Ipak je presudna bolest - depresija koju su svi imali na listi.dječak sa šibicama wrote:koliko samo sahrana/dzenaza kosta, ne mozes se ni rahat ubiti ubosni
puno slavnih presudi sebi, a kao sretni puni para... ocito pare ne mogu kupiti srecu, ili mogu, ako imas mjeru a ovi sto imaju para, nemaju mjeru i hoce jos jos jos... i ko zna sve koji razlozi postoje, a haman svi se drogiraju ili cugaju
Još jedan odlazak
-
moonca
#26 Re: Još jedan odlazak
- MaD_ProfessoR
#27 Re: Još jedan odlazak
Ian Curtis je na sličan način obavio samoubistvo, al ni meni nije najjasnije kako im uspije o kvaku da se objese.moonca wrote:Prije neki dan je i poznata dizajnerka Kate Spade - objesila se o 'kvaku' na vratima, kao i komicar Robin Williams na isti nacin.
kako im to uspije.
Pretpostavljam da se na neki način bace naglo prema tlu, i prekinu vezu između pršljenova, pa da stoga nema ni refleksa ka preživljavanju.
- dječak sa šibicama
#28 Re: Još jedan odlazak
ja nisam ni znao da je Robin mrtav 
-
Fudo387
#29 Re: Još jedan odlazak
Sad nesto kontam, ja nikad nisam cuo da se neki nas glumac ubio. Doduse, i nema nekih nadri uloga da ti sjebu psihu, manje vise izet fazlinovic fazon, plus sto nemaju za heroin, udari po brlji i dobar.
Jednom se biznismen probao upucat i promasio, onaj pero iz fisa. Stvarno smo u svemu smotani.
Jednom se biznismen probao upucat i promasio, onaj pero iz fisa. Stvarno smo u svemu smotani.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30 Re: Još jedan odlazak
ja sam mislio da se taj kurtis upucao
na kvaku se objesiti... pa zavežeš kravatu i sjedneš... očito treba "dobre volje"
a i gdje se ne bi upucao gledao sam dokumentarac i kad sam vidio kakav im je bio život... kaže u devetoj godini prvi put vidio drvo
WTF
kakva su to industrijska naselja radnička jbt život
i mančester
na kvaku se objesiti... pa zavežeš kravatu i sjedneš... očito treba "dobre volje"
a i gdje se ne bi upucao gledao sam dokumentarac i kad sam vidio kakav im je bio život... kaže u devetoj godini prvi put vidio drvo
kakva su to industrijska naselja radnička jbt život
i mančester
-
moonca
#31 Re: Još jedan odlazak
Kod nas ih samo 'mrak proguta'Fudo387 wrote:Sad nesto kontam, ja nikad nisam cuo da se neki nas glumac ubio. Doduse, i nema nekih nadri uloga da ti sjebu psihu, manje vise izet fazlinovic fazon, plus sto nemaju za heroin, udari po brlji i dobar.
- MaD_ProfessoR
#32 Re: Još jedan odlazak
Fudo387 wrote:Sad nesto kontam, ja nikad nisam cuo da se neki nas glumac ubio. Doduse, i nema nekih nadri uloga da ti sjebu psihu, manje vise izet fazlinovic fazon, plus sto nemaju za heroin, udari po brlji i dobar.
bekim fehmiu se upucao
-
Fudo387
#33 Re: Još jedan odlazak
Hm, evo sad citam, nisam znao.MaD_ProfessoR wrote:Fudo387 wrote:Sad nesto kontam, ja nikad nisam cuo da se neki nas glumac ubio. Doduse, i nema nekih nadri uloga da ti sjebu psihu, manje vise izet fazlinovic fazon, plus sto nemaju za heroin, udari po brlji i dobar.
bekim fehmiu se upucao
Mada, sumnjivo je ovo meni.
- dječak sa šibicama
#34 Re: Još jedan odlazak
Davor Dujmovic to jest Perhan, Ipe Ivandic, Bekim Fehmiu, vjerovatno ih ima jos ali sad mi ne padaju na pametFudo387 wrote:Sad nesto kontam, ja nikad nisam cuo da se neki nas glumac ubio. Doduse, i nema nekih nadri uloga da ti sjebu psihu, manje vise izet fazlinovic fazon, plus sto nemaju za heroin, udari po brlji i dobar.
-
Fudo387
#35 Re: Još jedan odlazak
Skroz sam zavoravio na Perhana, njega je kusta izludio onim curanima. Prvi put cujem da je Ivandic mrtav.dječak sa šibicama wrote:Davor Dujmovic to jest Perhan, Ipe Ivandic, Bekim Fehmiu, vjerovatno ih ima jos ali sad mi ne padaju na pametFudo387 wrote:Sad nesto kontam, ja nikad nisam cuo da se neki nas glumac ubio. Doduse, i nema nekih nadri uloga da ti sjebu psihu, manje vise izet fazlinovic fazon, plus sto nemaju za heroin, udari po brlji i dobar.
- jazzer
#36 Re: Još jedan odlazak
Ja sam imao 10-11 godina kada je u naselje doselio momak za kojeg cu kasnije saznati
da mu se otac objesio na kvaku od vrata.
Kako sam se samo sjebao. K'o dijete, pokusavao sam sliku tog vjesanja samom sebi predociti.
Ni danas mi nije jasno kako to ''uspiju''.
da mu se otac objesio na kvaku od vrata.
Kako sam se samo sjebao. K'o dijete, pokusavao sam sliku tog vjesanja samom sebi predociti.
Ni danas mi nije jasno kako to ''uspiju''.
- Maraschino
-
moonca
#39 Re: Još jedan odlazak
Ipe '94- skocio sa 6 sprataFudo387 wrote:Skroz sam zavoravio na Perhana, njega je kusta izludio onim curanima. Prvi put cujem da je Ivandic mrtav.dječak sa šibicama wrote:Davor Dujmovic to jest Perhan, Ipe Ivandic, Bekim Fehmiu, vjerovatno ih ima jos ali sad mi ne padaju na pametFudo387 wrote:Sad nesto kontam, ja nikad nisam cuo da se neki nas glumac ubio. Doduse, i nema nekih nadri uloga da ti sjebu psihu, manje vise izet fazlinovic fazon, plus sto nemaju za heroin, udari po brlji i dobar.
- dale cooper
#40 Re: Još jedan odlazak
Meni jedna od najžaljivijih smrti od ovih poznatih ličnosti koji su život okončali samoubistvom. Bio je tako pozitivan lik, odličandječak sa šibicama wrote:ja nisam ni znao da je Robin mrtav
komičar i glumac, donosio sreću i pozitivne vibracije milionima ljudi, a ipak u ličnom životu bio totalno nesrećan.
Kad njega spomenu uvijek se sjetim onog dijela iz Watchmena kada Rorschach priča "vic":
Heard joke once: Man goes to doctor.
Says he's depressed.
Says life is harsh and cruel.
Says he feels all alone in a threatening world.
Doctor says, "Treatment is simple.
The great clown Pagliacci is in town tonight.
Go see him.
That should pick you up."
Man bursts into tears.
Says, "But doctor... I am Pagliacci."
Good joke. Everybody laugh. Roll on snare drum. Curtains.
- ExNihilo
#41 Re: Još jedan odlazak
Znaš da Maiden na zadnjem albumu ima pjesmu posvećenu njemu?dale cooper wrote:Meni jedna od najžaljivijih smrti od ovih poznatih ličnosti koji su život okončali samoubistvom. Bio je tako pozitivan lik, odličandječak sa šibicama wrote:ja nisam ni znao da je Robin mrtav
komičar i glumac, donosio sreću i pozitivne vibracije milionima ljudi, a ipak u ličnom životu bio totalno nesrećan.
Kad njega spomenu uvijek se sjetim onog dijela iz Watchmena kada Rorschach priča "vic":
Says he's depressed.
Go see him.
Man bursts into tears.
- medvjed23
#42 Re: Još jedan odlazak
možda te prenijelo na kobejna.. kako god, nema zaklona od mraka, ni u parama ni nigdje.. deprimirajuće..Black swan wrote:ja sam mislio da se taj kurtis upucao
-
moonca
#43 Re: Još jedan odlazak
Mene je ipak najvise pogodila smrt Michaela Jacksona- nije se ubio ali sve sto je radio je bilo na granici samoubistva. Cak mislim da ga je prijatelj jednom spasio ,bio je tako blizu smrti.
- dječak sa šibicama
#44 Re: Još jedan odlazak
ne znam vala, meni je zivot toliko dragocjen, drag i mio, kkav god bio, ne bih se mogao ubiti... meni je to... ne znam, valjda ih neki vrag spopadne
- dale cooper
#45 Re: Još jedan odlazak
Nisam imao pojma. Evo sad čitam da ni Dickinson nije znao dok nije već otpjevao pjesmu u studiu. Pa je onda pitao HarrisaExNihilo wrote:Znaš da Maiden na zadnjem albumu ima pjesmu posvećenu njemu?dale cooper wrote:Meni jedna od najžaljivijih smrti od ovih poznatih ličnosti koji su život okončali samoubistvom. Bio je tako pozitivan lik, odličandječak sa šibicama wrote:ja nisam ni znao da je Robin mrtav
Says he's depressed.
Go see him.
Man bursts into tears.
o čemu se radi pošto mu se tekst svidio i bio je neobičan za Harrisovo pisanje. Onda mu je ovaj rekao da je o Williamsu.
-
moonca
#46 Re: Još jedan odlazak
Dosta smrtnih slucajeva ima oko praznika- cesto cujem u tim danima od ososba kako mrze te praznike, depresivni su --sve je povezano sa mozda sretnim danima u djetinstvu koji tokom godina nestanu --- osjete prazninu..
- MaD_ProfessoR
#47 Re: Još jedan odlazak
Adi Lukovac, kako njega zaboravismo..
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#48 Re: Još jedan odlazak
Zar on nije poginuo u saobraćajnoj nesreći?MaD_ProfessoR wrote:Adi Lukovac, kako njega zaboravismo..
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#49 Re: Još jedan odlazak
Nema ništa loše u samoubistvu. Bolje i to nego živjeti sa bolom, osjećajem ispraznosti i saznanjem da stvari nikad neće biti bolje i da ništa neće doći na svoje mjesto i posložiti se.
Ipak, šteta za Bourdaina. Bio je pregotivan čovjek. Nadam se da je na boljem mjestu.
Ipak, šteta za Bourdaina. Bio je pregotivan čovjek. Nadam se da je na boljem mjestu.
- MaD_ProfessoR
#50 Re: Još jedan odlazak
Da, ali je bilo samoubistvo. Treći pokušaj, meščini, teška depresija..Jimmy McNulty wrote:Zar on nije poginuo u saobraćajnoj nesreći?MaD_ProfessoR wrote:Adi Lukovac, kako njega zaboravismo..