Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Locked
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#226 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by PipiDugaDevetka »

Agic Nurija wrote:Kamo sreće da je sva Bosna "Sarajevo"!
I ko je uostalom Josip Pejaković (žrtva!?) u odnosu na milenijske žrtve koje je podnio bosanski čovjek, a samo zato što je htjeo i krv prolijevao, a da bude u svom i na svom.

Bosna je bila, jeste i ostaje bosanska, a oni koji ne znaju, ne mogu ili neće da budu djeca svoje zemlje i domovine, dakle jednostavno Bosanci, onda nije do Bosne i "teherana", več do onih koji su u starom sistemu (antibosanskom jer srpskohrvatskom) mogli da rade šta im volja na račun obespravljenih Bosanaca, alijas Bošnjaka...

Ja razumijem šta je imati, pa nemati, vladati, pa ne vladati, drmati i na kraju biti zdrman sa visina u kojima su uvijek lebdile totalirtarističke vladajuće klase. Svi josipi i svi jovani po Bosni moraju konačno da shvate, da Bošnju nikada više neće nikakva ovozemaljska sila skinuti s bosanskog prijestolja u bosanskom glavnom gradu Sarajevu, a da pri tome ne bude izazvan i Treći Svjetski Rat!

Umalo da zaboravim: Zbogom Josipe, bilo je zbavno, ali svako od nas ima svoju zamjenu i to nije stvar i briga mjesne zajednice, več dolazi izravno s Neba!
:thumbup:

Od Mure pa do Morave
Neka me svi zaborave

exliberal

#227 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by exliberal »

cikafe wrote: ja kontam! naziva te mahalaskom jajarom koja ne vidi dalje od granica svog kantona! :D
Nekontas.....da si malo duze na forumu znao bih da nisam u Bosni :D
Fozgen

#228 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Fozgen »

A dobro ne treba biti Josip Pejakovic ili bilo ko drugi pa da se vidi sve ovo sto se vidi i sto jeste, e sada da li ce on otici pa otamo negdje bacati drvlje i kamenje po BiH je druga prica. NE mozemo ni mi zatvarati oci pa govoriti da je sve ok, nismo ni mi onda puno bolji, jer smo u rangu sa ovima koji nam kroje kapu. Danas je tesko biti kritican prema ovoj vlasti, pogotovo ako si drugog vjerskog oprjedljenja od vladajucih momaka.
Ko smatra da u ovom sto je Pejakovic rekao nema istine? Ima istine itekako ima, problem je nas sto vidimo samo jednu dimenziju.
A opet nije u pravu ni sam Pejakovic, pa najlakse je otici, nekom, meni nije a otisao bi i ja.
Otisao bi Josipe, pogotovo da me ne vezu moji roditelji ovdje, pa vratio bi se u BiH samo jos jednom da zatrazim ispisnicu iz drzavljansta BiH, ako bi ko htio drugo da mi da. No nebi crnio BiH, dosta je BiH ovih glavonja koje ju vode pa malo da i ja dodam ulja na tu vatru raznoraznim izjavama da bi se mozda negedje ustolicio ili nekako na neki polozaj dosao.
Ali nece mene intervjusati nikakav Blic ili Glas a kamo li Politika, sta je njih briga ze nekog kome se ne svidja ova i ovakva BiH a nije BH Srbin ili BH Hrvat, jer po njima je BiH dobra samo Bosnjacima a ostalim ne moze nikako da valja, jos pogotovo ako je poznata licnost.
NE zna covjek sta da kaze na sve ovo, nije meni zao Pejakovica, ni Muniticeve a ni Keme ma snasli bi se oni i ovdje ali ima tamo negdje bolje :wink: .

MEni nisu jasne ove stvari
„Katkad dobra namera iz Hrvatske može biti lošija i manje delotvorna, nego recimo neki radikalizam koji se pojavi iz Srbije”, ocenjuje on.
:shock: :-)

Obrazlažući svoju razočaranost ambijentom u kojem živi, Pejaković napominje da je današnja BiH daleko od one Bosne o kojoj je on sanjao i u kojoj se rodio i kojoj je, kako kaže, posvetio čitav svoj život. Kako onda moze imati ovakvo misljenje i ne vidjeti i ne znati sta je u pitanju, ili sam zaista ja, i mnogi drugi slijepi?

„Kad je Milorad Dodik rekao da ne voli doći u Sarajevo jer ga podseća na Teheran on je ovom izjavom povredio Teheran deset hiljada puta više nego Sarajevo, jer Teheran je kulturna sredina, za razliku od Sarajeva koje danas ni po čemu ne podseća na kulturni centar”, dodaje Pejaković.
Sarajlije bi se trebale zapitati, nisam sarajlija ali milim da nije bas toliko ni sve crno kao sto svi Sarajevo predstavljaju
bosnianwoman

#229 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by bosnianwoman »

Hamajlija wrote:Zašto u Bosni i Hercegovini nekima ili nikome nije dobro?
Zato jer nevaljaju ljudi, a jedan od tih ljudi je Josip Pejaković.
Šta on čini da nam svima bude ,sem što se i on i većina drugih brinu kako i gdje će njima biti dobro.
I hrvatska je puna navodnih nezadovoljnika iz Bosne i Hercegovine.
Možda bi ga tamo primili da je neki profesor ili ljekar, da je u nekim godinama kad može biti koristan i produktivan.
Njima nisu više potrebni nezadovoljnici da pljuju po svojoj domovini i sugrađanima, kako bi hrvatska vlas imala koristi od toga. Ako Pejaković ima takve namjere, u šta sumnja, jedino je dobrodošao u Banjaluku.
Uze mi rijec iz usta! Sve neki veliki bosanci i patriote a k tomu i pametni, sposobni, sa vezama i ostalo a sta rade? Odricu se domovine koju toliko vole!! Ma daaaj!! Domovina nije Tihic, Izetbegovic, Covic, Dodik, Lagumdzija- to je nesto mnogo vise GOSPODO!

I meni sada treba da bude zao sto ode Josip, sto je otisao preinteligentni Nele, presposobni Kusturica, prekreativni Brega itd... Ma nema te srceparajuce price koja ce Josipa i njemu slicne oprati!!

Kazem opet, neka im je sa srecom i da Bog da svi koji ovu drzavu ne vole otisli iz nje! Ja cu licno vode posuti za njima!!

Ne daj se BOSNO!!! :bih:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#230 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by PipiDugaDevetka »

bosnianwoman wrote:
Šta on čini da nam svima bude ,sem što se i on i većina drugih brinu kako i gdje će njima biti dobro.
Možda bi ga tamo primili da je neki profesor ili ljekar, da je u nekim godinama kad može biti koristan i produktivan.
Njima nisu više potrebni nezadovoljnici da pljuju po svojoj domovini i sugrađanima, kako bi hrvatska vlas imala koristi od toga. Ako Pejaković ima takve namjere, u šta sumnja, jedino je dobrodošao u Banjaluku.
Uze mi rijec iz usta! Sve neki veliki bosanci i patriote a k tomu i pametni, sposobni, sa vezama i ostalo a sta rade? Odricu se domovine koju toliko vole!! Ma daaaj!! Domovina nije Tihic, Izetbegovic, Covic, Dodik, Lagumdzija- to je nesto mnogo vise GOSPODO!

I meni sada treba da bude zao sto ode Josip, sto je otisao preinteligentni Nele, presposobni Kusturica, prekreativni Brega itd... Ma nema te srceparajuce price koja ce Josipa i njemu slicne oprati!!

Kazem opet, neka im je sa srecom i da Bog da svi koji ovu drzavu ne vole otisli iz nje! Ja cu licno vode posuti za njima!!

Hoćeš li i pletenice razvezati, ruse kose pokazati? Da im se putevi ne zamrse.
:D
stari grad Visegrad

#231 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by stari grad Visegrad »

Sta reci??? Covjek odlazi iz Sarajeva, vec da mu se cudim. Najlakse je dignut sidro.
michio

#232 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by michio »

Ne znam sta on misli da moze raditi negdje u Zagrebu, pa i u Banjaluci, Laktasima kad svakako ne zeli u penziju. Moze on biti prijatelj sa Dodikom, ali tamosnja publika bas i ne vapi za Josipom a njemu treba pozornica.
duh_sa_sjekirom

#233 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by duh_sa_sjekirom »

Otiš'o je i moj komšija Hašimaga, pa šta!? :D
Sezam

#234 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Sezam »

michio wrote:Ne znam sta on misli da moze raditi negdje u Zagrebu, pa i u Banjaluci, Laktasima kad svakako ne zeli u penziju. Moze on biti prijatelj sa Dodikom, ali tamosnja publika bas i ne vapi za Josipom a njemu treba pozornica.

...on meni Nema Srpske... :!: ...:run: ... :lol:
zavrzlama

#235 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by zavrzlama »

haman ako si nebosnjak i zivis u federaciji gdje su bosnjaci vecina,tad imas beneficiju da zivis ko bumbreg u loju i rijetka zivotinjska vrsta,jer bosnjaci imaju s cim da se dive"zive i hrvati i srbi sa njima"..sto ce reci oni srbi i hrvati koji su ostali da zive u bosnjackoj vecini i podrzavaju BIH ,trebaju to da dobro naplate,inace ce ovi navedeni zaprijetiti odlaskom..nek idu..ne voli se BIH radi politicara ,niti se mrzi radi istih,,,Bosna se voli radi Bosne..

valjda Josip nece biti dio ove seme..

Erzsebet wrote:

Bosnolog wrote:Steta sto Danis Tanovic prepusti stranku Bojanu Bajicu pa je ovaj tako nisko sroza i upropasti.....Danis je moralna i reziserska bosanska gromada,iskren otvoren,direktan,bez dlake na jeziku i jednostavan,Nadajmo se da ce nauciti nesto iz gresaka ovogodisnjih izbora koji su dali katastroflane rezultate podilazeci za onim plakatama i propast koncepcijom te losim stranackim menadzemntom koji su napadali SDP pokusavajuci da preotmu dio glasova umjesto da su vodili probosansku socijal liberalnu stranacku i kadrovsku politiku i bili sada dio koalicione vlasti sa mnogo boljim i respektivnim rezultatima,.....

Ovdje je Danis dao par dobrih odgovora a posebno je iskreno rekao istnu i otreso izdajnika Kusturicu,Cestitam gospodine Tanovicu bosanska filmska i ljudska gromado,na tebe smo ponosni i da nam doneses jos vise uspjesnih nagrada i doprineses jacanju demokratije kroz tvoju reformisanu i bolje vodenu stranku,.....Cestitamo ti na velikoj porodici i zelimo vam svako dobro,....

http://dnevnik.hr/showbizz/film-tv/dani ... l_items=17

A zašto je Kusturica uopšte bitan za bh. politiku u ovom smislu, posebno za Našu stranku?

zato sto u nasoj stranci ima potencijalnim "kusturica"..danas sa tobom raja ,sutra iz beograda pljuje po BIH i raji sa kojom je do juce iz jednog tanjira jeo..
exliberal

#236 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by exliberal »

Ajde da pogledamo ovaj slucaj iz drugacijeg ugla.
Dok je Pejakovic "radio u interesu Bosne" ( pod ovim se podrazumjeva bosnjaka) bio je pravi patriota, raja....uzor, medjutim kad je doticnom dogorilo do nokata (djelimicno zbog licne nezajazljivosti ali djelimicno i zbog toga sto je manjina) i kad je poceo o tome otvoreno da prica i po Sarajevu i po drugim drzavama odmah se prica promjenila.
Ako se velika vecina slaze da ono sto je Pejakovic izjavio kod Hadjifejzovica na gostovanju istina i realnost zasto se onda pljuje kad to isto izjavi u Beogradu ili Zagrebu?
Jel se to nesmije govorit o Bosni u negatvnom kontestu van granica drzave ili postoji posebna istina kad si u Bosni a posebna kad si van? Sa druge strane imam osjecaj da kod pojedinih forumasa postoji pravilo da samo bosnjaci smiju da kritikuju Bosnu, srbi i hrvati moraju da se poklope i da budu sretni sto imaju tu privilegiju da zive u istoj......
Jeste ekonomsko stanje u Bosni lose i to je istina ali isto tako podjebavanje i ponizavanje samo sto si "anamo onaj" je rasireno po cijeloj drzavi. Kad se slucaj kao ovaj desi na teritorij koji kontrolisu srbi ili hrvati to je dokaz fasisticke politike koja se provodi na toj teritorij, kad se desi na bosnjackom dijelu.....onda su to nezajazljivi pojedinci koji pokusavaju da iskoriste merhametluk bosnjaka i koji mogu da razgule ako im se nesvidja.....mislim stvarno ajde odrastite.
Control panel

#237 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Control panel »

PipiDugaDevetka wrote: Možda ima dva sina, ja ih ne poznajem. Za jednog sam siguran da je tokom rata radio u CSB Sarajevo, kasnije MUP Kantona kao krim-tehničar ili nešto slično.
Izvinjavam se Saši što sam napravio grešku.
osjecaj za vrijeme ti nije bas najbolji. tacno je. sasa je radio u mupu. ali tek poslije rata. sto ce reci nije mogao raditi tamo a da nije bio najmanje punoljetan. znaci ako je imao 10 godina 92ge najranije kada je poceo raditi je 2000te.
de ne vjerujte svakavim pricama. rekla kazala. sto necu da tvrdim gdje ima dima ima i vatre ali kod nas narod vjruje u ono sto procita bez obzira gdje (u kojim novinama) je procitao.
Sammir

#238 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Sammir »

exliberal wrote:Ajde da pogledamo ovaj slucaj iz drugacijeg ugla.
Dok je Pejakovic "radio u interesu Bosne" ( pod ovim se podrazumjeva bosnjaka) bio je pravi patriota, raja....uzor, medjutim kad je doticnom dogorilo do nokata (djelimicno zbog licne nezajazljivosti ali djelimicno i zbog toga sto je manjina) i kad je poceo o tome otvoreno da prica i po Sarajevu i po drugim drzavama odmah se prica promjenila.
Ako se velika vecina slaze da ono sto je Pejakovic izjavio kod Hadjifejzovica na gostovanju istina i realnost zasto se onda pljuje kad to isto izjavi u Beogradu ili Zagrebu?
Jel se to nesmije govorit o Bosni u negatvnom kontestu van granica drzave ili postoji posebna istina kad si u Bosni a posebna kad si van? Sa druge strane imam osjecaj da kod pojedinih forumasa postoji pravilo da samo bosnjaci smiju da kritikuju Bosnu, srbi i hrvati moraju da se poklope i da budu sretni sto imaju tu privilegiju da zive u istoj......
Jeste ekonomsko stanje u Bosni lose i to je istina ali isto tako podjebavanje i ponizavanje samo sto si "anamo onaj" je rasireno po cijeloj drzavi. Kad se slucaj kao ovaj desi na teritorij koji kontrolisu srbi ili hrvati to je dokaz fasisticke politike koja se provodi na toj teritorij, kad se desi na bosnjackom dijelu.....onda su to nezajazljivi pojedinci koji pokusavaju da iskoriste merhametluk bosnjaka i koji mogu da razgule ako im se nesvidja.....mislim stvarno ajde odrastite.

Antologijski post! bravo.
Matematičkim riječnikom - AKSIOM!
XXS

#239 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by XXS »

Covjek je kriv jer vozi dobro auto, ima dva stana, a pascad mu jedu bifteke.
Kriv je jer nesto ima i jer je nesto stvorio, a najkrivlji je sto se buni i zali dok vamo neki moraju cuclati jednu kafu i po tri sata dok zgubidane u kaficu.

Josip je glup jer je kasno shvatio, a Sarajevo je slijepo crijevo mimo zapadnog svijeta i mimo pameti.
Bice i Josipa bez Sarajeva, a i Sarajeva bez Josipa, Boska, Joza, Dragana, Gorana, Kemala, Emira i ostalih koji drze do pameti i obrazovanja.
Control panel

#240 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Control panel »

nasa sredina, a posebno sarajevo, oprostice ti sve.

osim uspjeha. :(
Last edited by Control panel on 01/12/2010 20:24, edited 1 time in total.
Jazz_Junkie

#241 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Jazz_Junkie »

To je otprilike to. :mrgreen:
travnik

#242 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by travnik »

Kao prvo, kada je Pejaković govorio ono što je većina Bošnjaka željela da čuje, valjao je i tituliran je herojem, patriotom, rajom, ljudinom i itd., a sada kada govori, posebno van BiH, ono što većina Bošnjaka ne želi da čuje, napada ga se, kritizira, omalovažava i itd. Licimjerno!
Kao drugo, Pejakvić što govori je realnost i istina već dugi niz godina, a on je o tome tek sada prozborio. Zašto? Ukoliko je konačno shvatio surovu bh stvarnost, odnosno progledao, onda je ok, ali ako je to zbog nekih vlastitih interesa, onda je on licimjer.
popajic

#243 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by popajic »

Control panel wrote:nasa sredina, a posebno sarajevo, oprostice ti sve.

osim uspjeha. :(
Tacno, ali zaboravio si "nase" primitivce i kriminalce ! Njima se sve u startu aminuje :x
drenmajster

#244 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

Sammir wrote:
Komentar super-samo fali malo Vegete :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Antologijski post! bravo.
Matematičkim riječnikom - AKSIOM!
Nele9

#245 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by Nele9 »

bosnianwoman wrote:

Žao mi je što je odlučio da ide i želim mu sve najbolje u njegovom budućem radu. Ali, otišli su mnogi.
Neki imaju izbora pa idu, a neki imaju taj isti izbor i ostaju. Ne godi im mnoge stvari ali ostaju i angažovani su na tome da promijene onoliko koliko mogu.
Otišli su mnogi a Bosna je i dalje gdje je i bila svih ovih godina. Nama ne fali nikakvog kadra.
Otići će u Zagreb, a gdje bi drugo. Da neće u Miami ... jedva ga čekaju tamo. I sad će iz takve sredine pričati šta nije valjalo ili još uvijek ne valja...malko seruckanje koje smo vidjeli od pojedinaca iz Beograda.
Njegova nacionalna pripadnost nema nikakve veze s ovim. Vidjeli smo mi i Bošnjaka kojima je ˝sve drukčije poslije rata˝ i našli srodne duše po Minhenu, Istanbulu, Parizu.
Mene što se tiče, takvi ovoj zemlji ni ne trebaju.
ultima_palabra

#246 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by ultima_palabra »

A gdje ode Monteno? :? Eto što je bila jaka vijest :D
drenmajster

#247 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

sumirprimus wrote:vala i ti drenmajstore ko da si josip himself,od sto i kusur postova sto i kusur u obranu liks i djela j.p.
vala nije problem ako cojk oce da ide,nije problem ni ako ima negdje bolje,nije vala ni problem ako pljuje po sarajevu bosni,pljuvali su mnogi,problem je ako je istina sto je ova zena izjavila za SB,..jer ako je bas tacno ovo sto kaze,onda josip nije za banjaluke ili zagreba,ovo je materijal za zenice...mislim ono,pravna drzava,sud dokazi, da je i predsjednik drzave justice for all...
E vala i tebe-ako hoce da ide nije problem ali ko je pravio sranje oko toga.Ako si ti licno ucestvovao u tome onda se ocituj(objavi)-moze te mozda biti stid naspram tog covjeka.Da- pricam kao Josip jer znam kako mu je biti dio necega sto se zove Bosna a prica o sto i kusur postova se odnosi i na tebe-OBRANA+OPTUZBA=PRESUDA.Zaboravili ste bitan dio evropske kulture-OBRANA-bez toga nema pravnog sistema -ili Josipa mozda treba objesiti na vrh lipe u gradu za opomenu onima koji drugacije misle.Ne poznajem Josipa licno ali cu se potruditi da to ostvarim vrlo brzo-imam razloga milion.
drenmajster

#248 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

travnik wrote:Kao prvo, kada je Pejaković govorio ono što je većina Bošnjaka željela da čuje, valjao je i tituliran je herojem, patriotom, rajom, ljudinom i itd., a sada kada govori, posebno van BiH, ono što većina Bošnjaka ne želi da čuje, napada ga se, kritizira, omalovažava i itd. Licimjerno!
Kao drugo, Pejakvić što govori je realnost i istina već dugi niz godina, a on je o tome tek sada prozborio. Zašto? Ukoliko je konačno shvatio surovu bh stvarnost, odnosno progledao, onda je ok, ali ako je to zbog nekih vlastitih interesa, onda je on licimjer.
Cestitam na komentaru :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
michio

#249 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by michio »

Josipa osim jedne javnosti nepoznate zene niko ne optuzuje za ama bas nista.
drenmajster

#250 Re: Josip Pejaković odlazi iz Sarajeva

Post by drenmajster »

drenmajster wrote:
sumirprimus wrote:vala i ti drenmajstore ko da si josip himself,od sto i kusur postova sto i kusur u obranu liks i djela j.p.
vala nije problem ako cojk oce da ide,nije problem ni ako ima negdje bolje,nije vala ni problem ako pljuje po sarajevu bosni,pljuvali su mnogi,problem je ako je istina sto je ova zena izjavila za SB,..jer ako je bas tacno ovo sto kaze,onda josip nije za banjaluke ili zagreba,ovo je materijal za zenice...mislim ono,pravna drzava,sud dokazi, da je i predsjednik drzave justice for all...
E vala i tebe-ako hoce da ide nije problem ali ko je pravio sranje oko toga.Ako si ti licno ucestvovao u tome onda se ocituj(objavi)-moze te mozda biti stid naspram tog covjeka.Da- pricam kao Josip jer znam kako mu je biti dio necega sto se zove Bosna a prica o sto i kusur postova se odnosi i na tebe-OBRANA+OPTUZBA=PRESUDA.Zaboravili ste bitan dio evropske kulture-OBRANA-bez toga nema pravnog sistema -ili Josipa mozda treba objesiti na vrh lipe u gradu za opomenu onima koji drugacije misle.Ne poznajem Josipa licno ali cu se potruditi da to ostvarim vrlo brzo-imam razloga milion.
Jos jedan komentar onako-radi zivaca-nece Josip otici iz Sarajeva dok je Bosne zive -kasnije ce biti problem :mrgreen:
Locked