jorkici -yorkshire terrier

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Lucie

#1 jorkici -yorkshire terrier

Post by Lucie »

Imali tu nekih jorkoljubaca? najpopularnija pasmina na svetu. Ja njih obozavam. kuca mi je puna :-) moja najvetsa i najzgodnija princeza.

Image

ako bi neko imao pitanje u vezi pasmine, njegovanja, odrzavanja, prehrane i sta drugo tu sam vam na raspolaganju zivim sa coporom jorkia vec 14 godina i obozavam svaki dan sa njima.

Image
kockica_kockica

#2 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by kockica_kockica »

kako su medeni :-D
spectra

#3 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by spectra »

Welcome Luci!!! :kiss:

E nek si bas otvorila jednu "yorkshire" temu :-), ja se prosto istopim kad vidim te slatke njuskice!

Gdje je gospodin Albert? :kravata:
Ajde stavi jos slika ili link na svoju web stranicu sa yorkijima... :-)
Lucie

#4 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by Lucie »

ooo sto je divno zahvalujuc ovim stranicama sresti divne poznate ljude. bas mi je drago da sam dosla na ovaj forum.

nase stranice su trenutno u rekonstrukcii ali sve o mojim jorkicima je tu:
http://www.ljubimci-forum.com/index.php ... 25893.1515

sto stranica punih nasih uspona i padova, dobitka i gubitka :- )))
Gdje je gospodin Albert?
Albertic je vec odavno na penzii, vise se neseta svetskim ringovima, osisan uziva slobode, uskoro puni desetu godinu.

albert je skroz desno:
Image

jorkie pravi terier, igre, unistavanje i mazenje

Image

nas jorkie copor smo povetsali i za macore ali to na macjem topicu :-)))

Image

jorkici nisu samo lutkice i manekeni i jako moja vivien uziva u garderobi

Image

pravi terieri koji znaju slusati, skakati agility i mnogo drugih stvari, to nije samo maza sa masnicom:

Image

Image

nadam se da uskoro dodjui drugi jorkiasi da tu nepunim topic sama :-)))

http://farm4.static.flickr.com/3288/299 ... dafea5.jpg
atko

#5 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by atko »

spectra wrote:Welcome Luci!!! :kiss:

E nek si bas otvorila jednu "yorkshire" temu :-), ja se prosto istopim kad vidim te slatke njuskice!

Gdje je gospodin Albert? :kravata:
Ajde stavi jos slika ili link na svoju web stranicu sa yorkijima... :-)
I ja cu da se pridruzim dobrodoslici :)

pozdrav Lucia, kako je godpodin Amadeus :)
Lucie

#6 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by Lucie »

pozdrav Lucia, kako je godpodin Amadeus
hvala na dobrodoslici. I zao mi je da cu raztuziti fanove predivnog, feomenalnog i poznatom i obozavanog Amadea. Amadeus nas napustio prije godinu dana, tezka i vrlo kratka bolest mi ga otela i ja to do danas nisam preboljela. ali da me admini netuku ovo je za jorkie i svim divnim bosancima koji nas poznaju sam na raspolaganju na privatnim porukama.

jos se tu dobro nesnalazim neznam kakve su pravila pa ako njih krsim SORRRRRYYY
atko

#7 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by atko »

Zao mi je za Amadeusa :(

Inace yorkiji su predivni a i mace :)

Nista ne brini, gazdarica ovog podforuma kad vidi da imas i mace temu ce da stavi na vrh :) :D
Lucie

#8 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by Lucie »

Nemogu vjerovati da tu nema vise jorkoljubca. Ima njih svuda sirom sveta ove najpopularnije pasmine. pa kde ste svi ljubitelji malih cupavka sa masnicom ???

evo nas malo. kod nas nije bilo bas sretnih trenutaka, mnogo smo se nadali bebama od moje kujice, koju sam uvezla iz poljske i je predivne rodovnice i predivnog kvaliteta. pronasli smo super divnog decka. proputovali hiljadu kilometara platili moju mjesecnu zaradu i cekali i nadali se bebicama. Kuja radjala po prvi put i jako nam sono reko sve ok, no nije bilo sve ok i bebe nismo dobile, no medju tim smo dobile, jako ruzno oboljenje mlecne zleze i lizu smo zamalo izgubili, kada temperatura skocila na 41,7 nisam se vise nadala cudu. ali hvala bogu desilo se. Liza je ok, nakon potrosene moje dvomesecne zarade /to pisem jersu me nekde prozvali rasistom koji zaradiva na jadnim kucama i na njihovoj prodaji/ da da od proslog januara nismo imali jorkie bebice :lol: ali najvaznije je da liza je ok i ako bog da bebice budu.

Nasa liza dobila makar mogucnost igrati se mamu malim afganistancima :-))) sto radi bas kao prava mama

Image

Image

tako da uzgoj malih pasa je stvarno dobar posao vrelo i toplo preporucujem :lol: :lol: :lol:

ali nije samo uvjek tuzno veselih trenutaka ima mnogo vise i zato vredi stalno se upustati u avanturu uzgoja

moju uzgojenu bebu sam pripremala za uzgojnu dozvolju i proso fenomenalnotaj malisan nezivi kod nas ali imamo tu jednog kvalitetnog parnjaka

Image

Image

ovo leglo je jako uspelo su to djeca moje vivien /sigurno ko nas zna/ poznata kuja i otac je heloween stribne prani

nisam zalila preci 1OOO km za ZG da mogu pratiti Seli /samuelova seka/, je to ludo, doci na jedan dan iz Praga ali nezalila sam kada sam mogla videti kako moja uzgojena cura i moj ponos osvajao sudje i gledaoce i kako usla u najuzi izbor JBIS

Image

Image

i iz moje svete trojice nesmem zaboraviti na ono cudo sto ostalo kuci i to je nasa Gina - satin angel

Image

jedva cekamo datum sarajevske izlozbe i obavezno dolazimo :bih:

i sada slika za Spectru, sigurno se secate BUBE, buba je vec otisla na penziju, ove godine u maju puni desetu godinu, pate nju menpauze pa nju svi paze jos vise, pa dobila i visku tezine ali sta uziva i nadam se da cesa nama jos dugo uzivati.

Image

Albert i Adam idu na izlet
Image

tako da to su za sada zadnje NEWS sa naseg jorkie copora, i stalno se nadam da jorkoljubci jos dodju sa svojim bebicama.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#9 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by anjusha »

Imam jednog prijatelja koji ima yorkija od 2 godine, muskog. Zali se da ne moze mu pronaci partnericu u Sarajevu nigdje. Eto, toliko o njima iz Sarajeva....
Lucie

#10 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by Lucie »

da ja sama znam za 3 muzjake u Sarajevu i svi bi curu :-)))). dva su cak iz mog uzgoja ali cura, malo :lol: to ti je zivot.

u ceskoj je jorkii najbrnija pasmina, u parku svako drugi ima jorkia. pravi velki pas u malom tjelu :lol: :lol: :lol:

LEPSE NEGO JEDAN JORKIE SU DVA JORKIA
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#11 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by anjusha »

Ama to sam ja htjela indirektno da provodazisem, da ako budes dolazila mozda povedes jednu zenkicu sa sobom radi vannastavnih aktivnosti sa jedim malim slatkim, osisanim yorkijem :D
Lucie

#12 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by Lucie »

:lol: :lol: :lol:

to ce se tezko desiti

ali lako je da prijatelj kupi neku jednu lepu zenkicu, sta nebi uradio za svog decka zar ne :-))))
Lucie

#13 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by Lucie »

Nada umire zadnja, stano se nadam da ipak dodju neki jorkoljubci ;-)

Zasada onima koje se dopada ova pasmina, se cu rado pohvaliti svojim uzgajivacskim rezultatom.

moja obozavana i prelepa GINA

Image

mnogo obecavajuca kuja, zasada na svim izlozbama pobjednica ali od sledeceg mjesece krece u razred zrelih jorkia pa me bas zanima kako ce njoj to ici od sapica ;-)

Image

ona je tipicni primjer americkog tipa jorkia sa svim europskim espektima :-))) dugacak vrat, prekrasno drzan rep, predivna boja ali americka gradnja sa tipicnim babyface. Jos je mlada ali glava ce skroz pozlatiti

Image
Lucie

#14 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by Lucie »

i malo odmora iz naseg mini copora

Image

malo erotike na javnim mjestima :lol: :lol:
Image

Image

Image

opasni psi u parku kada se hteju igrati nemajubas puno sance
Image

jer moraju biti bas hrabri ako se zele sa nama igrati :lol: :lol: :lol:
Image

i za kraj jednog leteceg jorkia
Image
princess krofnica

#15 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by princess krofnica »

Heeey, bas se obradovala vidjevsi ovu temu :P
Ovog malog slatkog meda cu dobiti za 3-4 dana pa bi mi dobro dosli svi savjeti, posebni oni koji se odnose na ucenje gdje ce obavljati nuzdu, koliko sam cula prvih 15 dana je najvaznije... Naravno i sve ostale sugestije su dobro dosle ;-) Hvala unaprijed ;-)
Mrs.Zurbrigen

#16 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by Mrs.Zurbrigen »

Lucie wrote:i malo odmora iz naseg mini copora

Image

malo erotike na javnim mjestima :lol: :lol:
Image

Image

Image

opasni psi u parku kada se hteju igrati nemajubas puno sance
Image

jer moraju biti bas hrabri ako se zele sa nama igrati :lol: :lol: :lol:
Image

i za kraj jednog leteceg jorkia
Image
jel to cuko sa viklerima? O_o

:D
Lucie

#17 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by Lucie »

princess krofnica wrote:Heeey, bas se obradovala vidjevsi ovu temu :P
Ovog malog slatkog meda cu dobiti za 3-4 dana pa bi mi dobro dosli svi savjeti, posebni oni koji se odnose na ucenje gdje ce obavljati nuzdu, koliko sam cula prvih 15 dana je najvaznije... Naravno i sve ostale sugestije su dobro dosle ;-) Hvala unaprijed ;-)
prvih 15 dana bice sala, mali terier ce se polako razgledati i posle pocne svoju pravu teriersku narav pokazivati u punom sjaju. nauciti kde treba vrsiti nuzdu je prva pobjeda nad jorkiem, cesljanje ikupanje je druga pobjeda ako u ovom obstanes onda mozes sama sebi cestitati. Zvuci cudno ali dobro znam o cemu govorim. jer covek s eboji dotaknuti to malo bice i kaze ma ok mali je ma ima vremena i posle ima jorkie koje do 8 mjeseca pisaju po stanu i sa 6 mjeseci njih brijemo na golokozeg pse jer su jedan veliki ucebanac. napisi vise podataka, koliko je mali star. jeli kujica ili decko dali je od uzgajivaca ili farmera i pomu te uputiti sta i kako.

i btw dobro dosla medju nas jorkiase nece trajati dugo i trazit ces drugog jorkie jer oni su droga :lol: :lol: :lol:
jel to cuko sa viklerima? O_o
da izlozbeni jorkie mora da ima ovake kao viklere. papilotne su tanka folia povezana gumicom i peseku to omogucava normalan zivot. jer dugacka dlaka koja je propisana od FCI nije za normalan zivot u njoj cuko neskoci ni na kauc kamoli da trci vani po livadi.Izgleda ruzno kao patnja ali pesek je na to naucen da mu smeta skinuo bi sapicom sad pa sad ;-) ipak je to terier to se nesme zaboravljati :-))))

evo malo prekrasnog pokreta u dlaci to nije za zivot to je samo za SHOW

http://www.youtube.com/watch?v=2GgNlw617gA
princess krofnica

#18 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by princess krofnica »

Lucie wrote:
prvih 15 dana bice sala, mali terier ce se polako razgledati i posle pocne svoju pravu teriersku narav pokazivati u punom sjaju. nauciti kde treba vrsiti nuzdu je prva pobjeda nad jorkiem, cesljanje ikupanje je druga pobjeda ako u ovom obstanes onda mozes sama sebi cestitati. Zvuci cudno ali dobro znam o cemu govorim. jer covek s eboji dotaknuti to malo bice i kaze ma ok mali je ma ima vremena i posle ima jorkie koje do 8 mjeseca pisaju po stanu i sa 6 mjeseci njih brijemo na golokozeg pse jer su jedan veliki ucebanac. napisi vise podataka, koliko je mali star. jeli kujica ili decko dali je od uzgajivaca ili farmera i pomu te uputiti sta i kako.

i btw dobro dosla medju nas jorkiase nece trajati dugo i trazit ces drugog jorkie jer oni su droga :lol: :lol: :lol:
Tnx ;-)
Star je mjesec i nekoliko dana, decko i od uzgajivaca... Pa mamina prijateljica koja je svog kupila i mene zarazila evo sada kupuje zenku, tako da vidim da su droga :razz:
Najvise me strag tog dresiranja za nuzdu jer hocu da ga naucim odmah na pocetku na jedno mjesto...ovaj od mamine prijateljice je bas dobro naucen, prava pametnica :P
Lucie

#19 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by Lucie »

Tnx
Star je mjesec i nekoliko dana, decko i od uzgajivaca...
onda ces se jos nacekati ne 3-4 dana kako pises u gornjem postu. pravi uzgajivac ce ti psa dati ne prije 1O sedmica mozda 12. Od uzgajivaca peseki su nauceni na pelenu sto tebi jako olaksava trud i posao. Tako da ces samo kada budete napolje puno hvalaiti i puno nagradivati kada obavi nuzdu vani. I piskinje na peleni nehvali toignorisi ako slucajno obavi nuzdu van pelene zaderi se jorkie je dovolno pametan. samo nezaboravi jorkicidecci znaju biti pravi prasci. nuzdu savladaju sad pa sada ali posle pocnu zapisavati kucu, pogotovo ako vam dodju u posjetu druge zivotinje tudje ljude i tako. nekog oesa to mozes nauciti i nekog da ga ubijes nece to svatiti i obilezavat ceteritorii to se posle resava pojasama za pisanje.

Pa mamina prijateljica koja je svog kupila i mene zarazila evo sada kupuje zenku, tako da vidim da su droga
Najvise me strag tog dresiranja za nuzdu jer hocu da ga naucim odmah na pocetku na jedno mjesto...ovaj od mamine prijateljice je bas dobro naucen, prava pametnica
da nauciti s emogu sve ali je to do vlastnika, vrsenje nuzdivani je prvi korak drugi jako bitni korak je cesljanje i nametavanje terieru da si gazda i trebas biti. tako da ja jesam za razmazivanje ali pas mora svatati da ti si kujice ALFA :lol: vodja copora :lol:
Ibrahimovicccc

#20 Re: jorkici -yorkshire terrier

Post by Ibrahimovicccc »

Pozdrav , mene zanima gdje ima da se kupi stene, sve sto sam gledao Srbija, Hrvatska , Bosne nigdje.
Pa ako ti znas gdje ima da se kupi ? Vjerovatno da ih i ti prodajes , :)
Post Reply