Radi se o toj internet stranici Jobs in dubai... samo što sam se registrovao, misleći da će mi olakšati traženje oglasa na toj stranici. Zovu me na moj telefon...pitajuci me jesam li se prijavio na toj stranici, i trazim li posao....Nesto je još rekla što nisam razumio zbog lošeg zvuka...rekao sam da mi pošalje mailom šta mi ima reći.
Mail poslali,kažu da bi trebao taksu od 92 doalara platiti, kako bi bio potpuno registrovan i kako bi mene firme mogle pronaći.
A dalje dole piše da bi mi ta taksa bila vraćena u roku od 6 mjeseci u koliko ne dobijem posao u Dubai:.
Koliko ovdje ima istine, je li iko se susretao sa ovim??
JOBS IN DUBAI
Moderator: anex
-
mali_balon
#2 Re: JOBS IN DUBAI
Gdje god traze lovu bjezi od toga. Nemas sta razmisljati, Prijavljen sam na milion tih sajtova i niko mi nikad nije pare trazio
- Pasiflora
#3 Re: JOBS IN DUBAI
Cim ti traze pare - sumnjivo je. Ne nasjedaj. Nedavno je bio text na tu temu, ali se radilo o trzistu zapadne Evrope i doslovno je pisalo kako poslodavac snosi troskove oglasavanja, a ne aplikant i da aplikanti ni slucajno ne trebaju placati jer se radi o prevari.
Gotovo sam sigurna da se i tu radi o prevari, ali sacekaj da ti se jos neko javi - mozda zna nesto drugo.
Sretno ti u svakom slucaju.
Gotovo sam sigurna da se i tu radi o prevari, ali sacekaj da ti se jos neko javi - mozda zna nesto drugo.
Sretno ti u svakom slucaju.
- Ramzess Veliki
#4 Re: JOBS IN DUBAI
sani02 wrote:Radi se o toj internet stranici Jobs in dubai... samo što sam se registrovao, misleći da će mi olakšati traženje oglasa na toj stranici. Zovu me na moj telefon...pitajuci me jesam li se prijavio na toj stranici, i trazim li posao....Nesto je još rekla što nisam razumio zbog lošeg zvuka...rekao sam da mi pošalje mailom šta mi ima reći.
Mail poslali,kažu da bi trebao taksu od 92 doalara platiti, kako bi bio potpuno registrovan i kako bi mene firme mogle pronaći.
A dalje dole piše da bi mi ta taksa bila vraćena u roku od 6 mjeseci u koliko ne dobijem posao u Dubai:.
Koliko ovdje ima istine, je li iko se susretao sa ovim??
Jesam.
Jednom pakistancu koji je radio sa nama došlo to, ali kao dobio milion dolara na lotu, izvučen njegov telefonski broj, samo treba uplatiti 90-tak dolara da dobije taj milion. I mi ga ubijedimo da je to istina i da je postao milioner.
Otišao jadnik j.... mtr direktoru pijan sa riječima da će kupit i njega i firmu ... sreća da je direktor naša raja pa shvatio zajebanciju.
-
sani02
#5 Re: JOBS IN DUBAI
tačno to mi je sumljivo i ja sam prijavljen na dosta tih stranica...sada da li im je ta taks opravdana, ne vidim svrhu zbog čega??
Recimo, druga je stvar stranica za bluecard.eu.....gdje traze taksu 50 eura...zbog verifikovanja diplome...to negdje ima smisla
Recimo, druga je stvar stranica za bluecard.eu.....gdje traze taksu 50 eura...zbog verifikovanja diplome...to negdje ima smisla
- malsal
#6 Re: JOBS IN DUBAI
Navlakusa da te zajebu za 92 dolara.