Kako li se tek osjećala obitelj Avde Hebiba čijeg je sina Caco dao ubiti kad su ga poslali na pregovore o predaji. Gledaju sahranu sa najvišim državnim počastima krimnalca koji je ubio njihovog sina. ŽalosnoLiska wrote:
Po meni je manje bitno kako je Caco ubijen. Bitnije je kako je po drugi put pokopan. A to je bilo sa drzavnim pocastima, sa preko 20 000 ljudi na dzenazi. Dzenazu su pustali i po nekoliko puta na FTV. Zakljucak, dakle ljudi u Sarajevu podrzavaju Cacu a time i njegova djela. Jer da su u pitanju nedjela, nitko mu sem rodbine, ne bi na dzenazu dosao. Dakle, time i podrzavaju ono sto se desilo ljudima koje je Caco ubio ili dao ubiti.
Jos jedan dokaz hrvatske agresije i podjele BiH
-
Big Daddy
-
vesela
mozda bi ovo trebalo malo i prosiriti!...pokopan je uz prisustvo oko 100.000 sarajlija i sedam hodza...i to nakon tri godine sakrivanja njegovog tijela...ukopan je na Kovacima, gdje mu je i mjesto, jer bi sarajevske hadzije i te kako reagovale da se drugacije uradilo...za vrijeme akcije predavanje Cace, Hebib i Alija su mu garantovali sigurnost, medjutim oni su poslali mlade momke, razlicitih nacija da ga "uhvate" u stanu, a 5000 policajaca i specijalaca su cuvali Bistrik i okolinu...umjesto da ga ONI hvataju, a ne mladi momci, koji poginuse...uhvacenog Cacu je Hebib dokrajcio...Alija je odahnuo, jer je znao da se NIKADA nece saznati kakve naredbe je davao Caci...Caco je mrtav, a sitna buranija je po zatvorima, i daje izjave po direktivi, a ne ono sto ZNAJU, jer bi, u tom slucaju Alija, Sefer i Delic dooobro odlezali u Hagu, zbog potpisanih izdaja i snimljenih kaseta, koje je Caco sakrio...Liska wrote: Po meni je manje bitno kako je Caco ubijen. Bitnije je kako je po drugi put pokopan. A to je bilo sa drzavnim pocastima, sa preko 20 000 ljudi na dzenazi. Dzenazu su pustali i po nekoliko puta na FTV. Zakljucak, dakle ljudi u Sarajevu podrzavaju Cacu a time i njegova djela. Jer da su u pitanju nedjela, nitko mu sem rodbine, ne bi na dzenazu dosao. Dakle, time i podrzavaju ono sto se desilo ljudima koje je Caco ubio ili dao ubiti.
Caco ima podrsku sarajlija jer je imao "muda" da se JAVNO odupre Aliji i Seferu, kad je vidio kakve se izdaje i lopovluci prave...imao je "muda" da uleti u Merhamet i pokupi sve cijevi za gas iz humanitarne pomoci za narod...uzeo je i odnio narodu...nijedan njegov vojnik nije bio gladan, zedan ili bez oruzja...za sve je on brinuo i uvijek bio prvi na borbenoj liniji...koji crni kriminalac?...nista iza njega nije ostalo!...on nije nikada ni pusio, ni pio, a pogotovo nikada se nije drogirao...jedina greska mu je bila nepoznavanje perfidnih vojnih igara...on se borio srcem i nije nigdje pobjegao, niti se predao kao pi*da...ginuo je, ako treba...i dohakase mu kad su se prepali za svoje guzice...1000 vojnika je cuvalo bolnicu Kosevo, gdje je Caco lezao mrtav!
koliko od vas zna da on ima brata, koji je uhapsen isti dan...nisu ga ubili, ali su ga ubili psihicki...da li znate koju odstetu je dobila Cacina majka?...da li znate da je njegov brat dobio 200.000 KM odstete i poslovni prostor na sred carsije, koji je prodao, da ne kazem za koliko!
da li znate da je njegov brat ozenjen Hrvaticom?...da u njegovoj familiji ima tri srpska zeta i cetiri hrvatske snahe?...znate li da su na Bistriku, u zgradi u kojoj je stanovao, zivjeli i Srbi i Hrvati i nije ih ni dotako!...vodio je one kojima je nasao OGROMNE zalihe oruzja po stanovima i podrumima!...i neka je!...kupio je autobusom sminkere i podrumase!...neka je!...odveo je i Gljivu sa Kosevskog!...znali su se jako dobro!...ma super ti pises i pjevas, al' haj'mo malo kopati rovove, za one koji svakodnevno leze u njima!...i neka je!
ne pravdaju sarajlije zlocine, nego okrivljuju one gore, u to doba, koji su sistematski napravili plan da se ide preko Igmana u Hercegovinu i ubijaju Hrvati...da se nebi zavrsilo u Hagu, morali su se skloniti Cacu i jos nekoliko BITNIH, koji imali dokaze...Celo je NEBITAN, jer je kriminalac i taj bi prod'o mater, samo da njemu sta ne bude!
-
Liska
Vesela, postoji dokument u kojem se kaze da je Cacu ubio pripadnik VP pri tzv. pokusaju bijega. Nijednom rijecju nisi spomenula Kazane i ljude koji su gore pobijeni? Ili mi bar objasni kako to Caco nema nista sa time. Ako nema Caco, onda sigurno znas tko ima? A previse je svjedoka koji su ga vidjeli i svjedocili kako je ubijao neduzne Srbe i Hrvate civile, kao i pripadnike Armije. Mi se mozda slazemo u tome da je Caco sklonjen samo zato jer je postojala opasnost da udari na Aliju. Alija je doduse mislio da ce Caco udariti na njega sa Seferom (tako pise u "Drzavnoj tajni"). Mozes li mi razjasniti ovaj dio za Kazane i za Grabovicu? Presuda suda u Hagu njega optuzuje za zlocin u Grabovici.
-
vesela
Za Grabovicu si propustio dio u kojem govorim da je smisljena i napravljena po nalogu ododzgo! To je djelo ABiH! Sefer nije proglasen NEVIN, nego je pusten na slobodu zbog nedostatka dokaza! To je drasticna razlika! A dokazi su jos uvijek nedostupni, cak i Hagu, sve po DOGOVORU, jer bi na vidjelo izaslo puno prljavog vesa, kojeg je Caco poznavao i osjetio na ledjima!
Kazane nisam vidjela, ne poricem ih, ali ZNAM da je za njih znao Alija i "aminovo i halalio", jer je to bila "sica" u odnosu na masovne grobnice za Muslimane...apsolutno je netacno da su se morale donositi srpske glave, da bi bio u 10. brdskoj...znam da kod njeg nije bilo razmjene...zarobljeni Srbi su se ubijali...poneki je razmijenjen, ako se radilo o Cacinom vojniku s druge strane...ako je Srbin i Hrvat pun oruzja u stanu i podrumu, ja onda stvarno ne znam sta da pomislim drugo, osim da ce se to oruzje upotrijebiti protiv Muslimana...ista stvar je radjena i na Grbavici, to sam gledala...sigurno je bilo isto i na hrvatskoj strani...
"Drzavna tajna" je, za mene, supljioza balavca, upotpunjena ocevim "vojnim iskustvom" u dvije vojske...i jednoj i drugoj se SVECANO ZAKLEO
da ce...da sad ne ponavljam!...i knjiga je izdata kad se Seferu NISU MOGLI dokazati zlocini, koje je on, to svi mi znamo, zaista napravio...a u knjizi fali puno dijelova!...ima nas koji smo bili dole i gledali SVOJIM OCIMA!
sarajlije mu nikad nisu vjerovale, niti mu sada vjeruju!...pogotovo ne Caco, jer na njeg je prvog udarao, od uzimanja auta, jer to treba raji, a ne Seferu, a za sebe je uzeo Kukanjcev dzip i vozao ga do smrti...poseban zivac je Caci Sefer vadio stalnom naredbom sa motorole:vracaj se! nema probijanja! a Caco ranjen, a mrtvi leze pored njega!
Kazane nisam vidjela, ne poricem ih, ali ZNAM da je za njih znao Alija i "aminovo i halalio", jer je to bila "sica" u odnosu na masovne grobnice za Muslimane...apsolutno je netacno da su se morale donositi srpske glave, da bi bio u 10. brdskoj...znam da kod njeg nije bilo razmjene...zarobljeni Srbi su se ubijali...poneki je razmijenjen, ako se radilo o Cacinom vojniku s druge strane...ako je Srbin i Hrvat pun oruzja u stanu i podrumu, ja onda stvarno ne znam sta da pomislim drugo, osim da ce se to oruzje upotrijebiti protiv Muslimana...ista stvar je radjena i na Grbavici, to sam gledala...sigurno je bilo isto i na hrvatskoj strani...
"Drzavna tajna" je, za mene, supljioza balavca, upotpunjena ocevim "vojnim iskustvom" u dvije vojske...i jednoj i drugoj se SVECANO ZAKLEO
da ce...da sad ne ponavljam!...i knjiga je izdata kad se Seferu NISU MOGLI dokazati zlocini, koje je on, to svi mi znamo, zaista napravio...a u knjizi fali puno dijelova!...ima nas koji smo bili dole i gledali SVOJIM OCIMA!
sarajlije mu nikad nisu vjerovale, niti mu sada vjeruju!...pogotovo ne Caco, jer na njeg je prvog udarao, od uzimanja auta, jer to treba raji, a ne Seferu, a za sebe je uzeo Kukanjcev dzip i vozao ga do smrti...poseban zivac je Caci Sefer vadio stalnom naredbom sa motorole:vracaj se! nema probijanja! a Caco ranjen, a mrtvi leze pored njega!
-
Šandor
Vesela, ti si blesava. Caco nije poštovao nikakav zakon. Da se u Sarajevu radilo onako kako je on htio ne bismo opstali. Ne samo zato što je klao nego zato što je vodio u rovove ljude koji su bili zaduženi za druge stvari. Obične radnike koji su bili zaduženi za rad u velepekari, bolnici, elektroprivredi. Ljude od kojih je direktno zavisilo hoće li neko biti operisan, hoće li biti struje na operaciji....hoće li biti vode...hljeba.....
A podrumaši nisu imali razlog da napuštaju zgrade.
Podrumaši su izlazili samo po vodu i humanitarnu i pametovali. A nerijetko su im i vodu u kamionima dovozili.
Caco je bio psihopata. Trebalo bi ga otkopat i zatrpat u Kazane skupa s onima koje je poklo.
A podrumaši nisu imali razlog da napuštaju zgrade.
Caco je bio psihopata. Trebalo bi ga otkopat i zatrpat u Kazane skupa s onima koje je poklo.
- danas
netacno. halilovic nije 'pusten na slobodu' (sta to znaci?) vec je oslobodjen optuzbe (acquitted) sto je legalna posljedica presude da nije kriv. suprotno bi bilo da je osudjen (convicted), i to bi bila legalna posljedica presude da je kriv. dakle, halilovic je oslobodjen jer je sud donio presudi da on nije kriv. koliko znam, dokazano je da on nije imao komandnu odgovornost u grabovici. te da iako su se zlocini desili, on nije legalno ni kriminalno odgovoran. znaci, nije zakonski kriv -- nevin je.vesela wrote:Za Grabovicu si propustio dio u kojem govorim da je smisljena i napravljena po nalogu ododzgo! To je djelo ABiH! Sefer nije proglasen NEVIN, nego je pusten na slobodu zbog nedostatka dokaza! To je drasticna razlika! A dokazi su jos uvijek nedostupni, cak i Hagu, sve po DOGOVORU, jer bi na vidjelo izaslo puno prljavog vesa, kojeg je Caco poznavao i osjetio na ledjima!
i mislim da trougao caco-alija-sefer uopste nije bio takav kakvim ga ti vidis vesela.
-
mr__bosnjak
Je´l ovo ona ista vesela!
Ja sve mislim da joj je neko mazno nick. Jebote, ako nije, onda stvarno ne znam sta da kazem. Kazes da su Alija, Sefer i Rasim krivi za zlocine a Caco nevin? De bona ne budalasi. Caco je bio okorjeli kriminalac i prije rata,a.k.a "muzicar". Bio je stao u odbranu Sarajeva, to je istina, ali taj isti Caco se oduzeo kontroli i poceo da ubija svakoga za koga je pomislio da je "petokolonas". Kazes da su svima nadjeno oruzje u stanu. Hajde odgovori mi sta je bilo sa bracnim patom Komenjac? Stari ljudi sto su CACINOM naredbom odvedeni na Kazane i zaklani jer su bili Srbi a njihova KCERKA u Armiji BiH! I to je samo jedan od njegovih zlocina. A da ne spominjem Grabovicu. Znam da mrzis Aliju iz dna duse i da si vjerovatno skakala od veselja(kad si taka vesela) kad su mu mezar u zrak digli. Alija je legenda. Nevin od glave do pete! Samo se borio za svoju zemlju nista vise! Haag ga nije osudio i to je fakat! Sefer je oslobodjen jer je NEVIN! A za Rasima cemo vidit. Ali ni on nije optuzen za Grabovicu. Jednostavno, Caco je bio pojedinac sto je cinio zlocine i to je to, niko mu nije naredjivao, to sam samo kod srpske propagande cuo kako je "alija naredjivao caci i zato ga je smak´o da ne prica". Smjesno, Alija je smak´o Cacu zbog kriminala i zlocina, i ne pricaj gluposti vise! @Grome trebas nam! 
- kekec
Ti mr_bosnjak, kao da si bio i Cacin i Seferov i Alijin pratilac.
Pusti bolan neka ovdje pisu oni koji su bili blize dogadjajima.
Mi koji smo bili malo dalje, ne mozemo znati detalje. Price su
price, vec drugi dan prica nije ista kao prvog dana, a treceg,
cetvrtog.... ni nalik onoj na pocetku.
A ima nas koji smo bili i daleko i koji smo imali desetak godina
u vrijeme desavanja o kojim se ovdje prica, zar ne ?
-
vesela
tu sam, nigdje ne idem!Liska wrote:Vesela, sacekacu sta ce Grom reci o tvome postu. Cujemo se sutra!
@danas,
nisam pratila sudjenje Seferu, jer me nije zanimalo, ali sam saslusala presudu, koja kaze da se oslobadja otuzbi zbog nedovoljnih dokaza...on je serbez otisao u Hag, jer je znao da su dokazi NA SIGURNOM...
trougao alija-caco-sefer poznajem jaaako dobro i ne pricam napamet!
@Sandor,
tebe sam ocito pogodila pravo "u sridu"!
@mr_bosnjak,
ja ne mrzim Aliju, jer nije vrijedan nikakvih mojih osjecanja...Sefera i Rasima mnozim sa velikom nulom, jer sam ih gledala sta rade i jedan dio osjetila na svojim ledjima...Cacu ne branim, ali ga ne smatram psihopatom...
ja sam bila u ratu u zrelim godinama i, sa ove vremenske distance, gledam tadasnja zbivanja...puno mi je bilo jasno i u samom ratu, a sad razumijem mnogo vise!...i nisam jedina!
ukljucila sam se u temu jer su neki vidjeli sta se dogadjalo u Grabovici i neko je za sve to odgovoran...a to se negira!...ne volim to!...prva prilika za bespostedno paljenje i ubijanje hrvatskih sela je odmah iskoristena!...to nisu mogli raditi pojedinci bez ili NAREDBE (pismene) ili bez ODOBRENJA...ta naredba ili odobrenje je doslo od vrha ABiH!...to svi znaju!...ja, bosnjak, govorim o onome sto sam vidjela i sto znam POUZDANO da se desilo!...ne koristim rekla-kazala!
-
Šandor
Bio sam dijete. Ali znam ljude koji nisu bili nikakve face....regulisali dotok struje u bolnicu....pravili hljeb u velepekari....a nisu mogli doći na posao zbog Cace. Zauzme busiju na ulicama kroz koje moraš proći. I nemaš kud. Samo se možeš vratit kući. I to ako ih skontaš prije nego što oni skontaju tebe. A za to već treba biti maher.vesela wrote:@Sandor,
tebe sam ocito pogodila pravo "u sridu"!
Ništa ne fermaju. Samo ubacuju u kamione. Ako se buniš ne gine ti kundak u glavu.
I to se sve dešavalo običnim ljudima. Koji nisu podrumaši. Ovi ljudi su radili i bili su prisiljeni pješačiti mnogo duže nego što su trebali da bi izbjegli psihopate poput Cace i bezbjedno došli do radnog mjesta.
Caco je blokirao normalno funkcionisanje grada Sarajeva.
Naravno, nije jedini. Ali odigrao je veoma značajnu ulogu u tome. Ako Bog da, jednog dana ćemo ga iskopat, kremirat i prosut u Miljacku.
- danas
do sada si valjda mogla da shvatis da ja nikada, ali NIKADA ne pricam napamet... kao sto sam vec rekla, 'acquittal' (oslobodjenje optuzbe) je legalna posljedica presude da optuzenik nije kriv ('not guilty'). haliloviceva presuda je bila "nije kriv" (Not guilty), te je on shodno tome oslobodjen (acquitted). i gotovo. nema nista o 'oslobodjen zbog nedostatka dokaza'. covjek je dobio presudu da nije kriv, te je pusten.vesela wrote:@danas,
nisam pratila sudjenje Seferu, jer me nije zanimalo, ali sam saslusala presudu, koja kaze da se oslobadja otuzbi zbog nedovoljnih dokaza...on je serbez otisao u Hag, jer je znao da su dokazi NA SIGURNOM...
svaki optuzenik je nevin dok se ne dokaze da je kriv. i tuzitelj mora da dokaze krivicu -- dokazima. ako te ja sutra optuzim da si mi ukrala auto, a to ne mogu da dokazem, sud ce donijeti odluku da ti nisi kriva i oslobodice te optuzbe. (da li nema dokaza zato sto si ih ti sakrila ili zato sto nisi ukrala auto -- legalno je nebitno). elem, teret dokaza je na tuzitelju, te se u osnovi manje-vise svaka presuda "nije kriv" temelji na nedostatku legitimnih dokaza za krivicu.
da ne bude zabune, ovo gore pomasceno kaze: optuzeni halilovic se nalazi da NIJE KRIV (velikim slovima u originalu), te se stoga oslobadja optuzbe...V. DISPOSITON
# Having considered all of the evidence and the arguments of the Parties, the Statute and the Rules, and based upon the factual and legal findings of the Trial Chamber in this Judgement, the Trial Chamber decides as follows:
The Accused SEFER HALILOVIC is found NOT GUILTY and is therefore acquitted of Murder, a Violation of the Laws or Customs of War.
# Pursuant to Rule 99(A) of the Rules, the Trial Chamber orders that Sefer Halilovic be released immediately from the United Nations Detention Unit.
http://www.un.org/icty/halilovic/trialc ... /index.htm
-
Grom iz vedra neba
vesela wrote:mozda bi ovo trebalo malo i prosiriti!...pokopan je uz prisustvo oko 100.000 sarajlija i sedam hodza...i to nakon tri godine sakrivanja njegovog tijela...ukopan je na Kovacima, gdje mu je i mjesto, jer bi sarajevske hadzije i te kako reagovale da se drugacije uradilo...za vrijeme akcije predavanje Cace, Hebib i Alija su mu garantovali sigurnost, medjutim oni su poslali mlade momke, razlicitih nacija da ga "uhvate" u stanu, a 5000 policajaca i specijalaca su cuvali Bistrik i okolinu...umjesto da ga ONI hvataju, a ne mladi momci, koji poginuse...uhvacenog Cacu je Hebib dokrajcio...Alija je odahnuo, jer je znao da se NIKADA nece saznati kakve naredbe je davao Caci...Caco je mrtav, a sitna buranija je po zatvorima, i daje izjave po direktivi, a ne ono sto ZNAJU, jer bi, u tom slucaju Alija, Sefer i Delic dooobro odlezali u Hagu, zbog potpisanih izdaja i snimljenih kaseta, koje je Caco sakrio...Liska wrote: Po meni je manje bitno kako je Caco ubijen. Bitnije je kako je po drugi put pokopan. A to je bilo sa drzavnim pocastima, sa preko 20 000 ljudi na dzenazi. Dzenazu su pustali i po nekoliko puta na FTV. Zakljucak, dakle ljudi u Sarajevu podrzavaju Cacu a time i njegova djela. Jer da su u pitanju nedjela, nitko mu sem rodbine, ne bi na dzenazu dosao. Dakle, time i podrzavaju ono sto se desilo ljudima koje je Caco ubio ili dao ubiti.
Ne znam sta je ovdje veca nebuloza iskreno receno. Ako izostavimo tvoju frustraciju Alijom, Seferom i Delicem, dakle, gnjev koji si usmjerila prema njima ti si gore iznijela samo dvije nebulozne teze:
1.Caco je snimio kasete koje bi uzrokovale dugogodisnju robiju Alije, Sefera i Delica za potpisane izdaje.
2.Caco je sakrio "kasete".
Idemo dalje pa cemo se vratiti:
Gornji dio se moze sazeti u tezu:
Caco ima podrsku sarajlija jer je imao "muda" da se JAVNO odupre Aliji i Seferu, kad je vidio kakve se izdaje i lopovluci prave...imao je "muda" da uleti u Merhamet i pokupi sve cijevi za gas iz humanitarne pomoci za narod...uzeo je i odnio narodu...nijedan njegov vojnik nije bio gladan, zedan ili bez oruzja...za sve je on brinuo i uvijek bio prvi na borbenoj liniji...koji crni kriminalac?...nista iza njega nije ostalo!...on nije nikada ni pusio, ni pio, a pogotovo nikada se nije drogirao...jedina greska mu je bila nepoznavanje perfidnih vojnih igara...on se borio srcem i nije nigdje pobjegao, niti se predao kao pi*da...ginuo je, ako treba...i dohakase mu kad su se prepali za svoje guzice...1000 vojnika je cuvalo bolnicu Kosevo, gdje je Caco lezao mrtav!
3. Caco je bio heroj.
koliko od vas zna da on ima brata, koji je uhapsen isti dan...nisu ga ubili, ali su ga ubili psihicki...da li znate koju odstetu je dobila Cacina majka?...da li znate da je njegov brat dobio 200.000 KM odstete i poslovni prostor na sred carsije, koji je prodao, da ne kazem za koliko!
da li znate da je njegov brat ozenjen Hrvaticom?...da u njegovoj familiji ima tri srpska zeta i cetiri hrvatske snahe?...znate li da su na Bistriku, u zgradi u kojoj je stanovao, zivjeli i Srbi i Hrvati i nije ih ni dotako!...vodio je one kojima je nasao OGROMNE zalihe oruzja po stanovima i podrumima!...i neka je!...kupio je autobusom sminkere i podrumase!...neka je!...odveo je i Gljivu sa Kosevskog!...znali su se jako dobro!...ma super ti pises i pjevas, al' haj'mo malo kopati rovove, za one koji svakodnevno leze u njima!...i neka je!
Gornji dio se moze sazetu u sintagmu: "Hiljadu zasto, hiljadu zato":
Dakle, totalno irelevantno, ne samo za temu koja govori o agresiji republike hrvatske, nego i temu o caci, koji opet s prvom temom nema veze. Ko je kome otac, muz, rodjak i sl. je irelevantno.
4. Oni gore su napravili sistematski plan da se ide u Hercegovinu i da se ubijaju Hrvati.
ne pravdaju sarajlije zlocine, nego okrivljuju one gore, u to doba, koji su sistematski napravili plan da se ide preko Igmana u Hercegovinu i ubijaju Hrvati...da se nebi zavrsilo u Hagu, morali su se skloniti Cacu i jos nekoliko BITNIH, koji imali dokaze...Celo je NEBITAN, jer je kriminalac i taj bi prod'o mater, samo da njemu sta ne bude!
5. Celo je kriminalac.
Ako sada poslozimo tvoje teze hronoloski one glase:
1.Caco je snimio kasete koje bi uzrokovale dugogodisnju robiju Alije, Sefera i Delica za potpisane izdaje.
3. Caco je bio heroj.
4. Oni gore su napravili sistematski plan da se ide u Hercegovinu i da se ubijaju Hrvati.
5. Celo je kriminalac.
Zakljucak:
3. i 5. teza su tvoje subjektivno misljenje. Caco heroj, Celo kriminalac. Ono sto je u presudi Seferu Halilovicu navedeno i potvrdjeno jeste da je HVO poceo rat, da je HVO Bosnjake otjerao u logore i napravio etnicko ciscenje, da je Armija BiH u maju zauzela Grabovicu kada je u njoj bilo 30 HVO bojovnika i da nikom od civila nije falila ni dlaka s glave, da su logorase iz konc logora Gabela, Dretelj i Vitina dosli u Grabovicu i da nisu vrsili odmazdu niti je bilo nekih sukoba. Za ubistva su odgovorni pojedinci imenom i prezimenom: Mustafa Hota, Enes Sakrak i Caco koji nije vidjen kako ubija, ali je vidjen kako spaljuje tijelo hrvatskog civila. Dakle, ovo gore je u dokaznom postupku izlozeno, a sudije su donije odluku da je potvrdjeno bez razumne sumnje, kao i to da s tim ubistvima nemaju nikakve veze ni Sefer, ni vrh Armije, cak ni Celo i Zuka koji su za ubistva saznali dan nakon sto su se desili. Takodjer je dokazano da je zatrazena hitna istraga, a akcija Neretva 93 je zaustavljena.
-------------------------
Ostale su teze: 1. 2. i 4.
---------------------------
1. i 2. teza nisu dokazane ni na jednoj sudskoj instanci. Ne zna se ni o kakvim kasetama. Obje teze su u kontradikciji sa ulogom suda u Hagu, jer se u prvoj tezi tvrdi da bi oni gore robijali za izdaju (vjerovatno mislis drzave). Hag ne sudi po djelima izdaje drzave, nego sudi za ratne zlocine.
4. Sistemski plan da se ide u Hercegovinu, je operacija Neretva 93. s ciljem deblokade Istocnog Mostara i oslobadjanja teritorija na kojima je ranije izvrseno etnicko ciscenje. Niti je Haag, niti bilo koji sud optuzio, a kamoli dokazao da je operacija Neretva 93. imala za cilj "ubijanje Hrvata", jer da je to bila namjera katedrala u Sarajevu bi bila dignuta u zrak zajedno sa svim crkvama, a Hrvati bi bili odvedeni u logor "Heliodrom 2", kao sto su to radile vlasti Herceg-Bosne s potpisom Jadranka Prlica u Hercegovini.
-
Grom iz vedra neba
Posto je ocigledno doslo do zacatavanja teme, da se vratimo na pocetak, ali sa novim nastavkom iz Haaga:
Ukoliko se i ovdje potvrdi agresija RH na BiH, vec dokazana u predmetima: Kordic, Blaskic, Rajic, onda definitivno treba ici sa tuzbom za agresiju pred Medjunarodnim sudom pravde...i naravno traziti veliku odstetu.
Ocigledno je da je odbrana Prlica svjesna cinjenice da gubi zestoko ovaj slucaj, pa pribjegava staroj advokatskoj fori, da sto vise popljuje eksperte, umjesto da se suoci s argumentima.HAG/DEN HAAG, 18.09.2006.
Žestoka neslaganja i razmena teških optužbi između trojice Amerikanaca – tužioca, eksperta optužbe i branioca – na suđenju šestorici bivših čelnika Herceg Bosne
Agresivnim unakrsnim ispitivanjem američkog istoričara hrvatskog porekla Viljema/William Tomljanovića, američki advokat grčkog porekla Majkl/Michael Karnavas izazvao je danas seriju oštrih prigovora Amerikanca Keneta Skota/Kenneth Scott, glavnog zastupnika optužbe na suđenju šestorici bivših čelnika Herceg Bosne.
Tomljanović je, kao ekspert optužbe, pripremio izveštaj o strukturi i funkcionisanju Hrvatske zajednice Herceg Bosna (HZHB) i Hrvatskog vijeća obrane (HVO). Karnavas ga je, međutim, manje pitao o sadržaju izveštaja, a više o stvarima kojima se nije bavio u svojoj ekspertizi. Branioca prvooptuženog Jadranka Prlića je najviše interesovalo šta je – ako išta – funkcionisalo u Republici BiH 1992. godine? Na primer, da li je funkcionisala Centralna banka BiH, da li je centralna vlast u Sarajevu isplaćivala plate učiteljima, lekarima, opštinskim činovnicima i da li je lokalnim organima vlasti obezbedila sredstva za organizaciju odbrane?
Tomljanović je uglavnom odgovarao da ta pitanja nisu bila predmet njegove ekspertize, što je Karnavas okarakterisao kao "odbranu Trećeg Rajha", aludirajući da se svedok izgovara kako je u svom istraživanju "samo sledio naređenja" pretpostavljenih. Paralela sa "Trećim Rajhom" se očito dopala Karnavasu pa je nekoliko puta ponovio, izazvavši oštar protest tužioca Skota zbog toga što se on i njegov tim "nazivaju nacistima", kao i strogi ukor švajcarskoj sudije Stefana Treksela/Stephen Trechsel koju je takvu paralelu ocenio kao "potpuno deplasiranu."
Pitanjima na kojima je Karnavas insistirao uprkos ukazivanjima da izlaze iz okvira Tomljanovićeve ekspertize, odbrana Jadranka Prlića nastoji da dokaže da je Hrvatska zajednica Herceg Bosna nastala na osnovu legitimnog prava i ustavne obaveze građana hercegovačkih opština da se međusobno organizuju i povezuju kako bi se pripremili za odbranu i omogućili kakvo takvo funkcionisanje lokalnih organa i službi u situaciji u kojoj centralne vlasti u Sarajevu nisu ispunjavale svoje obaveze prema ostatku zemlje.
Ukoliko se i ovdje potvrdi agresija RH na BiH, vec dokazana u predmetima: Kordic, Blaskic, Rajic, onda definitivno treba ici sa tuzbom za agresiju pred Medjunarodnim sudom pravde...i naravno traziti veliku odstetu.
-
mr__bosnjak
Nema veze sto sam ja bio dijete, moje "veze" nisukekec wrote:Ti mr_bosnjak, kao da si bio i Cacin i Seferov i Alijin pratilac.
Na Cacinoj dzenazi nije bilo veselinih 100.000 Sarajlija niti Big Daddy-evih preko 20.000 nego c:a 12.000. NAZALOST! A za zlocin u Grabovici je dokazano da je bilo djelo pojedinaca sto su trebali tamo samo da budu smjesteni, ne da kolju. To je jasno k´o dan i najvecoj neznalici. Ali nije dosta sto komsijska propaganda radi sada i mi idemo udri. Cijeli je vrh Armije kriv. Ma ne trebaju nam cetnicki i ustaski mediji sve mi to odradimo sami
-
Big Daddy
Jebote pun kurac pojedinaca.mr__bosnjak wrote: A za zlocin u Grabovici je dokazano da je bilo djelo pojedinaca sto su trebali tamo samo da budu smjesteni, ne da kolju. To je jasno k´o dan i najvecoj neznalici.
Dževad Mlaćo ( Bugojno), Zulfikar Ališpago ( Konjic), Ćele, Juka, Caco, i dalje ne nabrajam. Sve pojedinci i sve zapovjednici postrojbi ABiH. Ako ćemo se tako gađati i Rajić, Blaškić, Tuta i ostali su samo pojedinci i ništa više.
- rajvosa^
Sarajevo je opstalo kolko je opstalo zahvaljujuci Cacima,Jukama i slicnim. jebi ga ipak dok smo mi ko fol "normalna" raja setali i gledali gdje je koja granata roknula, ovi iznad su gledali kako se oduprijeti agresoru i USPUT da se sta mazne ili blago receno oduzme. Sarajevo je ostalo zahvaljujuci kriminilacima, bagri i cakijasima do otprilike Maja 92, kasnije je druga prica.
-
mr__bosnjak
Jeste.Jebote pun kurac pojedinaca.
5 ljudi.Devad Mlaćo ( Bugojno), Zulfikar Alipago ( Konjic), Ćele, Juka, Caco, i dalje ne nabrajam.
Sve pojedinci i sve zapovjednici postrojbi ABiH.
Od kojih je jedan zavrsio u HVO-u, drugi ubijen...
Ne, jer su oni radili po direktivi. Prestani blatit casnu Armiju BiH!Ako ćemo se tako gađati i Rajić, Blakić, Tuta i ostali su samo pojedinci i nita vie.
-
Liska
Spisak je puno duzi i ti to dobro znas. Da je tako kako kazes, onda bi drzava gonjala Mlacu ili Zuku, ili nacelnika ratnih opcina Konjic i Jablanica? Nije ih ganjala niti je ikada protiv njih podnesena krivicna prijava. Sto samo znaci da su dobro obavili svoj posao. O tome kako su obavili posao, porazgovaraj sa Hrvatima iz tih opcina. Da bar jednom sretnes Hrvata u svom zivotu, ne samo ovako virtualno.
-
Big Daddy
Nikog ja ne blatim. Za sve nabrojane ai one koje nisam nabrojao postoje svjedoci zločina koje su počinili. Oni su sami sebe oblatitli.mr__bosnjak wrote:
5 ljudi.
Od kojih je jedan zavrsio u HVO-u, drugi ubijen...
Ne, jer su oni radili po direktivi. Prestani blatit casnu Armiju BiH!
Još kad na red dođe onaj što je zarobljen na Trebeviću pa onda postao zapovjednik ABiH.
-
mr__bosnjak
Pa idi prijavi ih... Prvo nek´ plati Hrvatska odstetu i nek ustaski zlocinci dobiju kaznu a onda cemo one sto su cinili zlocine pojedinacno iz oslobodilacke vojske...Liska wrote:Spisak je puno duzi i ti to dobro znas. Da je tako kako kazes, onda bi drzava gonjala Mlacu ili Zuku, ili nacelnika ratnih opcina Konjic i Jablanica? Nije ih ganjala niti je ikada protiv njih podnesena krivicna prijava. Sto samo znaci da su dobro obavili svoj posao. O tome kako su obavili posao, porazgovaraj sa Hrvatima iz tih opcina. Da bar jednom sretnes Hrvata u svom zivotu, ne samo ovako virtualno.
-
Liska
Ajd Mr. Bosnjak ne seri, da ti ovako kazem. Po Bugojnu su ubijali Hrvate policajce, pa krivci nikada nisu nadjeni. Sto ih ti nisi prijavio? Znas da bi te pojeo mrak, kao i mene. Pa bi onda netko ovdje raspravljao je li u pitanju organizirani ili pojedinacni mrak. Velika razlika, sto jest!!! Ubiju te a onda raznorazne seronje po forumu (ne iskljucujem sebe) raspravljaju je li to bilo organizirano ili spontano???
- SiSaJuMe
@mr_bosnjak
Ps: Ako se ucutkas i smiris, necu te oborit na godinu
jer interesantno lupas da me ponekad stomak zaboli od smijeha.
pozdrav.
Sjedi KECINA za kraj godine. Tvrdis nesto iz "reko mi ciko jos kad sam bio dijete".Nema veze sto sam ja bio dijete, moje "veze" nisu , znam ljude, i to ne iz vidjenja nego oprave, koji su bili po bitnim mjestima u Sarajevu, Visokom, Zenici itd. A ovo sto ja tvrdim ne moras bit genije da skontas.
Ps: Ako se ucutkas i smiris, necu te oborit na godinu
pozdrav.