Sudija Opcinskog suda u Sarajevu Slobodan Nastic jucer je izrekao oslobadjajucu presudu Selveru lekicu, koji je bio optuzen za nedozvoljeno drzanje pistolja kalibra 7,65 mm.
Nisu imali nalog
Pistolj su marta prosle godine policajci nasli u unutrasnjem pretincu jednih od vrata terenca Mercedes kojim se Lekic na njihov zahtijev zaustavio kod Vijecnice.
Odbrana je isticala kako lekic nije znao da u vozilu ima pistolj te da se zaustavio misleci da je pocinio prekrsaj. Osim toga, naglaseno je da su policajci pretresli terenac iako za to nisu imali nalog tuzioca. lekicev branilac advokat Milorad Potparic, istakao je da policija tada nije imalaosnova za pracenje Lekicevog automobila, koji je na kraju i zaustavljen kod Vijecnice. Nknadno se javio i pravi vlasnik pistoljai potvrdio da ga je zaboravio u mercedesu koji mu je lekic dao na koristenje.
Nanesena steta
S obzirom da sam u periodu kada me je policija neovlasteno pratila bio u faziotvaranja zastitarske agencije u koju sam ulozio 500.000 KM, smatram da su policajci tada privatno angazirani od neke konkurentske firme, zbog cega su me bez naloga tuzioca zaustavili i neovlasteno izvrsili pretres.
Time su mi nanijeli stetu, tako da sam zbog pojedinih korumpiranih policajaca JZP bio primoran prodati ovaj terenac. Steta je sto ti policajci kvare ugled inace profesionalne JZP MUP-a Kantona Sarajevo- kazao nam je Lekic.
Zbog svega navedenoga on je ovlastio svog branioca Milorada potparica da podnese prijave protiv policajaca koji su pretresli njegovo vozilo.
Dnevni Avaz 08.06.2006.
Ovdje je svaki komentar suvisan. zato umjesto komentara savjet. Pregledajte dobro svoj auto, da neko nije slucajno u njemu zaboravio kakav pistolj.
Ovom presudom su sarajevske sudije jos jednom pokazali da su obicni misevi, a da su sudovi tuzilastva u glavnom gradu legla mita i korupcije i zastitnici kriminalaca. Tako su jos jednom podmetnuli nogu policiji.
Zasto se ovaj sudija nije zainteresovao odakle ovom covjeku 500.000 KM ?
Bojim se da se prema naznakama u ovom tekstu o tuzbi protiv policajaca ovo sve ne pretvori u slucaj Zujevina 2 i da jos neki policajac ne ostane bez posla samo zato sto je radio svoj posao.
Nadam se da cemo, ako bude potrebno, dici svoj glas i ne dozvoliti nove nepravde !