ako bi neko imao pitanje u vezi pasmine, njegovanja, odrzavanja, prehrane i sta drugo tu sam vam na raspolaganju zivim sa coporom jorkia vec 14 godina i obozavam svaki dan sa njima.

Moderator: anex

Albertic je vec odavno na penzii, vise se neseta svetskim ringovima, osisan uziva slobode, uskoro puni desetu godinu.Gdje je gospodin Albert?

I ja cu da se pridruzim dobrodoslicispectra wrote:Welcome Luci!!!![]()
E nek si bas otvorila jednu "yorkshire" temu, ja se prosto istopim kad vidim te slatke njuskice!
Gdje je gospodin Albert?![]()
Ajde stavi jos slika ili link na svoju web stranicu sa yorkijima...
hvala na dobrodoslici. I zao mi je da cu raztuziti fanove predivnog, feomenalnog i poznatom i obozavanog Amadea. Amadeus nas napustio prije godinu dana, tezka i vrlo kratka bolest mi ga otela i ja to do danas nisam preboljela. ali da me admini netuku ovo je za jorkie i svim divnim bosancima koji nas poznaju sam na raspolaganju na privatnim porukama.pozdrav Lucia, kako je godpodin Amadeus

jel to cuko sa viklerima? O_oLucie wrote:i malo odmora iz naseg mini copora
malo erotike na javnim mjestima![]()
![]()
opasni psi u parku kada se hteju igrati nemajubas puno sance
jer moraju biti bas hrabri ako se zele sa nama igrati![]()
![]()
![]()
i za kraj jednog leteceg jorkia
prvih 15 dana bice sala, mali terier ce se polako razgledati i posle pocne svoju pravu teriersku narav pokazivati u punom sjaju. nauciti kde treba vrsiti nuzdu je prva pobjeda nad jorkiem, cesljanje ikupanje je druga pobjeda ako u ovom obstanes onda mozes sama sebi cestitati. Zvuci cudno ali dobro znam o cemu govorim. jer covek s eboji dotaknuti to malo bice i kaze ma ok mali je ma ima vremena i posle ima jorkie koje do 8 mjeseca pisaju po stanu i sa 6 mjeseci njih brijemo na golokozeg pse jer su jedan veliki ucebanac. napisi vise podataka, koliko je mali star. jeli kujica ili decko dali je od uzgajivaca ili farmera i pomu te uputiti sta i kako.princess krofnica wrote:Heeey, bas se obradovala vidjevsi ovu temu![]()
Ovog malog slatkog meda cu dobiti za 3-4 dana pa bi mi dobro dosli svi savjeti, posebni oni koji se odnose na ucenje gdje ce obavljati nuzdu, koliko sam cula prvih 15 dana je najvaznije... Naravno i sve ostale sugestije su dobro dosleHvala unaprijed
da izlozbeni jorkie mora da ima ovake kao viklere. papilotne su tanka folia povezana gumicom i peseku to omogucava normalan zivot. jer dugacka dlaka koja je propisana od FCI nije za normalan zivot u njoj cuko neskoci ni na kauc kamoli da trci vani po livadi.Izgleda ruzno kao patnja ali pesek je na to naucen da mu smeta skinuo bi sapicom sad pa sadjel to cuko sa viklerima? O_o
TnxLucie wrote:
prvih 15 dana bice sala, mali terier ce se polako razgledati i posle pocne svoju pravu teriersku narav pokazivati u punom sjaju. nauciti kde treba vrsiti nuzdu je prva pobjeda nad jorkiem, cesljanje ikupanje je druga pobjeda ako u ovom obstanes onda mozes sama sebi cestitati. Zvuci cudno ali dobro znam o cemu govorim. jer covek s eboji dotaknuti to malo bice i kaze ma ok mali je ma ima vremena i posle ima jorkie koje do 8 mjeseca pisaju po stanu i sa 6 mjeseci njih brijemo na golokozeg pse jer su jedan veliki ucebanac. napisi vise podataka, koliko je mali star. jeli kujica ili decko dali je od uzgajivaca ili farmera i pomu te uputiti sta i kako.
i btw dobro dosla medju nas jorkiase nece trajati dugo i trazit ces drugog jorkie jer oni su droga![]()
![]()
![]()
onda ces se jos nacekati ne 3-4 dana kako pises u gornjem postu. pravi uzgajivac ce ti psa dati ne prije 1O sedmica mozda 12. Od uzgajivaca peseki su nauceni na pelenu sto tebi jako olaksava trud i posao. Tako da ces samo kada budete napolje puno hvalaiti i puno nagradivati kada obavi nuzdu vani. I piskinje na peleni nehvali toignorisi ako slucajno obavi nuzdu van pelene zaderi se jorkie je dovolno pametan. samo nezaboravi jorkicidecci znaju biti pravi prasci. nuzdu savladaju sad pa sada ali posle pocnu zapisavati kucu, pogotovo ako vam dodju u posjetu druge zivotinje tudje ljude i tako. nekog oesa to mozes nauciti i nekog da ga ubijes nece to svatiti i obilezavat ceteritorii to se posle resava pojasama za pisanje.Tnx
Star je mjesec i nekoliko dana, decko i od uzgajivaca...
da nauciti s emogu sve ali je to do vlastnika, vrsenje nuzdivani je prvi korak drugi jako bitni korak je cesljanje i nametavanje terieru da si gazda i trebas biti. tako da ja jesam za razmazivanje ali pas mora svatati da ti si kujice ALFAPa mamina prijateljica koja je svog kupila i mene zarazila evo sada kupuje zenku, tako da vidim da su droga
Najvise me strag tog dresiranja za nuzdu jer hocu da ga naucim odmah na pocetku na jedno mjesto...ovaj od mamine prijateljice je bas dobro naucen, prava pametnica