Joj ovo ce biti koncert kakav nije bio na ovim prostorima...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

_MaYa_

#1 Joj ovo ce biti koncert kakav nije bio na ovim prostorima...

Post by _MaYa_ »

idel ko na r.e.m. u zagreb ili beograd??? i organizujul kakav prevoz iz sa mozda????

huh imam uzasnu tremu jebote...ma da otpjevaju jako loe jednu pjesmu i zavrse program...ja bibila zadovoljna...:))))

jedva cekam :)

ako bog da
Atomic Punk

#2 Re: Joj ovo ce biti koncert kakav nije bio na ovim prostorim

Post by Atomic Punk »

_MaYa_ wrote:idel ko na r.e.m. u zagreb ili beograd??? i organizujul kakav prevoz iz sa mozda????

huh imam uzasnu tremu jebote...ma da otpjevaju jako loe jednu pjesmu i zavrse program...ja bibila zadovoljna...:))))

ako bog da
Zar se Stipe nije raspo?
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

jeli to trebalo biti duhovito?
bananaman

Post by bananaman »

Klonite se plaćanja organizovanih prevoza na koncerte preko naših tur. organizacija. Ja sam ispušio za Metallicu i The Offspring i otad sam sebi organizujem prevoze 8-)
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

ima i toga, otivci autom odspavati , ujutro na kavu :) i onda kuci hehehe
bananaman

Post by bananaman »

A kako je u Hr. to bilo otkazano u Otas-u se pri povratu novca ko' fol promjenio kurs pa su odbili po 10 km :?...od aranžmana s tim što su se na Offspringu i vrata poljubila pa nismo ni za prevoz dobili ništa, samo za kartu
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

o svasta! :-) imao si bas gadno sikustvo
dinash

Post by dinash »

najveci koncert na balkanu... koliko si star/a?!!?!

tri matora celavca su nekome jos interesantni osim eventualno na radiju?!!?!!?

i jos dati pare za to??

de ba majket'.
rIder

Post by rIder »

dinash wrote:
...pa nece se j.ebat s njima... sve i da zeli

:lol:
dinash

Post by dinash »

rIder wrote:
dinash wrote:
...pa nece se j.ebat s njima... sve i da zeli

:lol:
pa nadam se da ne! :D:)(for his own sake) ...
iako je majk bi ... a i ali dzi ih provali pred cjelim evropskim MTV auditorijem nazivajuci opet [promuklog] majka pedofilom ... jebga ... nije vise kul biti mator. vid sta se desi sa onim korporejt kurvama ju tu ... pa skontaj.
Last edited by dinash on 05/01/2005 12:38, edited 1 time in total.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#11 Re: Joj ovo ce biti koncert kakav nije bio na ovim prostorim

Post by horns&drums »

_MaYa_ wrote:idel ko na r.e.m. u zagreb ili beograd??? i organizujul kakav prevoz iz sa mozda????

ako bog da
Idem ja u BG, kupljena mi je karta. A ti Maya? :D
Altsa

Post by Altsa »

nevjerojatno da jos neko slusa R.E.M. :(
vedderedi

Post by vedderedi »

Ja idem u ZG, kupio kartu nedavno kad sam bio na Fiju-Briju :)
zensko

Post by zensko »

Altsa wrote:nevjerojatno da jos neko slusa R.E.M. :(
a sto je to toliko nevjerotavno??

:?
krava

Post by krava »

zensko wrote:

izgleda da je sada sto je manje popularan bend, i sto manje ljudi zna za njega...to je vise cool biti njihov fan...

dinash?
altsa?
pa dajte predlozite neke dobre bendove?
Innuendo

Post by Innuendo »

nikada nisu ni bili čemu.....a novi album im je usudim se reći na nivou da ih ne precijenim recimo deenovih najboljih ostvarenja :lol: :lol: :lol:
dinash

Post by dinash »

krava wrote:
zensko wrote: izgleda da je sada sto je manje popularan bend, i sto manje ljudi zna za njega...to je vise cool biti njihov fan...
krivo si me shvatila. ne radi se o tome. ne mislim da je mjerilo kvalitete MUZIKE jednog benda/izvodjaca/muzicara njegova popularnost ili broj fenova. drugim rijecima, kao sto bendovi za koje je malo ljudi culo nisu neophodno slabi, isto tako bendovi koje "svi znaju" ne moraju biti dobri. i obratno. elem, svi bendovi su nekad bili u tom stadiju kad su svirali "u garazi" ... cak i oni koje danas nazivamo najvecim/legendama ... dalje, ne smatram "komercijaaalu" necim po defaultu slabim. isto tako ne smatram ni bendove koji se "prodaju"/"postanu komercijaaala" nista slabijim OSIM, naravno - a to se vrlo cesto desi - da isti nakon prelaska u industrijske vode, zbog uticaja producenata i inih kravatara, pristanu na kompromise koji pocnu lose uticati na njihovu muziku.

i tu dolazimo do REM-a koji su i tema danasnje emisije. ja jesam njihov fen ali ne idem na njihov koncert jer su danas blijeda kopija onoga sto su bili i sto su vjerovatno zeljeli postati. uopste. radi se o jednostavnoj cinjenici da REM nisu vise dobar bend. tacka. iskreno, malo koji bend se moze pohvaliti cinjenicom da je napravio tri odlicna albuma u cugu (govorim o trojcu "Out of Time", "Automatic for the People" i "Monster"). REM nakon Monstera gotovo da nemaju jedne hit pjesme (sa izuzetkom "imitations of life"). zadnji njihov veliki top 10 hit je bio "Bad Day" koji je zapravo remaster stare pjesme koja je bila objavljena kao b-side neznamkojeg singla (fora koju su - po vlastitom priznanju - pokupili od U2). Pete Buck na omotu njihovog zadnjeg best of albuma pise da je pomalo (cuj pomalo!) tuzno da ti je trenutno najveci hit pjesma napisana prije 10-15 godina ... sto samo pokazuje koliko su se "razvili" kao bend.

da skratim, mislim da su REM trebali odrzati obecanje davno dano: da kada bilo ko od njih cetvorice napusti bend, R.E.M. prestaje postojati. dakle, kako, postovati bend koji se (skupa sa svim gore napisanim) oglusi na jedan takav statement!?

previse je razlicite muzike na svijetu da bih se ogranicio samo na par "velikih" bendova ...

---
krava wrote:pa dajte predlozite neke dobre bendove?
ne mislim da je ok da ti forsiram vlastiti mjuzik tejst ... ali evo danas sam skinuo album evil nine-a i mogu ti preporuciti jer je zaista dobar. prosurfaj, poslusaj kakve semplove pa vidi. ako ti to ne lezi, onda idi na viktorijev "MP3 djerdan" pa skini albume johna frusciantea - ti su Highly Recomended (kao i sve ostalo) ...

eto.
horns&drums

Post by horns&drums »

REM sam slusao kao mladji, ne bas da sam headbang za njima ali nije mi bila mrska grupa. Zbog toga sto kod nas sve zivo kasni, ostala mi je zelja da ih pogledam uzivo.
A to sta su izdali ili nisu u zadnje vrijeme, zaista me ne jebe puno. Nisam kriticar
Jasho

Post by Jasho »

Idem u Zagreb na R.E.M.! Njihovi nastupi u živo su fenomenalni i vrijedi vidjeti jedan od največih bendova u zadnjih 20 godina!
Altsa

Post by Altsa »

krava wrote:
zensko wrote:

izgleda da je sada sto je manje popularan bend, i sto manje ljudi zna za njega...to je vise cool biti njihov fan...

dinash?
altsa?
pa dajte predlozite neke dobre bendove?
drzimo se R.E.M.
nakon sto poslusas ove veoma dobre R.E.M. albume shvatit ces zasto sam prestao slusati R.E.M. grupa koja je izgubila svoj identitet i svoju prepoznatljivost, a potom krenula sa svojim ljigavim, dosadnim i slatkastim stilom.nakon ovih albuma R.E.M. je krenuo u drugom smjeru koji ipak nij ono sto ja slusam. sve je do licnog izbora. normalno ako se tebi svidja danasnji R.E.M. pici u zagreb/beograd i lijepo se provedi. :)
Image
Image
Image
Image
dinash

Post by dinash »

horns&drums wrote:REM sam slusao kao mladji, ne bas da sam headbang za njima ali nije mi bila mrska grupa. Zbog toga sto kod nas sve zivo kasni, ostala mi je zelja da ih pogledam uzivo.
A to sta su izdali ili nisu u zadnje vrijeme, zaista me ne jebe puno. Nisam kriticar
no frx hornse. jedni idu na njihov koncert, drugi ne idu. svak ima svoje razloge. ako bude isao lijepo se provedi, ja cu sacuvati pare za nesto drugo.

zapravo, nemam ja nista protiv (a ni za) rem-a, ali me je malo ... khm ... iziritirao naslov teme ... elem, bas ce ariem napraviti koncert kakav balkan jos vidio nije .

jah ... bezbeli ...
horns&drums

Post by horns&drums »

Da vidjeh, i meni je naslov malo ubo oci. Ma idem i zbog putovanja kao takvog, onog lijepog osjecaja blage opijenosti, masa ljudi, vriska i sve ono zasto i volimo ici na koncerte :wink:
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

horns&drums wrote:REM sam slusao kao mladji, ne bas da sam headbang za njima ali nije mi bila mrska grupa. Zbog toga sto kod nas sve zivo kasni, ostala mi je zelja da ih pogledam uzivo.
o tome ja pricam...idem malo da se napijem i da me pukne par onako omiljenih pjesmica...no opet ne znam sad me ovi isepiti jebu al da cu sve od sebe da odem...:) aako bi isla onda u zg, pa blize mi je :roll: :)

onako se sad gledam...i kontam da sad pustim everybody hurts, bas bi mepogodila pjesma, a da ne pricam u zivo :)

jos kadpomislim da je to najvjerovatnije medju zadnjima, ako ne i zadnja turneja R.E.M. bogami...dosta razloga :) za korisno potrositi pare... :D
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

dinash wrote:
no frx hornse. jedni idu na njihov koncert, drugi ne idu. svak ima svoje razloge. ako bude isao lijepo se provedi, ja cu sacuvati pare za nesto drugo.

zapravo, nemam ja nista protiv (a ni za) rem-a, ali me je malo ... khm ... iziritirao naslov teme ... elem, bas ce ariem napraviti koncert kakav balkan jos vidio nije .

jah ... bezbeli ...
dobro dobro...no gdje si ti procitao rijec balkan? hmmm? balkan je sirok pojam, meni je r.e.m. 3sata odmene, tako da...ovim prostorima znaci nesto drugo

dinash? moram te razocarati, ali r.e.m. su slusali uvjek ljudi koji su imali istancan smisao za muziku, ljudi koji su pravi znalci...

to je muzika koju moras na drugaciji nacinosjetiti, a ti za to nemas ili kapaciteta ili se nisi ni potrudio...to je muzika za intelektualce, ...
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

ajde dinash kad se pojavis na forumu, napisi ti meni sta ti to slusas a sto je toliko...neusporedivo bolje od r.e.m. uzet cu u obzir dase ukusi razlikuju

i najgore kad neko upotrijebi izraz...star ili matori, kakve jebene veze imaju godine sa bilo cim a posebno s muzikom?

hvala bogu pa ne diskriminiram ljude po godinama, hvala! 8-)
Post Reply