A dobro ne treba biti Josip Pejakovic ili bilo ko drugi pa da se vidi sve ovo sto se vidi i sto jeste, e sada da li ce on otici pa otamo negdje bacati drvlje i kamenje po BiH je druga prica. NE mozemo ni mi zatvarati oci pa govoriti da je sve ok, nismo ni mi onda puno bolji, jer smo u rangu sa ovima koji nam kroje kapu. Danas je tesko biti kritican prema ovoj vlasti, pogotovo ako si drugog vjerskog oprjedljenja od vladajucih momaka.
Ko smatra da u ovom sto je Pejakovic rekao nema istine? Ima istine itekako ima, problem je nas sto vidimo samo jednu dimenziju.
A opet nije u pravu ni sam Pejakovic, pa najlakse je otici, nekom, meni nije a otisao bi i ja.
Otisao bi Josipe, pogotovo da me ne vezu moji roditelji ovdje, pa vratio bi se u BiH samo jos jednom da zatrazim ispisnicu iz drzavljansta BiH, ako bi ko htio drugo da mi da. No nebi crnio BiH, dosta je BiH ovih glavonja koje ju vode pa malo da i ja dodam ulja na tu vatru raznoraznim izjavama da bi se mozda negedje ustolicio ili nekako na neki polozaj dosao.
Ali nece mene intervjusati nikakav Blic ili Glas a kamo li Politika, sta je njih briga ze nekog kome se ne svidja ova i ovakva BiH a nije BH Srbin ili BH Hrvat, jer po njima je BiH dobra samo Bosnjacima a ostalim ne moze nikako da valja, jos pogotovo ako je poznata licnost.
NE zna covjek sta da kaze na sve ovo, nije meni zao Pejakovica, ni Muniticeve a ni Keme ma snasli bi se oni i ovdje ali ima tamo negdje bolje

.
MEni nisu jasne ove stvari
„Katkad dobra namera iz Hrvatske može biti lošija i manje delotvorna, nego recimo neki radikalizam koji se pojavi iz Srbije”, ocenjuje on.
Obrazlažući svoju razočaranost ambijentom u kojem živi, Pejaković napominje da je današnja BiH daleko od one Bosne o kojoj je on sanjao i u kojoj se rodio i kojoj je, kako kaže, posvetio čitav svoj život.
Kako onda moze imati ovakvo misljenje i ne vidjeti i ne znati sta je u pitanju, ili sam zaista ja, i mnogi drugi slijepi?
„Kad je Milorad Dodik rekao da ne voli doći u Sarajevo jer ga podseća na Teheran on je ovom izjavom povredio Teheran deset hiljada puta više nego Sarajevo, jer Teheran je kulturna sredina, za razliku od Sarajeva koje danas ni po čemu ne podseća na kulturni centar”, dodaje Pejaković.
Sarajlije bi se trebale zapitati, nisam sarajlija ali milim da nije bas toliko ni sve crno kao sto svi Sarajevo predstavljaju