JMB - Anketa
- cadburry
#1 JMB - Anketa
Pitanje za anketu: Da li biste smatrali izdajom ukoliko bi "sarajevske" stranke (SDA, SBiH, SDP, SBB) prihvatile zahtjeve iz RSa da registraciona područja za JMB prate entitetsku liniju, iako bi e na taj način riješilo pitanje JMBa?
http://www.klix.ba/forum/hitno-jmbg-i-m ... 20320.html
U kontekstu ove i drugih tema i slučajeva koji se dešavaju u vezi sa JMB, pozivaju se političari na odgovonost. I slažem se da se trebaju pozivati - zaista su krivi jer nisu u stanju dogovoriti se oko ovako elemntarnih i hitnih stvari.
Želio bih da ova anketa pokaže koliko je zaista nama, građanima, stalo do rješavanja ovog pitanja. Da li smo spremni progutati neke besmislene hirove iz RSa radi rješavanja egzistencijalnih pitanja?
U kontekstu ove i drugih tema i slučajeva koji se dešavaju u vezi sa JMB, pozivaju se političari na odgovonost. I slažem se da se trebaju pozivati - zaista su krivi jer nisu u stanju dogovoriti se oko ovako elemntarnih i hitnih stvari.
Želio bih da ova anketa pokaže koliko je zaista nama, građanima, stalo do rješavanja ovog pitanja. Da li smo spremni progutati neke besmislene hirove iz RSa radi rješavanja egzistencijalnih pitanja?
-
The 51st State
#2 Re: JMB - Anketa
pa dokad? negdje se ciza mora podvuci...cadburry wrote:Pitanje za anketu: Da li biste smatrali izdajom ukoliko bi "sarajevske" stranke (SDA, SBiH, SDP, SBB) prihvatile zahtjeve iz RSa da registraciona područja za JMB prate entitetsku liniju, iako bi e na taj način riješilo pitanje JMBa?
- cadburry
#3 Re: JMB - Anketa
Na Belmininom životu.The 51st State wrote:pa dokad? negdje se ciza mora podvuci...cadburry wrote:Pitanje za anketu: Da li biste smatrali izdajom ukoliko bi "sarajevske" stranke (SDA, SBiH, SDP, SBB) prihvatile zahtjeve iz RSa da registraciona područja za JMB prate entitetsku liniju, iako bi e na taj način riješilo pitanje JMBa?
-
The 51st State
#4 Re: JMB - Anketa
ne znam, nisam pametan..., valjda su i ovi supci iz federacije mogli neku privremenu mjeru donijeti, da se ovakvi slucajevi ne desavaju....cadburry wrote:Na Belmininom životu.The 51st State wrote:pa dokad? negdje se ciza mora podvuci...cadburry wrote:Pitanje za anketu: Da li biste smatrali izdajom ukoliko bi "sarajevske" stranke (SDA, SBiH, SDP, SBB) prihvatile zahtjeve iz RSa da registraciona područja za JMB prate entitetsku liniju, iako bi e na taj način riješilo pitanje JMBa?
- Pasiflora
#5 Re: JMB - Anketa
su*ci su krivi sto se ovakve stvari desavaju i to iskljucivo jer su nesposobni!
-
bole1st
#6 Re: JMB - Anketa
Vjerujem da je od ovih 50% vecina dijaspora, njih nije briga za jmbg, oni su vise fokusirani na razne izdaje.
- cadburry
#7 Re: JMB - Anketa
Ne bih se kladio da je riječ samo o dijaspori, nažalost. 
- Skijaš
#8 Re: JMB - Anketa
To me podsjeca na onu pricu kako je trebalo ispostovati zahtjev Beograda nakon cega bi Sarajevo postalo vazal Srbije. Kao, da je prihvaceno ono s cim su se teklici Filipovic i Zulfikarpasic vratili u Sarajevo, bilo bi svima super i ne bi bilo mrtvih. A svijet ne funkcionise tako,cadburry wrote:Pitanje za anketu: Da li biste smatrali izdajom ukoliko bi "sarajevske" stranke (SDA, SBiH, SDP, SBB) prihvatile zahtjeve iz RSa da registraciona područja za JMB prate entitetsku liniju, iako bi e na taj način riješilo pitanje JMBa?
Arthur Neville Chamberlain FRS[1] (18 March 1869 – 9 November 1940), usually known as Neville Chamberlain, was a British Conservative politician who served as Prime Minister of the United Kingdom from May 1937 to May 1940. Chamberlain is best known for his appeasement foreign policy,
Po tom ce i Zlatko ostati upamcen, po kukavicluku i popustanju. A ovo sto danas pokusavas zloupotrebljavajuci bolesno dijete mene asocira na pravdanje masovnih zlocina po Brckom stanjem u banjaluckom porodilistu. Potpuno isti rezon, isti velikosrpski ciljevi, sve isto.
- Skijaš
#9 Re: JMB - Anketa
Nisu nesposobni, naprotiv. Problem je u sarajevskim politicarima koji ne zele da iskoriste sve mehanizme koji im stoje na raspolaganju. Velikosrpstvo je moglo biti porazeno prije pola decenije da je raznim Tihicima i Lagumdzijama zaista stalo do stabilizacije. Ali nije, oni ce nastaviti braniti Milorada i titrati mu muda a sutra to moze biti Bosic, Ivanic, svejedno, samo neka je neko ko ce im pomoci da sto duze zadrze ovu maglu nad budzetskim parama, nadzornim odborima i tenderima.Pasiflora wrote:su*ci su krivi sto se ovakve stvari desavaju i to iskljucivo jer su nesposobni!
- cadburry
#10 Re: JMB - Anketa
Momak, moj brat i otac su branili Sarajevo od četnika i fašizma kojem su neki idiotski ideali i interesi bili važniji od desetina hiljada ljudskih života. Moj amidža je šehid. Krajnje je neukusno inputirati mi velikosrpske ciljeve. Posebno kada to dolazi od nekoga ko frustiran svojim životom u Geteborgu ili Malmeu, vodi virtuelnu borbu protiv nekih vituelnih velikosrba i kome se živo jebe i za život ovdje, i za JMB i za Belminu...
Oprosti ako pišeš iz Sarajeva, ali zvučiš kao neko ko je totalno izgubio bilo kakvu vezu sa realnošću života u BiH. Ostalo stoji.
Oprosti ako pišeš iz Sarajeva, ali zvučiš kao neko ko je totalno izgubio bilo kakvu vezu sa realnošću života u BiH. Ostalo stoji.
- cadburry
#11 Re: JMB - Anketa
Kako moj Skijašu, kako?Skijaš wrote:Nisu nesposobni, naprotiv. Problem je u sarajevskim politicarima koji ne zele da iskoriste sve mehanizme koji im stoje na raspolaganju. Velikosrpstvo je moglo biti porazeno prije pola decenije da je raznim Tihicima i Lagumdzijama zaista stalo do stabilizacije. Ali nije, oni ce nastaviti braniti Milorada i titrati mu muda a sutra to moze biti Bosic, Ivanic, svejedno, samo neka je neko ko ce im pomoci da sto duze zadrze ovu maglu nad budzetskim parama, nadzornim odborima i tenderima.Pasiflora wrote:su*ci su krivi sto se ovakve stvari desavaju i to iskljucivo jer su nesposobni!
- Skijaš
#12 Re: JMB - Anketa
1. Sarajevo bi trebalo imati dosljedan stav po pitanju odbrane multietničkog duha na dijelu teritorije kojeg direktno kontroliše. Za to ne bi trebalo izaći ni van kantona, pitanje zapošljavanja nebošnjaka u javnoj upravi je problem kojeg se davno moglo riješiti da je Lagumdžiji i Tihiću zaista stalo do ove zemlje. Ili ovo zavlačenje SPC-a vezano za zgradu bogoslovije.cadburry wrote:Kako moj Skijašu, kako?Skijaš wrote:Nisu nesposobni, naprotiv. Problem je u sarajevskim politicarima koji ne zele da iskoriste sve mehanizme koji im stoje na raspolaganju. Velikosrpstvo je moglo biti porazeno prije pola decenije da je raznim Tihicima i Lagumdzijama zaista stalo do stabilizacije. Ali nije, oni ce nastaviti braniti Milorada i titrati mu muda a sutra to moze biti Bosic, Ivanic, svejedno, samo neka je neko ko ce im pomoci da sto duze zadrze ovu maglu nad budzetskim parama, nadzornim odborima i tenderima.Pasiflora wrote:su*ci su krivi sto se ovakve stvari desavaju i to iskljucivo jer su nesposobni!
2. paralelno s agilnom odbranom multietničkog duha, neophodno je prekinuti sve direktne kontakte s velikosrpskim elementima (npr. zbog negiranja genocida). Potrebno je isposlovati uplitanje međunarodne zajednice koja bi nudila kompromisna rješenja i obezbjedila implementaciju dogovorenog. Država se neće raspasti ako ne bude Tihićevog i Lagumdžijinog lizanja s Dodikom nego će funkcionisati kao i posljednjih šest godina, u tehničkom mandatu ali će se bar prestati s laganjem kako je dogovor dvije kontradiktorne koncepcije moguć. Ni na to sarajevski političari nisu spremni jer njima ustvari ovo sve odgovara. U stabilnom društvu Tihić ne bi vozio auto koje vozi, Lagumdžija i Dodik ne bi imali ovoliko prostora da pljačkaju budžet nego bi, kao Sanader u Hrvatskoj, neko sigurno završio u zatvoru.
3. i treća stvar na koju bi se sarajevski političari trebali fokusirati paralelno s prethodne dvije, jeste dizanje životnog standarda u FBiH. Međutim, ja ću ovu vlast SDP-a pamtiti po Mirsadu Nikšiću i Damiru Fazliću. O SDA i SBiH hajducima da i ne govorimo.
Izlaz iz ovog stanja postoji i ozbiljni bi rezultati mogli biti vidljivi nakon šest mjeseci. Problem su ljudi, ušljivci koji su sve ovo shvatili samo kao mehanizam vlastitog bogaćenja.
p.s. to sam sve napisao nakon sto mi je jedan od forumasa postavio isto pitanje kao i ti, a prije nego sto je ambasador Moon svojim prekidom kontakta s Dodikom dao naznake kursa kojeg bi i usrane kvazipatriote u Sarajevu trebalo da slijede.
- Skijaš
#13 Re: JMB - Anketa
Rekao sam da me na to asocira.cadburry wrote:Momak, moj brat i otac su branili Sarajevo od četnika i fašizma kojem su neki idiotski ideali i interesi bili važniji od desetina hiljada ljudskih života. Moj amidža je šehid. Krajnje je neukusno inputirati mi velikosrpske ciljeve
Smrt 12 banjalučkih beba je naziv za događaj koji se za vreme rata u BiH u junu 1992. godine dogodio u Banja Luci, koji je danas predmet velikih kontroverzi.
Prema zvaničnoj verziji, na odeljenju za intezivnu negu u banjalučkom porodilištu je usled nedostatka kiseonika potrebnog za adekvatan tretman umrlo 12 od 14 tamo smeštenih beba. Srpski mediji su za to optužili međunarodnu zajednica, odnosno blokadu Bosanske krajine od strane hrvatskih i bosanskih snaga. Slučaj "smrti 12 banjalučkih beba" je bio neposredan povod za veliku vojnu Operaciju Koridor u leto 1992. godine,

Opravdanje za velikosrpsko divljanje mozemo naci u svemu ako nam to velikosrpsko divljanje ne smeta.
- cadburry
#14 Re: JMB - Anketa
1. Slažem se za Bogosloviju. Za problem zapošljavanja nebošanjaka u javnu upravu čujem jedino od Dodika i sličnih, ali ga smatram jednako relevantnim kao i ono da Srbi ne mogu kupiti novine na traficiSkijaš wrote:
1. Sarajevo bi trebalo imati dosljedan stav po pitanju odbrane multietničkog duha na dijelu teritorije kojeg direktno kontroliše. Za to ne bi trebalo izaći ni van kantona, pitanje zapošljavanja nebošnjaka u javnoj upravi je problem kojeg se davno moglo riješiti da je Lagumdžiji i Tihiću zaista stalo do ove zemlje. Ili ovo zavlačenje SPC-a vezano za zgradu bogoslovije.
2. paralelno s agilnom odbranom multietničkog duha, neophodno je prekinuti sve direktne kontakte s velikosrpskim elementima (npr. zbog negiranja genocida). Potrebno je isposlovati uplitanje međunarodne zajednice koja bi nudila kompromisna rješenja i obezbjedila implementaciju dogovorenog. Država se neće raspasti ako ne bude Tihićevog i Lagumdžijinog lizanja s Dodikom nego će funkcionisati kao i posljednjih šest godina, u tehničkom mandatu ali će se bar prestati s laganjem kako je dogovor dvije kontradiktorne koncepcije moguć. Ni na to sarajevski političari nisu spremni jer njima ustvari ovo sve odgovara. U stabilnom društvu Tihić ne bi vozio auto koje vozi, Lagumdžija i Dodik ne bi imali ovoliko prostora da pljačkaju budžet nego bi, kao Sanader u Hrvatskoj, neko sigurno završio u zatvoru.
3. i treća stvar na koju bi se sarajevski političari trebali fokusirati paralelno s prethodne dvije, jeste dizanje životnog standarda u FBiH. Međutim, ja ću ovu vlast SDP-a pamtiti po Mirsadu Nikšiću i Damiru Fazliću. O SDA i SBiH hajducima da i ne govorimo.
Izlaz iz ovog stanja postoji i ozbiljni bi rezultati mogli biti vidljivi nakon šest mjeseci. Problem su ljudi, ušljivci koji su sve ovo shvatili samo kao mehanizam vlastitog bogaćenja.
p.s. to sam sve napisao nakon sto mi je jedan od forumasa postavio isto pitanje kao i ti, a prije nego sto je ambasador Moon svojim prekidom kontakta s Dodikom dao naznake kursa kojeg bi i usrane kvazipatriote u Sarajevu trebalo da slijede.
2.Totalni idiotizam. Vidi se koliko ti je stalo do BiH.
Te "fašističke velikosrpske snage iz četniteta" podržava milion i po Srba koje živi tamo (90%).
Hoćemo li ih pobiti? Nećemo. Ja zato što mislim da je to pogrešno, ti zato što ne možeš.
Hoćemo li ih protjerati? Nećemo. Ja zato što mislim da je to pogrešno, ti zato što ne možeš.
Hoćemo li ih preglasati tako što ćemo se registrovati da glasamo u RSu? Rado bismo mi, ali ne možemo (treba nas biti više od 50% glasača u RSu - nemoguće).
Da li ih možemo ubijediti da im je ispran mozak? Teško. Dvjestogodišnji proces.
Da ih ignorišemo? Pa možemo i to, ali time jasno pokazujemo naš stav prema pola naše države. Da ne govorim da bez usvajanja budžeta državnog ili odluka o priv. finansiranju nema plata za Oružane snage niti za pola Sarajeva. Šta postižemo? Ništa.
Da čekamo intervenciju MZ? Doći će, ali u k. Kad je pobijeno ovdje 50 hiljada ljudi, oni još uvijek prstom nisu mrdnuli. Boli njih neka stvar za nas. Ko i tebe.
A da možda sarađujemo s njima?
3. Ovo se slažemo, nema tu šta...
- Skijaš
#15 Re: JMB - Anketa
Pa da, boli tebe uho. Pitaj Svetozara, dao je intervju za Oslobodjenje nedugo nakon sto je SDP formirala vlast i obecao da ce se raditi na tom problemu. Od SDA kokosara koji su otvorili Kovace za Cacu drugo ne ocekujem, ali da je stanje unutar SDP-a do te mjere degeneriralo da sramno nizak stepen zaposlenosti nebosnjaka u javnoj upravi za aktiviste istog uopste nije problem, pa ..... Nemoj. Opsovacu.cadburry wrote:1. Slažem se za Bogosloviju. Za problem zapošljavanja nebošanjaka u javnu upravu čujem jedino od Dodika i sličnih
Zato sto idu linijom manjeg otpora. To su vise puta pokazali. Ali sve dok u Sarajevu postoji dovoljno onih koji tvrde da se sa Dodikom moze, uplitanja nece biti. Ako mi ne vjerujes, hajde nagovori Zlaju da slijedi praksu americkog ambasadora bar pola godine. Pa da vidimo hoce li biti intervencije ili nece, (to naravno pod uslovom da Dodiku Tihic na sto ne baci "bolju ponudu")2.Totalni idiotizam. Vidi se koliko ti je stalo do BiH.Zašto misliš da će MZ uopšte intervenisati?
Zato sto je lakse. Velikosrbe kada lomis, ne bude nista spektakularno. Evo to vidimo na slucaju Nikolica. Kada Sarajevu nameces rezervat, dobijas Ebu ovog i Ibn onog. Odnosno, sto je veci pritisak na Sarajevo, veca je vjerska radikalizacija Bosnjaka. Amerikancima to ne treba u srcu Evrope i ako se Sarajevo uozbilji, velikosrpsku ideju ce se relativno lako dokusuriti.Zašto misliš da je boli k. za nama ovdje? I čak i kad bi intervenisali, kako znaš da će baš po tvom čejfu intervenisati?![]()
Za to su zasluzni dobri ljudi koji su se aktivirali i dizanjem svog glasa stvorili dovoljnu dozu pritiska da se tu odluku donese.Evo primjer, vezan za ovu temu, da ne postoji bar minimalna saradnja između ta dva kontradiktorna koncepta, danas ne bi bila usvojena odluka o JMB i Belminin život bi bio dodatno ugrožen.
Sarajevo moze preko svojih ljudi u UIO obustaviti isplatu love entitetima dok se u parlamentu ne donese ispravnu odluku po ovom pitanju. Znaci lazna je teza kako zivot djeteta mozemo spasiti samo izdajom na stotine hiljada druge djece. Mehanizmi kojim se Dodik ne moze oduprijeti, postoje.Izvini, ali jedan dječji život je za mene vrijednijih od svih tvojih sranja koja zagovaraš...
Narod je izmanipulisan i treba ga educirati. Ako u nekom drustvu vecina stanovnistva prihvata to recimo da je OK guziti se sa slonovima, ili da je OK da njihova nacija predvodjena Firerom vlada svijetom, zasto bi ta plebiscitarna podrska mene obavezivala da to prihvatim kao nesto neizbjezno ? Ti si ustvari najbolji primjer na sta je spao danasnji SDP. Uzimalo bi se kiriju na zgrade nasljedjene od komunista, ali da neko slijedi primjer komunista koji su prosli Igmanski mars i Sutjesku, e to ne moze. Odmah se pozivamo na realnosti na terenu, ovo, ono. Sramota je ko se danas predstavlja nosiocem Titovog nasljedja.Te "fašističke velikosrpske snage iz četniteta" podržava milion i po Srba koje živi tamo (90%).
Ti se nasao braniti Srbe od meneHoćemo li ih pobiti? Nećemo. Ja zato što mislim da je to pogrešno, ti zato što ne možeš.
Nije tacno. To se moze rijesiti za manje od godinu dana.Da li ih možemo ubijediti da im je ispran mozak? Teško. Dvjestogodišnji proces.
Manji entitet je u puno goroj situaciji nego FBiH i nema kapacitet da izdrzi takav manevar.Da ih ignorišemo? Pa možemo i to, ali time jasno pokazujemo naš stav prema pola naše države. Da ne govorim da bez usvajanja budžeta državnog ili odluka o priv. finansiranju nema plata za Oružane snage niti za pola Sarajeva. Šta postižemo? Ništa.
Stranci idu linijom manjeg otpora. Zato su Sarajevu nametnuli embargo. Tek nakon sto su velikosrbi pokazali nesposobnost, tek nakon sto je postalo jasno da otpor bosanskohercegovackih patriota i s embargom jaca, stranci mijenjaju prioritete. I onda intervencija kojom smo dosli od Mladicevog vezanja stranih vojnika za bandere do drzavne zastave BiH na Drini. Stranci ce podrzati Sarajevo ako se Sarajevo prestane lizati sa Dodikom. A da ti sjedis dok oni vode tvoje bitke, pa nisu budale.Da čekamo intervenciju MZ? Doći će, ali u k. Kad je pobijeno ovdje 50 hiljada ljudi, oni još uvijek prstom nisu mrdnuli. Boli njih neka stvar za nas. Ko i tebe.
Ti saradjujes.A da možda sarađujemo s njima?
- cadburry
#16 Re: JMB - Anketa
Osim što pokazuješ nedostatak elementarnog poznanja djelovanja EU i USA na Balkanu, nisi u stanju razlučiti "jednog velikosrbina" od drugog (Nikolića od Dodika npr.) Živiš na mitu, kao mi smo hrabre neslomljive gazije, a velikosrbi se lako lomeSkijaš wrote:Pa da, boli tebe uho. Pitaj Svetozara, dao je intervju za Oslobodjenje nedugo nakon sto je SDP formirala vlast i obecao da ce se raditi na tom problemu. Od SDA kokosara koji su otvorili Kovace za Cacu drugo ne ocekujem, ali da je stanje unutar SDP-a do te mjere degeneriralo da sramno nizak stepen zaposlenosti nebosnjaka u javnoj upravi za aktiviste istog uopste nije problem, pa ..... Nemoj. Opsovacu.cadburry wrote:1. Slažem se za Bogosloviju. Za problem zapošljavanja nebošanjaka u javnu upravu čujem jedino od Dodika i sličnih
Zato sto idu linijom manjeg otpora. To su vise puta pokazali. Ali sve dok u Sarajevu postoji dovoljno onih koji tvrde da se sa Dodikom moze, uplitanja nece biti. Ako mi ne vjerujes, hajde nagovori Zlaju da slijedi praksu americkog ambasadora bar pola godine. Pa da vidimo hoce li biti intervencije ili nece, (to naravno pod uslovom da Dodiku Tihic na sto ne baci "bolju ponudu")2.Totalni idiotizam. Vidi se koliko ti je stalo do BiH.Zašto misliš da će MZ uopšte intervenisati?
Zato sto je lakse. Velikosrbe kada lomis, ne bude nista spektakularno. Evo to vidimo na slucaju Nikolica. Kada Sarajevu nameces rezervat, dobijas Ebu ovog i Ibn onog. Odnosno, sto je veci pritisak na Sarajevo, veca je vjerska radikalizacija Bosnjaka. Amerikancima to ne treba u srcu Evrope i ako se Sarajevo uozbilji, velikosrpsku ideju ce se relativno lako dokusuriti.Zašto misliš da je boli k. za nama ovdje? I čak i kad bi intervenisali, kako znaš da će baš po tvom čejfu intervenisati?![]()
Za to su zasluzni dobri ljudi koji su se aktivirali i dizanjem svog glasa stvorili dovoljnu dozu pritiska da se tu odluku donese.Evo primjer, vezan za ovu temu, da ne postoji bar minimalna saradnja između ta dva kontradiktorna koncepta, danas ne bi bila usvojena odluka o JMB i Belminin život bi bio dodatno ugrožen.
Sarajevo moze preko svojih ljudi u UIO obustaviti isplatu love entitetima dok se u parlamentu ne donese ispravnu odluku po ovom pitanju. Znaci lazna je teza kako zivot djeteta mozemo spasiti samo izdajom na stotine hiljada druge djece. Mehanizmi kojim se Dodik ne moze oduprijeti, postoje.Izvini, ali jedan dječji život je za mene vrijednijih od svih tvojih sranja koja zagovaraš...
Narod je izmanipulisan i treba ga educirati. Ako u nekom drustvu vecina stanovnistva prihvata to recimo da je OK guziti se sa slonovima, ili da je OK da njihova nacija predvodjena Firerom vlada svijetom, zasto bi ta plebiscitarna podrska mene obavezivala da to prihvatim kao nesto neizbjezno ? Ti si ustvari najbolji primjer na sta je spao danasnji SDP. Uzimalo bi se kiriju na zgrade nasljedjene od komunista, ali da neko slijedi primjer komunista koji su prosli Igmanski mars i Sutjesku, e to ne moze. Odmah se pozivamo na realnosti na terenu, ovo, ono. Sramota je ko se danas predstavlja nosiocem Titovog nasljedja.Te "fašističke velikosrpske snage iz četniteta" podržava milion i po Srba koje živi tamo (90%).
Ti se nasao braniti Srbe od meneHoćemo li ih pobiti? Nećemo. Ja zato što mislim da je to pogrešno, ti zato što ne možeš.Koliko je Srba zaposleno u javnoj upravi Sarajeva ?
Nije tacno. To se moze rijesiti za manje od godinu dana.Da li ih možemo ubijediti da im je ispran mozak? Teško. Dvjestogodišnji proces.
Manji entitet je u puno goroj situaciji nego FBiH i nema kapacitet da izdrzi takav manevar.Da ih ignorišemo? Pa možemo i to, ali time jasno pokazujemo naš stav prema pola naše države. Da ne govorim da bez usvajanja budžeta državnog ili odluka o priv. finansiranju nema plata za Oružane snage niti za pola Sarajeva. Šta postižemo? Ništa.
Stranci idu linijom manjeg otpora. Zato su Sarajevu nametnuli embargo. Tek nakon sto su velikosrbi pokazali nesposobnost, tek nakon sto je postalo jasno da otpor bosanskohercegovackih patriota i s embargom jaca, stranci mijenjaju prioritete. I onda intervencija kojom smo dosli od Mladicevog vezanja stranih vojnika za bandere do drzavne zastave BiH na Drini. Stranci ce podrzati Sarajevo ako se Sarajevo prestane lizati sa Dodikom. A da ti sjedis dok oni vode tvoje bitke, pa nisu budale.Da čekamo intervenciju MZ? Doći će, ali u k. Kad je pobijeno ovdje 50 hiljada ljudi, oni još uvijek prstom nisu mrdnuli. Boli njih neka stvar za nas. Ko i tebe.
Ti saradjujes.A da možda sarađujemo s njima?
U tvojoj viziji BiH, mi ne bismo imali Vijeće ministara koje bi danas donijelo odluku kakvu je donijelo. Hvala ti za tvoju viziju, provodi je u Geteborgu molim te, mani se nas u Bosni.
Što se tiče Srba u Sarajevu, nisam znao da se osjeaju diskriminisano - ovo što ih ja poznajem, ne osjećaju se, ali to i nije baš najrelevantnije. Žao mi je ako je tako (mada mi prije zvuči kao vapaj za uhljebljavanjem, nego stvarna diskriminacija, ali eto).
- Skijaš
#17 Re: JMB - Anketa
Nista. Ti nastavi s glupostima o tom kako ce drustvu biti bolje nakon sto se ispuni ultimatume velikosrba, niko ti ne brani. Ja kazem svoj stav, objasnim zasto mislim sta mislim, navedem primjer i to je to. Ne moramo se sloziti.cadburry wrote:
-
Krushna mrva
#18 Re: JMB - Anketa
Cijela stvar je otisla predaleko, davati misljenje u nekom kontekstu politicke spike je 100% degutantno
- cyprus
#19 Re: JMB - Anketa
Kako je naš narod licemjeran... Nešto se kao poziva političare na odgovornost, umjesto da se iskreno poruči Belmininim roditeljima: većini nas (Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih) je bitnije pitanje da li će matični brojevi imati entitetska obilježja od toga da li će vaša kćerka moći vani na operaciju...
-
Krushna mrva
#20 Re: JMB - Anketa
covjece, je li ti shvatas da je ovo iznad toga o cemu pricas, iznad?cyprus wrote:Kako je naš narod licemjeran... Nešto se kao poziva političare na odgovornost, umjesto da se iskreno poruči Belmininim roditeljima: većini nas (Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih) je bitnije pitanje da li će matični brojevi imati entitetska obilježja od toga da li će vaša kćerka moći vani na operaciju...
- cyprus
#21 Re: JMB - Anketa
Ja shvatam, ali većina nas ne shvata, što anketa zorno pokazuje...Krushna mrva wrote:covjece, je li ti shvatas da je ovo iznad toga o cemu pricas, iznad?cyprus wrote:Kako je naš narod licemjeran... Nešto se kao poziva političare na odgovornost, umjesto da se iskreno poruči Belmininim roditeljima: većini nas (Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih) je bitnije pitanje da li će matični brojevi imati entitetska obilježja od toga da li će vaša kćerka moći vani na operaciju...
- cadburry
#22 Re: JMB - Anketa
Nećemo mi udovoljavati ultimatumima fašističkih velikosrba iz četniteta... Slomit će njih Međunarodna zajednica, samo mi trebamo istrajati na svojim stavovima i ne dozvoliti da nas ovakve stvari pokolebaju...cyprus wrote:Kako je naš narod licemjeran... Nešto se kao poziva političare na odgovornost, umjesto da se iskreno poruči Belmininim roditeljima: većini nas (Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih) je bitnije pitanje da li će matični brojevi imati entitetska obilježja od toga da li će vaša kćerka moći vani na operaciju...
P.S. Ja čitam ovaj forum puno duže nego što pišem. Iz nekog razloga sam svoj alter ego pronašao u tebi. U 99% slučajeva, napišeš baš tačno ono što ja mislim (što je pravo čudno, jer nijedna tvoja rečenica me ne iznenadi - već postoji u mojoj glavi). Čak imam neki osjećaj i da se i uživo poznajemo
- Skijaš
#23 Re: JMB - Anketa
Mozda nemas argumente ?cyprus wrote:Ja shvatam, ali većina nas ne shvata, što anketa zorno pokazuje...Krushna mrva wrote:covjece, je li ti shvatas da je ovo iznad toga o cemu pricas, iznad?cyprus wrote:Kako je naš narod licemjeran... Nešto se kao poziva političare na odgovornost, umjesto da se iskreno poruči Belmininim roditeljima: većini nas (Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih) je bitnije pitanje da li će matični brojevi imati entitetska obilježja od toga da li će vaša kćerka moći vani na operaciju...
Ako izjednacavamo strane i velikosrpske ultimatume prihvatamo kao legitimne, odmah u startu gubimo objektivnost. Jer tad pod krinkom "rjesavanja problema" sve prolazi, pa i podjela zemlje. Kazu cetnici ne moze popis ako se ne izbaci (povratnicima bitan) clan 48 iz zakona o popisu. I onda graja, k'o telad, muuuuu buuuuu ne mozemo imati popis, kuku lele. I ako u Sarajevu imas dovoljno onih kojima su Dodikove opcije legitimne, normalno da ce doci do kapitulacije po tom pitanju.
Kazu cetnici nema zakona o licnim kartama dok se u njih ne dozvoli ubacivanje entitetskog drzavljanstva. I onda po Sarajevu graja, k'o telad, muuuuu buuuuu ne mozemo imati licne karte, kuku lele. I ako u Sarajevu imas dovoljno onih kojima su Dodikove opcije legitimne, normalno da ce doci do kapitulacije po tom pitanju.
Kazu cetnici nema zakona o maticnim brojevima dok se ne podeblja podjelu zemlje. I onda po Sarajevu graja, k'o telad, muuuuu buuuuu ne mozemo imati maticne brojeve, kuku lele. I ako u Sarajevu imas dovoljno onih kojima su Dodikove opcije legitimne, normalno da ce doci do kapitulacije po tom pitanju.
Sjecam se atmosfere iz vremena reforme policije. Kao to koci sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju, kuku lele, moramo "postici dogovor", i mutavi Silajdzic napravi izdajnicki ustupak kojim su velikosrbi (dodatnu deceniju) zadrzali kontrolu nad mehanizmom sile. To je problem, ta vjera da se popustanjem velikosrbima jaca drzavu. A ustvari, tako se samo prolongira stagnaciju. Da se pokazalo vise odlucnosti prije sest, sedam godina, danas ne bi ni bilo price o maticnim brojevima.
-
hizo ramidovic
#24 Re: JMB - Anketa
u potpunosti si upravu.Skijaš wrote: Mozda nemas argumente ?
Ako izjednacavamo strane i velikosrpske ultimatume prihvatamo kao legitimne, odmah u startu gubimo objektivnost. Jer tad pod krinkom "rjesavanja problema" sve prolazi, pa i podjela zemlje. Kazu cetnici ne moze popis ako se ne izbaci (povratnicima bitan) clan 48 iz zakona o popisu. I onda graja, k'o telad, muuuuu buuuuu ne mozemo imati popis, kuku lele. I ako u Sarajevu imas dovoljno onih kojima su Dodikove opcije legitimne, normalno da ce doci do kapitulacije po tom pitanju.
Kazu cetnici nema zakona o licnim kartama dok se u njih ne dozvoli ubacivanje entitetskog drzavljanstva. I onda po Sarajevu graja, k'o telad, muuuuu buuuuu ne mozemo imati licne karte, kuku lele. I ako u Sarajevu imas dovoljno onih kojima su Dodikove opcije legitimne, normalno da ce doci do kapitulacije po tom pitanju.
Kazu cetnici nema zakona o maticnim brojevima dok se ne podeblja podjelu zemlje. I onda po Sarajevu graja, k'o telad, muuuuu buuuuu ne mozemo imati maticne brojeve, kuku lele. I ako u Sarajevu imas dovoljno onih kojima su Dodikove opcije legitimne, normalno da ce doci do kapitulacije po tom pitanju.
Sjecam se atmosfere iz vremena reforme policije. Kao to koci sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju, kuku lele, moramo "postici dogovor", i mutavi Silajdzic napravi izdajnicki ustupak kojim su velikosrbi (dodatnu deceniju) zadrzali kontrolu nad mehanizmom sile. To je problem, ta vjera da se popustanjem velikosrbima jaca drzavu. A ustvari, tako se samo prolongira stagnaciju. Da se pokazalo vise odlucnosti prije sest, sedam godina, danas ne bi ni bilo price o maticnim brojevima.
samo onaj ko nije proveo rat u bih i ko nije imao posla sa cetnicima moze vjerovati da je sa njima dogovor moguc. to je takva sorta ljudi koja razumije iskljucivo jezik sile, pritiska, ucjene...samo se na taj nacin moze sa njima razgovarati.
ko se sjeca rata zna da je rat stao tek onda kad su velikosrbi poceli vojnicki da ga gube. sve dok su bili vojnicki jaci dogovori su za njih bili obicno sprdanje i kupovanje vremena za nove napade i ofanzive.
- moa
#25 Re: JMB - Anketa
mada bi ovo oko JMBG jos vise podjelilo drzavu.