Jos jedna piramida na Balkanu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
atko

#51 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by atko »

viva_castro wrote:
atko wrote:Sto ti je americka logika ... ujka Sem odmah pokrece lanac piramida :lol:

Salu na stranu ... ne bih ja to proglasavo ostavstinom atlantidjana niti svemirskim generatorima gama zraka ... ali bih stvarno formiro jedan normalan naucni tim da to ispita na normalan nacin i da da misljenje o tim piramidalnim brdima po balkanu ... ovako je problem sem&co odose u jednu krajnost a ovi oportunisit su spremni da tvrde da ta brda ne da nisu piramide nego i ne postoje ... sve je montaza u photoshopu-u :-)

Semirova stručnost može biti upitna, ali je očito da ti govoriš o temi u koju nisi upućen.

Kada bi vidio sva istrazivanja koja su napravljena i uporedio ih sa radovima na sličnim oblastima drugdje u svijetu vidio bi šta bošnjaci guraju pod tepih samo da ne bi neko bio bolji od njih...

Uostalom, kako si očito laik kao i ja, najbolje bi ti bilo da odeš i popneš se na vrh Piramide Mjeseca, treba jedno pola sata do gore, ali je kompletan plato sada otkopan i pogled oduzima dah.
E hebi ga :-) ... ne rekoh nista lose ... samo da treba spustit loptu na zemlju i normalno pristupiti naucnom istrazivanju ;)

Probaj da razdvojis zafrkanciju od onog sto sam ozblijlno rekao i takodje probaj da ne upetljas semira, bosnjake, rejsa, avaz, dodika, harisa & co u temu ;)
nigdje.nikog

#52 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by nigdje.nikog »

Ateista wrote: A zasto ti to smeta, sta ima lose u tome da se i ovdje, a sad i u Srbiji, zaradi malo love?
Ocito niko nije pogledao ovaj link
http://www.viminacium.org.rs/Viminacium ... age=srpski

da se uvjeri da se i na PRAVOJ arheollogiji moze razvijati turizam i uzimati pare.

Sa ovim Semirovim projektom mi samo nastavljamo razvijati image Bosanaca kao budaletina, ili, u najboljem slucaju, benignih lopova koji strancima prodaju vjecnicu!

Ajmo, majkumu, probati napraviti nesto kako treba. Ajmo, naprimjer, srediti Vranduk i od njega napraviti turisticku atrakciju. Vranduk je STVARAN.
A tek da spomenem Hutovo blato i Vjetrenicu.

I gle sad ovo - pojedinci brane Semirovu budalastinu rjecima "ajmo zaraditi malo love". Na cemu - na janjecim kozicama?!
Dok nam istovremeno neprocjenjive rimske iskopine propadaju ili netragom nestaju.

NIKO NAMA KRIV. Nama je bolje nego smo zasluzili.
DJ Babo

#53 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by DJ Babo »

Ateista wrote:Ok, nisam nesto upoznat sa samim radom Semira Osmanagica i koliko je on uopste strucnjak. Ako je to tacno sto pises i ako on uopste nije neki strucnjak, to opet nije razlog da se zaboravi na piramide. Ja razumijem da neko ne voli Semira iz bilo kojih razloga, mozda on pretjeruje i mozda piramide nemaju veze ni sa kakvom civilizacijom, ali sve i da je to samo obicno brdo koje lici na piramidu, to svakako treba istraziti, ako on nije strucnjak onda treba dovesti strucnjake koji ce to istraziti i saznati vise informacija o tome, da li je to stvarno djelo ljudskih ruku ili samo obicna prirodna pojava. Cak i da je prirodna pojava, ne treba zbog inata prema Semiru totalno negirati postojanje tih brda koja lice na piramide, i treba naravno uzeti strancima pare.
Tim Rudarsko-geoloskog fakulteta iz Tuzle (najjaca naucna institucija za geoloska istrazivanja u BiH) je uradio istrazivanje na samom pocetku projekta "Bosanska dolina piramida" u kome je ucestovalo vise univerzitetskih profesora i tim istrazivanjem je nepobitno utvrdjeno da su "piramide" prirodna brda a ne vjestacke tvorevine. Taj izvjestaj je Semir sakrio i zataskao. Semir nije dobio podrsku nijednog pravog strucnjaka u BiH ili u svijetu (nego je sve redom napadao kao "foteljase"), ali zato je uvijek nalazio bjelosvjetske lazove i jebivjetre da bi sebi u ocima naroda priskrbio kredibilitet...

o izvjestaju rudarsko-geoloskog fakulteta:
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/060508041

Sto se tice "uzimanja para strancima", nije mi jasno zasto toliko ljudi u bosni razmislja da je OK ljudima uzimati pare na prevaru (=krasti od ljudi). nisu stranci citav zivot vesla sisali da ih je lako prevariti kao polupismene bosnje... ne zaradjuju se pare prevarom i laganjem, nego postenim ulaganjem.

neki dan mi se u neobaveznom razgovoru zali jedan malezijski investitor da nasi politicari malezijske investitore spajaju sa prevarantima, a ne sa postenim poslovnim ljudima. Ja ga pitam jel izmedju ostalog misli i na S.Osmanagica, on klima glavom. Kaze da malezijski investitori hoce da svoje pare uloze u BiH, ali da vise ne znaju sta i kako jer ih politicari od kojih ocekuju pomoc uvijek povezu sa prevarantima i lopuzama. to je danas slika i prilika ove nase bosne...
veljaca

#54 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by veljaca »

DJ Babo wrote:

neki dan mi se u neobaveznom razgovoru zali jedan malezijski investitor da nasi politicari malezijske investitore spajaju sa prevarantima, a ne sa postenim poslovnim ljudima. Ja ga pitam jel izmedju ostalog misli i na S.Osmanagica, on klima glavom. Kaze da malezijski investitori hoce da svoje pare uloze u BiH, ali da vise ne znaju sta i kako jer ih politicari od kojih ocekuju pomoc uvijek povezu sa prevarantima i lopuzama. to je danas slika i prilika ove nase bosne...
Ako moze, Babo, malo detaljnije o ovome - sa konkretnim imenima ili ce i ovo tvoje bit smatrano kao trac i kleveta. Ako zelis biti smatran kao kompetentan sagovornik - nema "neki", "jedan" itd . Samo imenom i prezimenom - inace ti se ovo ne pika ....
:sax:
duboka_misao

#55 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by duboka_misao »

da nije onaj vlasnik Mittal steela? :run:
Ateista

#56 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Ateista »

nigdje.nikog wrote:
Ateista wrote: A zasto ti to smeta, sta ima lose u tome da se i ovdje, a sad i u Srbiji, zaradi malo love?
Ocito niko nije pogledao ovaj link
http://www.viminacium.org.rs/Viminacium ... age=srpski

da se uvjeri da se i na PRAVOJ arheollogiji moze razvijati turizam i uzimati pare.

Sa ovim Semirovim projektom mi samo nastavljamo razvijati image Bosanaca kao budaletina, ili, u najboljem slucaju, benignih lopova koji strancima prodaju vjecnicu!

Ajmo, majkumu, probati napraviti nesto kako treba. Ajmo, naprimjer, srediti Vranduk i od njega napraviti turisticku atrakciju. Vranduk je STVARAN.

I gle sad ovo - pojedinci brane Semirovu budalastinu rjecima "ajmo zaraditi malo love". Na cemu - na janjecim kozicama?!
Dok nam istovremeno neprocjenjive rimske iskopine propadaju ili netragom nestaju.

Slazem se da treba posvetiti vise paznje jos nekim stvarima koje su dokazane, ali to ne znaci da se ne moze i jedno i drugo.

@DJ Babo - Ako je to stvarno tacno (moram se ograditi jer ima raznih misljenja), onda treba prozvati Semira za sirenje lazi i ne treba lagati ljude da je to djelo ljduskih ruku. Ono sto se moze, to je napraviti atrakcija od jedne prirodne pojave koja je dosta zanimljiva, kao sto se prave atrakcije od planina, rijeka, vodopada, samo sto bi u ovom slucaju to bilo brdo koje ima oblik priblizan piramidi.
DJ Babo

#57 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by DJ Babo »

veljaca wrote:
DJ Babo wrote:

Ako moze, Babo, malo detaljnije o ovome - sa konkretnim imenima ili ce i ovo tvoje bit smatrano kao trac i kleveta. Ako zelis biti smatran kao kompetentan sagovornik - nema "neki", "jedan" itd . Samo imenom i prezimenom - inace ti se ovo ne pika ....

nazalost, ime ulagaca ne mogu otkriti :D

ovaj malezijac radi sa nekretninama i htio bi jos ulagati, ali kaze da je vrlo tesko. kaze i da se ulagac u bosmal pravo zajebao, ali to je neka druga prica... uglavnom, ljudi hoce da ulazu, ali nemaju ovdje s kime pricati jer ih lopovi politicari spajaju sa lopovima "biznismenima". ima jos jedna kvaka, strani ulagaci hoce da sto brze zarade sto vise para, pa zato vecinom ulazu u nekretnine jer su tu profitne marze najvece... ja sam ovome sugerisao ulaganje u proizvodnju hrane, ali mu to nije (zasad) interesantno.
veljaca

#58 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by veljaca »

DJ Babo wrote:
Onda BOLJE nemoj ni iznositi ove dezinformacije ( sve dok nema konkretno ime i prezime - to je DEZINFOMRACIJA ) .

Shvati ovo kao dobronamjernu kritiku ....
Ateista

#59 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Ateista »

veljaca wrote:
DJ Babo wrote:
Onda BOLJE nemoj ni iznositi ove dezinformacije ( sve dok nema konkretno ime i prezime - to je DEZINFOMRACIJA ) .

Ovo je forum i ljudi najcesce zele da budu anonimni, pa se cesto takve informacije ne mogu iznositi, ali to nije razlog da se ne iznese argument.

Slazem se da je argument jaci kada imamo i te detalje, ali i ja dosta puta nisam mogao iznijeti neke detalje jer se ticu mog privatnog zivota i sto tim detaljima nije mjesto na forumu, pa ljudi cesto to okarakterisu kao dezinformacije, a mislim da to nije u redu.
DJ Babo

#60 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by DJ Babo »

veljaca wrote:
DJ Babo wrote:

nema problema, samo ne znam otkad su tebe avanzovali u forumskog kadiju koji kaze sta se smije a sta ne smije pisati, i sta je informacija a sta dezinformacija :D

i ovako sam previse napisao, jos trebam otkriti ime covjeka koji mi se povjerio u jednom privatnom razgovoru... helem nejse, tema je "jos jedna piramida na balkanu"
x0z0y0

#61 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by x0z0y0 »

Toto wrote:
Soul_Sista wrote:
sa2101 wrote:mi imamo dvije :oops: :oops:
:lol: :lol: :thumbup:
Imaju i oni. Samo Mjesec ne smiju pomenut ni u snu. :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
veljaca

#62 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by veljaca »

DJ Babo wrote:
veljaca wrote:
DJ Babo wrote:

nema problema, samo ne znam otkad su tebe avanzovali u forumskog kadiju koji kaze sta se smije a sta ne smije pisati, i sta je informacija a sta dezinformacija :D

i ovako sam previse napisao, jos trebam otkriti ime covjeka koji mi se povjerio u jednom privatnom razgovoru... helem nejse, tema je "jos jedna piramida na balkanu"
Izgleda da se nismo razumjeli. Moj savjet je bio dobronamjeran. Znam ja da se ne mogu iznositi imena - ali sa imenima je onda vjerodostojno. Jer, puno ima zlonamjernih forumasa koji daju svoje "informacije" ...
Ovo nije bilo nista licno protiv tebe - samo da doprinese poboljsanju,inace i onako dobrog foruma ....
DJ Babo

#63 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by DJ Babo »

veljaca wrote:
DJ Babo wrote:Izgleda da se nismo razumjeli. Moj savjet je bio dobronamjeran. Znam ja da se ne mogu iznositi imena - ali sa imenima je onda vjerodostojno. Jer, puno ima zlonamjernih forumasa koji daju svoje "informacije" ...
Ovo nije bilo nista licno protiv tebe - samo da doprinese poboljsanju,inace i onako dobrog foruma ....

nix problem :sax: :bih:
samo malo

#64 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by samo malo »

Pa sad, lako je slagati Poljaka, Amerikanca ili Nijemca da se Gospa ukazala u Medjugorju pa misteriozno nestala, ali kako slagati ljude da piramide postoje samo ih ne vidis golim ocima :D
nigdje.nikog

#65 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by nigdje.nikog »

- nazalost, ime ulagaca ne mogu otkriti

- Onda BOLJE nemoj ni iznositi ove dezinformacije ( sve dok nema konkretno ime i prezime - to je DEZINFOMRACIJA ) .

- nema problema, samo ne znam otkad su tebe avanzovali u forumskog kadiju koji kaze sta se smije a sta ne smije pisati, i sta je informacija a sta dezinformacija :D

- Izgleda da se nismo razumjeli. Moj savjet je bio dobronamjeran. Znam ja da se ne mogu iznositi imena - ali sa imenima je onda vjerodostojno. Jer, puno ima zlonamjernih forumasa koji daju svoje "informacije" ...Ovo nije bilo nista licno protiv tebe - samo da doprinese poboljsanju,inace i onako dobrog foruma ....
Koje nepotrebno propitivanje!
NARAVNO da je ovo sto veli DJ Babo tacno.
A to bi svima nama trebalo biti jasno ako se prisjetimo posjete Mahatira od prije nekoliko godina. On je tad dosao sa brojnom delegacijom malezijskih biznismena ali dalje od Visokog im nisu dali.
Uostalo, sva nasa komunikacija sa ovom drzavom se nalazi u rukama Visocaka. To je vrlo lako dokazati.
A trebali bi se prisjetiti i one brace genijalaca, zaboravih im imena, znam samo da su naravno Visocaci, koji su navukli Bosmal.

Prica o nasoj visockoj vezi sa Malezijom je samo jos jedan dokaz da Visoko nije toliko visoko, koliko je Bosna nisko pala.
PeroKosoric

#66 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by PeroKosoric »

Da samo podsjetim sve naivce koji i dalje vide metode kojima Semir "otkriva" "piramide" "uz pomoc posljednjih svjetskih tehnoloskih dostignuca": ne treba dalje gledati od provaljene komunikacije o zavjeri protiv Visocana, Bosanaca i svih drugih zainteresovanih strana, izmedju Semira i Sabine Alikadic, novinarke FENA-e, s kojom je Semir imao neprilicnu aferu dok su oboje bili u braku, komunikacije koja je prigodno nazvana "Varanjem do istine":
Funkcioniramo tako da mi Mario (sekretar fondacije, op. a.) pošalje informacije, ja (Sabina Alikadic, op. a.) napišem saopštenje ili vijest, pošaljem njemu a on ga vrati na FENIN službeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglašava.
Treba biti totalni naivac pa ne vidjeti ovo dvoje bijednika i nihovih kronija u pokusaju manipulacije i dezinformisanja B-H javnosti u svrhu sticanja licne koristi.
tranquil

#67 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by tranquil »

Ateista wrote:
tranquil wrote:Hajde malo da vidimo kraći pregled radova oko Visokog da bismo se malo potsjetili o kome ovdje pričamo, i odlučili da li da mu vjerujemo.

Semir Osmanagić, ekonomista po struci koji ima kao hobi slikanje piramida po svijetu objavljuje nekoliko knjiga na temu "Alternativna historija" u kojima iznosi smjele teorije, kao npr. o ljudima gušterima u američkim tajnim bazama i Hitleru u podzemnoj bazi na Južnom polu, gdje se u svoje pozne dane bavi slikarstvom.

Ahmed Bosnić, izdavač časopisa "Aura" koja se bavi paranormalnim, skidanjem sihri i prodavanjem kristala sugeriše Osmanagiću da bi brda kod Visokog koja su, nevjerovatno, šiljatog izgleda, u stvari mogle biti piramide.

Organiziraju se u "Fondaciju Arheološki park piramida" da bi prikupljali donacije u čemu nažalost i uspjevaju. Uzimaju saradnike koji su sve samo ne stručni.

Saradnici se često rotiraju, i nakon što neko izleti iz fondacije obično počinju skandalozna prepucavanja i optužbe po medijima.

Tvrde da je "piramida" stara oko 27.000 godina. Nakon što su utvrdili da je to fizički nemoguće zbog ledenog doba smještaju je u mlađi period, prije 12.000 godina. Problem je u tome što je nekoliko kilometara južnije davno pronađena kultura koja živi u tom periodu, tzv. "Butmirska kultura" koja pripada neolitu i koja apsolutno nije mogla izroditi najvećom piramidom na svijetu. Ups. Ah, koga briga, ova priča će se prodavati ljudima koji ne čitaju knjige.

U međuvremenu su sa doniranim bagerom i armijom nestručnih volontera kopača uništili ko zna koliko pravih historijskih ostataka.

Organizacija počinje privlačiti sve čudnije ljude. Tako se tu nađu osobe iz srbijanske firme "Aqua Mundi" koji su izmislili nevjerovatan proizvod - elektronske rašlje - uz pomoć kojih se može pronaći bilo koji skriveni predmet. Korišteno za pronalaženje (još uvijek neuspješno) posmrtnih ostataka četničkog vojvode Draže Mihajlovića. Poznati po citiranju Vojislava Šešelja.

Dalje, tu je cijeli krug hrvatske paranormalne scene - od Drage Plečka, preko raznih iscjelitelja do New Age sektaša koji organiziraju seanse na "piramidi Sunca".

U nemogućnosti da pronađu validne dokaze, skidaju sloj po sloj sedimentne stijene i sedimentne slojeve predstavljaju kao ploče pravljene ljudskom rukom.

Semir Osmanagić piše pamflet u kojem opisuje kako se ljudi u Bosni ne bi trebali stidjeti svog superiornog prailirskog porijekla, i da trebaju napustiti porijeklo od "običnog slavneskog seljaka". Ja u ovom mogu vidjeti samo kompleks porijekla, isti koji je natjerao mnoge ideologe rasnih teorija da naprave svoja djela koja su poslije dovela do mnogo mrtvih.

Fondacija izaziva podsmijeh i gnušanje stručnog svijeta, uključujući tu i eminentne egiptologe. Počinju svoj privatni pljuvački rat protiv nauke i znanja. U naletu bijesa, divljaci koji su skloni Fondaciji, prave štetu na pravim historijskim nalazištima u blizini Visokog. Izgleda kao da nekome stvarno smeta naša stvarna historija, a odgovara da narod vjeruje u mitove.

Mislio sam da je ovaj sramotni cirkus zaustavljen za sva vremena, ali eto ga ponovo u Srbiji. Jedina stvar koju bih volio je da se Osmanagiću oduzme državljanstvo, pa nek sramoti sam sebe, a ne državu Bosnu i Hercegovinu, ali kako je to nemoguće, barem bi neko mogao da ga opomene da prestane sa lažnim predstavljanjem - titulu "akademik" nije dobio nikad u svom životu.
Ok, nisam nesto upoznat sa samim radom Semira Osmanagica i koliko je on uopste strucnjak. Ako je to tacno sto pises i ako on uopste nije neki strucnjak, to opet nije razlog da se zaboravi na piramide. Ja razumijem da neko ne voli Semira iz bilo kojih razloga, mozda on pretjeruje i mozda piramide nemaju veze ni sa kakvom civilizacijom, ali sve i da je to samo obicno brdo koje lici na piramidu, to svakako treba istraziti, ako on nije strucnjak onda treba dovesti strucnjake koji ce to istraziti i saznati vise informacija o tome, da li je to stvarno djelo ljudskih ruku ili samo obicna prirodna pojava. Cak i da je prirodna pojava, ne treba zbog inata prema Semiru totalno negirati postojanje tih brda koja lice na piramide, i treba naravno uzeti strancima pare.
Ovo što sam navo su bile stvari kojih sam se mogao sjetiti u tom momentu, a to je samo vrh ledenog brijega.

Naravno, tu su već pomenuta geološka istraživanja koja su negirala bilo kakav oblik vještačke tvorevine i tu se završava priča - većini ljudi bi se trebala završiti već kod podudaranja perioda piramida sa perriodom Butmirske kulture, ali mnogima ni to nije dovoljno pa da nastavim.

Jak udarac fondaciji zadala je afera "Izmo Guglić" - glavni protagonista, anonimni blogger je poslao Semiru Osmanagiću par pseudonačnuih tekstova o povezanosti piramide, kuća sa krovovima "na četiri vode" u Bosni i srednjevjekovnih ljiljana sa grba Kotromanića/Tvrtkovića, i to potpisavši se kao "Dr.Phil. Amer Kovačević". Osmanagić je bez provjere teksta, titule, pa čak ni postojanja osobe s kojom je stupio u kontakt, objavio tekstove, i još su se na to nadovezali njegovi saradnici inspirisani lažnim tekstovima. Poslije nekog vremena otkrio je da je pomenuti Kovačević proizvod njegove mašte. Fondacija bez obraza je ostavila njegove lažne tekstove da se kisele mjesecima na svom Web site-u.

Jedna saradnica Semira Osmanagića je maltretirala naučnike oponente ovih teorija, tako što ih je zvala telefonom, lažno se predstavljala i pokušavala da napravi neke kompromitirajuće skandalozne snimke, i iste je čak i objavljivala, ali samo sebi i svojim poslodavcima na sramotu.

Kako naučni dokazi više nisu dolazili u obzir, fondacija se sve više okretala prema paranormalnom. Tako je obični lens flare efekat na fotografijama snimanim na lokacijama proglašavan za "misteriozne kugle", iliti "orbseve", na opšte zadovoljstvo svih ljubitelja dobrog humora.

Ima toga još koliko hoćeš, zadnje tri godine su baš bile vesele. Prema tome, nije tačno da tvrdnje nisu istražene, jesu istražene i te kako, i odbačene, ali neki su tu namirisali pare, i bez obzira na to što tamo nema ništa, hoće da se domognu tih para koristeći laži, patriotizam i zloupotrebljavajući dobru volje ljudi koji skoro 15 godina iza rata, i dalje u bijedi i bezperspektivnosti, čekaju da im dođe neka lijepa vijest, pa tako povjeruju na sve što im godi uhu.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#68 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Toto »

nigdje.nikog wrote:

NeJma drzave na dunjaluku koja nema svoga Semira, Altura Klarka, Salinasa Prajsa, Slimana. I Kristofor Kolumbo je bio za mnoge budaletiana dok ga Amrigo Vepuci nije naguzio i jamio mu slavu.

Najveca para se vrti na prdimahovini i mistici. Tanka je nafaka u onom uranijumu koji grijesi u 10 godina na milion. J.K. Rowling je obrnula par milijardi dolara a ulozila samo u dva sepeta papira, burilo mastila i oblake prdimahovine.
Bez obzira je li Semir naucnik ili dvorska luda ja cu zapucat u Visoko ha me nostalgija bubekne u domovinu.
Svratit cu ja u Visoko i zbog drazih i cestitijih razloga ali ovaj cu put maksuzile zbog piramida.
Najveca Semirova zasluga je sto je zatalaso zabokrecinu i sto su se mnogi sjetili svojih piramida: Vranduka, Srebrenika, Bobovaca, Ostrosca, Scjepan Grada, Hutova Blata, Mogorjela, Gucih Gora, Fojnice. Rijetki su oni koji su imali svoje Semire u proslom stojecu koji su od Ostrosca, i Pocitelja znali napravit kiparske i umjetnicke kolonije i turisticke atrakcije.

Mnogi i ne citaju Semirova pametovanja i naukovanja vec gledaju slike sa sajta i odu da vide svojim ocima.
Toto

#69 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Toto »

veljaca wrote:
DJ Babo wrote:

ako su toga malezijskog investitora nategli politicari i sarlatani onda je i on njihova soja.
Sposoban investitor i biznismen zna kako ce ispitati bonitet poslovnog partnera; ne trebaju mu politicari, razne gatare i hodzini zapisi.
A ako je taj malezijski investitor spao samo na Semira onda meni dobro cuhne i on kao investitor i ovo tvoje mahalanje o Semiru i malezijcima.
Ako je malezijac puko na pricu o piramodama pa hoce da pravi hotel u Visokom: sta ima Semir sa time? Ne drzi Semir tapiju na svaki visocki dulum njive. Nek malezijac kupi ledinu od visocaka i dovede Sirbegovica iz Gracanice da napravi hotel. Druga je stvar ako malezijac hoce mukte potkova sa nekih truhlih visockih kobila. Tad mi ga nimalo nije zao, kad nije znao zajebat Semir-bossa i Hasan-agu.
Toto

#70 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Toto »

duboka_misao wrote:da nije onaj vlasnik Mittal steela? :run:
Mihdho je sikh iz Indije, isto pleme iz kojeg je bio i Mujo Hrnjica i Musa Kesedjija.
PeroKosoric

#71 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by PeroKosoric »

Toto wrote: Najveca Semirova zasluga je sto je zatalaso zabokrecinu i sto su se mnogi sjetili svojih piramida: Vranduka, Srebrenika, Bobovaca, Ostrosca, Scjepan Grada, Hutova Blata, Mogorjela, Gucih Gora, Fojnice. Rijetki su oni koji su imali svoje Semire u proslom stojecu koji su od Ostrosca, i Pocitelja znali napravit kiparske i umjetnicke kolonije i turisticke atrakcije.

Mnogi i ne citaju Semirova pametovanja i naukovanja vec gledaju slike sa sajta i odu da vide svojim ocima.
Ti si malo polupao loncice.
Sve ovo sto si gore nabrojao su prave vrijednosti Bosne i Hercegovine, dok iza piramidiotluka cuci lopovluk.

Visoko ima svoje neprocjenjive vrijednosti. Ne treba nikom Semir sto po tim vrijednostima pljuje i nipodastava ih.
Ghita

#72 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Ghita »

je li iko čitao knjigu o piramidama od emira imamovića :thumbup:

bolje je da vrijeme i novac utroše u iskopavanje ilirskog broda i grobnica u hutovom blatu
DJ Babo

#73 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by DJ Babo »

Toto wrote:ako su toga malezijskog investitora nategli politicari i sarlatani onda je i on njihova soja.
Sposoban investitor i biznismen zna kako ce ispitati bonitet poslovnog partnera; ne trebaju mu politicari, razne gatare i hodzini zapisi.
A ako je taj malezijski investitor spao samo na Semira onda meni dobro cuhne i on kao investitor i ovo tvoje mahalanje o Semiru i malezijcima.
Ako je malezijac puko na pricu o piramodama pa hoce da pravi hotel u Visokom: sta ima Semir sa time? Ne drzi Semir tapiju na svaki visocki dulum njive. Nek malezijac kupi ledinu od visocaka i dovede Sirbegovica iz Gracanice da napravi hotel. Druga je stvar ako malezijac hoce mukte potkova sa nekih truhlih visockih kobila. Tad mi ga nimalo nije zao, kad nije znao zajebat Semir-bossa i Hasan-agu.
jesi dobru pricu izgradio, jos samo da ti je temelj cvrst :D

"moj" malezijac nema veze s visokim. on dobre pare obrce u sarajevu i ima pouzdan lokalni tim. semira smo se uzgred dotakli u jednoj recenici...

Toto wrote:NeJma drzave na dunjaluku koja nema svoga Semira, Altura Klarka, Salinasa Prajsa, Slimana. I Kristofor Kolumbo je bio za mnoge budaletiana dok ga Amrigo Vepuci nije naguzio i jamio mu slavu.
opet pretjerujes... gdje ces u istom dahu u usta staviti sarlatana semira koji gleda kako da mazne pare iz raznih budzeta (sto ce reci iz praznih dzepova BiH sirotinje) i jednog schliemana koji je znao homera napamet i sa zenom razgovarao na starogrckom. istina je da semir ima svojih zasluga sto je neke stvari pokrenuo i probudio interes javnosti, ali se iz aviona vidi da se radi o jednom slatkorjecivom hohstapleru kojeg vode licni i materijalni interesi.
Ateista

#74 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Ateista »

tranquil wrote: Ovo što sam navo su bile stvari kojih sam se mogao sjetiti u tom momentu, a to je samo vrh ledenog brijega.

Naravno, tu su već pomenuta geološka istraživanja koja su negirala bilo kakav oblik vještačke tvorevine i tu se završava priča - većini ljudi bi se trebala završiti već kod podudaranja perioda piramida sa perriodom Butmirske kulture, ali mnogima ni to nije dovoljno pa da nastavim.

Jak udarac fondaciji zadala je afera "Izmo Guglić" - glavni protagonista, anonimni blogger je poslao Semiru Osmanagiću par pseudonačnuih tekstova o povezanosti piramide, kuća sa krovovima "na četiri vode" u Bosni i srednjevjekovnih ljiljana sa grba Kotromanića/Tvrtkovića, i to potpisavši se kao "Dr.Phil. Amer Kovačević". Osmanagić je bez provjere teksta, titule, pa čak ni postojanja osobe s kojom je stupio u kontakt, objavio tekstove, i još su se na to nadovezali njegovi saradnici inspirisani lažnim tekstovima. Poslije nekog vremena otkrio je da je pomenuti Kovačević proizvod njegove mašte. Fondacija bez obraza je ostavila njegove lažne tekstove da se kisele mjesecima na svom Web site-u.

Jedna saradnica Semira Osmanagića je maltretirala naučnike oponente ovih teorija, tako što ih je zvala telefonom, lažno se predstavljala i pokušavala da napravi neke kompromitirajuće skandalozne snimke, i iste je čak i objavljivala, ali samo sebi i svojim poslodavcima na sramotu.

Kako naučni dokazi više nisu dolazili u obzir, fondacija se sve više okretala prema paranormalnom. Tako je obični lens flare efekat na fotografijama snimanim na lokacijama proglašavan za "misteriozne kugle", iliti "orbseve", na opšte zadovoljstvo svih ljubitelja dobrog humora.

Ima toga još koliko hoćeš, zadnje tri godine su baš bile vesele. Prema tome, nije tačno da tvrdnje nisu istražene, jesu istražene i te kako, i odbačene, ali neki su tu namirisali pare, i bez obzira na to što tamo nema ništa, hoće da se domognu tih para koristeći laži, patriotizam i zloupotrebljavajući dobru volje ljudi koji skoro 15 godina iza rata, i dalje u bijedi i bezperspektivnosti, čekaju da im dođe neka lijepa vijest, pa tako povjeruju na sve što im godi uhu.
OK, vec sam rekao da se nisam tim stvarima bavio i ne znam detalje, ali ti vjerujem da je tako.

Ono sto me zanima, zasto se te piramide dozivljavaju kao Semirovo vlasnistvo i samo kao njegovo, zasto ne mozemo prihvatiti to da ta prirodna brda stvarno imaju oblik piramida i zalagati se za to da se to predstavlja svijetu kao zanimljiva prirodna pojava? Zasto toliko ljudi misli da totalno treba negirati postojanje tih brda?
Last edited by Ateista on 11/08/2009 11:00, edited 1 time in total.
Fair Life

#75 Re: Jos jedna piramida na Balkanu

Post by Fair Life »

atko wrote:E hebi ga :-) ... ne rekoh nista lose ... samo da treba spustit loptu na zemlju i normalno pristupiti naucnom istrazivanju ;)

Probaj da razdvojis zafrkanciju od onog sto sam ozblijlno rekao i takodje probaj da ne upetljas semira, bosnjake, rejsa, avaz, dodika, harisa & co u temu ;)
Moras upetljati, dzaba...

Image

Image
Post Reply