Tri oka u glavi...JBT wrote:...I zasto imam osjecaj da balija ustasu ili cetnika brani (i obratno u svih sest kombinacija) kad god zatreba, kad zaprijeti nenacionalisticki, krvni neprijatelj?
Josip Broz TITO
- Vodenjak
Ne sjecas se ´90-te? Svi, ama BAS svi iz bivsih jugo-republika bili su saglasni u samo jednom: da su protiv Ante Markovica!Fair Life wrote:Tri oka u glavi...JBT wrote:...I zasto imam osjecaj da balija ustasu ili cetnika brani (i obratno u svih sest kombinacija) kad god zatreba, kad zaprijeti nenacionalisticki, krvni neprijatelj?
Ko se icega sjeca iz tog perioda, znace i zasto je tako!
Bio je, dakle, jedini aktuelni politicar sa ugledom i uticajem koji se nije svrstao na bilo koju nacionalnu (ili nacionalisticku, kako vam volja) stranu!
I to, i SAMO to je bio razlog zasto je bio proklet od strane rukovodstava svih tadasnjih republika!
I zato, osjecaj te ne vara JBT!
-
Drug_Tito
Da nije bilo Tita, tvoji roditelji bi se i dalje cackali po glavi, kako da se izjasne. Srbima ili Hrvatima. Da nije bilo Tita, Bosna bi pripadala a papcima sa one strane Drine, ili papcima sa one strane Save, a ne bi pripadala onima u sredini.nisam ja stara ko stjena, ali znam da je bio diktator i sta je cinio sa muslimanima i ostalim vjernicima
Tuko nemoj sve citat dijagonalno, Tita ti.
- Vodenjak
H2SO4 wrote:Drugovi i drugarice,
vrijedno je napomenuti da je Gadafi,tada mlad revolucionar i lider prijateljske Libije,po dolasku u Beograd odmah razapeo sator na travnjaku ispred luksuznog hotela.Josip Broz,jos uvjek neopredjeljen, je zapitao Gadafija zasto to cini,jer mu je pripremljen luksuzni apartman sa svim mogucim i nemogucim luksuzima i obezbjedjenjima.Mladi Gadafi mu je rekao,da postoji samo Bog i ljudi,a svi ljudi su isti pred Bogom bez obzira na rasu a on kao covjek ne zeli da uziva u luksuzima,Mercedesima i ostalim blagodetima neravnopravnog klasnog drustva,vec zeli da bude kao i ostali...To je bio presudni momenat koji je naveo Josipa Broza da na kraju ipak prihvati islam i odbaci komunizam kao totalno pogresnu ideologiju koja ga je navela da izgubi svoje mladalacke ideale i padne pod uticaj strasti,luksuza i ostalih blagodati koje nudi klasno drustvo i ovaj materijalni svijet u kojem zivimo....
Dishi malo kiseli, dishi!!!
Sto ti je toliko stalo da dokazes da je Broz postao musliman?? Razmisli malo o tome!
I vala, bas vas je ta vasa religija do kraja izludila pa vise nimalo vjere nemate ni u kakav razum! Ni ti ni Engram ni slicni vam!
Bolesni do bola!
Jadan taj vas Bog s vama!
A mi jadni i cemerni s vama!
-
margareta
ENGRAME::XEngram::X wrote:ma jok![]()
sjedis u dijaspori, hladis mu*a i podheb**as narod u bih...
Mnogi koji "sjede" u dijaspori mnogo vise rade i misle ZA dobrobit BiH , od kojih bas Vodenjak, Fair Life i BECHO, imigrant i dr. debelo prednjace daleko vise od nas koji previse racunamo na njih i previse ocekujemo od onih koji nas jednostavno mogu precrtati sa 'mape'.
Da sam ja u dijaspori sigurno bih odgovarala tvome komentaru.
Reci barem jedno ljudsko - hvala.
ps. hvala na lijekovima
-
Toozla
Spomenik Josipa Broza Tita dovezen je u srijedu ujutro u ljevaonicu zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, gdje će biti restauriran prema izvornom gipsanom odljevu.
"Spomenik, rad poznatog hrvatskoga kipara Antuna Augustinčića, koji je 1948. postavljen ispred rodne kuće Josipa Broza, dio je zaštićene cjeline Kumrovca i bit će restauriran prema izvornom gipsanom odljevu koji se čuva u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu", rekla je v.d. ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, Vlatka Filipčić-Maligec.
Ona nije mogla reći koliko će stajati troškovi restauracije, no napomenula je da je vrijednost skulpture procijenjena na oko 150.000 kuna. "Sve troškove obnove spomenika financirat će Ministarstvo kulture", potvrdila je Filipčić-Maligec, dodavši da će radovi trajati tridesetak dana.
Titov spomenik Augustinčić je izradio 1947., a smatra se jednim od najboljih kiparovih radova.
"Spomenik, rad poznatog hrvatskoga kipara Antuna Augustinčića, koji je 1948. postavljen ispred rodne kuće Josipa Broza, dio je zaštićene cjeline Kumrovca i bit će restauriran prema izvornom gipsanom odljevu koji se čuva u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu", rekla je v.d. ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, Vlatka Filipčić-Maligec.
Ona nije mogla reći koliko će stajati troškovi restauracije, no napomenula je da je vrijednost skulpture procijenjena na oko 150.000 kuna. "Sve troškove obnove spomenika financirat će Ministarstvo kulture", potvrdila je Filipčić-Maligec, dodavši da će radovi trajati tridesetak dana.
Titov spomenik Augustinčić je izradio 1947., a smatra se jednim od najboljih kiparovih radova.
-
Sayed
Tito je unistio "Bosanstvo" a s druge strane je ipak na neki nacin spasio Bosnu...Drug_Tito wrote:Da nije bilo Tita, tvoji roditelji bi se i dalje cackali po glavi, kako da se izjasne. Srbima ili Hrvatima. Da nije bilo Tita, Bosna bi pripadala a papcima sa one strane Drine, ili papcima sa one strane Save, a ne bi pripadala onima u sredini.nisam ja stara ko stjena, ali znam da je bio diktator i sta je cinio sa muslimanima i ostalim vjernicima
Tuko nemoj sve citat dijagonalno, Tita ti.
Ipak, klica nacionalizma na Balkanu nailazi na plodno tlo i sigurno bi nasli razlog da "nekog drugog" mrze ili nekog drugog s kim ce da ratuju. Titu se moze puno toga i zamjeriti ali je za danasnje mafijase na vlasti ipak bio FACA, a ne obicni regionalni lopovcic...