Jos samo jedan dan....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

anais_nin

#1 Jos samo jedan dan....

Post by anais_nin »

Image

......toliko mnogo osoba prodje nasem zivotnom stazom....a tako je mali broj onih iza kojih ostanu tragovi u pijesku....i nije bitno da li je ta osoba bila tu samo jedan momenat, samo tren, ili danima, mjesecima, godinama....njen trag disete, cak i kad ne prebirete po sjecanjima, jer usla je u vas, sakrila se u ono sto danas jeste, ono ko ste, ostavila djelice sebe zauvijek vezane za neke samo vama poznate mirise, pjesme, fraze, treptaje........a sada zivi samo u uspomenama....i vise je nema onako kako je bila, finalan je, zavrsen broj dodira koje ste podijelili, broj rijeci, suza, osmijeha.....nje(ga) vise nema, njena stopala nikad vise nece praviti nove tragove u pijesku, ne samo vama, nego bilo kome....receno je sve sto se moglo reci, a mozda ne i sve sto je trebalo....ali druge sanse nema...nece je biti....jer vrata izmedju zivota i smrti se otvaraju u samo jednom pravcu....

Ali sta kad biste dobili tu sansu? Kada biste nekim cudom mogli dobiti jos jedan dan sa osobom koju volite (i ne, naravno da ne mislim samo na romanticnu ljubav, mislim jednostavno na bilo koju osobu koju volite, a koje vise nema)? Da kazete sve sto niste rekli, da odsutite zajedno neke nove tisine, da jos jednom pogledom upijete svaku crtu lica, da podjelite mozda neki novi smijeh, neku novu suzu? S kim biste pozeljeli taj poklonjeni dan? I kako biste ga proveli? Kuda bi vas odveli vasi tragovi u pijesku?
zena21

Post by zena21 »

...
obuca

Post by obuca »

:( kad bi moglo bilo bi fenomenalno. evo zamisljam povratak prijateljice i njen ponovni susret sa njenim malim sinom. :( :( :(
Bumbar

Post by Bumbar »

obuca wrote::( kad bi moglo bilo bi fenomenalno. evo zamisljam povratak prijateljice i njen ponovni susret sa njenim malim sinom. :( :( :(
:( :( :( :( :( :( :(
tech10

Post by tech10 »

Ovaj put bih joj zasigurno trazio :D
anais_nin

Post by anais_nin »

tech10 wrote:Ovaj put bih joj zasigurno trazio :D

znate da mi inace ne smetaju supljaci i zezancija, ali eto molila bih ovaj put da se barem od ove teme to ne radi....
dacina_curica

Post by dacina_curica »

hmmmmm.......bez razmisljanja: jos jedan dan sa tatom :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Zagrli me ti

Ostao je bele zore trag
odlaziš a tako si mi drag
mirim se sa tim - s tobom gubim sve
još me bole zadnje reči te...

Zagrli me ti, i oprosti mi
stegni srce nemoj plakati...
Jedno drugom smo bili sve
prva ljubav, sreća i proleće
sada prošlo je, prošlo sve...

sada prošlo je, shvati, molim te...

U tvom srcu umrlo je sve
nema više mesta za mene
ljubavi će znam biti i bez nas
nisi tu, a još ti čujem glas...

Umorna i budna čekam dan
k'o da s tobom ode i moj san
tužne pesme stih
sad mi znači sve
i kroz pesmu čujem reči te:

:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
Tesssa

Post by Tesssa »

Razmisljam o tome skoro svaki dan...I sve bih dala za jos jedan dan sa dobrom prijateljicom, da joj mogu reci sve ono sto sam pozeljela da joj kazem nakon njene smrti...
polara

Post by polara »

Jos samo jedan dan,bilo koji u periodu 1977-1990.... :( :-D :( :-D
SsTtEeLlAa

Post by SsTtEeLlAa »

komi wrote:
U tvom srcu umrlo je sve
nema više mesta za mene
ljubavi će znam biti i bez nas
nisi tu, a još ti čujem glas...

:sad: :sad:..... jos jedan dan samo s njim.... :sad: :sad:
lolita_xx

Post by lolita_xx »

ja ne zelim jos jedan dan :(
bez obzira koliko mi je neko znacio i sto zelim da tu osobu opet vidim, ali samo jedan dan ne zelim...
odlazak prepustam proslosti... :(
razmazena

Post by razmazena »

Jedan dan, jedno vece ili jutro, svejedno je...
U njegovoj ruci moja...
Pogled na plava oka dva...
Nejgov poljubac...
Zagrljaj...
Miris...
I ona rjecita tisina...
Jos jednom...
Jos jedan dan, jedno vece ili jutro, svejedno je...
mema mo

Post by mema mo »

mene bi tragovi u pijesku odveli tati :sad:
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

ja ne mogu puno sta da kazem...ali mislim da ova dva snimka govore sve...

http://youtube.com/watch?v=AnOU3ubbYXU

i ovaj malo duzi....koji pokaze bistvo svega...

http://youtube.com/watch?v=KExL28eg-W0
pesak

Post by pesak »

Ja bih volela nekako da ozivim Danila Kisa. Volela bih da on pise o nama.
Mnogo je rano umro. Volela bih da citam njegove kjnige - dalje.

Za neke licne odnose sam nekako smrznuta.
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Sve moje tragove u pijesku su izbrisali talasi ... srušio mostove, spalio lađe ... nema povratka, jučer ne postoji. Samo naprijed.
_Jenny_

Post by _Jenny_ »

Ma ne treba mi cijeli dan...Dosta je 2 minute samo da napravim ono sto sam davno trebala,a nisam imala snage....

A sto se tice osoba....jedan decko...
patrius

Post by patrius »

Sve bih opet isto...inace to ne bih bio ja 8-)
anais_nin

Post by anais_nin »

@patrius nije pitanje da li bi promjenio ista u proslosti :roll: postavka ili pretpostavka je da mozes dobiti nemoguce i dobiti jos jedan dan (sutrasnji, neki novi, buduci, jos neprozivljeni) sa voljenom osobom koje vise nema da li bi to ucinio, koju osobu bi ponovo pozelio vidjeti, cuti, dotaknuti, i kako bi "potrosio" taj dan :roll:
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

dacina_curica wrote:hmmmmm.......bez razmisljanja: jos jedan dan sa tatom :)
mozda bih tad izmislila rijec, mozda bih je nijemo saznala, iznutra bih je samoj sebi dosapnula. i rekla bih, u jednom trenu, sve. a jos bi mi ostao citav dan.

mozda bih sutila, u znak protesta protiv prekasnog shvatanja. mozda bih sutila, pa pokusala kroz jedan duboki dah za drugim da prodisem u njegove misli sve svoje osjecaje koji su, odjednom, jasni, artikulirani - koji mu odjednom, sad kao nikada, imaju smisla bez nespretnog objasnjavanja o koji se svaki pogled spotice i bijesno iskri, bez mojih rijeci zgrcenih u muke koje ne poradjaju smisao, dobro stegnutih milionima prigusenih nesporazuma, koji su se jedan u drugi uvili, svezali u cvorove i vezali nam jezike za nepce.

mozda bi tren u sebe primio svako i najsitnije zaljenje, mozda bi u trenu planulo u jednoj jedinoj sjajnoj iskri sve sto smo mislili, a nikad nismo stigli kazati, sva moja pretvaranja i sva tvoja, mozda bi zasvijetlila bez vatre i vreline, jasno i bistro, i postala makar tad, makar u tom trenu, istina sa kojom sam zeljela da odes. jasna, topla, sjajna... bez strasti, ali jaka kao zaljenje s kojim ne znam kud bih... danas, sutra, zauvijek.
patrius

Post by patrius »

anais_nin wrote:@patrius nije pitanje da li bi promjenio ista u proslosti :roll: postavka ili pretpostavka je da mozes dobiti nemoguce i dobiti jos jedan dan (sutrasnji, neki novi, buduci, jos neprozivljeni) sa voljenom osobom koje vise nema da li bi to ucinio, koju osobu bi ponovo pozelio vidjeti, cuti, dotaknuti, i kako bi "potrosio" taj dan :roll:
Pa da,"jos jedan dan" bih potrosio isto kao i prije,kako jedino umijem i mogu,niti bih sta oduzimao niti bih dodavao :) To bi bio samo produzetak trajanja i bivstvovanja kakvo jeste :) Ovakva pretpostavka "sta bi bilo kad bi bilo" vec podrazumijeva umisljaj,navodi na mastanje,zamisljanje...Mi vec imamo izgradjen odnos sa takvom osobom,i tu se u sustini nista ne bi spektakularno desavalo niti mijenjalo,to bi dakle bio samo jedan dan vise tog odnosa :) Dobro,evo;umjesto volim te rekao bih ljubim te :P Moze l' tako 8-)
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#23 Re: Jos samo jedan dan....

Post by anjusha »

Preturam po ovim nekim starim temama i evo sta nadjoh
Eh anais kad bi znala kako me nadje...
Da mi je samo moj tata tu, jedan dan, onako kako je nekad znao biti. Fakat mi fali vise nego sto priznajem i sebi, a pogotovo bilo kome drugom....
anais_nin

#24 Re: Jos samo jedan dan....

Post by anais_nin »

nema vise tvoje kafane...nema vise izboranih starih cika, penzionera, s kojima si pio kafu, ponekad koju ljutu, prisjecao se starih dana, diskutovao o onim koji dolaze, sakriven u velikom oblaku dima...nema vise ni onog, onakvog parka u koji sam te redovno, neumorno vukla, neiscrpnim entuzijazmom djeteta uvijek trazila samo jos koji minut na klackalici ili samo jos jedan let niz tobogan...ali magare je tu...vjerno i postojano ceka...na mene i tebe...na jednu drugaciju, odraslu neodsetanu setnju...sada sam "velika", ne treba mi vise tvoja ruka, tvoja snaga da dokucim taj svijet koji se vidi samo sa ledja tog magareta...ali bez obzira koliko novih dana me udalji od tih momenata djetinjstva jos uvijek se ponekad u meni probudi zelja za dodirom te ruke, za osjecajem sigurnosti, zasticenosti, povjerenja koji je budila...ti i ja....opet....pa makar samo jedan dan...da te pogledam i pregledam pazljivije...da umjesto samo na fotografijama u tvom licu pronadjem, prepoznam djelice sebe...naglasene obrve, moje drago lijevo uho malo klempavo, jos draze mi zbog te svoje nesavrsenosti i jos jedne samo rijetkima primjetne niti koja me veze s tobom...
voljela bih nesto prosto, obicno - prosetati zajedno s tobom ulicama naseg grada...ponovo nauciti zvuk tvog glasa...s ponosom ti pokazati jedva vidljive tragove oziljka koji je na mojoj ruci nekad davno mojim nestaslukom ostavila tvoja cigareta...promatrati te dok dimis sa zadovoljstvom...uz dozu stida i ushicenja ukrasti ti jedan dim, uz ono obavezno "nemoj reci mami"...znajuci da smo upravo sagradili jos jednu u nepreglednom nizu nasih tajni...znam da bih izgarala od zelje da ti postavim milion pitanja, i silna zelja bi se pretvorila u sutnju i grabljenje...grabljenje momenata...onda bih se sjetila da ti kazem da si me ti prvi znao, da si ti prvi vidio osobu koja sanja u meni, da bez obzira sto knjige koje si mi ostavio nisu zavrsile u mojim rukama, otkrila sam ih, sama...i najvise se gubila u onim autorima koje si mi ti naslutio...meni nesudjene crvene korice Dostojevskog, Tolstoja, Selimovica su zauvijek ostale u meni...i opet bi se u meni probudila zelja da saznam, da otkrivam, sta sanjas, sta zelis, sta te raduje, sta te rastuzuje, za cim zalis...ali bih sutila...i pustila te da pricas o svemu, i nicemu, o cemu god zelis, jer je sve jednako vazno i nevazno, i ionako nema veze, nesto je vise od nista...mozda, mozda bih te upitala samo jedno...da mi otkrijes nesto, neki djelic sebe, bilo koji, koji niko drugi ne zna...i znam da bi mi se smijao, isto kao nekad, mojoj sasavosti, mojim nepresusnim pitanjima, mojoj radoznalosti...
i ne bi bilo vazni ni sutra, ni juce, i bilo bi danas, i sad...i znala bih da znas zbir dana u kojima si mi nedostajao....i znala bih da znas koliko puta sam pozeljela da si tu, da mi pridrzis ruku, das savijet, da me okrenes u pravcu najboljem za mene...i znala bih da znas da te i danas volim jednako kao i tad kad si mi bio najdrazi drug za sve nestasluke....i znala bih da znas da si u meni sve dok disem....

Image
tinchy

#25 Re: Jos samo jedan dan....

Post by tinchy »

Nisam sigurna koga bih vratila na jedan dan da mogu.. Sretna sam sto su svi iz porodice tu kraj mene. Ali mozda kad bolje razmislim vratila bih jednog mog prijatelja koji je poginuo sa nekih 10-12 godina.. Ni ja nisam bila puno starija, bili smo djeca ali ipak me vezu lijepa sjecanja na to prijateljstvo. Kad bi tako moglo vise bih ga vratila radi njegovih roditelja, kojima sigurno mnogo nedostaje :( :( :( :(
Post Reply