Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Locked
sumirprimus

#251 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by sumirprimus »

drenmajster wrote:
drenmajster wrote:
sumirprimus wrote:vala i ti drenmajstore ko da si josip himself,od sto i kusur postova sto i kusur u obranu liks i djela j.p.
vala nije problem ako cojk oce da ide,nije problem ni ako ima negdje bolje,nije vala ni problem ako pljuje po sarajevu bosni,pljuvali su mnogi,problem je ako je istina sto je ova zena izjavila za SB,..jer ako je bas tacno ovo sto kaze,onda josip nije za banjaluke ili zagreba,ovo je materijal za zenice...mislim ono,pravna drzava,sud dokazi, da je i predsjednik drzave justice for all...
E vala i tebe-ako hoce da ide nije problem ali ko je pravio sranje oko toga.Ako si ti licno ucestvovao u tome onda se ocituj(objavi)-moze te mozda biti stid naspram tog covjeka.Da- pricam kao Josip jer znam kako mu je biti dio necega sto se zove Bosna a prica o sto i kusur postova se odnosi i na tebe-OBRANA+OPTUZBA=PRESUDA.Zaboravili ste bitan dio evropske kulture-OBRANA-bez toga nema pravnog sistema -ili Josipa mozda treba objesiti na vrh lipe u gradu za opomenu onima koji drugacije misle.Ne poznajem Josipa licno ali cu se potruditi da to ostvarim vrlo brzo-imam razloga milion.
Jos jedan komentar onako-radi zivaca-nece Josip otici iz Sarajeva dok je Bosne zive -kasnije ce biti problem :mrgreen:
:shock: :shock:
daj ba druze,uzivio si se,bas me briga Za j.p ha osto ha otiso,...kako mu je volja,sloboda izbora...
a brani se onaj ko je napadnut i ko osjeti potrebu da se brani,i ako odluci da se brani onda se brani pod svaku cijenu,...
znaci j.p himself...ja ne ču nigdje njegov komentar na optuzbe ove zene,...to ce vjerovatno oni na sudu morat raspravit(AKO ZAVRSE NA SUDU),eh ako je zena u pravu,onda i bolje da ide,koji ce nam,ispo je onda obicna ubleha demagog,šana majka,...
a ukoliko oni to izmedju seb rasprave i dokaze se da je zena lagala,onda duboki naklon,i od gibonija moglo bi bit da je lakse umrit nego judima rec OPROSTI... :)i naravno nadoknada stete za pretrpljenu bol,fizicku psihicku,duhovnu moralnu, i svaku drugu od strane iste gospodze naravno... :D
eh eto,znaci men ni iz dzepa ni u dzep,...kako god sretno Him bilo...
Salibor

#252 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Salibor »

exliberal wrote:Ajde da pogledamo ovaj slucaj iz drugacijeg ugla.
Dok je Pejakovic "radio u interesu Bosne" ( pod ovim se podrazumjeva bosnjaka) bio je pravi patriota, raja....uzor, medjutim kad je doticnom dogorilo do nokata (djelimicno zbog licne nezajazljivosti ali djelimicno i zbog toga sto je manjina) i kad je poceo o tome otvoreno da prica i po Sarajevu i po drugim drzavama odmah se prica promjenila.
Ako se velika vecina slaze da ono sto je Pejakovic izjavio kod Hadjifejzovica na gostovanju istina i realnost zasto se onda pljuje kad to isto izjavi u Beogradu ili Zagrebu?
Jel se to nesmije govorit o Bosni u negatvnom kontestu van granica drzave ili postoji posebna istina kad si u Bosni a posebna kad si van? Sa druge strane imam osjecaj da kod pojedinih forumasa postoji pravilo da samo bosnjaci smiju da kritikuju Bosnu, srbi i hrvati moraju da se poklope i da budu sretni sto imaju tu privilegiju da zive u istoj......
Jeste ekonomsko stanje u Bosni lose i to je istina ali isto tako podjebavanje i ponizavanje samo sto si "anamo onaj" je rasireno po cijeloj drzavi. Kad se slucaj kao ovaj desi na teritorij koji kontrolisu srbi ili hrvati to je dokaz fasisticke politike koja se provodi na toj teritorij, kad se desi na bosnjackom dijelu.....onda su to nezajazljivi pojedinci koji pokusavaju da iskoriste merhametluk bosnjaka i koji mogu da razgule ako im se nesvidja.....mislim stvarno ajde odrastite.
Nas je problem sto mi svi zivimo u nasim "Platonovim pecinama"
drenmajster

#253 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

Salibor wrote:
exliberal wrote:Ajde da pogledamo ovaj slucaj iz drugacijeg ugla.
Dok je Pejakovic "radio u interesu Bosne" ( pod ovim se podrazumjeva bosnjaka) bio je pravi patriota, raja....uzor, medjutim kad je doticnom dogorilo do nokata (djelimicno zbog licne nezajazljivosti ali djelimicno i zbog toga sto je manjina) i kad je poceo o tome otvoreno da prica i po Sarajevu i po drugim drzavama odmah se prica promjenila.
Ako se velika vecina slaze da ono sto je Pejakovic izjavio kod Hadjifejzovica na gostovanju istina i realnost zasto se onda pljuje kad to isto izjavi u Beogradu ili Zagrebu?
Jel se to nesmije govorit o Bosni u negatvnom kontestu van granica drzave ili postoji posebna istina kad si u Bosni a posebna kad si van? Sa druge strane imam osjecaj da kod pojedinih forumasa postoji pravilo da samo bosnjaci smiju da kritikuju Bosnu, srbi i hrvati moraju da se poklope i da budu sretni sto imaju tu privilegiju da zive u istoj......
Jeste ekonomsko stanje u Bosni lose i to je istina ali isto tako podjebavanje i ponizavanje samo sto si "anamo onaj" je rasireno po cijeloj drzavi. Kad se slucaj kao ovaj desi na teritorij koji kontrolisu srbi ili hrvati to je dokaz fasisticke politike koja se provodi na toj teritorij, kad se desi na bosnjackom dijelu.....onda su to nezajazljivi pojedinci koji pokusavaju da iskoriste merhametluk bosnjaka i koji mogu da razgule ako im se nesvidja.....mislim stvarno ajde odrastite.
Nas je problem sto mi svi zivimo u nasim "Platonovim pecinama"
Posto sam polupismen-sta su to "PLATONOVE PECINE"-molim sve pismene i polupismene da mi odgovore-JA JLJUDI NEMAM POJMA- o tome-IZVIN'TE OPET-Platona sam citao na nivou DRZAVE- ali ovo ne cudah jos(hebeno glagolsko vrijeme zar ne);Povremeno sretnici imaju pravo ucestvovati u diskusiji ali nisu bitni za nas-ili mozda jesu ali mi se zajebavamo
mofo33

#254 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by mofo33 »

Control panel wrote:nasa sredina, a posebno sarajevo, oprostice ti sve.

osim uspjeha. :(
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Murisno1

#255 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Murisno1 »

mofo33 wrote:

ja sam primjetio da svi ovo vele za svoju sredinu .. po vas svijetu :D
sto hoce rec da su ljudi samo ljudi... sa svojim nekim folovima u glavi. Nije to ništ strašno .. ode Josip jbg, danas nije korisno bit bosanac ... štaš. Svaka ljubav je uslovna, nek priča ko šta hoće 8)
drenmajster

#256 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

Murisno1 wrote:
mofo33 wrote:

sto hoce rec da su ljudi samo ljudi... sa svojim nekim folovima u glavi. Nije to ništ strašno .. ode Josip jbg, danas nije korisno bit bosanac ... štaš. Svaka ljubav je uslovna, nek priča ko šta hoće 8)
Ljubav i interes-Josip Pejakovic ili neciji stan hapljen na sentimente-biram JOSIPA pa makar imao tri stana(ionako gospoda Hadzic imaju toga na pretek na prodaju)-sto ce reci- :lol: :lol: :lol: :lol: sverc i preprodaju-naivni umjetnici. :D :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#257 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by PipiDugaDevetka »

Murisno1 wrote:
mofo33 wrote:

Istinu zboriš, moj ti, @guitar idol-u, svaka ljubav se može svesti na neki interes osim ljubavi majke prema tek rodjenom djetetu. Ljubav, praktično, ne postoji.
:D
drenmajster

#258 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

Murisno1 wrote:
mofo33 wrote:

O cemu ovaj covjek govori-mescaline mozda-ko zna??????LSD?????????HIGH????????????????????????-THC je mala maca zato djeco OPREZ. :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
Murisno1

#259 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Murisno1 »

PipiDugaDevetka wrote:
Istinu zboriš, moj ti, @guitar idol-u, svaka ljubav se može svesti na neki interes osim ljubavi majke prema tek rodjenom djetetu. Ljubav, praktično, ne postoji.
svak je sebičan, samo mater nije :)
sebičnost i ljubav ... pih ;-)
Murisno1

#260 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Murisno1 »

drenmajster wrote: O cemu ovaj covjek govori-mescaline mozda-ko zna??????LSD?????????HIGH????????????????????????-THC je mala maca zato djeco OPREZ. :run: :
ta ti je ba :D
smjeri .. 8-)
drenmajster

#261 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

Murisno1 wrote:
drenmajster wrote: O cemu ovaj covjek govori-mescaline mozda-ko zna??????LSD?????????HIGH????????????????????????-THC je mala maca zato djeco OPREZ. :run: :
ta ti je ba :D
smjeri .. 8-)
Hebi ti to imam dijete-gori nego pit bul-ubice budalu a meni problem(salim se naravno)
Salibor

#262 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Salibor »

drenmajster wrote: Posto sam polupismen-sta su to "PLATONOVE PECINE"-molim sve pismene i polupismene da mi odgovore-JA JLJUDI NEMAM POJMA- o tome-IZVIN'TE OPET-Platona sam citao na nivou DRZAVE- ali ovo ne cudah jos(hebeno glagolsko vrijeme zar ne);Povremeno sretnici imaju pravo ucestvovati u diskusiji ali nisu bitni za nas-ili mozda jesu ali mi se zajebavamo
:lol:Citao Platona na nivou "Drzave" , a nisi naisao na Platonovu alegoriju pecine :roll:
Bitno je da ste vi sami sebi bitni, a mozda i niste ali se zajebavate.
The 51st State

#263 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by The 51st State »

XXS wrote:Covjek je kriv jer vozi dobro auto, ima dva stana, a pascad mu jedu bifteke.
Kriv je jer nesto ima i jer je nesto stvorio, a najkrivlji je sto se buni i zali dok vamo neki moraju cuclati jednu kafu i po tri sata dok zgubidane u kaficu.

Josip je glup jer je kasno shvatio, a Sarajevo je slijepo crijevo mimo zapadnog svijeta i mimo pameti.
Bice i Josipa bez Sarajeva, a i Sarajeva bez Josipa, Boska, Joza, Dragana, Gorana, Kemala, Emira i ostalih koji drze do pameti i obrazovanja.
kakav arogantan supacki post, inace fozgen objasnio.
The 51st State

#264 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by The 51st State »

mofo33 wrote:

strasan supljak...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#265 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Murisno1 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
svak je sebičan, samo mater nije :)
sebičnost i ljubav ... pih ;-)
Da se vratimo na temu,
Muzičar, odsvira li se koja pod nazivom ''Oni meni nema Srpske''?

***Bez uvrede, molim, slijedi objašnjenje.
The 51st State

#266 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by The 51st State »

inace, josip da ima obraza zalijepio bi usne, ali jok mora gorstak granati, sto nije samo po sebi lose...., tako najbolje bosnu izrazava..
Frankyee

#267 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Frankyee »

Kada ode i posljedni Josip, onda Sarajevo se vraca na nivo kasabe,....

koliko mnogo postova naduvanih Sarajlija koji su uvjereni kako su oni sami sebi dovoljni i kako se svijet vrti oko Sarajeva.

Sarajevo treba da privlaci sve kvalitetne ljude iz drzave i blize okoline, to je odlika velikog grada. U Sarajevu si seljak i papak ako imas drugacije misljenje od domacih. U svim metropolama se razlicitost cijeni.

Evo sjetim se samo kako se brzo pljuvao Ganic kada je bio na sudu u Londonu, kao lafo momcina je digo debelu lovu poslije rata , pa ko ga j**e i treba mu da ide na robiju. Takve rijeci protiv svog sugradjanina. ( Uput receno Ganic braneci sebe brani cast cijelog grada )

Dodje Dzeko kuci, ode u kafanu pa popije par samara od lokalnih "jarana" tek onako da se vidi ko je faca u gradu?!!

Odose autobusi Srba i Hrvata, od obicnih radnika do profesora i glumaca. I ono sto cujemo je da se mogu zamijeniti? Jel treba i da se nas Kardinal iseli?

Taj poznati Sarajevski egoizam je u dobroj mjeri doveo do ovakve lose situacije u drzavi, zbog toga se i prodala Krajina, Hercegovina i Srebrenica, zbog toga se gusi Zenica i Tuzla. Da je ideja Sarajeva kao multi kulti grada imala ikakvu podlogu u realnosti danas bi u Sarajevu bilo bar jos 50.000 Srba koji bi se doselili iz Rogatice, Pala, i okolnih Opstina. Ali to nije nacionalizam i fundamentalizam, jer su u najvecoj mjeri stradali Bosnjaci, Srbi i Hrvati su samo jos vise izlozeni tom problemu.

Problem je sto kad ode neki skolovan ili bogat Mujo onda se o tome jos manje cuje nego kad ode Josip a jos i Pejakovic.

Jedino sto mogu reci je da je istorija puna primjera gradova koji na kraju postanu male beznacajne naseobine , ili se potpuno ugase jer gradove i cine ljudi.
Kenan-sa

#268 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Kenan-sa »

Josipa Pejakovica jako cjenim,ali on je mene uvrijedio pricajuci protiv Sarajeva,blateci taj herojski grad i ovu herojsku drzavu,jasno je da ima kriminalaca u ovom gradi i u ovoj drzavi,ali zasto ih Josip fino nije imenovao,pa i one koji su mu izbacili zenu s posla,pa i one koji njega ne zovu u svoje filmove!? zasto ne kaze imenom i prezimenom ko mu smeta,jer ko njemu smeta taj i meni smeta,zasto? zato sto je Josip personifikacija problema covjeka u ovom gradu,personifikacija ljudi koji su se borili za ovaj grad a njih je nekoliko stotina hiljada,i patnje tih ljudi danas,od imenom i prezimenom odgovornih ljudi,raznih SDP-ovaca,SDA ovaca,Stranke za BIH,ali zasto Josip ne pomogne covjeku u Sarajevu tako sto ce imenom i prezimenom ukazati na one za koje misli da su krivi i da unistavaju ono sto nas je nekad krasilo! zato Josipa molim da ne krivi cijeli grad i cijeli narod koji je zajedno s njim patio u opkoljenom Sarajevu,nego da prozove odgovorne! nadam se da ce Josip uvidjeti svoju gresku i da ce se obicnim ljudima izvinuti a da ce prozvati one koji ne zele dobro ni ovom narodu ni ovom gradu! Zalosno je da Kusturica -dokazani fasista ,uziva u ovoj situaciji sa Josipom,pravdajuci time sebe sto je kao morao otici iz Sarajeva!
PipiDugaDevetka

#269 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Frankyee wrote:Kada ode i posljedni Josip, onda Sarajevo se vraca na nivo kasabe,....

koliko mnogo postova naduvanih Sarajlija koji su uvjereni kako su oni sami sebi dovoljni i kako se svijet vrti oko Sarajeva.

Sarajevo treba da privlaci sve kvalitetne ljude iz drzave i blize okoline, to je odlika velikog grada. U Sarajevu si seljak i papak ako imas drugacije misljenje od domacih. U svim metropolama se razlicitost cijeni.

Evo sjetim se samo kako se brzo pljuvao Ganic kada je bio na sudu u Londonu, kao lafo momcina je digo debelu lovu poslije rata , pa ko ga j**e i treba mu da ide na robiju. Takve rijeci protiv svog sugradjanina. ( Uput receno Ganic braneci sebe brani cast cijelog grada )

Dodje Dzeko kuci, ode u kafanu pa popije par samara od lokalnih "jarana" tek onako da se vidi ko je faca u gradu?!!

Odose autobusi Srba i Hrvata, od obicnih radnika do profesora i glumaca. I ono sto cujemo je da se mogu zamijeniti? Jel treba i da se nas Kardinal iseli?

Taj poznati Sarajevski egoizam je u dobroj mjeri doveo do ovakve lose situacije u drzavi, zbog toga se i prodala Krajina, Hercegovina i Srebrenica, zbog toga se gusi Zenica i Tuzla. Da je ideja Sarajeva kao multi kulti grada imala ikakvu podlogu u realnosti danas bi u Sarajevu bilo bar jos 50.000 Srba koji bi se doselili iz Rogatice, Pala, i okolnih Opstina. Ali to nije nacionalizam i fundamentalizam, jer su u najvecoj mjeri stradali Bosnjaci, Srbi i Hrvati su samo jos vise izlozeni tom problemu.

Problem je sto kad ode neki skolovan ili bogat Mujo onda se o tome jos manje cuje nego kad ode Josip a jos i Pejakovic.

Jedino sto mogu reci je da je istorija puna primjera gradova koji na kraju postanu male beznacajne naseobine , ili se potpuno ugase jer gradove i cine ljudi.
Ja bih najozbiljnije razmislio o gradnji krsta na Zlatištu i križa na brdu iznad one katoličke crkve blizu Bojnika. Ogromnih dimenzija. Noću da je sve osvjetljeno. Da blješti na kilometre. ''Teheran'' bi namah postao kosmopolitski grad uprkos muslimansko-bošnjačkoj apsolutnoj većini.

Eno multi-kulti podloge na Baščaršiji, 4 najvažnije svjetske monoteističke religije u nekih 600m2. Eno, testamenta Hadži-Makse Despića zvanog Babo uklesanog na ploči u Muzeju Grada, depandans, Despića kuća. Eno Kuće sevdaha, počasna mjesta pored Safeta Isovića imaju Rade J. iz Goražda i Jozo Penava.

Nadam se da će novopridošla vlast uvažavati ''nacionalne ključeve'' iz 1991.g. prilikom podjele funkcija po javnim preduzećima i državno-službeničkim funkcijama.

Nije bio otišao Mujo, nego Meša Selimović.
Fair Life

#270 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Fair Life »

Tebi Pipi danas kao da "nisu sve koze na broju"?

?????????????
PipiDugaDevetka

#271 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Baby Blue wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Saša Pejaković, sin Josipa je tokom rata radio u MUP Kantona kao KDZ-ovac. Pretpostaljam da je išao na uviđaje kada bi granata nekoga ubila. Neću reći da je bio ''sklonjen'' u MUP Kantona jer linija fronta bila svugdje u Gradu. Niko nije znao koga će ''strefiti'' neselektivna granata
Cuuujjj? U MUP-u djeca od 10, 11 godina radila tokom rata :shock: Jer, Sale je toliko otprilike imao kad je rat poceo ;-) E moj Pipi, ne prilici ti godinama ovakva prica :(
Čim nešto provjerim u svojoj bivšoj firmi, dojavim podatke ili izvinjenje.
PipiDugaDevetka

#272 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Fair Life wrote:Tebi Pipi danas kao da "nisu sve koze na broju"?

?????????????
Što? :?: :!:
drenmajster

#273 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

Salibor wrote:
drenmajster wrote: Posto sam polupismen-sta su to "PLATONOVE PECINE"-molim sve pismene i polupismene da mi odgovore-JA JLJUDI NEMAM POJMA- o tome-IZVIN'TE OPET-Platona sam citao na nivou DRZAVE- ali ovo ne cudah jos(hebeno glagolsko vrijeme zar ne);Povremeno sretnici imaju pravo ucestvovati u diskusiji ali nisu bitni za nas-ili mozda jesu ali mi se zajebavamo
:lol:Citao Platona na nivou "Drzave" , a nisi naisao na Platonovu alegoriju pecine :roll:
CI'TO JAKAKO(NOVOGOVOR) SAMO TEBE TESTIRAM-PLATONOVA ALEGORIJA PECINE NEMA VEZE S TVOJIM MOZGOM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i tvojim povrsnim saznanjima filozofije-predji na teologiju-imas opravdanja u ssvakom smislu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kalinkaja

#274 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by kalinkaja »

Dok budala most nadje pametan vodu pregazi...

Kasno si se sjetio Pejakovicu! :D
Salibor

#275 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Salibor »

drenmajster wrote:
Salibor wrote:
CI'TO JAKAKO(NOVOGOVOR) SAMO TEBE TESTIRAM-PLATONOVA ALEGORIJA PECINE NEMA VEZE S TVOJIM MOZGOM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i tvojim povrsnim saznanjima filozofije-predji na teologiju-imas opravdanja u ssvakom smislu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ali zato ovaj post pokazuje da ti nazalost nemas veze sa svojim mozgom .Ja sam na svu srecu davno izasao iz pecine, a tebi i tvojim istomisljenicima zelim sve najbolje.Uskoro kada istjerate i posljednjeg Josipa i Jovana ima da vam tece med i mlijeko.
Locked