JOS JEDAN TERORISTICKI NAPAD!!!
-
michio
#26 Re: JOS JEDAN TERORISTICKI NAPAD!!!
Problem je Nadja Dizdarevic a daj da vidim te urbane Bosnjake koji ce poslati zensko dijete u skolu u Focu. I imaju neki obraza reci tim ljudima sto se ne vracaju u istocnu Bosnu.
- and
#27 Re: JOS JEDAN TERORISTICKI NAPAD!!!
ja im samo zamjeram što budizašto prodaju svoju imovinu.michio wrote:Problem je Nadja Dizdarevic a daj da vidim te urbane Bosnjake koji ce poslati zensko dijete u skolu u Focu. I imaju neki obraza reci tim ljudima sto se ne vracaju u istocnu Bosnu.
-
Desert Wind
#28 Re: JOS JEDAN TERORISTICKI NAPAD!!!
Imaju i cifre koje cirkulisu za svjedocenja od "posebnog interesa" idu i do 200 000 KM.and wrote:ne samo da nisu svjesni,već su neki i za pare lažno svjedočili u hagu u korist zločinacamichio wrote:Jer nakon svega sto se desilo ljudi nisu svjesni tezine tih zlocina. Haj sto Srbi nisu ali sto Bosnjaci nisu svjesni je vec neoprostivo i neobjasnjivo.GOLFER wrote:mene samo interesje radi cega ovi STVARNI problemi i najvece prijetnje za nasu sigurnost prolaze bez ikakve paznje??? Da li smo to navikli da nas cetnici bijaju i kolju pa nam je vise i svijedno, ili je propaganda ''nekih'' tako jaka, a mi tako podlozni, pa se sva paznja usmjerava na reisa, vehabije, dzamije, zene u nikabu itd... bilo kako bilo nepise nam se dobro...
Stavljajuci to sa jedne strane i gledajuci na drugu koga vise boli qrc za istinom i sta se desavalo ako imas priliku da zaradis 200 000 KM bez po muke. I sto ne bi ti prod'o svoju istinu za 200 000 KM i strpas pare u dzep kad Sakib Softic rakija i vecera sa srpskom odbranom na sudu pravde u Hagu izlazuci odbranu koju bi bolje spremilo dijete iz osnovne skole sa vise dokaza ako je zivjelo u Podrinju nego sto je on izlozio - a pri tom cijeli narod suti - frajo prolazi nekaznjeno bez istrage bez pretrage bez zalbi. Ko da prica o moralu kad je bosnjacki "lider" povuk'o sa Kladnja kompletan artiljerijsko-oklopni divizion samo par dana prije pada Srebrenice.
Kakav moral kakvi bakraci - nece niko rec' "e jaruga ti si glavna kvaka u pretresu ti si patriota - evo tebi 200000 KM sto si svjedocio ispravno".
Tako je kako je.
Zacarani krug.
Sudjeno je da padamo i da propadamo. I neka tako bude.
Moral? Ma daj molim te...
Last edited by Desert Wind on 31/07/2010 12:19, edited 1 time in total.
-
Desert Wind
#29 Re: JOS JEDAN TERORISTICKI NAPAD!!!
Ja im zamjeram sto uopste i kupuju ista od imovine u BIH - kad im ista ta BIH i domicilno stanovnistvo 'be mater dijasporsku ne znajuci da su silovani,muceni,proganjani,zatvarani. Zamjeram im sto su budale pa se i uopste sjete BIH.and wrote:ja im samo zamjeram što budizašto prodaju svoju imovinu.michio wrote:Problem je Nadja Dizdarevic a daj da vidim te urbane Bosnjake koji ce poslati zensko dijete u skolu u Focu. I imaju neki obraza reci tim ljudima sto se ne vracaju u istocnu Bosnu.
- and
#30 Re: JOS JEDAN TERORISTICKI NAPAD!!!
i što ne uzimaju pare za lažna svjedočenja.jel?Desert Wind wrote:Ja im zamjeram sto uopste i kupuju ista od imovine u BIH - kad im ista ta BIH i domicilno stanovnistvo 'be mater dijasporsku ne znajuci da su silovani,muceni,proganjani,zatvarani. Zamjeram im sto su budale pa se i uopste sjete BIH.and wrote:ja im samo zamjeram što budizašto prodaju svoju imovinu.michio wrote:Problem je Nadja Dizdarevic a daj da vidim te urbane Bosnjake koji ce poslati zensko dijete u skolu u Focu. I imaju neki obraza reci tim ljudima sto se ne vracaju u istocnu Bosnu.
- Bosanac sa dna kace
#31 Re: JOS JEDAN TERORISTICKI NAPAD!!!
eve malo više o ovom činu terorizma
Hitac kojim je pokušana likvidacija istražitelja Instituta za traženje nestalih osoba (INO) BiH jeste hitac u čovjeka, ali simbolično je to hitac u istinu, pokušaj da se ubije istina, kazao je na početku intervjua za "Dnevni avaz" Amor Mašović, predsjedavajući Kolegija direktora INO-a.
Pomračeni um
Postoje li indicije ko stoji iza napada na istražitelje INO-a?
- Ja ne mislim da je to neki organizovani pokušaj ubistva. Ali, očigledno je da je taj koji je pucao motivisan političkim izjavama koje se u posljednjih nekoliko mjeseci plasiraju iz Banje Luke, kao i iz kabineta Nikole Špirića, predsjedavajućeg Vijeća ministara, i to u smislu da je Institut antisrpski, da on traži samo nestale Bošnjake...
Kada s najvišeg političkog vrha u Banjoj Luci i u Sarajevu dođu takve izjave, onda se nije čuditi što neko pomračenog uma, koji u sebi nosi zločinačke gene, stavi prst na obarač i puca na ljude koji nose oznake INO-a. Tu su se nalazili i predstavnici Međunarodne komisije, tako da ovaj pokušaj ubistva dobiva još više na značaju.
Izostala je prava reakcija policije. Desetominutni uviđaj ne može se ni nazvati istragom...
- To pokazuje da se od početka želio minimizirati značaj tog incidenta, što se vidi iz činjenice da je još iste noći putem medija plasiran zaključak da se radi o zalutalom metku, koji je neki NN lovac ispalio. Ovdje se ne radi ni o kakvom lovcu. Ovdje se radi o dva jasno upućena hica, prema čovjeku, s namjerom da se on likvidira. To je jasno kao dan. Od samog početka, čim je policija došla, znali su kakav treba biti zaključak uviđaja. To je ono što brine.
Kakva je poruka poslana, prvenstveno Bošnjacima, ali i svijetu?
- Ono što je, prema meni, važno jeste da ni taj, niti bilo koji drugi hitac nas neće zaustaviti. Mi se moramo izboriti za istinu. Ta istina mora biti krunisana pravdom. Ako se pokaže da je neko, a hoće, odgovoran za ove žrtve koje mi vadimo iz Drine, onda će to tako biti, s jednim istražiteljem ili bez njega.
Izostala je reakcija vlasti RS, koje se ni u jednom momentu nisu ogradile od ovog incidenta.
- Oni će se vjerovatno sakriti iza policijskih izvještaja, koji meni zvanično nisu dostavljeni. Ja sam već čuo zaključak da je to zalutali metak. Moguće je da ćemo na kraju, kao što se to dešavalo u nizu drugih zločina, mi kao žrtve biti optuženi da smo krivi za taj hitac. Ne bi to bilo prvi put. Sjetimo se Markala, Tuzle... i tada su žrtve optužene da su same sebi nanosile bol, da su same sebe ubijale. Mene ne bi začudilo da sutra neko iz političkog vrha SNSD-a, ali i opozicionih stranaka, taj incident prikaže kao pokušaj samoubistva nas koji smo radili na tom zadatku.
Pusti snovi
Umjesto da ogradi i osudi incident, premijer tog eniteta Milorad Dodik u posljednjoj izjavi poručuje da je BiH imaginarna zemlja...
- To su već neke političke igre. Dodik i SNSD u pravu su samo u jednom: da BiH zavisi ponajviše ili isključivo od Bošnjaka. Bošnjaci, kao većinski narod, prvi put su u prilici da odlučuju o sudbini BiH. U smislu kakva će ona biti i do kada će ona postojati. Ništa se više ne može desiti u BiH voljom nekog Milorada Dodika. Mogu se stvari usporiti, odgoditi. Ali, dugoročno gledano, ništa na štetu BiH ne može se desiti bez volje njenog većinskog naroda.
Ako Bošnjaci žele da krenu putem koji danas zagovara Dodik, onda je moguće ostvarenje, prema meni, pustih snova Dodika i ljudi oko njega. Ako to Bošnjaci neće, to se nikada neće desiti.
- Bosnolog
#32 Re: JOS JEDAN TERORISTICKI NAPAD!!!
Evo se oglaso Dodo-dickov gebels Risto Vasic vaskrsnuti da ovu izjavu uvazeonog gospodina Amora Masovica,covjeka koji sve ove posljerartne godine radi jedan od najtezih poslova trazenja i iskopa nevino stradalih u tom dijelu BiH od velikosrpske bolesne ideologije i zlih ljudi.Stoga je Masovic sve godine trn u oku cuvarima i sljednicima velikosrbizma.Njih razvaljuje istina od koje nece nikada moci pobjeci a bijes ce se povecava sve vise kao posljedica dokaza nakon stotina prekopanih masovnih grobnica na kojima stoje temelji genocidnog brloga zla a koje Masovic potkopava objelodanjujuci dokaze velikosrpske bolesne genocidne ideologije i sramote o njenom nastanku.Bosanac sa dna kace wrote:eve malo više o ovom činu terorizmaHitac kojim je pokušana likvidacija istražitelja Instituta za traženje nestalih osoba (INO) BiH jeste hitac u čovjeka, ali simbolično je to hitac u istinu, pokušaj da se ubije istina, kazao je na početku intervjua za "Dnevni avaz" Amor Mašović, predsjedavajući Kolegija direktora INO-a.
Pomračeni um
Postoje li indicije ko stoji iza napada na istražitelje INO-a?
- Ja ne mislim da je to neki organizovani pokušaj ubistva. Ali, očigledno je da je taj koji je pucao motivisan političkim izjavama koje se u posljednjih nekoliko mjeseci plasiraju iz Banje Luke, kao i iz kabineta Nikole Špirića, predsjedavajućeg Vijeća ministara, i to u smislu da je Institut antisrpski, da on traži samo nestale Bošnjake...
Kada s najvišeg političkog vrha u Banjoj Luci i u Sarajevu dođu takve izjave, onda se nije čuditi što neko pomračenog uma, koji u sebi nosi zločinačke gene, stavi prst na obarač i puca na ljude koji nose oznake INO-a. Tu su se nalazili i predstavnici Međunarodne komisije, tako da ovaj pokušaj ubistva dobiva još više na značaju.
Izostala je prava reakcija policije. Desetominutni uviđaj ne može se ni nazvati istragom...
- To pokazuje da se od početka želio minimizirati značaj tog incidenta, što se vidi iz činjenice da je još iste noći putem medija plasiran zaključak da se radi o zalutalom metku, koji je neki NN lovac ispalio. Ovdje se ne radi ni o kakvom lovcu. Ovdje se radi o dva jasno upućena hica, prema čovjeku, s namjerom da se on likvidira. To je jasno kao dan. Od samog početka, čim je policija došla, znali su kakav treba biti zaključak uviđaja. To je ono što brine.
Kakva je poruka poslana, prvenstveno Bošnjacima, ali i svijetu?
- Ono što je, prema meni, važno jeste da ni taj, niti bilo koji drugi hitac nas neće zaustaviti. Mi se moramo izboriti za istinu. Ta istina mora biti krunisana pravdom. Ako se pokaže da je neko, a hoće, odgovoran za ove žrtve koje mi vadimo iz Drine, onda će to tako biti, s jednim istražiteljem ili bez njega.
Izostala je reakcija vlasti RS, koje se ni u jednom momentu nisu ogradile od ovog incidenta.
- Oni će se vjerovatno sakriti iza policijskih izvještaja, koji meni zvanično nisu dostavljeni. Ja sam već čuo zaključak da je to zalutali metak. Moguće je da ćemo na kraju, kao što se to dešavalo u nizu drugih zločina, mi kao žrtve biti optuženi da smo krivi za taj hitac. Ne bi to bilo prvi put. Sjetimo se Markala, Tuzle... i tada su žrtve optužene da su same sebi nanosile bol, da su same sebe ubijale. Mene ne bi začudilo da sutra neko iz političkog vrha SNSD-a, ali i opozicionih stranaka, taj incident prikaže kao pokušaj samoubistva nas koji smo radili na tom zadatku.
Pusti snovi
Umjesto da ogradi i osudi incident, premijer tog eniteta Milorad Dodik u posljednjoj izjavi poručuje da je BiH imaginarna zemlja...
- To su već neke političke igre. Dodik i SNSD u pravu su samo u jednom: da BiH zavisi ponajviše ili isključivo od Bošnjaka. Bošnjaci, kao većinski narod, prvi put su u prilici da odlučuju o sudbini BiH. U smislu kakva će ona biti i do kada će ona postojati. Ništa se više ne može desiti u BiH voljom nekog Milorada Dodika. Mogu se stvari usporiti, odgoditi. Ali, dugoročno gledano, ništa na štetu BiH ne može se desiti bez volje njenog većinskog naroda.
Ako Bošnjaci žele da krenu putem koji danas zagovara Dodik, onda je moguće ostvarenje, prema meni, pustih snova Dodika i ljudi oko njega. Ako to Bošnjaci neće, to se nikada neće desiti.
Masovic je ujedno i najveceg zivi svjedok nacina nastanka tog genocidnog Ausvica,napad na Masovica i clanove instituta za nestale osobe je napad na istinu koja zulja fasistu Vasica.
Vasic,Masovicevu izjavu pokusava opravdati napadom na Masovica i prikazati kao ugrozavanje brloga zla,sto je samo jos jedan jalov krik u prazno bure iz kojeg glavu ne vadi,valjda sto se jace dere i napada istinu time razbija strah od kojeg zazire,a sto mu je jedino preostalo jer istinu ne moze pobiti argumentima koji nema,ovakvim izjavama on samo dodatno pokazuje svu bolest tvorevine ciji je glasnogovornik i dezurni Dodikov lajavac
http://www.glassrpske.com/vijest/2/novo ... pskoj.html
Vasic je samo jedan iz copora krezubih kerova velikosrpske ostavstine koji laje na sve sto se ukaze a posebno na istinu koja ga zulja i zbog koje ima sve jace frustracije plaseci se upravo onog sto ce se desiti a sto sam priziva,......Vasic je svijestan da je sve vise onih koji su trebali nestati 92 a danas nakon svih godina razotkrivanja istine svijesniji sa kakvim zlim ljudima su zivjeli i imaju posla,.....
Vasiceve frustracije ce biti direktno proporcionalne snazi probosansko bosnjackih rodoljuba od kojih Vasic ima nocne more jer je i sam svijestan velicine i razmjere zla koji je ucinjen u ime tvorevine koju pokusava oprati i sacuvati svojim krezubim lajanjem u prazno,.......
- muftija
-
high_volume
#34 Re: JOS JEDAN TERORISTICKI NAPAD!!!
Zašto poziv tek sad, zašto ih se u ovoj specifičnoj situaciji niko nije ranije sjetioSarajmen wrote:![]()
Danas će par desetina volontera pomagati u iskopavanju tijela žrtava, s obzirom da se uskoro namjerava dizati nivo vode.A to znači prekid ovih aktivnosti![]()
To bi ujedno bio i poziv onim koji su nekada naseljavali ta područja da svojim prisustvom ,i naravno u radnoj odjeći, daju svoj doprinos istini. Ako mogu ovi volonteri koji za to područje nisu vezani porijeklom ili familijarno, bar vi jeste...
- Bosanac sa dna kace
#35 Re: JOS JEDAN TERORISTICKI NAPAD!!!
do kad to sve traje?Sarajmen wrote:![]()
Želiš li biti volonter u ovom slučaju, pridruži se.Sve ostalo je manje bitno.
kome se prijavit?
-
Desert Wind
#36 Re: JOS JEDAN TERORISTICKI NAPAD!!!
Vidim da je mali interes naroda za nastavak provokacija srbocetnika:
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100819073
Nije kod nas - jos....
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100819073
Nije kod nas - jos....