Naša stranka Semihi Borovac
"Stid nas je što ste Vi gradonačelnica"
"Stid nas je, gospođo Borovac, ne samo zbog Ferhadije, ne samo zbog narušene sigurnosti u gradu, ne samo zato što ste uništili parkove u Sarajevu, ne samo zbog toga što ste rasprodajom gradskog zemljišta u Sarajevu napravili najprimitivnije arhitektonsko ruglo, ne samo zato što naš grad izgleda tako kao izgleda, već prije svega zato što ste Vi njegova gradonačelnica." - ovim riječima počinje pismo koje je danas Naša stranka uputila gradonačelnici Sarajeva.
"Da su vladajuće političke elite nesposobne, neodgovorne, nestručne i nekompetentne da obavljaju funkcije na vlasti potvrđuje i najnovija izjava gradonačelnice Sarajeva, gospođe Semihe Borovac. Gradonačelnica koja je nakon ubistva Denisa Mrnjavca u sarajevskom tramvaju izjavila da ne postoji njena institucionalna odgovornost za ubijanje naše djece po tramvajima, za pravi rat maloljetničkih bandi po Sarajevu, za potpuni pad nivoa sigurnosti u glavnom gradu BiH, te krajnju destrukciju urbanog sadržaja grada, sada izjavljuje da ju je stid kako izgleda centralna sarajevska ulica Ferhadija.", stoji u pismu Naše stranke gradonačelnici Borovac.
"Nekadašnje šetalište Sarajeva, gospođa Boravac i njena udruga za privatne interese i pogreb Sarajeva pretvorili su obično provincijsko vašarište. Pretvorivši Ferhadiju u pijacu na kojoj se prodaju gaće, čarape, kišobrani, švercovani muzički CD-ovi i druga nelegalno uvezena roba neutvrdivog porijekla, gradske i vlasti općine Stari Grad srozale su naše Sarajevo do razine devetnaestovjekovne ruralizirane mahale. Time su i potvrdile svoj pravi karakter – krajnji stadij neodgovornosti, neprofesionalnosti, nekompetentnosti i prezira prema zahtjevima i potrebama građanki i građana. Jednom riječju, mahalaštinu kao princip vladanja i gradom i državom u cjelini, u kojem je prostakluk pravilo a ne izuzetak odnosa prema biračkom tijelu," kažu iz Naše stranke i dodaju: "Stid nas je, gospođo Borovac, ne samo zbog Ferhadije, ne samo zbog narušene sigurnosti u gradu, ne samo zato što ste uništili parkove u Sarajevu, ne samo zbog toga što ste rasprodajom gradskog zemljišta u Sarajevu napravili najprimitivnije arhitektonsko ruglo, ne samo zato što naš grad izgleda tako kao izgleda, već prije svega zato što ste Vi njegova gradonačelnica. Sarajevo sa svojom ogromnom kulturnom, arhitektonskom i urbanom tradicijom, te sa svojim vanrednim simboličkim i drugim potencijalima, treba nove, sposobne, odgovorne osobe koje će raditi za interes grada i njegovog stanovništva, a ne „instituicionalno neodgovorne“ osobe koje poriču svoju političku, profesionalnu, moralnu i ukupnu ljudsku odgovornosti za urbanu i svaku drugu katastrofu glavnog grada naše zemlje. Sarajevo se stidi svoje gradonačelnice, gospođo Borovac."
Još malo o Semihici
- upravnik
#1 Još malo o Semihici
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: Još malo o Semihici
Nasa Stranka mi je kjut...ko kakav streber sto je tek dosao u razred i sad se dodvorava uciteljici tuzakajuci ostale ucenike u razredu....
Draga i postovana NS, imate dovoljno zvucnih imena, napravite neki mini projekat, nadjite donatore, URADITE NESTO pa cete onda, kao kandidati za vlast, imati moralno pravo da zvocate drugima...do tada, reci cu vam..." NEK STE JOJ SE NAGOVORILI"
Draga i postovana NS, imate dovoljno zvucnih imena, napravite neki mini projekat, nadjite donatore, URADITE NESTO pa cete onda, kao kandidati za vlast, imati moralno pravo da zvocate drugima...do tada, reci cu vam..." NEK STE JOJ SE NAGOVORILI"
- tech10
#3 Re: Još malo o Semihici
Ciji je kadar onaj lik sto je plesao kod Ekonomskog (iznenada je nestao)? 
-
kosmos
#4 Re: Još malo o Semihici
Semihu ne treba ovdje posmatrati odvojeno od sistema. Mjesecima gradjani Sarajeva, protestvuju, pisu peticije i sakupljaju potpise, kamenicama razvaljuju zgradu Kantona,postavljaju se satori protesta, obecavaju sve i svasta, sudstvo su doveli do dna, mediji bruje o tome i opet nema nikakve politicke reakcije. Gradjani dobijaju jasnu poruku " Ko vas jebe stoko" ako i napravite TJEN AN MEN satracemo vas tenkovima. Nasu Stranku treba posmatrati jedino kao nekog ko treba sjebat SDP, jer aktuelni politicari su napravili savez i sa djavolom sto vidimo po situaciji u BiH. Iz tog razloga ih je i primio americki ambasador, ja to shvatam kao signal da se mijenja politicka scena u BiH. Mislim da prvo prave alternativu pa ce onda aktuelnu politiku kremirati. Zao mi je sto sam uopce vjerovao tim ljudima, mada i medju njima ima postenih, ali djaba kad je sudstvo sjebano.
-
homar
#5 Re: Još malo o Semihici
Da je sudstvo neovisno i efikasno, sve bi lakše bilo. Ovako "kadija te tuži, kadija ti sudi", a ti klepi ušima.
-
nesvjesna
#6 Re: Još malo o Semihici
e nek su nešto novo rekli 
- uvjek dobar gost
#7 Re: Još malo o Semihici
Ne znam meni giro di Sarajevo daje nadu, građani mi daju nadu..., da se nešto može promijeniti nabolje, da se može sa palamuđenja preći na djela...
Znači samo radeći konkretno možemo pokazati nesposobnjakovićima na i oko vlasti da se može uraditi više bolje i ljepše.. da su oni u stvari nama na teretu i da su se bez osnove uvalili u fotelje, da su podobni, a ne sposobni...
Oslobađajmo pozitivnu energiju i malo po malo osjetiti ćemo razliku...
A Semihica ko semihica, žena je ubjeđena da radi pravu stvar, a to ima veze sa njenim savjetnicima i njom onakvom kakva je .. ona ne želi da pogleda i zagrebe ispod površine....
Znači samo radeći konkretno možemo pokazati nesposobnjakovićima na i oko vlasti da se može uraditi više bolje i ljepše.. da su oni u stvari nama na teretu i da su se bez osnove uvalili u fotelje, da su podobni, a ne sposobni...
Oslobađajmo pozitivnu energiju i malo po malo osjetiti ćemo razliku...
A Semihica ko semihica, žena je ubjeđena da radi pravu stvar, a to ima veze sa njenim savjetnicima i njom onakvom kakva je .. ona ne želi da pogleda i zagrebe ispod površine....
-
mIRCerka
#8 Re: Još malo o Semihici
Pa ako imaju nacina da sjebu SDP, bujrum, NEKA NESTO URADE osim sto pisu pisma okolo...kosmos wrote:Semihu ne treba ovdje posmatrati odvojeno od sistema. Mjesecima gradjani Sarajeva, protestvuju, pisu peticije i sakupljaju potpise, kamenicama razvaljuju zgradu Kantona,postavljaju se satori protesta, obecavaju sve i svasta, sudstvo su doveli do dna, mediji bruje o tome i opet nema nikakve politicke reakcije. Gradjani dobijaju jasnu poruku " Ko vas jebe stoko" ako i napravite TJEN AN MEN satracemo vas tenkovima. Nasu Stranku treba posmatrati jedino kao nekog ko treba sjebat SDP, jer aktuelni politicari su napravili savez i sa djavolom sto vidimo po situaciji u BiH. Iz tog razloga ih je i primio americki ambasador, ja to shvatam kao signal da se mijenja politicka scena u BiH. Mislim da prvo prave alternativu pa ce onda aktuelnu politiku kremirati. Zao mi je sto sam uopce vjerovao tim ljudima, mada i medju njima ima postenih, ali djaba kad je sudstvo sjebano.
Ovo isto takmicenje "ko ce kome bolje shuknut"...
U ovom slucaju, draga moja NAsa Stranko, vjerovali ili ne, moju podrsku ima Semiha.
Samo zato sto ste nasli nekog stihoklepca da PISE PISMA...Hvala dovidjenja i prijatno.
- cico x
#9 Re: Još malo o Semihici
volim sad sto ce nastati "palamućenje" na 10 stranica o protestima,semihi,gradu.....hajmo pametnjakovici,tastature vas zovu!
-
mIRCerka
#10 Re: Još malo o Semihici
Fino sto si napisao HAJMO ali fulio si u drugom dijelu...napisi NAS umjesto VAScico x wrote:volim sad sto ce nastati "palamućenje" na 10 stranica o protestima,semihi,gradu.....hajmo pametnjakovici,tastature vas zovu!
-
Hristo Botev
#11 Re: Još malo o Semihici
I ja se osjecam kao kreten kada vidim na sta lici ferhadija i sta je od nje ucinio covjek kojem sam dao glas za nacelnika opstine centar.upravnik wrote:Naša stranka Semihi Borovac
"Stid nas je što ste Vi gradonačelnica"
"Stid nas je, gospođo Borovac, ne samo zbog Ferhadije, ne samo zbog narušene sigurnosti u gradu, ne samo zato što ste uništili parkove u Sarajevu, ne samo zbog toga što ste rasprodajom gradskog zemljišta u Sarajevu napravili najprimitivnije arhitektonsko ruglo, ne samo zato što naš grad izgleda tako kao izgleda, već prije svega zato što ste Vi njegova gradonačelnica." - ovim riječima počinje pismo koje je danas Naša stranka uputila gradonačelnici Sarajeva.
"Da su vladajuće političke elite nesposobne, neodgovorne, nestručne i nekompetentne da obavljaju funkcije na vlasti potvrđuje i najnovija izjava gradonačelnice Sarajeva, gospođe Semihe Borovac. Gradonačelnica koja je nakon ubistva Denisa Mrnjavca u sarajevskom tramvaju izjavila da ne postoji njena institucionalna odgovornost za ubijanje naše djece po tramvajima, za pravi rat maloljetničkih bandi po Sarajevu, za potpuni pad nivoa sigurnosti u glavnom gradu BiH, te krajnju destrukciju urbanog sadržaja grada, sada izjavljuje da ju je stid kako izgleda centralna sarajevska ulica Ferhadija.", stoji u pismu Naše stranke gradonačelnici Borovac.
"Nekadašnje šetalište Sarajeva, gospođa Boravac i njena udruga za privatne interese i pogreb Sarajeva pretvorili su obično provincijsko vašarište. Pretvorivši Ferhadiju u pijacu na kojoj se prodaju gaće, čarape, kišobrani, švercovani muzički CD-ovi i druga nelegalno uvezena roba neutvrdivog porijekla, gradske i vlasti općine Stari Grad srozale su naše Sarajevo do razine devetnaestovjekovne ruralizirane mahale. Time su i potvrdile svoj pravi karakter – krajnji stadij neodgovornosti, neprofesionalnosti, nekompetentnosti i prezira prema zahtjevima i potrebama građanki i građana. Jednom riječju, mahalaštinu kao princip vladanja i gradom i državom u cjelini, u kojem je prostakluk pravilo a ne izuzetak odnosa prema biračkom tijelu," kažu iz Naše stranke i dodaju: "Stid nas je, gospođo Borovac, ne samo zbog Ferhadije, ne samo zbog narušene sigurnosti u gradu, ne samo zato što ste uništili parkove u Sarajevu, ne samo zbog toga što ste rasprodajom gradskog zemljišta u Sarajevu napravili najprimitivnije arhitektonsko ruglo, ne samo zato što naš grad izgleda tako kao izgleda, već prije svega zato što ste Vi njegova gradonačelnica. Sarajevo sa svojom ogromnom kulturnom, arhitektonskom i urbanom tradicijom, te sa svojim vanrednim simboličkim i drugim potencijalima, treba nove, sposobne, odgovorne osobe koje će raditi za interes grada i njegovog stanovništva, a ne „instituicionalno neodgovorne“ osobe koje poriču svoju političku, profesionalnu, moralnu i ukupnu ljudsku odgovornosti za urbanu i svaku drugu katastrofu glavnog grada naše zemlje. Sarajevo se stidi svoje gradonačelnice, gospođo Borovac."
Last edited by Hristo Botev on 08/11/2010 23:35, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
#12 Re: Još malo o Semihici
NEmoj biti vulgaran i budi konkretankinte_kunte wrote:odo i ja semihi jedno pismo napisat
bolje mio je pismo napisati nego opet da idem na proteste
ovako posaljem pismo, nista vise ne uradim i ko fol savjest mi je cista
joooooooooj sto ne mogu lezihljebovica
znao sam da ce ova NS prnut u sisu
nista od njih jos jedna ubleha
-
SL67
#13 Re: Još malo o Semihici
Citam, razmisljam i vidim da ste svi vrlo aktivni i tipkate po tastaturi. Nije tesko kritikovati, pljuvati i komentirati, to moze svako na forumu, ali to nije rjesenje svakodnevnih problema koji nas guse iz dana u dan. Internet i forum nije sredstvo kojim se mozemo boriti protiv ovog sistema i situacije, to je samo jedan vid praznjenja , kao da ste kod psihica i vi izbacujete svoje frustracije, bas kao sto sam i ja radila. Moram spomenuti i proteste, peticije i sve moguce aktivnosti koje sam i sama radila ali badava i vjerujem da ste i vi kao i ja svjesni da to nije pravi nacin. Jedini jezik i sredstvo koji oni razumiju a kojim se mogu unistiti su:
1. IZBORI- izaci na izbore, izbrisati iz vase-nase memorije postojece politicke, vladajuce likove i njihova imena i stranke iz kojih dolaze
2. GLASATI- birati nove i dati im sansu
3. POLITICKI SE ANGAZOVATI ( naravno svi oni normalni, pametni i posteni koji misle da mogu nesto promjeniti i pomoci ovoj nasoj zemlji)
4.VJEROVATI DA NAM MOZE BITI BOLJE A NE KRITIKOVATI I SAMO KRITIKOVATI, NEGO DJELOVATI I DOKAZATI DA SE MOZE BOLJE ZIVJETI
Naravno vecina ce reci: " Svi su oni isti, prevaranti, lopovi, korumpirani itd........." Nemam za koga da glasam.
O.K. I to je normalna reakcija, ali ja to uporedjujem sa jednom zivotnom situacijom npr.
Djevojka, decko, zena ili muz vas prevare i naravno vi ste dupoko povrjedjeni, patite, lose se osjecate, bjesni ste, gadi vam se i sama pomisao na drugu vezu, drugog partnera jer nemate vise povjerenja i mislite :" ma svi su oni/one isti-iste!" I tako prodje jedno izvjesno vrijeme i ponovo nadjete srodnu dusu, zaljubite se i vama ponovo lijepo.
ZAKLJUCAK: UVIJEK IMA NADE, SAMO TREBA VJEROVATI U DOBRE, POSTENE I PAMETNE LJUDE, ONI SU TU, OKO NAS, SAMO IM TREBA PRUZITI SANSU A SAMIM TIM DAJETE SANSU I SEBI DA VAM BUDE BOLJE I LJEPSE.
Zato ljudi, uradimo nesto, jer ovo sve do sada nije donjelo promjene niti neke rezultate.
1. IZBORI- izaci na izbore, izbrisati iz vase-nase memorije postojece politicke, vladajuce likove i njihova imena i stranke iz kojih dolaze
2. GLASATI- birati nove i dati im sansu
3. POLITICKI SE ANGAZOVATI ( naravno svi oni normalni, pametni i posteni koji misle da mogu nesto promjeniti i pomoci ovoj nasoj zemlji)
4.VJEROVATI DA NAM MOZE BITI BOLJE A NE KRITIKOVATI I SAMO KRITIKOVATI, NEGO DJELOVATI I DOKAZATI DA SE MOZE BOLJE ZIVJETI
Naravno vecina ce reci: " Svi su oni isti, prevaranti, lopovi, korumpirani itd........." Nemam za koga da glasam.
O.K. I to je normalna reakcija, ali ja to uporedjujem sa jednom zivotnom situacijom npr.
Djevojka, decko, zena ili muz vas prevare i naravno vi ste dupoko povrjedjeni, patite, lose se osjecate, bjesni ste, gadi vam se i sama pomisao na drugu vezu, drugog partnera jer nemate vise povjerenja i mislite :" ma svi su oni/one isti-iste!" I tako prodje jedno izvjesno vrijeme i ponovo nadjete srodnu dusu, zaljubite se i vama ponovo lijepo.
ZAKLJUCAK: UVIJEK IMA NADE, SAMO TREBA VJEROVATI U DOBRE, POSTENE I PAMETNE LJUDE, ONI SU TU, OKO NAS, SAMO IM TREBA PRUZITI SANSU A SAMIM TIM DAJETE SANSU I SEBI DA VAM BUDE BOLJE I LJEPSE.
Zato ljudi, uradimo nesto, jer ovo sve do sada nije donjelo promjene niti neke rezultate.
- Banksy
#14 Re: Još malo o Semihici
Ferhadija i sve u vezi nje je u nadležnosti općina. Semiha s tim nema nikakve veze. Bar to su u Našoj stranci morali znati, bar to. Nekad je bolje i ćutati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15 Re: Još malo o Semihici
ponekad se mnogi društveni probelmi počnu rješavat kada javne ličnosti ukažu na to
glumci sportaši gradonačelnici... i andjelini nije u nadležnosti da usvaja djecu niti je brižit u nadležnosti da pomaže pse
ali da je ružna ko lopov jeste
ništa ružnije nisam u životu vidio od semihe a toliko se trudi... šta bi jadna da tolko ne ulaže u svoju ljepotu
bila bi odron
glumci sportaši gradonačelnici... i andjelini nije u nadležnosti da usvaja djecu niti je brižit u nadležnosti da pomaže pse
ali da je ružna ko lopov jeste
bila bi odron
-
hagel
#16 Re: Još malo o Semihici
nazalost po tebe ili bolje receno na srecu nas,komi wrote:ponekad se mnogi društveni probelmi počnu rješavat kada javne ličnosti ukažu na to
ali da je ružna ko lopov jesteništa ružnije nisam u životu vidio od semihe a toliko se trudi... šta bi jadna da tolko ne ulaže u svoju ljepotu
bila bi odron
zena je dosta hrabrija od tebe jer svoju ruznocu smije javno pokazati a tvoja je vidljiva samo u rijetkim trenucima kada ugasis monitor i ogledas se na njemu
P.S. mozda se i znamo iz udruzenja homoseksualaca
-
mIRCerka
#17 Re: Još malo o Semihici
mozda biste vas dvojica mogli razgulit offline pa se tamo castiti...hagel wrote:nazalost po tebe ili bolje receno na srecu nas,komi wrote:ponekad se mnogi društveni probelmi počnu rješavat kada javne ličnosti ukažu na to
ali da je ružna ko lopov jesteništa ružnije nisam u životu vidio od semihe a toliko se trudi... šta bi jadna da tolko ne ulaže u svoju ljepotu
bila bi odron
zena je dosta hrabrija od tebe jer svoju ruznocu smije javno pokazati a tvoja je vidljiva samo u rijetkim trenucima kada ugasis monitor i ogledas se na njemu...
P.S. mozda se i znamo iz udruzenja homoseksualaca. Ako je tako izvini sa gore navedeno.
Komi, ako tebi jedini argument protiv Gradonacelnice predstavlja njen izgled, onda ti skidam kapu s glave i odo ti dici fax u zrak... u sta si protracio godine studija...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18 Re: Još malo o Semihici
ma imam je na piku otkako je u pol predstavljanja napretkovog zbornika u općini stari grad dokšla i prekinula u predavanju osobu koja je skoro duplo starija od nje i patila je za vrijeme komunizma dok je ona bila komunjarski činovnik
onda je u pol tog istog govora o zločinima komunjara nad svećenicima napustila salu ... valjda se sjetila svojih drugova i promjene boje zastave koju nosi u zelenu
a i imala je neki ružni kompletić koji je dodatno poružnio moj stav o njoj
ona je javna osoba i imam pravo da kritikujem svaki djelić njene osobnosti od zamjene crvene boje i petokrake zelenom i polumjesecom do bezveznih naočala cipela preko kojih se prelijeva salo do kompletića u kojima izgleda kao pokrmljana krmača
kao i svaki drugi političar koji se dokopa vlasti... odmah stomak
ili je prirodno debela... i a bih bio od 2500 maraka
a što laže li laže... dje su oni spomenici što je obećala...
padaj silo i nepravdo padaj
onda je u pol tog istog govora o zločinima komunjara nad svećenicima napustila salu ... valjda se sjetila svojih drugova i promjene boje zastave koju nosi u zelenu
a i imala je neki ružni kompletić koji je dodatno poružnio moj stav o njoj
ona je javna osoba i imam pravo da kritikujem svaki djelić njene osobnosti od zamjene crvene boje i petokrake zelenom i polumjesecom do bezveznih naočala cipela preko kojih se prelijeva salo do kompletića u kojima izgleda kao pokrmljana krmača
kao i svaki drugi političar koji se dokopa vlasti... odmah stomak
a što laže li laže... dje su oni spomenici što je obećala...
- homo_sapiens
#19 Re: Još malo o Semihici
Ubijedjen sam da joj, nakon 5. oktobra, nece na pamet pasti razmisljanje o novoj kanditaturi za funkciju gradonacelnice.
Ne zato sto je otrpjela presedan da joj sopstveni sugradjani ne vjeruju, da je sopstveni sugradjani nece, da joj sopstveni sugradjani traze ostavku ! nego zato sto je, ipak dovoljno inteligentna, shvatila da je upletena u politicku kolotecinu iz koje nije mogla, iako je htjela, i na mnoge nacine pokusavala, da se izvuce. Nisu joj dali "njeni". . . trebala im je.
Pocev od vlastite porodice, i rjesavanja njihovih ekonomsko-vlasnicko-povjerilackih odnosa (sto se u nas zove sukob interesa), kvazi-prijatelja, ili politickih poznanika, do centrale njene politicke stranke, kojoj nije na pamet padala pomisao da bi njihov clan mogao podnijeti ostavku u "svojoj" sredini. Nisu se oni njoj obracali kao Semihi Borovac, vec kao njihovom clanu !
No, i ona, iako svjesna situacije u koju su je gurnuli, nije nasla snage, nije nasla hrabrosti (jer cijena je bila previsoka), da stane rame uz rame sugradjana (iako je to htjela), koji su od nje trazili vapajnicki signal pomoci u obliku snosenja odgovornosti, priznanja za propuste, za sva nedjela kojima su drugi kumovali. Znala je ona da je Samir Silajdzic i sva njegova stranacka klika, ali i cjelokupna kantonalna vlada, apsolutni krivac za narusenu bezbjednosnu situaciju u gradu. Znala je, i bila je spremna prozvati ga (ih) i pozvati na odgovornost. Nisu joj dali njeni iz "centra moci". Znala je ona da su krivci za narusenu bezbjednost u gradu krivi i opcinski nacelnici, no, ni protiv njih, iako je mogla, nista nije poduzela. Savila je ledja niz politicki vjetar, misleci da ce je odnijeti dalje, visocije.
Nece, Semiha, nece. Nece mu dati gradjani Sarajeva, kojima je postalo jasno da ih svi vi (i oni) tretirate kao ovce koje bleje kad im se kaze, koje iz tora izadju i u njeg udju kad im vi kazete.
Koji su svjesni da iza svake izrecene izjave stoji laz, da iza svake lazi stoji dogovor, da se iza svakog dogovora broji novac. I to veliki novac. I za ciju potrosnju nikad niko nikom ne polaze racune. A njihov je . . . od usta otkinut, da bi se Vi mogli besplatno brckati po bazenima, da bi vi mogli dijeliti nepostojece nagrade, da bi mogli prikrivati tudje javasluke i placati tudje troskove. . . i placati po 15.000 KM za jeftine panoe.
Dokle, Semiha gradonacelnice, dokle ?
Ne zato sto je otrpjela presedan da joj sopstveni sugradjani ne vjeruju, da je sopstveni sugradjani nece, da joj sopstveni sugradjani traze ostavku ! nego zato sto je, ipak dovoljno inteligentna, shvatila da je upletena u politicku kolotecinu iz koje nije mogla, iako je htjela, i na mnoge nacine pokusavala, da se izvuce. Nisu joj dali "njeni". . . trebala im je.
Pocev od vlastite porodice, i rjesavanja njihovih ekonomsko-vlasnicko-povjerilackih odnosa (sto se u nas zove sukob interesa), kvazi-prijatelja, ili politickih poznanika, do centrale njene politicke stranke, kojoj nije na pamet padala pomisao da bi njihov clan mogao podnijeti ostavku u "svojoj" sredini. Nisu se oni njoj obracali kao Semihi Borovac, vec kao njihovom clanu !
No, i ona, iako svjesna situacije u koju su je gurnuli, nije nasla snage, nije nasla hrabrosti (jer cijena je bila previsoka), da stane rame uz rame sugradjana (iako je to htjela), koji su od nje trazili vapajnicki signal pomoci u obliku snosenja odgovornosti, priznanja za propuste, za sva nedjela kojima su drugi kumovali. Znala je ona da je Samir Silajdzic i sva njegova stranacka klika, ali i cjelokupna kantonalna vlada, apsolutni krivac za narusenu bezbjednosnu situaciju u gradu. Znala je, i bila je spremna prozvati ga (ih) i pozvati na odgovornost. Nisu joj dali njeni iz "centra moci". Znala je ona da su krivci za narusenu bezbjednost u gradu krivi i opcinski nacelnici, no, ni protiv njih, iako je mogla, nista nije poduzela. Savila je ledja niz politicki vjetar, misleci da ce je odnijeti dalje, visocije.
Nece, Semiha, nece. Nece mu dati gradjani Sarajeva, kojima je postalo jasno da ih svi vi (i oni) tretirate kao ovce koje bleje kad im se kaze, koje iz tora izadju i u njeg udju kad im vi kazete.
Koji su svjesni da iza svake izrecene izjave stoji laz, da iza svake lazi stoji dogovor, da se iza svakog dogovora broji novac. I to veliki novac. I za ciju potrosnju nikad niko nikom ne polaze racune. A njihov je . . . od usta otkinut, da bi se Vi mogli besplatno brckati po bazenima, da bi vi mogli dijeliti nepostojece nagrade, da bi mogli prikrivati tudje javasluke i placati tudje troskove. . . i placati po 15.000 KM za jeftine panoe.
- zlatiborka
#20 Re: Još malo o Semihici
homo_sapiens wrote:Ubijedjen sam da joj, nakon 5. oktobra, nece na pamet pasti razmisljanje o novoj kanditaturi za funkciju gradonacelnice.
- BSn
#21 Re: Još malo o Semihici
Jeftina politicka kampanja opozicione stranke koja, ocito, nema ideju sta da ponudi svojim biracima, nego samo "laje" na poziciju.
Zbog ovakvih kao sto je "Nasa stranka" opet ce nam Semihina stranka birati gradonacelnika, jer ovi nisu nista novo rekli, a i nemaju ideju kako promjeniti trenutno stanje.
Idemo u novi krug.

Zbog ovakvih kao sto je "Nasa stranka" opet ce nam Semihina stranka birati gradonacelnika, jer ovi nisu nista novo rekli, a i nemaju ideju kako promjeniti trenutno stanje.
Idemo u novi krug.
-
sarajevo63
#22 Re: Još malo o Semihici
Svako od nas misli drugacije. Meni je smijesno istrcavanje kao sto ne razumjiem ni to da je neko bio spreman dati ostavku, a nije je dao. Ne zelim se prepirati ni sa kim, ali mislim da se nista promijeniti nece. Bas stoga sto su jedni kofol spremni, a i dalje uzivaju u blagodetima svojih fotelja, a drugi napadaju. dok narod bleji.
Stranacki neopredjeljena i dalje mislim da je Semiha mnogo, mnogo opasniji igrac od premijera kantona. a sve se svede na to da i dalje briga ih nije, iznosimo li mi il ne misljenja po forumima.
Stranacki neopredjeljena i dalje mislim da je Semiha mnogo, mnogo opasniji igrac od premijera kantona. a sve se svede na to da i dalje briga ih nije, iznosimo li mi il ne misljenja po forumima.
-
Hristo Botev
#23 Re: Još malo o Semihici
mislim da si ti zadnja osoba na ovoj temi koja moze dijeliti lekcije iz kulture ponasanja....komi wrote:ma imam je na piku otkako je u pol predstavljanja napretkovog zbornika u općini stari grad dokšla i prekinula u predavanju osobu koja je skoro duplo starija od nje....
-
JMJ
#24 Re: Još malo o Semihici
A sta je izjavila povodom hapsenja onog fasiste? zanima me gdje je ona bila dok joj je bivsi stranacki kolega, a buduci koalicioni kolega, rok'o iz pecina oko sarajeva
-
kosmos
#25 Re: Još malo o Semihici
@homo_sapiens , fin text moram priznati, medjutim da je Semiha u pravom smislu rijeci zena, supruga, kcerka i MAJKA ovakvo povlacenje po blatu morala sigurno sebi nebi dozvolila, tim prije sto ga ona sama nije prouzrocila. Pokazala je da nema postovanja prema sebi pa posljedicno nema ni prema gradjanima.Osramotila je i njene stranacke kolege koji su isto kao i ona i drugi sve klasicne vrijednosti mogle zamjeniti za materijalna dobra. Ona je oblik drustvenih odnosa koji su jedinstveni u istoriji demokratskog svijeta. Pa sta bi tek radila da ima neku drugu visu funkciju. Ona je simbol katastrofalno lose politike samovladanja gdje begovi govore raji "sikter". Ona jasno porucuje "otici cu u krvi". Izgleda da ce i biti tako jer kako citam ide "jesen"