Jos jedan skandal u reziji sarajevskih sudija !!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li su sarajevske sudije i tuzioci zastitnici kriminalaca ?

Da
19
95%
Ne
1
5%

Total votes: 20

valterbranisarajevo

#1 Jos jedan skandal u reziji sarajevskih sudija !!!

Post by valterbranisarajevo »

Selver Lekic oslobodjen optuzbe za nedozvoljeno posjedovanje oruzja

Sudija Opcinskog suda u Sarajevu Slobodan Nastic jucer je izrekao oslobadjajucu presudu Selveru lekicu, koji je bio optuzen za nedozvoljeno drzanje pistolja kalibra 7,65 mm.

Nisu imali nalog

Pistolj su marta prosle godine policajci nasli u unutrasnjem pretincu jednih od vrata terenca Mercedes kojim se Lekic na njihov zahtijev zaustavio kod Vijecnice.
Odbrana je isticala kako lekic nije znao da u vozilu ima pistolj te da se zaustavio misleci da je pocinio prekrsaj. Osim toga, naglaseno je da su policajci pretresli terenac iako za to nisu imali nalog tuzioca. lekicev branilac advokat Milorad Potparic, istakao je da policija tada nije imalaosnova za pracenje Lekicevog automobila, koji je na kraju i zaustavljen kod Vijecnice. Nknadno se javio i pravi vlasnik pistoljai potvrdio da ga je zaboravio u mercedesu koji mu je lekic dao na koristenje.

Nanesena steta

S obzirom da sam u periodu kada me je policija neovlasteno pratila bio u faziotvaranja zastitarske agencije u koju sam ulozio 500.000 KM, smatram da su policajci tada privatno angazirani od neke konkurentske firme, zbog cega su me bez naloga tuzioca zaustavili i neovlasteno izvrsili pretres.

Time su mi nanijeli stetu, tako da sam zbog pojedinih korumpiranih policajaca JZP bio primoran prodati ovaj terenac. Steta je sto ti policajci kvare ugled inace profesionalne JZP MUP-a Kantona Sarajevo- kazao nam je Lekic.

Zbog svega navedenoga on je ovlastio svog branioca Milorada potparica da podnese prijave protiv policajaca koji su pretresli njegovo vozilo.

Dnevni Avaz 08.06.2006.

Ovdje je svaki komentar suvisan. zato umjesto komentara savjet. Pregledajte dobro svoj auto, da neko nije slucajno u njemu zaboravio kakav pistolj. :lol:

Ovom presudom su sarajevske sudije jos jednom pokazali da su obicni misevi, a da su sudovi tuzilastva u glavnom gradu legla mita i korupcije i zastitnici kriminalaca. Tako su jos jednom podmetnuli nogu policiji. :( :x

Zasto se ovaj sudija nije zainteresovao odakle ovom covjeku 500.000 KM ? :x

Bojim se da se prema naznakama u ovom tekstu o tuzbi protiv policajaca ovo sve ne pretvori u slucaj Zujevina 2 i da jos neki policajac ne ostane bez posla samo zato sto je radio svoj posao. :(

Nadam se da cemo, ako bude potrebno, dici svoj glas i ne dozvoliti nove nepravde ! :)
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

trazili ste demokratiju pa sad uzivajte...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: Jos jedan skandal u reziji sarajevskih sudija !!!

Post by PipiDugaDevetka »

valterbranisarajevo wrote:Nadam se da cemo, ako bude potrebno, dici svoj glas i ne dozvoliti nove nepravde ! :)
Dići ću ga za vrijeme izbora...Glasaću protiv (3 glasa u porodici)...DOSTA od mene....Protesti, štrajkovi gladju, nemiri...Ne dolaze u obzir...Samo bi dušmani Bosne iskoristili da betoniraju podjelu BiH. Uostalom, i mene su šutnuli u peMziju iz policijU.
valterbranisarajevo

#4 Re: Jos jedan skandal u reziji sarajevskih sudija !!!

PipiDugaDevetka wrote:
valterbranisarajevo wrote:Nadam se da cemo, ako bude potrebno, dici svoj glas i ne dozvoliti nove nepravde ! :)
Dići ću ga za vrijeme izbora...Glasaću protiv (3 glasa u porodici)...DOSTA od mene....Protesti, štrajkovi gladju, nemiri...Ne dolaze u obzir...Samo bi dušmani Bosne iskoristili da betoniraju podjelu BiH. Uostalom, i mene su šutnuli u peMziju iz policijU.
Buraz nemoj me pogresno shvatiti, ali kada odes u penziju ipak imas neka prava (naravno jadna) ali kada te istjeraju na ulicu bez ikakvih prava zato sto si malo opaucio ili oduzeo pistolj nekom kriminalcu onda je to sasvim druga situacija.

Sustina je u tome sto poslije slucaja Zujevina vjerovatno svaki policajac tri puta razmisli sta ce uraditi u datom trenutku, i na tome mu niko ne bi trebao zamjeriti.

O tome ja govorim. Uvijek sam kao i ti pristalica teze da se na ulici ne moze nista rijesiti, i da je jedino mjesto za izrazavanje nezadovoljstva glasacko mjesto.

Ali uvijek treba dici glas protiv nepravde, pa i peticija sa potpisima gradjana je dio toga.

Na zalost, gradjani Sarajeva, a i cijele BiH uglavnom sute i zato im kriminalci i mafijasi skacu po glavi.

A da je npr poslije Zujevine ili nekih skandaloznih presuda sudova 50- 100. 000 sarajlija diglo svoj glas ili stavilo svoj potpis na neki papir, e tada bi se ipak neko zapitao ide li njegov vladajuci brod u pravom smjeru.

Ajd Vozdra odoh :zzzz:
Edin H.

Post by Edin H. »

Mene je u ovoj prici izuzetno dirnuo potencijalni Selverov finansijski gubitak :(
foucault

Post by foucault »

tako je to kad imamo zakon o krivicnom postupku na kojima bi nam mogle pozavidjeti i najrazvijenije zemlje svijeta, a nesposobne tuzioce. I onda covjek uzme Potparica za advokata, koji je bivsi sudija Vrhovnog suda iskusan stari lisac i normalno da ih sjebe na sudu. Sudija tu nista drugo nije ni mogao. Samo se nadam da se policajcima nista lose nece desiti jer poslije Zujevine, kad bi jos i zbog ovoga nastalo sranje...
Eshek

Post by Eshek »

Policija ga neovlašteno pratila :shock: :shock:

I ovakvi ljudi otvaraju agencije za zaštitu... svugdje isto sranje :-?
valterbranisarajevo

Za ubistvo oca 5,5 godina zatvora :(

Vijece Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavala sutkinja Minka Kreho, jucer je osudilo Matu Kovacevica (51) na 5 godina i 6 mjeseci zatvora zbog nanosenja teskih povreda svom ocu Silvesteru, usljed cega je preminuo u bolnici. Takodjer, doneseno je rjesenje kojim se okrivljenom produzava mjera pritvora do pravosnaznosti presude.

Mate Kovacevic je 26. septembra prosle godine u dvoristu porodicne kuce u Otesu, nakon svadje, ciglom pogodio oca Silvestera u lijevu sljepoocnicu. Usljed toga, doslo je do nagnjecenja mozga, zbog cega se starac ugusio, a sto predstavlja i neposredan uzrok smrti.

Dnevni Avaz 09.06.2006.
valterbranisarajevo

Provincijski parničar koji tjera investitore iz Sarajeva

Unutar sarajevskog pravosudnog establishmenta nastao je pravi šok kada je prije dvije godine za predsjednika Općinskog suda Sarajevo (najvećeg općinskog suda u BiH) izabran anonimni Goran Salihović. Prije prelaska u Sarajevo Salihović je bio sudija-parničar u Živinicama. Uz bahatost, nestručnost, te snažnu povezanost sa SDA, Salihoviću posebno na dušu ide krajnje nefleksibilan, rigidan ustroj registriranja stranih preduzeća: da bi strani ulagači registrirali svoje firme u Općinskom sudu u Sarajevu „redovna procedura“ traje skoro pola godine. Zbog toga je posljednjih mjeseci rasprostranjena praksa da se strane firme registruju u Sudu u Istočnom Sarajevu (gdje ista prcedura traje sedam dana), nakon čega mijenjaju adresu i počinju raditi u Federaciji BiH !?

Peticiju podrške Zakonu o oduzimanju nelegalno stečene imovine možete potpisati na linku

http://www.petitiononline.com/BiH/petition.html
senada

Post by senada »

valterbranisarajevo wrote:Provincijski parničar koji tjera investitore iz Sarajeva

Unutar sarajevskog pravosudnog establishmenta nastao je pravi šok kada je prije dvije godine za predsjednika Općinskog suda Sarajevo (najvećeg općinskog suda u BiH) izabran anonimni Goran Salihović. Prije prelaska u Sarajevo Salihović je bio sudija-parničar u Živinicama. Uz bahatost, nestručnost, te snažnu povezanost sa SDA, Salihoviću posebno na dušu ide krajnje nefleksibilan, rigidan ustroj registriranja stranih preduzeća: da bi strani ulagači registrirali svoje firme u Općinskom sudu u Sarajevu „redovna procedura“ traje skoro pola godine. Zbog toga je posljednjih mjeseci rasprostranjena praksa da se strane firme registruju u Sudu u Istočnom Sarajevu (gdje ista prcedura traje sedam dana)....
cini mi se da mu 'rigidnost i nestrucnost' idu na racun a ne 'na dusu'...
...u normalnom svijetu firma se registruje za par sati.
Post Reply