huh imam uzasnu tremu jebote...ma da otpjevaju jako loe jednu pjesmu i zavrse program...ja bibila zadovoljna...
jedva cekam
ako bog da
Moderator: _BataZiv_0809
Zar se Stipe nije raspo?_MaYa_ wrote:idel ko na r.e.m. u zagreb ili beograd??? i organizujul kakav prevoz iz sa mozda????
huh imam uzasnu tremu jebote...ma da otpjevaju jako loe jednu pjesmu i zavrse program...ja bibila zadovoljna...)))
jedva cekam
ako bog da
pa nadam se da ne!rIder wrote:...pa nece se j.ebat s njima... sve i da zelidinash wrote:
tri matora celavca su nekome jos interesantni osim eventualno na radiju?!!?!!?
Idem ja u BG, kupljena mi je karta. A ti Maya?_MaYa_ wrote:idel ko na r.e.m. u zagreb ili beograd??? i organizujul kakav prevoz iz sa mozda????
huh imam uzasnu tremu jebote...ma da otpjevaju jako loe jednu pjesmu i zavrse program...ja bibila zadovoljna...)))
jedva cekam
ako bog da
izgleda da je sada sto je manje popularan bend, i sto manje ljudi zna za njega...to je vise cool biti njihov fan...zensko wrote:a sto je to toliko nevjerotavno??Altsa wrote:nevjerojatno da jos neko slusa R.E.M.
ne mislim da je ok da ti forsiram vlastiti mjuzik tejst ... ali evo danas sam skinuo album evil nine-a i mogu ti preporuciti jer je zaista dobar. prosurfaj, poslusaj kakve semplove pa vidi. ako ti to ne lezi, onda idi na viktorijev "MP3 djerdan" pa skini albume johna frusciantea - ti su Highly Recomended (kao i sve ostalo) ...krava wrote:krivo si me shvatila. ne radi se o tome. ne mislim da je mjerilo kvalitete MUZIKE jednog benda/izvodjaca/muzicara njegova popularnost ili broj fenova. drugim rijecima, kao sto bendovi za koje je malo ljudi culo nisu neophodno slabi, isto tako bendovi koje "svi znaju" ne moraju biti dobri. i obratno. elem, svi bendovi su nekad bili u tom stadiju kad su svirali "u garazi" ... cak i oni koje danas nazivamo najvecim/legendama ... dalje, ne smatram "komercijaaalu" necim po defaultu slabim. isto tako ne smatram ni bendove koji se "prodaju"/"postanu komercijaaala" nista slabijim OSIM, naravno - a to se vrlo cesto desi - da isti nakon prelaska u industrijske vode, zbog uticaja producenata i inih kravatara, pristanu na kompromise koji pocnu lose uticati na njihovu muziku.zensko wrote: izgleda da je sada sto je manje popularan bend, i sto manje ljudi zna za njega...to je vise cool biti njihov fan...
i tu dolazimo do REM-a koji su i tema danasnje emisije. ja jesam njihov fen ali ne idem na njihov koncert jer su danas blijeda kopija onoga sto su bili i sto su vjerovatno zeljeli postati. uopste. radi se o jednostavnoj cinjenici da REM nisu vise dobar bend. tacka. iskreno, malo koji bend se moze pohvaliti cinjenicom da je napravio tri odlicna albuma u cugu (govorim o trojcu "Out of Time", "Automatic for the People" i "Monster"). REM nakon Monstera gotovo da nemaju jedne hit pjesme (sa izuzetkom "imitations of life"). zadnji njihov veliki top 10 hit je bio "Bad Day" koji je zapravo remaster stare pjesme koja je bila objavljena kao b-side neznamkojeg singla (fora koju su - po vlastitom priznanju - pokupili od U2). Pete Buck na omotu njihovog zadnjeg best of albuma pise da je pomalo (cuj pomalo!) tuzno da ti je trenutno najveci hit pjesma napisana prije 10-15 godina ... sto samo pokazuje koliko su se "razvili" kao bend.
da skratim, mislim da su REM trebali odrzati obecanje davno dano: da kada bilo ko od njih cetvorice napusti bend, R.E.M. prestaje postojati. dakle, kako, postovati bend koji se (skupa sa svim gore napisanim) oglusi na jedan takav statement!?
previse je razlicite muzike na svijetu da bih se ogranicio samo na par "velikih" bendova ...
---krava wrote:pa dajte predlozite neke dobre bendove?
drzimo se R.E.M.krava wrote:izgleda da je sada sto je manje popularan bend, i sto manje ljudi zna za njega...to je vise cool biti njihov fan...zensko wrote:a sto je to toliko nevjerotavno??Altsa wrote:nevjerojatno da jos neko slusa R.E.M.
dinash?
altsa?
pa dajte predlozite neke dobre bendove?

no frx hornse. jedni idu na njihov koncert, drugi ne idu. svak ima svoje razloge. ako bude isao lijepo se provedi, ja cu sacuvati pare za nesto drugo.horns&drums wrote:REM sam slusao kao mladji, ne bas da sam headbang za njima ali nije mi bila mrska grupa. Zbog toga sto kod nas sve zivo kasni, ostala mi je zelja da ih pogledam uzivo.
A to sta su izdali ili nisu u zadnje vrijeme, zaista me ne jebe puno. Nisam kriticar
o tome ja pricam...idem malo da se napijem i da me pukne par onako omiljenih pjesmica...no opet ne znam sad me ovi isepiti jebu al da cu sve od sebe da odem...horns&drums wrote:REM sam slusao kao mladji, ne bas da sam headbang za njima ali nije mi bila mrska grupa. Zbog toga sto kod nas sve zivo kasni, ostala mi je zelja da ih pogledam uzivo.
A to sta su izdali ili nisu u zadnje vrijeme, zaista me ne jebe puno. Nisam kriticar
dobro dobro...no gdje si ti procitao rijec balkan? hmmm? balkan je sirok pojam, meni je r.e.m. 3sata odmene, tako da...ovim prostorima znaci nesto drugodinash wrote:no frx hornse. jedni idu na njihov koncert, drugi ne idu. svak ima svoje razloge. ako bude isao lijepo se provedi, ja cu sacuvati pare za nesto drugo.horns&drums wrote:REM sam slusao kao mladji, ne bas da sam headbang za njima ali nije mi bila mrska grupa. Zbog toga sto kod nas sve zivo kasni, ostala mi je zelja da ih pogledam uzivo.
zapravo, nemam ja nista protiv (a ni za) rem-a, ali me je malo ... khm ... iziritirao naslov teme ... elem, bas ce ariem napraviti koncert kakav balkan jos vidio nije .
jah ... bezbeli ...