Koliko ljudi je to čitalo ovdje i šta misle o njima?
http://en.wikipedia.org/wiki/Joe_Sacco
Ako ima kakav link za DL, feel free to share, ovo-ono!
Joe Sacco i stripovi o Bosni!
Moderator: Chloe
-
rashomon
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Imam Safe Area Gorazde i The Fixer-a. Oba su mi draga na svoj nacin. Ima jos jedan - roman, meni se cini War in Bosnia, ili tako nekako, tri kratke pricice. Izdao je jos - i strip o Palestini koji namjervam da kupim. Ukratko, sve sto je roman - crtani, nedostajao, Joe Sacco je ispravio - i u njegovim romanima, ima vise, duse, istine i zivota, nego u mnogim knjigama, tri put debljim. Jednostavno - njegovi su produkti unikati, koje treba svako da ima, i da s vremena na vrijeme se podsjeti svega onoga, kao i svega ovoga danas. The Fixer - je postojao kao pdf. verzija, ja ga imam negdje, na nekom cd, al' treba to naci, ne mogu obecati nista, ako naletim, al' moram reci - da u pdf.-u, ipak - to nije to. Ko je god u mogucnosti da potrosi $15-20, da dobije koristenu ili novu - strip-knjigu - vrijedi stvarno tog novca. I kad kazem vrijedi, onda vrijedi od sadrzaja do kvaliteta printa, do svega drugog. Jednostavno je meraba, drzati tu knjigu u rukama, i procitas je toliko puta, uvijek nadjes neki novi detalj koji nisi vidjeo prosli put.