Još jedan kamenčić u temeljima genocidne tvorevine

Post Reply
emil_L

#1 Još jedan kamenčić u temeljima genocidne tvorevine

Post by emil_L »

Interesuje me mišljenje forumaša vezano za ovaj intervju o novoj masovnoj grobnici u okolici Višegrada.
Prema izjavi svjedoka najvjerovatnije se radi o sekundarnoj ili tercijarnoj grobnici velikih razmjera.

Zamolio bih forumaše koji su živjeli ili žive u navedenom regionu da naprave osvrt i daju svoje mišljenje o vjerovatnoći ovog iskaza.
Kal El

#2 Re: Još jedan kamenčić u temeljima genocidne tvorevine

Post by Kal El »

Ima sigurno,kad je ova emisija bila?
Koliko ljudi znam iz VG da su obavili dženazu članu porodice i godinu poslje ih zovu govore im da su našli još ostatke :-(

Moj dedo je bačen kod brane,ubijen tamo...znam ime ubice ali se krije negdje po Austriji, pod drugim imenom :@

Volio bih da nađu i da svijet vidi šta je dopustio :-(

Sent from my LT26i using Tapatalk
It_is_a_Leclerc

#3 Re: Još jedan kamenčić u temeljima genocidne tvorevine

Post by It_is_a_Leclerc »

Svijet nije upamtio postojanje naroda čija većina naredi, izvrši, odobrava ili ne spriječi da se ljudski posmrtni ostaci triputa izmještaju iz jedne u drugu grobnicu. To nisu radili ni najveći zlotvori svijeta - Adolf Hitler, Pol Pot, Josif V. Staljin.. Ali osnivači Republike Srpske jesu.
Pazite, to su ljudska tijela, a ne igle i konci, pa da se moglu lako sakriti negdje. Da biste u jednu masovnu grobnicu smjestili npr 100 ljudi potrebna vam je logistička pomoć cijelog jednog grada. Da ne pričam o smradu prilikom otvaranja tih grobnica i njihovog rasparčavanja na druge. Iz tog razloga duboko vjerujem da je u svim tim sredinama gdje su se zločini desili postojala gotovo plebiscitarna podrška ubistvima Bošnjaka, i njihovom zakopavanju. Vjerovatno postoji i danas. Jer, kako drugačije objasniti to što i više od 20 godina po izvršenju zločina, Srbi i dalje kriju grobnice i svoje zločince.
emil_L

#4 Re: Još jedan kamenčić u temeljima genocidne tvorevine

Post by emil_L »

It_is_a_Leclerc wrote:Svijet nije upamtio postojanje naroda čija većina naredi, izvrši, odobrava ili ne spriječi da se ljudski posmrtni ostaci triputa izmještaju iz jedne u drugu grobnicu. To nisu radili ni najveći zlotvori svijeta - Adolf Hitler, Pol Pot, Josif V. Staljin.. Ali osnivači Republike Srpske jesu.
Pazite, to su ljudska tijela, a ne igle i konci, pa da se moglu lako sakriti negdje. Da biste u jednu masovnu grobnicu smjestili npr 100 ljudi potrebna vam je logistička pomoć cijelog jednog grada. Da ne pričam o smradu prilikom otvaranja tih grobnica i njihovog rasparčavanja na druge. Iz tog razloga duboko vjerujem da je u svim tim sredinama gdje su se zločini desili postojala gotovo plebiscitarna podrška ubistvima Bošnjaka, i njihovom zakopavanju. Vjerovatno postoji i danas. Jer, kako drugačije objasniti to što i više od 20 godina po izvršenju zločina, Srbi i dalje kriju grobnice i svoje zločince.
Upravo je ovo jedno od najvećih razočarenja. Jer pazi, hajde da hipotetički i predpostavimo da su zločine počinili "neobuzdani pojedinci" koje njihovi sunarodnici nisu mogli spriječiti da počine stvari koje normalan ljudski um ne može ni zamisliti. Iz toga se neumitno postavlja pitanje "šta ih onda spriječava danas da jasno kažu istinu? Šta ih sprejčava da anonimnim telefonskim pozivom kažu gdje su masovne grobnice?

Postoje samo dva logička odgovora:

- I sami su učestvovli na neki način u genocidu
- U genocidnoj tvorevini i danas vladaju iste fašističke strukture kao i 92-ge

Kako god okreneš, mrka kapa
LaBomba

#5 Re: Još jedan kamenčić u temeljima genocidne tvorevine

Post by LaBomba »

I sta nama vrijedi razotkrivenje sve istine o nasem stradanju, kad slavimo covjeka koji nasem dzelatu dade pola drzave i vlast nad svom tom zemljom i grobnicama. Cak i muzej mu napravise umjesto da iammo muzej genocida. Eno Tomasica nedavno otkrivena, pa se javnost toliko sokirala, a rs-ovci osjetili da im je proradio moral toliko da porodicama ubijenih nisu mogli ni bager za iskopavanje platit. Sve dok mi iamo Tihice, Lagumdzije i radoncice i armiju posrbica kao onih sto su izglasali da se genocidnoj dodjeli zemlja na Zlatistu, sve ove grobnice su vijest samo par dana i to je to. Koje dno ovaj narod treba da dodirne pa da nesto mjenja pitam se.
zavrzlama

#6 Re: Još jedan kamenčić u temeljima genocidne tvorevine

Post by zavrzlama »

Iz toga se neumitno postavlja pitanje "šta ih onda spriječava danas da jasno kažu istinu? Šta ih sprejčava da anonimnim telefonskim pozivom kažu gdje su masovne grobnice?

Postoje samo dva logička odgovora:

- I sami su učestvovli na neki način u genocidu
- U genocidnoj tvorevini i danas vladaju iste fašističke strukture kao i 92-ge

Kako god okreneš, mrka kapa
[/quote]

Sprecava ih spoznaja da otkrivanjem svih masovnih grobnica se urusava rs ili trajno oznacava kao genocidna i zlocinacka tvorevina,a prosjecni srbin zna da crkvena,politicka i intelektualna elita u srbiji NECE nikad podrzati BIH i vracanje srba istoj,pa birajuci da sakriju masovne grobnice i negiraju iste ili selidbu za srbiju oni biraju ovo prvo,jer kontaju da je bezbolnije....
emil_L

#7 Re: Još jedan kamenčić u temeljima genocidne tvorevine

Post by emil_L »

zavrzlama wrote:

Sprecava ih spoznaja da otkrivanjem svih masovnih grobnica se urusava rs ili trajno oznacava kao genocidna i zlocinacka tvorevina,a prosjecni srbin zna da crkvena,politicka i intelektualna elita u srbiji NECE nikad podrzati BIH i vracanje srba istoj,pa birajuci da sakriju masovne grobnice i negiraju iste ili selidbu za srbiju oni biraju ovo prvo,jer kontaju da je bezbolnije....
Ma to je više nemoguće sakriti. Do sada postoje presude o genocidu u tri grada i desetine presuda za najgnusnije zločine protiv civilinog stanovništva koji su počinjeni od strane primitivaca i neciviliziranih spodoba.
I sudeći prema statističkim podatcima ne bih baš rekao da su izbarali ovo prvo. Prije će biti da su prigrili ovo drugo..
animus

#8 Re: Još jedan kamenčić u temeljima genocidne tvorevine

Post by animus »

Kal El wrote:Ima sigurno,kad je ova emisija bila?
Koliko ljudi znam iz VG da su obavili dženazu članu porodice i godinu poslje ih zovu govore im da su našli još ostatke :-(

Moj dedo je bačen kod brane,ubijen tamo...znam ime ubice ali se krije negdje po Austriji, pod drugim imenom :@

Zao mi je zbog tvog gubitka ali meni daje neko ubijen nebi dugo zivio sigurno, a jos da znam njegovo ime I gdje se nalazi nasao bi ga veoma brzo I presudio mu pravedno. Morao sam ovo komentarisati I izvinjavam se ako sam te ovim uvrijedio.
JohnnyS

#9 Re: Još jedan kamenčić u temeljima genocidne tvorevine

Post by JohnnyS »

animus wrote:

Zao mi je zbog tvog gubitka ali meni daje neko ubijen nebi dugo zivio sigurno, a jos da znam njegovo ime I gdje se nalazi nasao bi ga veoma brzo I presudio mu pravedno. Morao sam ovo komentarisati I izvinjavam se ako sam te ovim uvrijedio.
Za nadati se da ipak postoji Netko Gore koji sudi pa da će taj zločinac iz Austrije najebat ako ne u ovom, onda u drugom životu, a ne da Kal El završi zbog tog smeća na doživotnoj robiji.
animus

#10 Re: Još jedan kamenčić u temeljima genocidne tvorevine

Post by animus »

JohnnyS wrote:
animus wrote:

Za nadati se da ipak postoji Netko Gore koji sudi pa da će taj zločinac iz Austrije najebat ako ne u ovom, onda u drugom životu, a ne da Kal El završi zbog tog smeća na doživotnoj robiji.
Ja cvrsto vjerujem da postoji sud na drugom svijetu I da cemo svi odgovarati ali ja nemam zivaca da cekam I da znam da taj slobodno negdje šeta. Nismo svi isti priznajem, a ima I raznih nacina kako se to organizuje a da ne rizikujes puno. Zemaljska pravda je nedostizna I ja ne vjerujem u nju previse. Kad vidis kako su onog "škorpiona" pustili da slavi Novu godinu jasno ti je kako zive zlocinci a žrtve se odavno vec raspale pod zemljom.
Steely Dan

#11 Re: Još jedan kamenčić u temeljima genocidne tvorevine

Post by Steely Dan »

Animus ,
Ako ti ubijes u Austriji macku a ne covjeka od mene ti je 5000 € .
ps Ti ces naci nekoga i presuditi :-) :-) :-) :-) hajde bolan pa eto ti cetnika i ubica oko tebe gdje se god okrenes .
Za ubistvo Karadjica dobio bi 30 godina robije . Za ubistvo govneta heeeeeeej
animus

#12 Re: Još jedan kamenčić u temeljima genocidne tvorevine

Post by animus »

Ne znas me i ne mozes komentarisati sta bi ja uradio. Ja se vjerovatno razlikujem od tvog nacina razmisljanja i vrijedja me nudjenje para. To se radi iz drugih motiva (nisam profi kiler). A i da ti kazem da kazne nisu tako velike. Uz dobro vladanje se izadje za 7 do 8 godina. Nazalost tako je i nemoj da neko misli da nekog nagovaram ja samo govorim za sebe.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Post Reply