Jos jedna ideja revolucionerima

Post Reply
novi_djavo

#1 Jos jedna ideja revolucionerima

Post by novi_djavo »

http://www.phpbbserver.com/phpbb/viewto ... m=roweberi

Odlucite i uvedite narodnu diktaturu sto prije.

Prije nego sto oni zbog kojih patite pocrkaju.

Narodna diktatura mogla bi se uvesti za desetak dana gdje bi odmah doslo do blokiranja policijskih ustanova od strane iskusnijih boraca armije Bosne i Hercegovine i ostalih dobrovoljaca.

Policajci ce ostati pod kontrolom da bi se svi ostali institucioni radnici bez problema mogli zabarakadirati.

Prema nekom racunu to znaci narodu barem oko pola milijarde godisnje od njihovih plata.

To bi mogli koristiti na primjer i za renovaciju svih fudbalskih stadiona gdje bi mogli dobro placati radnike.

Solidaritet inozemnih politicara i policajaca sa tim nasim zabarakadiranim radnicima mozemo koristiti da ostetimo nase ratne stradalnike. To je isto uzvracaj za silnu pomoc koja nestaje kada se uputi nasim stradalnicima od solidarnih ljudi.

Svaki posteni policajac i politicar moze idrzati barem tri godine zabarakadiran u instituciji sa hranom i ja sam uvjeren da ce se isti zrtvovati za zajednicki cilj da narodu bude bolje. Mnogi od njih pricaju kako ni sami ne znaju kako se otarasiti kriminala u institucijama bez dokaza.
novi_djavo

Post by novi_djavo »

prema mojoj procjeni u nasem narodu ima dovoljno karaktera i mislim da je moguce sprovesti takvu revoluciju.

lopovima bez opravdanja mozete uvijek dati degeneka , a ko je kome nesto ostao duzan ili ako mu je nanesena neka nepravda moze to slobodno tokom revolucije sam ispraviti bez straha od policije i progona.

uglavnom da kod svih poslije po mogucnosti bude sve u redu sa drugima i da korigovanje nepravdi ne sprijecava drustvo sa svojim zakonima i pravnim redom.
novi_djavo

Post by novi_djavo »

konkretan cilje svega je bolje sutra za sve nas.

bez kriminala u institucijama nasa valuta je vrijedna onoliko koliko narod radi i proizvodi.

to znaci da ako sutra osvane nova Juga onda nakon te revolucije imamo Dinar sa kojim mozemo bez problema na ferije u EU , na Bliski Istok ili u Ameriku, a mozemo i kupovati njihove produkte.

narod nece vise da radi za te politicare dok politicari izvlace milione iz budzeta u stilu "neka samo jos ja". zbog toga se stampaju stalno nove pare i raste nam inflacija.
Toozla

Post by Toozla »

...od kada se Nazif Gljiva prestao baviti politikom nismo imali ovakav potencijal na BIH politickoj sceni...

...do konacne ..... :D :D :D
novi_djavo

Post by novi_djavo »

i ne morate sad svi raditi da bi imali sto bolju valutu.

neka ispadne onako kako jest, kakav je i narod.

Valja nekom i nesto prodati u inostranstvu , a to ide bolje kada je valuta slabija. A ne valja ni samo stediti da se ode negdje drugo potrositi jer vole i domaci da imaju musterije.

uglavnom , otpustajte svakog ko kaze da iskoristava one koji ne rade i ko to predlaze.

ne dajte im posao dok ne promjene misljenje. bolji su nam radnici oni koji rade svoj posao za sebe, za druge i za platu.
digger

Post by digger »

Toozla wrote:...od kada se Nazif Gljiva prestao baviti politikom nismo imali ovakav potencijal na BIH politickoj sceni...

...do konacne ..... :D :D :D
Bilo je i gorih! :D
Post Reply