JOŠ JEDNA TUŽNA NOĆ SARAJLIJA-BOSANACA-HERCEGOVACA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
istina živa

#1 JOŠ JEDNA TUŽNA NOĆ SARAJLIJA-BOSANACA-HERCEGOVACA

Post by istina živa »

Do kada će se dešavati svirepa ubojstva naše djece,napadati naše majke,sestre,maloljetnici?Do kada će vlasti čekati da konačno uzmu zakon u svoje ruke?
Šta još treba da se desi!Koliko nevinih žrtava?
Večeras je Sarajevo opet puno tuge,bola,straha-sa jedne strane-dok na drugom kraju grada pojedinci šetaju po crvenom tepihu sretni što su u toku "kulturnih dešavanja"
Zar je teško donijeti zakon i rigoroznije kazne za sve prestupnike Sarajeva a i svih gradova po ovoj našoj Bosni i Hercegovini?
Hej koliko ministara samo u policiji a nismo sigurni ni u vlastitim domovima.
Večeras su se pravi ljudi okupili na Č.Vili u Sarajevu i čekaju da se uhapse ubice nevinog djeteta.Sarajlije,Bosanci,Hercegovci,nećemo dozvoliti da se ubice slobodno šetaju našim gradovima.Nećemo odustati dok se konačno ne donesu radikalne promjene i rigorozniji zakoni za sve prijestupnike ma ko oni bili.To smo dužni nevinim žrtvama koje su mučki ubijene,tu pred našim očima.Spasimo našu djecu nasilja i ubistava!Možemo mi to!
SA 071

#2 Re: JOŠ JEDNA TUŽNA NOĆ SARAJLIJA-BOSANACA-HERCEGOVACA

Post by SA 071 »

Podrzavam svaki protest protiv nasilja koji ne ugrozava druge postene ljude. I zao mi je momka koji je ubijen. Na zalost ubistva se desavaju, uvijek su se desavala i ma sta mi cinili uvijek ce biti idiota koji ce ciniti ubistva.

Ali ovo veceras nije nista drugo nego izivljavanje vas nekih 300-tinjak nad hiljadama drugih takodje neduznih gradjana. Pa samo kod nas svako moze blokirati glavnu saobracajnicu i ugrozavati pravo drugih postenih gradjana na normalan zivot bez posljedica. I to nenajavljeno. Sta je cilj ove blokade? Da gradjani sigurnije i bolje zive?! Izvini, ali ovako vi otezavate ostalima zivot. Zao mi je momka koji je ubijen, ali ovo nije nacin da se ista ucini po pitanju njegovog ubistva, ali je nacin da se ugroze drugi. Zasto ja moram zapasti u guzvu sat vremena zbog nekog protesta koji nije ni bio najavljen? Sta ako nekome pozli, a ne moze brzo stici do bolnice zbog kretena koji blokiraju saobracajnicu bez ikakve logike? Zasto bih se ja nervirao, rizikovao da me neko u guzvi udari i osteti mi auto ili bio izlozen psovanju drugih jer su svi nervozni zbog guzve ili jednostavno potrosio duplo vise goriva, a sve zbog protesta kojem nije ni mjesto ni vrijeme ispravno???

U svakoj normalnoj drzavi bi ovakve "protestante" vrlo brzo uklonili sa ulice i dopustili im okupljanje tek nakon validne najave i na za to predvidjenom mjestu!!! A kod nas svako svakog moze maltretirati, samo je bitno ko je u tom momentu jaci.

Bice zanimljivo vidjeti hoce li se nastaviti blokade i sutra citav dan, pa kad krenu navijaci na utakmicu i ne mognu proci zbog blokade, a ionako nalozeni na divljanje zbog utakmice... Je li poenta blokade provocirati nasilje ili protestvovati protiv nasilja?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#3 Re: JOŠ JEDNA TUŽNA NOĆ SARAJLIJA-BOSANACA-HERCEGOVACA

Post by dr.gog »

Diskusija o tom događaju se nalazi na ovoj temi:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 9#p2914679
Locked