_aha

#526 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by ljubav_aha »

Ne možemo svoje užase prikrivati na način da napadamo druge.

rece Pejakovic,a tema je dokaz,rekao je istinu :thumbup:
drenmajster

#527 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

stari grad Visegrad wrote:Ja razmislajm da se odeslim u Siroki ili Livno. Da ih malo bogatim.
Nemoj-cuvaj to bogatstvo za Visegrad-trebace nam kad budemo dosli 8)
Kenan-sa

#528 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Kenan-sa »

Za izbacivanje Josipove zene s posla kriv je mason Dino Mustafic,i zasto njega nije okarakterisao kao nekoga ko ne misli dobro ovom gradu,a ne citavo Sarajevo staviti na streljanu i to ni manje ni vise nego u Beogradu i Zagrebu,i Sirokom Brijegu,e nasao je gradove gdje ce se izivljavati na Sarajevu,svaka mu cast..Pejakovic je covjek koji je pukao i koji iz svojih licnih interesa radi protiv drzave BIH i Dodika naziva svojim sefom a Kusturicu svojim omiljenim likom! Josipe ajd ti razguli odavde,a Bosne ce biti,a vala i Hercegovine,jer nisu svi izdajnici poput tebe koji su se prodali za saku Dodikovih dinara ! jos jedna stvar Josip ce vjerovatno glumiti u prvom narednom filmu Fasiste Kuste,eto nek povbede i zenu sa sobom!
drenmajster

#529 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

mig wrote:
ljubav_aha wrote: mig,ne brigaj,ovdje se vise ne sna ni ko plljuje,ni ko placa :lol: wh,wto mih,tip te optuzi da pljujes po Sarajevu,ne birni ,ima ovdje ludila suvisnog :-D
I'm in shock :shock:
Ali, ljubavi, zna se i ko pljuje i koga pljuje, ne zna se samo ko placa :lol: Hajde, neka ovaj put bude na moj racun... ali samo ovaj put :D
drenmajster wrote:
mig wrote: O meni NISTA ne znas i zato se suzdrzi od bilo kakvih licnih komentara.
Nemoj nikada biti apsolutno sigurna u to sto pises.Vrlo lako dolaze do podataka-govorim ti iz iskustva-jaran da jaranu podatke i tako to ide-ali ja sam svjestan da je ovo obicna ujdurma obavjestajnih sluzbi(mozes reci teorija zavjere na fundamentalnom nivou).Ali nije bitno-treba im vaditi zivce-lakse izadju na povrsinu.Devedeset posto provokatora i saradnika OS(obavjestajne sluzbe) kodnog imena MOS mozes snimiti preko ovog portala-o srpskim i hrvatskim ne govorim na ovome portalu-vec kod njih.Totalna kontrola 8) -Probaj pisati i govoriti o necemu sto pokrece lavinu svijesti-i biljezi-vidjeces formu koja se mijenja sa istim idejama nadimcima itd. i samo pljuju po svemu sto se ne uklapa u semu.JEL' TAKO UREDNICE AGITPROPA-snimil se stagod
Hvala na upozorenju, ali nemam ja jarana na ovom forumu, ja sam slobodni strelac... ;-) Sto bi Balasevic rekao:

"Njenima nisam bio po volji,
važno im bilo odakle su moji.

Zašto to smeta? Sa ovog su sveta,
hlebotvorci, čestit soj...

Njen me je baba uz'o na nišan:
dal' sam od njinih il' baš i nisam?

Sloven sam, belac, slobodni strelac.
Mani se čiča, ja sam svoj..."
Stipu naive-sve je u dure-samo sam ti dao mig (ne 21 ili 29).I ja volim Balasevica-ali ovi su gadni reperi covjece(zeno) repaju po tudjim njivama i novcanicima-slatko im valjda otkud znam.
felipe kajetano

#530 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by felipe kajetano »

Kenan-sa wrote:Za izbacivanje Josipove zene s posla kriv je mason Dino Mustafic,i zasto njega nije okarakterisao kao nekoga ko ne misli dobro ovom gradu,a ne citavo Sarajevo staviti na streljanu i to ni manje ni vise nego u Beogradu i Zagrebu,i Sirokom Brijegu,e nasao je gradove gdje ce se izivljavati na Sarajevu,svaka mu cast..Pejakovic je covjek koji je pukao i koji iz svojih licnih interesa radi protiv drzave BIH i Dodika naziva svojim sefom a Kusturicu svojim omiljenim likom! Josipe ajd ti razguli odavde,a Bosne ce biti,a vala i Hercegovine,jer nisu svi izdajnici poput tebe koji su se prodali za saku Dodikovih dinara ! jos jedna stvar Josip ce vjerovatno glumiti u prvom narednom filmu Fasiste Kuste,eto nek povbede i zenu sa sobom!
:shock: Image
drenmajster

#531 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

Kenan-sa wrote:Za izbacivanje Josipove zene s posla kriv je mason Dino Mustafic,i zasto njega nije okarakterisao kao nekoga ko ne misli dobro ovom gradu,a ne citavo Sarajevo staviti na streljanu i to ni manje ni vise nego u Beogradu i Zagrebu,i Sirokom Brijegu,e nasao je gradove gdje ce se izivljavati na Sarajevu,svaka mu cast..Pejakovic je covjek koji je pukao i koji iz svojih licnih interesa radi protiv drzave BIH i Dodika naziva svojim sefom a Kusturicu svojim omiljenim likom! Josipe ajd ti razguli odavde,a Bosne ce biti,a vala i Hercegovine,jer nisu svi izdajnici poput tebe koji su se prodali za saku Dodikovih dinara ! jos jedna stvar Josip ce vjerovatno glumiti u prvom narednom filmu Fasiste Kuste,eto nek povbede i zenu sa sobom!
MASON-francuska rijec=zidar;Dino nije zidar.France maçon je pravi termin i nije clan loze masona. :D :D :D :D
Hajde da je tesar pa i nekako-ali france maçon vrlo tesko 8)
Chisum

#532 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Chisum »

Artane NE ZALJEVATI LOZOM!
drenmajster

#533 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

palermo wrote:
sarajevonekad wrote:Da se ne bavi Bosnom? KOJOM BOSNOM? Onom autentičnom, onom Bosnom, zemljom za sve Odgovorne ljude Dobrih namjera koja sad živi samu srcima kvalitetnih Ljudi, onom Bosnom bajkovite prirodne i kulturne baštine....onom Bosnom kao zemljom, onom Bosnom sa velikim "B"...ili ovom dejtonskom, bosnom sa malim "b", bosnom kao političkim pojmom...u kojoj oprtunizam i nacionalizam počinju čim kročiš iz kuće...ovom dejtonskom bosnom koja ima toliko negativnosti i antagonizma u riječima nas, dejtonskih bosanaca da kada bi svi ti naši antagonizmi, kontriranja, patronizovanja i omalovažavanja drugog i drugačijeg bili igdje na cijeni, mi bi od izvoza tih "vrlina" živjeli bolje od naftnih Arapa.

Neki izgleda stvarno i dalje vjeruju da su bahatost, omalovažavanje drugog i drugačijeg kroz "bogat" riječnik svojstven dejtonskim bosancima (ne miješati sa pravim Bosancima!!!)vrline, izgleda, a ima takvih plaho, ako sudimo po "kvalitetu" komentara na svim bh portalima, forumima strnicama itd...
Kojom bosnom da se ne bavi? Što se mene tiče, nek ne dira u Bosnu kao zemlju, kao prirodni i kulturni pojam, a bosnu kao političku kategoriju ko hvali, njemu je očigledno dobro u ovoj dejtonskoj Bosni...jer bi u bilo kojem drugom koliko-toiko uredjenom društvu snosio posojedice za vlastitu bahatost, bilo da se radi o onoj verbalnoj, bilo bihevjoralnoj...ili bi u najboljem slučaju u naprednim društvima bio potrčko ili hamal..ovdje možd aradi u nekom od naših naprednih ministarstava il iima vlastitu firmu...a to što se u prvoj rečenici vidi koliko je daleko od civilizovanosit, to nije bitno...

Takvima kojim je u ovoj dejtonskoj bosni dobro nije bitno to što se svaki drugi dejtonac ponaša ko posljednji kočijaš, što kontrira svemu živom i omalovažava sve živo...nije bitno što je to postala osnovna karakterna crta današnjeg tj. dejtonskog bosanca, i malog i velikog ( ko ne vjerjuje neko pogleda komentare na internetu ili obrati pažnju čim izadje iz kuće!!!)...

Takvim anije bitno što kontriranje, omalovažavanje i patroniziranje nisu nigdje u svijetu na cijeni i te osobine ne možemo izvoziti, inače bismo od izvoza tih artikala kojima obilujemo bili najbogatija zemlja na svijetu...

Nije bitno što parlamentarci imaju platu po nekoliko hiljada maraka za plahe" rezultate"...

Nije bitno što ti treba štela da se neka sestra u nekoj zdravstvenoj ustanovi ne ponaša kao upravnik nekog konc-logora prema pacijentu koji nema štele...a da ne govorim o tome da neko bude ljubazan u javnoj ustanovi....

Nije bitno što policajac zaustavi vozača i pita. "kakvo ti je ovo bona ime čudno?"....

Nije bitno što se "ne uklapaš" ne ideš na vjeronauk ili ze zovš Muhamed u RS-u ili herecegbosni...

Nije bitno što imamo aparthejd u školama...

Nije bitno što je normalo da ako nisi Mujo, Mijo ili Mirko, imaš "divlje"ime...

Nije bitno što ti treba štela da ti djete ne ismijavaju zato što je mirna, tiha povučena, nikog ne vrijeđa i koristi neke "čudne izraze" tipa "Hvala, Oprostite, Mogu li,...."...

Nije bitno što u "Džibek-Šeher Saraju" nema čestitog javnog WC-a....

Nije bitno što nam djeca strijepe hoće li ih neki lokalni šerif držati cijeli život u strahu...

Nije bitno što glavnom ulicom u ovom dejtonskom Sarajevu "babina" djeca jurcaju u luksuznim kolima i što udare pokojeg pješaka ili ulete u koju prodavnicu...

To nije bitno....

Bitno je da kad god imaš priliku da izliječiš svoje bolesne komplekse, to uradiš, a najlakše za pi.ke te vrste je da oslobode svoj kočijaško-patronizirajući jezik na internetu i pljuju po svemu živom, svojim "dovitljivim" rječnikom, pogotovo ako neko dira u bosnu (ovu dejtonsku,naravno jer sa onom autentičnom BiH imaju veze koliko i sa Atlantidom)...

Prema tome, zašto da Josip ne ide iz ove dejtonske bosne...on onu pravu svakako nosi sa sobom u srcu...

a to za stan...molim lijepo argumente na vidjelo ;)

Rješenje postoji - preseliti dejtonsku bosnu sa svojim paraziotske oportuniste i nacionaliste ( domaćim i stranim) na jedno ostrvo i nazvati ga dejtonija, a ovdje ostavit Čestit svijet i naziv zemlje -BiH...

Naravno to je neizvodivo...

ono što je izvodivo je pomoći Čestitom svijetu da preživi u okruženju oportunista i nacionalista (primitivaca) a zatim svijetu pokazati da su pravi Bosanci opet preživjeli...prvi puta pod opsadom primitivnog krvnika karadžića i njegovih sljedbenika, a drugi put preživjeli u grotlu poslijeratnih primitivaca i oportunista....

Sretno u nastavku dejtonskog survivora ;)

S.

Auuuu koja patetika........
Patetika je inace izraz za jad i slom necega-ali ima li u ovome sto je rekao patetike???Nisam bas siguran ili je realnost jos surovija nego sto mislimo! :roll:
drenmajster

#534 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

Chisum wrote:
Artane NE ZALJEVATI LOZOM!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Chisum

#535 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Chisum »

P.S. Ne radi se o gramatickoj nepravilnosti. Radi se o iskrenoj poruci, grafitu, iskustvom ispisanom savjetu, na jednom od Sarajevskih zidova, davnih osamdesetih... Savjetu kojeg se mi tada nismo pridrzavali... :D
A, vidim, ni Kenan ga ne jebe 2%...

(Ko mi kaze gdje je ovaj grafit stajao, ima od mene litar. Pice - po zelji!)
drenmajster

#536 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

Chisum wrote:P.S. Ne radi se o gramatickoj nepravilnosti. Radi se o iskrenoj poruci, grafitu, iskustvom ispisanom savjetu, na jednom od Sarajevskih zidova, davnih osamdesetih... Savjetu kojeg se mi tada nismo pridrzavali... :D
A, vidim, ni Kenan ga ne jebe 2%...

(Ko mi kaze gdje je ovaj grafit stajao, ima od mene litar. Pice - po zelji!)
Dobra ti je ta :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Chisum

#537 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Chisum »

P.P.S. Hint - Blizu ovom nalazio se - Para je Bog, a bogovi ne umiru
drenmajster

#538 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

Chisum wrote:P.P.S. Hint - Blizu ovom nalazio se - Para je Bog, a bogovi ne umiru
Jos bolja :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
drenmajster

#539 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

drenmajster wrote:
Država wrote:Kusturica već 20 godina pokušava stvoriti situaciju u kojoj bi važnost njegove malenkosti bila u ravni sa važnošću grada Sarajeva (stalno se provlači teza SUKOB KUSTURICE I SARAJEVA). Poučen :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tim iskustvom, Josip sada pokušava povećati svoju važnost. Što se mene tiče, ja sam na Josipa kao poštenog čovjeka prestao računati kad sam ga vidio u Mercedesu tipa "Okac", a sve dok na televiziji ide ona njegova emisija o ljudima koji sanjaju da imaju bojler...

Još samo nešto:

Sarajevo je važnije od svakog pojedinca pa i od novotravničana (čitaj papčića) Pejakovića...

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
Prvo burek a onda Avaz(urlikanje)nakon toga namaz(izvinjavam se vjernicima radi konteksta rijeci namaz) :shock:
Papcica ili Picica posto sam 1991 godine imao jarana-postao funkcioner SDA-imao nadimak PICIC :lol: :lol: :lol:
palermo

#540 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by palermo »

drenmajster wrote:[Patetika je inace izraz za jad i slom necega-ali ima li u ovome sto je rekao patetike???Nisam bas siguran ili je realnost jos surovija nego sto mislimo! :roll:
tja , patetika je neiskreno, melodramatično i površno pokazivanje osećanja, emotivni šund.

A što se tiče realnosti, filozofi bi rekli da je realnost samo subjektivni doživljaj objektivne stvarnosti.
Što se mene tiče drago mi je što moj subjekltivni doživljaj te objektivne stvarnosti se znatno razlikuje od našeg cijenjenog forumaša.
drenmajster

#541 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

palermo wrote:
drenmajster wrote:[Patetika je inace izraz za jad i slom necega-ali ima li u ovome sto je rekao patetike???Nisam bas siguran ili je realnost jos surovija nego sto mislimo! :roll:
tja , patetika je neiskreno, melodramatično i površno pokazivanje osećanja, emotivni šund.

A što se tiče realnosti, filozofi bi rekli da je realnost samo subjektivni doživljaj objektivne stvarnosti.
Što se mene tiče drago mi je što moj subjekltivni doživljaj te objektivne stvarnosti se znatno razlikuje od našeg cijenjenog forumaša.
Ma jah sa respektom-evo igram ne ljuti se covjece-pa bas mislim o realnosti-COVJECE REALNOST JE KAD ROBERT DUWALL U NAJBOLJEM filmu svih vremena Apcalipse now kaze-VOLIM MIRIS NAPALMA UJUTRO(definicije sa Wikpedie) :roll:
palermo

#542 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by palermo »

drenmajster wrote:
palermo wrote:

Ma jah sa respektom-evo igram ne ljuti se covjece-pa bas mislim o realnosti-COVJECE REALNOST JE KAD ROBERT DUWALL U NAJBOLJEM filmu svih vremena Apcalipse now kaze-VOLIM MIRIS NAPALMA UJUTRO(definicije sa Wikpedie) :roll:
whatever.......nebitno
Comrad

#543 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Comrad »

exliberal wrote:
Adriatic wrote:Eh, da mi je vidjeti njegov imovinski karton.
Da vidimo koliko je bio ugrožen u ovom "bošnjakistanu"
Znaci ako radis i zaradjujes onda nesmijes reci da si u nekim stvarima ugrozen , da si gurnut na marginu jer nepripadas vecini ?
Bez ljutnje glup ti rezon
Ko je ugrozen u Sarajevu? Ko? Daj bolan pusti vise suplju. Citam ovo i svaki drugi post o nekakvoj ugrozenosti :-)

Sta jel to kad udje Pejakovic u tramvaj, mora se voziti u zadnjem dijelu?

Daj bolan, pustite se vise suplje od ugrozenosti. Ne pali.

Ovo je slobodna drzava (kolko-tolko) i ako neko hoce da ide u drugi grad ne vidim nikakav problem. Ne kontam tu potrebu da se to ovako pompezno najavljuje i da se poturaju neki nidje veze razlozi za odlazak. Ne kontam sto se patio do sad?

I opet postavljam pitanje. Sta mu je to promjenilo misljenje pa je u mjesec dana skontao da mu ne odgovara ovdje, jer se bio kandidovao za drzavni parlament? Znaci da je prosao, ostao bi zivjeti u ovom gradu, ili ne bi? :?
Kenan-sa

#544 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Kenan-sa »

Comrad wrote:
exliberal wrote:
Adriatic wrote:Eh, da mi je vidjeti njegov imovinski karton.
Da vidimo koliko je bio ugrožen u ovom "bošnjakistanu"
Znaci ako radis i zaradjujes onda nesmijes reci da si u nekim stvarima ugrozen , da si gurnut na marginu jer nepripadas vecini ?
Bez ljutnje glup ti rezon
Ko je ugrozen u Sarajevu? Ko? Daj bolan pusti vise suplju. Citam ovo i svaki drugi post o nekakvoj ugrozenosti :-)

Sta jel to kad udje Pejakovic u tramvaj, mora se voziti u zadnjem dijelu?

Daj bolan, pustite se vise suplje od ugrozenosti. Ne pali.

Ovo je slobodna drzava (kolko-tolko) i ako neko hoce da ide u drugi grad ne vidim nikakav problem. Ne kontam tu potrebu da se to ovako pompezno najavljuje i da se poturaju neki nidje veze razlozi za odlazak. Ne kontam sto se patio do sad?

I opet postavljam pitanje. Sta mu je to promjenilo misljenje pa je u mjesec dana skontao da mu ne odgovara ovdje, jer se bio kandidovao za drzavni parlament? Znaci da je prosao, ostao bi zivjeti u ovom gradu, ili ne bi? :?
:thumbup: Ako zeli otici bujrum brate,niko nece ni primjetiti! osim Fasiste Dodika i druga Kuste!
drenmajster

#545 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

[quote="VerticalHairFactor"]Ako ne razumije zašto je ovakvo stanje, ako svu krivicu projicira na nešto toliko neopipljivo kakav je jedan grad, ako misli da je Sarajevo moralo ostati isto nakon 3,5 godine silovanja i krvavog pira (isto kao u njegovoj uobrazilji), ako ne shvata da je legaliziranje genocida i pozitivistički pristup afirmaciji istog od strane MZ uzrok ovakvom stanju; tada neka mu je sretan put, neka se gubi i nikad ne vrati ni u Sarajevo ni u Bosnu, i neka nas poštedi laprdanja tamo odnekud - neka gleda svoje interese bez da nam on rješava probleme iz nekog od susjednih centara, čije ruke su do laktova u krvi građana Sarajeva i Bosne, a Bosna i Sarajevo će preživjeti bez njega to je sigurno.
Sta reci osim 8-)
barby02

#546 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by barby02 »

Mene ne cudi sto covjek ide, al gdje ide ? Ode li do ove 23. str. ?
edvin

#547 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by edvin »

PipiDugaDevetka wrote:
edvin wrote:Josip je legenda Sarajeva i Bosne i meni kao Bosnjaku i muslimanu i Sarajliji je licno drazi od mnogih sto nam se "sljegose" u grad proteklih godina tako da i meni dodje da krenem njegovim stopama. Josipe ne daj se, mogu samo da se nadaju da cemo im prepustiti grad ali malo morgen...
''Šljegli'' su bježeći od velikosrpskih četnika i klanja.
Draža mi je ''šljegnuta'' Bakira Hasečić, nego stotinu ''rođenih Sarajki''!
Ne lupaj. Nije problem u Bakiri Hasecic nego u hiljadama drugih. Mnogi koji su dosli (a vecina je) su dosli poslije rata.
edvin

#548 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by edvin »

Nezbilj wrote:
edvin wrote:Josip je legenda Sarajeva i Bosne i meni kao Bosnjaku i muslimanu i Sarajliji je licno drazi od mnogih sto nam se "sljegose" u grad proteklih godina tako da i meni dodje da krenem njegovim stopama. Josipe ne daj se, mogu samo da se nadaju da cemo im prepustiti grad ali malo morgen...
Nemam ništa protiv onih koji su došli u Sarajevo. Svaki grad raste i razvija se na osnovu doseljavanja iz provincije. I za Pariz se kaže da je sve što valja u njega donijela Sena.. Samo se sjeti Sarajeva poslije rata i sada. Sve one silne izbjeglice što su držale kokoši po balkonima sada imaju djecu na fakultetu. Upravo ta šatro građanska furka je odraz provincijalizma i malograđanštine. I Josip je također došao u Sarajevo ako nisi znao...
Samo me podsjeti, a gdje sam ja to napisao da je rodjen u Sarajevu?
barby02

#549 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by barby02 »

Dragi druze Josipe, koliko po ovim komentarima, ja te molim, Ti kreni jos nocas iz Sarajeva !
Ti si bio veliki covjek, veliki glumac a mozes ostati veliki cak i ako napustis Sarajevo, a Oni nemaju tu sirinu da shvate zbog cega ti ides. . Ja i ne zamjeram onima koji su za tebe culi prije 10 god. Ne zamjeram nikom ali Oni neka se prepoznaju i neka im vremena za razmisljanje. . . . a vidim , razmisljaju, istresaju gaće, polupase glave. .
Gdje god da ides , idi . .
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#550 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by PipiDugaDevetka »

edvin wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
''Šljegli'' su bježeći od velikosrpskih četnika i klanja.
Draža mi je ''šljegnuta'' Bakira Hasečić, nego stotinu ''rođenih Sarajki''!
Ne lupaj. Nije problem u Bakiri Hasecic nego u hiljadama drugih. Mnogi koji su dosli (a vecina je) su dosli poslije rata.
Eto, ti brojao kada je ko ''šljegav'o'', a popisa nije bilo?!

I Bakira je došla poslije rata.
Ne vjerujem da su je četnici razmijenili i ne vjerujem da se mogla
tokom rata probiti od Višegrada do Sarajeva.

Sarajevo je glavni grad svih Bosanaca i Hercegovaca.
Niko nikome ne može zabraniti da živi u njemu, potraži spas,...

Pejaković neće otići!
Nije lud da ostavi sve što je stekao.
Locked