Jos jedno pitanje o Sarajevu.

dvolicnost.

#1 Jos jedno pitanje o Sarajevu.

Post by dvolicnost. »

Zna se, da Sarajevo sve vise naseljavaju Bosnjaci iz istocne Bosne, Sandzaka...i Arapi.
Posto je sad Sarajevo skoro cist bosnjacki grad, a vidim i po mojim rodjacima koji su rasprodali imovinu u Sarajevu, da se Srbi i Hrvati nece nikad vratiti u Sarajevo i da se sve vise Srbi i Hrvati iseljavaju iz Sarjeva...jel vam zao, drago ili svejedno, sto uskoro u Sarajevu vise nece biti Srba i Hrvata, rodjenih Sarajlija?
nevidljivi

Post by nevidljivi »

"rodjenih" Sarajlija- :lol:

mislis onih sa Durmitora i ostalih vukojebina? :lol:
botulin

Post by botulin »

ponesite i opanke & svi sretni :oops:
hz071

Post by hz071 »

Kojih ba rodjenih Sarajlija.. Pa jebo majku isto kao da su nekad(srbi i hrvati) cinili vecinu...
Nije to sve tako kako ti "rodjaci" pricaju...
nevidljivi

Post by nevidljivi »

:lol:

"rodjeni" sarajlije :lol: :lol: :lol: - k'o Karadzic jebote :D
dvolicnost.

Post by dvolicnost. »

Nisu cinili vecinu, ali ih je bilo dosta.
Koliko se ja sjecam Srbi su bili vecina na Ilidzi i u Novom Gradu. Nisam siguran. Bio je na netu negdje popis stanovnistva u Sarajevo iz 1991 godine.
dvolicnost.

Post by dvolicnost. »

http://64.233.183.104/search?q=cache:a4 ... 1991&hl=sr

Nacionalna pripadnost stanovništva u Sarajevu

Što se tiče nacionalne strukture, prije deset godina najviše je bilo Muslimana - 259.470, zatim Srba - 157.143, potom Jugoslavena - 56.470, Hrvata - 34.870 i, na kraju, 19.093 iz grupe "ostalih". Prema procjeni za 2001, sadašnje stanje je takvo da je najviše Bošnjaka - 318.495, zatim 44.775 Srba, 26.843 Hrvata i 10.106 onih koji žele ostati u rubrici "ostali".
joker

Post by joker »

Ma "nama" bi trebalo valjda biti svejedno.
Jedne papke (iz Cacka, Pazove ili Pakraca) zamijenili drugim (iz Pazara, Sjenice ili sl.). Ali i oni su ljudi kao i "mi".

E kad se kod nas ovako ne vole ljudi "sa strane" a koliko toliko smo srodni, mozes misliti kako tek vole nase po svijetu!...
blue033

Post by blue033 »

Dobro pitanje, ma iskreno nije mi zao onih "rodjenih" koji su pocetkom aprila 1992 otisli kod baka i deka na selo za vikend, dok njihovi zavrse posao. Kako su otisli tako su i ostali i sad uvijek imaju najbolje informacije.
Oni koji su stvarno imali problem pa su otisli zbog njih mi je zao.
Qler

Post by Qler »

sta ti ba dvolicni palamudis majke ti, pa koliko imas muslimana u BL?
ne pogresno pitanje, koliko ima BOSANACA u BL????

I sta se zalite svi vi ko eto tjeraju nemuslkimane iz sa, niko ovdje nikog ne tjera, a sto neki misle da ce im biti bolje u bl nego u sa, to je njihov problem!

Nervira me sto vi svima trazite dlaku u jajetu, a ne vidite balvan u svom oku :x

Imam prijatelja kojem su u ratu srbi zarobili starog, koji je pravoslavac, i kad im je frajer pobjego, zvali ga u lukavicu, davali mu kucu, svasta nesta, ovaj im reko da se hebu i da nije lud, da napusti rodni grad! Sa njim sam bio za pravoslani bozic, castio legenda :D i nema namjeru napustati sarajevo!
elsa

Post by elsa »

blue033 wrote:Dobro pitanje, ma iskreno nije mi zao onih "rodjenih" koji su pocetkom aprila 1992 otisli kod baka i deka na selo za vikend, dok njihovi zavrse posao. Kako su otisli tako su i ostali i sad uvijek imaju najbolje informacije.
Da upravo tako. Dobro se sjecam kako su svi Srbi otisli na vikend u po frke...s mamama, a tate im ostale u gradu...
Zao, nikako mi ih nije. Bila bih budala kad bi mi ih bilo zao.
dvolicnost.

Post by dvolicnost. »

Qler wrote:sta ti ba dvolicni palamudis majke ti, pa koliko imas muslimana u BL?
ne pogresno pitanje, koliko ima BOSANACA u BL????

I sta se zalite svi vi ko eto tjeraju nemuslkimane iz sa, niko ovdje nikog ne tjera, a sto neki misle da ce im biti bolje u bl nego u sa, to je njihov problem!

Nervira me sto vi svima trazite dlaku u jajetu, a ne vidite balvan u svom oku :x

Imam prijatelja kojem su u ratu srbi zarobili starog, koji je pravoslavac, i kad im je frajer pobjego, zvali ga u lukavicu, davali mu kucu, svasta nesta, ovaj im reko da se hebu i da nije lud, da napusti rodni grad! Sa njim sam bio za pravoslani bozic, castio legenda :D i nema namjeru napustati sarajevo!

Ne znam koliko ima Muslimana u Banjaluci, ali one koji se vrate, niko ne dira i normalno ljudi zive, kao i svi ostali.
U Prijedoru ima 20 000 Muslimana.
Chat Nick

Post by Chat Nick »

elsa wrote:
blue033 wrote:Dobro pitanje, ma iskreno nije mi zao onih "rodjenih" koji su pocetkom aprila 1992 otisli kod baka i deka na selo za vikend, dok njihovi zavrse posao. Kako su otisli tako su i ostali i sad uvijek imaju najbolje informacije.
Da upravo tako. Dobro se sjecam kako su svi Srbi otisli na vikend u po frke...s mamama, a tate im ostale u gradu...
Nije stvar u onima koji su otisli prije 10-15 godina nego u onima sto jos uvijek napustaju Sarajevo(sigurno zato sto im je toliko dobro da ne znaju kud ce sa sobom od srece)
blue033

Post by blue033 »

Chat Nick wrote:
elsa wrote:
Nije stvar u onima koji su otisli prije 10-15 godina nego u onima sto jos uvijek napustaju Sarajevo(sigurno zato sto im je toliko dobro da ne znaju kud ce sa sobom od srece)
Ma treba da se zabrinem zbog toga jel, pa Sarajevo napustaju svi. Isto kao sto napustaju Zagreb, Beograd i sl. U zadnjih desetak godina vise je Srba napustilo Beograd nego Sarajevo i sta sad da radimo da lamentiramo svi.
elsa

Post by elsa »

Chat Nick wrote:
elsa wrote:
Ne idu samo oni sada ovih godina. Idu i muslimani. U drzavi je kriza. To je druga stvar. Ako idu u inostranstvo, a ne u republiku srpsku ili srbiju, shvatam to.
A ako idu u srpske dijelove isti su mi ko i oni iz 92. Imam drugarice sto su otisle u Banja Luku na pocetku rata. Pricaju ekavicu, znak zeze su tri prsta, prasa su im kucni ljubimci...pa skontam da tim istim srbima sto zive u Sarajevu, sigurno je malo dosadno gdje raja ne kuzi zaheabnciju s tri prsta! PRica ekavicu! A imam druge drugarice u Novom Sadu od 92...ostale su raja. Pricaju srpsko hrvatski.
A ko ide, nek ide...eno im Srbija! Sretno im!
Chat Nick

Post by Chat Nick »

Kako vi to vidite sto se dogadja po nekim vukojebinama u RS a ne vidite ono sto se dogadja ispred vaseg nosa?
nevidljivi

Post by nevidljivi »

katastrofa :shock: ,jebote :lol:
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

elsa wrote:
Chat Nick wrote:
elsa wrote: Da upravo tako. Dobro se sjecam kako su svi Srbi otisli na vikend u po frke...s mamama, a tate im ostale u gradu...
Ne idu samo oni sada ovih godina. Idu i muslimani. U drzavi je kriza. To je druga stvar. Ako idu u inostranstvo, a ne u republiku srpsku ili srbiju, shvatam to.
A ako idu u srpske dijelove isti su mi ko i oni iz 92. Imam drugarice sto su otisle u Banja Luku na pocetku rata. Pricaju ekavicu, znak zeze su tri prsta, prasa su im kucni ljubimci...pa skontam da tim istim srbima sto zive u Sarajevu, sigurno je malo dosadno gdje raja ne kuzi zaheabnciju s tri prsta! PRica ekavicu! A imam druge drugarice u Novom Sadu od 92...ostale su raja. Pricaju srpsko hrvatski.
A ko ide, nek ide...eno im Srbija! Sretno im!
e svasta ces procitat ovdje....

pa otakad se to u banjaluci prica ekavski?
elsa

Post by elsa »

OD kad su srbi iz Bosne otisli u Banja Luku.
blue033

Post by blue033 »

Chat Nick wrote:Kako vi to vidite sto se dogadja po nekim vukojebinama u RS a ne vidite ono sto se dogadja ispred vaseg nosa?
Izvini sta se to desava ispred naseg nosa??? Mozda to da se za Katolicki Bozic napijem ko majka i do 5 ujutro zaglavim u udruzenju katolicke mladezi ili da sa jaranom koji je inace Srbin za Pravoslavni Bozic "pozatvaramo" sve kafane po gradu.
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

elsa wrote:OD kad su srbi iz Bosne otisli u Banja Luku.
Pa i za laganje treba imat maste...
elsa

Post by elsa »

Hoces adresu tih cura? REci otvoreno, nemoj okolo kole :D :D
Hoces ime i prezime? :D
dvolicnost.

Post by dvolicnost. »

Pa i u Prijedoru (tacnije Kozarcu) je kriza, pa se se Muslimani u njega doseljavaju a ne iseljavaju:) I ucestvu u vlasti, direktori su nekih drzavnih ustanova...
Napravili ljudi puno novih kuca, dzamija, olimpijski bazen, robnu kucu, svoje fabrike...i eto, ima vise Muslimana u Prijedoru, nego Srba u Sarajevu:)

Samo, Prijedor, Kozarac nije interesantan za federalnu televiziju, jer je to pozitivan primjer:) Oni vise vole kad su incidenti:)
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

elsa wrote:Hoces adresu tih cura? REci otvoreno, nemoj okolo kole :D :D
Hoces ime i prezime? :D
pa slusaj kako je moguce u banjaluci pricat ekavski??

da nisu te tvoje jaranice mozda u srbiji
Chat Nick

Post by Chat Nick »

blue033 wrote:
Chat Nick wrote:Kako vi to vidite sto se dogadja po nekim vukojebinama u RS a ne vidite ono sto se dogadja ispred vaseg nosa?
Izvini sta se to desava ispred naseg nosa??? Mozda to da se za Katolicki Bozic napijem ko majka i do 5 ujutro zaglavim u udruzenju katolicke mladezi ili da sa jaranom koji je inace Srbin za Pravoslavni Bozic "pozatvaramo" sve kafane po gradu.
ja ti ne pricam o tome...
ja ti pricam o tome da ne vidis dalje od svoga nosa(sto si mi sa tvojom pricom i potvrdio)
Post Reply