pa baš ti odgovara nickDrvosjeca iz Dejcica wrote:Heh da nisi ograničen i pun predrasuda možda bi i mogao smisleno odgovoriti i obrazložiti svoj stav, ovako ti ne preostaje ništa drugo nego da vrijeđaš. Ali nije problem chobane, znam se ja sa takvim govnima nositi.drunken tiger wrote:"Sa koje si ti kruške pao? Je li bilo bolno?
-A zbog čega molim te? To sam nešto pogrešno rekao? Molim te budi određeniji kada hoćeš da komentiraš nečiji post. Nisam pao s kruške. Jesam padao s drveća kada sam mali bio, padao sam i onako s bicikla...kad razmislim bolje padao sam mnogo kao mali, nekada je boljelo a nekada nije. Ne znam zašto te to zanima. Jesi li ti padao?
-Prvo tvoja konstatacija nema veze sa temom jer tema je "Jos jedan Edoganov biser" e sada ja ne znam kako i na osnovu čega ti izvodiš zaključak i daješ dijagnozu jednom cijelom narodu da se nalazi u patološkom stanju i da žali za okupatorom i ugnjetavanjem.Očito ti padovi sa drveća i bicikla su ostavili traga na tebe. Jesu li te roditelji vezali za radiajtore, slobodno se oslobodi te frustracije i predrasuda, vjerujem da će ti biti lakše."
Neka si mi se nagovorio vala. Nema potrebe roditelje da spominješ. Ne mislim se ubjeđivati s glupom osobom jer glupom čovjeku ne možeš ni dokazati da je glup. Moja konstatacija ima veze s Erdoganom itekako. Ipak je Alija ostavio BiH u imanet Turskoj. Da nisi toliko ograničen možda bi i znao šta
Jos jedan Erdoanov biser
- drunken tiger
#26 Re: Jos jedan Erdoanov biser
- Cherry-Cherry
#27 Re: Jos jedan Erdoanov biser
S*ebat će Erdogan Tursku. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#28 Re: Jos jedan Erdoanov biser
Naravno, taj nick je ogledalo za takve.drunken tiger wrote: pa baš ti odgovara nickČuj ja pun predrasuda. Na osnovu čega to zaključuješ?
- Drvosjeca iz Dejcica
#29 Re: Jos jedan Erdoanov biser
Možda, zavisi od vanjskih sponzora koliko daleko su spremni ići. Opet sa druge strane teško da će se na Tursku moći primijeniti scenarij "arapskog proljeća", Sirije ili Ukrajine. Ostaje da se vidi šta donosi 2014. Ako Turska održi dosadašnji nivo ekonomskog razvoja onda će naravno lakše amortizovati takve udare.Cherry-Cherry wrote:S*ebat će Erdogan Tursku.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 04/02/2014 13:59, edited 1 time in total.
- drunken tiger
#30 Re: Jos jedan Erdoanov biser
Pa drvosječa, ja makar imam svoj stav, a tebi su ga stavili.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno, taj nick je ogledalo za takve.drunken tiger wrote: pa baš ti odgovara nickČuj ja pun predrasuda. Na osnovu čega to zaključuješ?
Svaki dalji komentar s tobom u vezi ove teme je izlišan jer nisi u stanju obrazložiti svoj stav a ovako se vrtimo u krug. Maksuz selam iz predvorja Turske carevine.
- Drvosjeca iz Dejcica
#31 Re: Jos jedan Erdoanov biser
Hik, haj potegnii jooš jenu, hik, bulp, živjeli...drunken tiger wrote:Pa drvosječa, ja makar imam svoj stav, a tebi su ga stavili.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Naravno, taj nick je ogledalo za takve.drunken tiger wrote: pa baš ti odgovara nickČuj ja pun predrasuda. Na osnovu čega to zaključuješ?
Svaki dalji komentar s tobom u vezi ove teme je izlišan jer nisi u stanju obrazložiti svoj stav a ovako se vrtimo u krug. Maksuz selam iz predvorja Turske carevine.
-
crni_DZo
#32 Re: Jos jedan Erdoanov biser
Ode turska u pm... Dobar broj turaka koje sam upoznao u zadnjih godinu planira da bjezi iz drzave, dosta ih zeli ovdje pobjeci. Eto kad smo mi turskoj zapad kud ces dalje...
-
semirizsvemira
#33 Re: Jos jedan Erdoanov biser
Kada se moze naprdivati o svakom jacem prdezu u nama ne bas neprijateljskim drzavama koje su slale vojsku na nas da nas kolju i stavljaju u konclogore onda mozemo i pricati o Erdoganu i Turskoj od kojih mozemo imati i mi svi u BiH . Ovaj zakon pozdravljam . Kada mogu amerikenjci kontrolistai cijeli svijet moze i Erdogan svoje protivnike . Podrzavam u svemu Tursku i njenog sultana Erdogana , bratski nam narod
- JThomas
#34 Re: Jos jedan Erdoanov biser
srbijanci bi rekli - "odlepio". kida se pupčana vrpca sa realnim svijetom.
al' šta nas briga, nek' se za glavu hvataju oni koji su ga izabrali, imamo mi i svojih problema.
al' šta nas briga, nek' se za glavu hvataju oni koji su ga izabrali, imamo mi i svojih problema.
-
semirizsvemira
#35 Re: Jos jedan Erdoanov biser
Jesu dosadno ovi vlajifgj46u4uj wrote:turčine napuši se kurčinesemirizsvemira wrote:Kada se moze naprdivati o svakom jacem prdezu u nama ne bas neprijateljskim drzavama koje su slale vojsku na nas da nas kolju i stavljaju u konclogore onda mozemo i pricati o Erdoganu i Turskoj od kojih mozemo imati i mi svi u BiH . Ovaj zakon pozdravljam . Kada mogu amerikenjci kontrolistai cijeli svijet moze i Erdogan svoje protivnike . Podrzavam u svemu Tursku i njenog sultana Erdogana , bratski nam narod![]()
![]()
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#36 Re: Jos jedan Erdoanov biser
erdoan lajk

- Michio Kaku
#37 Re: Jos jedan Erdoanov biser
Eniac wrote:Erdoan ne moze a da ne fascinira.
Dakle: Pred parlamentom Turske nalazi se prijedlog novog zakona o internetu. Predvidjeno je formiranje (cini mi se cetvoroclanog) tijela koje ima ovlastenje da bez upozorenja, objasnjenja i sudskog naloga (dakle bez zakonske procedure) obori ili onemoguci pristup bilo kojoj internet stranici. Pri tome, to tijelo ima imunitet od prekrsajnog i krivicnog gonjenja.
Znaci, ako se usvoji taj zakon nema vise na primjer ni jedne interenet stranice opozicije, nema vise pristupa ni jednoj interenet stranici medija koji nije pod Erdoanovom kontrolom, a da ne govorimo o "moralno osjetljivim" stranicama tipa youtube i slicnim.
Turska pod Erdoanovim vodstvom ubrzano ide naprijed. Samo gdje?
kuda i cijeli svijet ide.
1. prvo smo prestali pričati o tome kakv je sistem osim kapitalizma moguć. prihvatili smo činjenicu da je komunizam utopija i da je socijalizam neodrživ i da sve što možemo da uradimo je da se igramo različitih modela kapitalizma.
2. prihvatili smo da je osnovno mjerilo uspjeha države ekonomski rast ili tacnije rast bruto drustvenog proizvoda. dužnost vlasti je da to obezbjedi, ako to može šta više hoćeš?
3. država i korporacije sada nemaju više vremena da se igraju demokratije. kapitalizam je dinamičan, traži brze odluke. u sistemu gdje biznisom vlada nevidljiva ruka bezbrojnih dioničara, profit mora da se maksimalizira kratkoročno. politika identiteta, povratak vjeri i tradicionalnim vrijednostima, se odlično uklapaju u sve to. kažu kod nas nije kapitalizam nego feudalizam. a ja ih pitam, gdje nije?