Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
-
seldzuk
#1 Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
Više od 100 jordanskih imama zahtijeva od jordanske vlade da zatvori sve noćne klubove i obračuna se s prostitucijom, navedeno je u saopćenju objavljenom u srijedu.
"Tražimo zatvaranje svih klubova koji rade pod izgovorom da promoviraju turizam" navelo je 109 imama među kojima su i bivši zastupnici, islamističke vođe, profesori univerziteta i propovjednici u džamijama, navedeno je u saopćenju koje je prenio AFP.
"Također zahtijevamo borbu protiv prostitucije i javnih kuća, kao i uvođenje zakona koji se bore protiv svih antiislamskih i neetičkih akta koji uništavaju jordansko društvo", kaže se saopćenju.
Grupa poslanika je odvojeno zatražila od vlade da zatvori klubove u dvije zapadne ulice u Ammanu, nazvane po svetim gradovima Meki i Medini zato što to "vrijeđa islam i muslimane".
Prema procjeni jordanskog ministarstva turizma, u zemlji ima šezdesetak noćnih klubova.
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110216154
"Tražimo zatvaranje svih klubova koji rade pod izgovorom da promoviraju turizam" navelo je 109 imama među kojima su i bivši zastupnici, islamističke vođe, profesori univerziteta i propovjednici u džamijama, navedeno je u saopćenju koje je prenio AFP.
"Također zahtijevamo borbu protiv prostitucije i javnih kuća, kao i uvođenje zakona koji se bore protiv svih antiislamskih i neetičkih akta koji uništavaju jordansko društvo", kaže se saopćenju.
Grupa poslanika je odvojeno zatražila od vlade da zatvori klubove u dvije zapadne ulice u Ammanu, nazvane po svetim gradovima Meki i Medini zato što to "vrijeđa islam i muslimane".
Prema procjeni jordanskog ministarstva turizma, u zemlji ima šezdesetak noćnih klubova.
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110216154
-
uvijek dobar post
#2 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
ja, i?
imašli ti neko mišljenje?
ili samo prenosiš vijesti?
ili si implicitan?
teme se ne otvaraju tako što ćeš paste-at vijest nego tako što ćeš dati svoj komentar/uvod ipokrenuti diskusiju i usput ostaviti link na vijest!
imašli ti neko mišljenje?
ili samo prenosiš vijesti?
ili si implicitan?
teme se ne otvaraju tako što ćeš paste-at vijest nego tako što ćeš dati svoj komentar/uvod ipokrenuti diskusiju i usput ostaviti link na vijest!
-
seldzuk
#3 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
Pardon, zabavio sam se temom o ženskim imenima.
Ukratko, dajem jordanskim imamima punu podršku, pogotovo ako su ovi klubovi izvor prostitucije i nemorala. A vlast bi pod hitno morala zatvoriti ova dva koja se nalaze u Ulici Mekke Mukerreme i Ulici Medine Munevvere. Jordan je islamska zemlja, a turizam se može razvijati i na druge načine.
Ukratko, dajem jordanskim imamima punu podršku, pogotovo ako su ovi klubovi izvor prostitucije i nemorala. A vlast bi pod hitno morala zatvoriti ova dva koja se nalaze u Ulici Mekke Mukerreme i Ulici Medine Munevvere. Jordan je islamska zemlja, a turizam se može razvijati i na druge načine.
- therrarrius
#4 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
Bez nocnih klubova nema niti prostitucije niti nemorala?seldzuk wrote:Pardon, zabavio sam se temom o ženskim imenima.
- Socijalista
#5 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
Ja mislim da je bolje da postoje ovi KARA-oke barovi, jer bi se drmali inace po ulicama.therrarrius wrote:Bez nocnih klubova nema niti prostitucije niti nemorala?seldzuk wrote:Pardon, zabavio sam se temom o ženskim imenima.
Ukratko, dajem jordanskim imamima punu podršku, pogotovo ako su ovi klubovi izvor prostitucije i nemorala. A vlast bi pod hitno morala zatvoriti ova dva koja se nalaze u Ulici Mekke Mukerreme i Ulici Medine Munevvere. Jordan je islamska zemlja, a turizam se može razvijati i na druge načine.![]()
- bez_ideje
#6 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
Zatvaraj sve!
- idealnaM
#7 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
bez_ideje wrote:Zatvaraj sve!
- moonlight7
#8 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
npr. koje???seldzuk wrote:Pardon, zabavio sam se temom o ženskim imenima.
- travar
-
Salonski Kriticar
#10 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
Kakva glupost!
Jurisanje u srednji vijek!
- madner
#11 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
Zatvori sebi, meni ne diraj 
-
Mishab
#12 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
da, ovakva rešenja imaju za produkt samo licemerstvo. Ako ljudi iskušenja pobedjuju, onda će sami noćni klubovi da postanu pusti, kao kafane u vreme protestantske reformacije.Salonski Kriticar wrote:Kakva glupost!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
više javnih kuća manje terorista 
- Bosanac sa dna kace
#14 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
komi wrote:više javnih kuća manje terorista
-
seldzuk
#15 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
Svako ima pravo da uređuje svoje društvo onako kako želi. Pa tako i muslimani. Razlika između muslimana i kršćana danas je između ostalog i u tome da muslimani u posljednje vrijeme sve više nastoje da svoj život usklade sa svojom vjerom. Mi ljudi posjedujemo slabosti koje trebamo da prevladamo. Sprječavanja nemorala je i u smanjivanju nemoralnih mjesta.Mishab wrote:da, ovakva rešenja imaju za produkt samo licemerstvo. Ako ljudi iskušenja pobedjuju, onda će sami noćni klubovi da postanu pusti, kao kafane u vreme protestantske reformacije.Salonski Kriticar wrote:Kakva glupost!
Last edited by seldzuk on 02/03/2011 14:47, edited 1 time in total.
-
seldzuk
#16 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
Pridružujem se.Bosanac sa dna kace wrote:komi wrote:više javnih kuća manje terorista![]()
Ovakvi stavovi upravo produkuju teroriste. Muslimanima je puna kapa nemuslimanskog miješanja u njihov način života.
- Jazz_Junkie
#17 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
Tko si ti da govoris u ime svih muslimana i odredjujes kakav nacin zivota trebaju voditi? Pogotovo ti iz Bosne se ponasas kao da zivis negdje u Jordanu ili Jemenu. Mozda bi seksualno isfrustriranim jordanskim imamima trebalo ocitati lekciju iz elementarnih ljudskih prava i sloboda.seldzuk wrote:Pridružujem se.Bosanac sa dna kace wrote:komi wrote:više javnih kuća manje terorista![]()
![]()
![]()
![]()
Ovakvi stavovi upravo produkuju teroriste. Muslimanima je puna kapa nemuslimanskog miješanja u njihov način života.
- Cholina_Lokica
#18 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
Jasta radi, sigurno se bez toga nece jebavati vise na sve strane
-
true
#19 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
nepotrebne teme 
- GAU8
#20 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
Prostituciju kao najstariji zanat jos niko nije "iskorijenio"
Stoga je bolje imati ovako "u kontroliranom okruzenju" nego da se, kako neko rece, "drmaju po ulicama".
Stoga je bolje imati ovako "u kontroliranom okruzenju" nego da se, kako neko rece, "drmaju po ulicama".
- BHF_Manijak
#21 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
a mozda bi ti kao genralno isfrustrirani ateista iz Esterajha takodjer trebao naucis lekciju iz tih elementarnih ljudskih prava i sloboda...Kao npr sloboda govora i sloboda misljenjaJazz_Junkie wrote:
Tko si ti da govoris u ime svih muslimana i odredjujes kakav nacin zivota trebaju voditi? Pogotovo ti iz Bosne se ponasas kao da zivis negdje u Jordanu ili Jemenu. Mozda bi seksualno isfrustriranim jordanskim imamima trebalo ocitati lekciju iz elementarnih ljudskih prava i sloboda.
Moje pravo na slobodu da se dobro napusim vutre, zasto mi ga drzava uskracuje i zasto me hapse ako mi malo gandje nadju ccc!
- Bloo
- Globalna šefica
- pike
#23 Re: Jordanski imami traže zatvaranje noćnih klubova
Hoce da namecu svoje cjelokupnoj populaciji Jordana?
Evo sejtan kaze "nemere"
Evo sejtan kaze "nemere"