JEZZZZZAAAAAAA

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

RtrnOfSalisbury

#26 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by RtrnOfSalisbury »

to ce izazove smanjenje traznje pa ce priozvodjaci morati praviti kvalitetnije i prodavati jeftinije ... :roll:
ovo bi pravo strucno, ko nasi ekonomski naucnjaci
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#27 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by mIRCerka »

arze wrote:Joj kako ste smijesni sa tim pricama o pdv,ovo onno...Kao sad osjetit cete veliku razliku kad je hljeb 90 pf i prede na 1.2!!!!!
Smanjite pijuckanje kafa po citav dan, besposlicarenje po sportskim kladionicama i uz to trosenje nevjerovatno brzo novca i vidjet cete pomak!!!
Ne kazem da ne treba poopit kafu al nemoras ih 5 na dan popit!
Ili ipak trebas
malo pretjerujes...neko ko kafe pije cijeli dan i seta, nema od cega platiti net...stoga takve neces naci na forumu...
beka_mo

#28 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by beka_mo »

arze wrote:Joj kako ste smijesni sa tim pricama o pdv,ovo onno...Kao sad osjetit cete veliku razliku kad je hljeb 90 pf i prede na 1.2!!!!!
Smanjite pijuckanje kafa po citav dan, besposlicarenje po sportskim kladionicama i uz to trosenje nevjerovatno brzo novca i vidjet cete pomak!!!
Ili ipak trebas
Ma sve to stoji,za to besposlicarenje,kladionice,ma to je bas posebna prica .A nije smijesno za pdv,jer ne zivi covjek samo od hljeba. Potrosacka korpa za 4clana (rezije,hrana..)je negdje bila oko 1500KM,znaci bit ce 1800KM, plata ista,a i kredit visi za dobrih 50KM-pa ovo nije nista drugo nego minus kucnog budzeta od 350KM.
ma nebitno,ko je naucio biti borac izborit ce se sa svim. Ali opet kazem da smo nemocni,i da cemo pojesti sve sto nam skuhaju. Toliko,laku noc.
_veleposlanik

#29 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by _veleposlanik »

strasna tema.....

nego imam jedno pitanje (ne znam, mozda je do mene):

STA SE DESILO SA 7000+KM PLATAMA?? jesmo li to vec preboljeli ili sam propustio demonstracije i smjene???

(nismo ni poceli rjesavati jedna govna, odmah nas ubacuju u nova. tako se jedino i moze...)
arze

#30 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by arze »

beka_mo wrote:
Ili ipak trebas
Ma sve to stoji,za to besposlicarenje,kladionice,ma to je bas posebna prica .A nije smijesno za pdv,jer ne zivi covjek samo od hljeba. Potrosacka korpa za 4clana (rezije,hrana..)je negdje bila oko 1500KM,znaci bit ce 1800KM, plata ista,a i kredit visi za dobrih 50KM-pa ovo nije nista drugo nego minus kucnog budzeta od 350KM.
ma nebitno,ko je naucio biti borac izborit ce se sa svim. Ali opet kazem da smo nemocni,i da cemo pojesti sve sto nam skuhaju. Toliko,laku noc.
Kod nas je fenomen da iako si konstantno u minusu, opet prezivljavas iako ni sam neznas kako uspjevas!Instinkt,sta li vec!? :zoka:
mIRCerka

#31 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by mIRCerka »

_veleposlanik wrote:strasna tema.....

STA SE DESILO SA 7000+KM PLATAMA?? jesmo li to vec preboljeli ili sam propustio demonstracije i smjene???

(nismo ni poceli rjesavati jedna govna, odmah nas ubacuju u nova. tako se jedino i moze...)
nije se desilo nista. desio se SFF. Desice se MESS. Zraka i Igara. Hljeba za ove poslovice vise nema.
_veleposlanik

#32 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by _veleposlanik »

mIRCerka wrote:
_veleposlanik wrote:strasna tema.....

nije se desilo nista. desio se SFF. Desice se MESS. Zraka i Igara. Hljeba za ove poslovice vise nema.
ne znam da li da stavm :D ili :( , jos malo pa ce narod i bez hljeba navici :roll:

ma kad smo uspjeli oprostiti plate, izduracemo i taj j.beni PDV, sta fali 3-4% vise, ko neka sila... :-) :-) :-)
Leonid Breznjev

#33 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by Leonid Breznjev »

pa vidis da smo merahmetli i saburli narod.. :-) :-) ovdje samo treba citirati el-basrija ..
mIRCerka

#34 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by mIRCerka »

Arslan wrote:pa vidis da smo merahmetli i saburli narod.. :-) :-) ovdje samo treba citirati el-basrija ..
i govorit DOBRO SAMO NEK NE PUCA!
laka vam noc, ko moze praznog stomaka sovit..
van Basten

#35 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by van Basten »

nikad_izvini wrote:
komentar wrote:Najava povečanja stope PDV-a sa 17% na 21% ili 22%.
Pa ljudi - dokle ćemo šutjeti????

Pa jeste vi normalni?

Pa to predstavlja porast od 30% u odnosu na prijašnju osnovicu. PA majku ima jeb.m.

Stvarno je ovaj narod stoka ako ovo prođe. Zadnja smrdljiva stoka na ovom svijetu.
Pa nemamo ni autoputa a imamo milijarde ministara koji ništa ne rade a žele nam uvesti stopu kao u Hrvatskoj.

Ima li ikakvih zdravih komentara vezano za navedeno????
Ti si jednostavno pao pod uticaj subverzivnih boljševičko-komunističkih elemenata u predizbornoj kampanji :D A ako se "slučajno" desi povećanje PDV-a, premijer Nedžad Branković će dati ostavku :-D

Mirno spavaj :run:
a šta će ti uopšte Brankovićeva ostavka? Nije valjda on kriv što je Federacija pred bankrotom? Je li ti to bitnija njegova ostavka ili da (se) potraži riješenje problema? :cry: :skoljka:
Leonid Breznjev

#36 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by Leonid Breznjev »

van Basten :thumbup:
_veleposlanik

#37 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by _veleposlanik »

ja mislim da je nikad_izvini koristio ironiju :)

(djesi van_Bastene, majka mu stara :D)
boucheron

#38 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by boucheron »

beka_mo wrote:
grunt wrote:
boucheron wrote:I nesto se bunite protive gay parade a vas qaraju na sve moguce nacine zadnjih 13 godina. Sarajevo postaje svaki dan veca i vece gay komuna samo sto vi i ne znate.Kako vas razvaljuju u cvajtaru vasi dragi politicari, a vi se samo smijete i trazite jos i jos.Neka tako i treba kada ne vidite dalje od svoga nosa. :dance:
A okle si pa ti :?
Ja stvarno,odakle tebe?ima forum za dijasporu. Uostalom nije tema gay parada,a bogami nadji si kakav forum i za to-vidim da si se nalozio na gayeve.
Ma ja, dijaspora, Amerika, EU, ljute papricice, Ivanisevic, parfemska industrija... ma svi su svi krivi i svi bi trebali da snose krivicu osim vas, vas vjernih glasaca. Halo ba, probudi se i pogledaj malo dublje problem. Nije samo zivot da se ima za Drine i espressa, pa da te boli cuna za sve ostalo.
btw --A jesi mi ga spustio, svaka ti cast! Ma najezio sam se :wink:
Alfons Kauders

#39 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by Alfons Kauders »

kontam da organizujemo demonstracije podrske i trazimo PDV od 30%... hoce li ko sa mnom ? :D
king kong

#40 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by king kong »

Koraci ka smanjenju cijene potrošačke korpe (pro person):

1. ne ići na kafu, može se i na klupi sjediti (ako nađete čistu i čitavu) (+2KM dnevno)

2. ne pušiti cigare, imaju one žvake što izgledaju kao cigare pa mogu poslužiti kao adekvatna zamjena, a i zdravije su (+2KM dnevno)

3. ne izlaziti vikendom, radnim danima se svakako ne treba izlaziti (+2KM dnevno)

4.ne koristiti mobitele, internet, telefon...šta će nam, mi smo sebi dovoljni (+4KM dnevno)

5. preskakati večeru, deblja... (+3KM dnevno)

6. ne paliti svjetlo u hodniku (tamo i ne treba) i WC-u prilikom vršenja nužde (valjda se i u mraku možemo snaći) (+0.5KM dnevno)

7. ne kupovati štampu, nema ništa pametno (+1KM dnevno)

8. ne koristiti vlastito vozilo, probati koristiti tuđe ili se i dalje šverati po javnom saobraćaju, a ni "foottrans" nije za odbaciti (+4KM dnevno)

9. ne kupati se svaki dan, može i svaki treći...u ovom smradu svakako se ne bi ni primjetilo...neki se ne kupaju po 10 dana (+2KM dnevno)

10. ne sanjati o odlasku na more, planinu, izlet bilo koje vrste...možemo se samo iznervirati na nacionalnoj osnovi (+ 2KM dnevno)

11. ni u kojem slučaju ne držati domaće životinje koje jedu više od jednog puta dnevno po 10 grama hrane...znači neka ptica ili kornjača, najbolje manji pacov iz podruma ili okoline ili neki pauk... (+1KM dnevno)

12. ne konzumirati parfeme, dezodoranse, razne kreme, kaladont skuplji od pola marke....(+2KM dnevno)

13. truditi se da se ne ide doktoru čak i kad je upala pluća u pitanju, proći će ovako ili onako... (+2KM dnevno)

14. ne kupovati voće na pijaci, potrudite se da se ponekad poslužite iz susjedne avlije (ako ima), a može i ona stara, još uvijek često praktikovana, hodanje po pijaci i probanje svega (+1KM dnevno)

...uz to, ponekad se ogrebati kod radnog kolege, komšije ili prijatelja/prijateljice za žvaku, košpe, bombonu, guc kole ili šta već on ima da ponudi...kulturne i sportske manifestacije vrijedne pomena svakako su vrlo rijetke pa se tu i nema šta uštediti, a ako se pojavi neka ekipa iz nogometnih velesila San Marina, Luksemburga, Andore koja bi u 16 pretkolu Lige prvaka igrala sa našim "nogometašima" ne kupovati ulaznice...probati ući na stadion preko nekog jarana koji radi u nekoj od ovih "izbacivačkih" firmi...ima tu još dosta sitnica, od odjevanja u 3rd hand prodavnicama, preko kupovine u odlično opremljenim prodavnicama robe made in china, do butika na uglovima naši čistih i urednih ulica i parkova....

ali da ne zalazimo dublje u našu problematiku, ovo gore vam znači uštedu od nekih 10000 KM godišnje za luksuziranja druge vrste, pa ako izdržite 10 godina možda uspijete kupiti stan kako biste se u 40-toj napokon odvojili od roditelja i počeli svoj život koji će od vas tražiti još više odricanja...a ako još doživite i 60-ti rođendan, možda ćete uživati u blagodatima teško zarađene penzije u visiji od nekih 450KM koju ćete možda dobiti a možda i ne, u zavisnosti od stanja u budžetu Federacije ili kako se taj dio već bude zvao u narednih nekoliko godina....

...ali neka ovi "naši" imaju kuće, vile, vikendice...uštedili ljudi...bili vrijedni...neka ih, "naši" su...bolje nego "njihovi"...

Enjoy Sarajevo, enjoy BiH...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#41 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by Truba »

ne živi čojk samo o kruvu nego i o svakoj riječi božjoj :mrgreen:
nikad_izvini

#42 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by nikad_izvini »

Ili ipak trebas
Drži se ti svojih skokera.To ti je domet, ovdje nisi dorastao ;-)
nikad_izvini

#43 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by nikad_izvini »

_veleposlanik wrote:ja mislim da je nikad_izvini koristio ironiju :)

Upravo tako.Branković je personifikacija bježanja od odgovornosti.Uvijek je neko drugi kriv, nikad taj neko nije kriv i koliko ja znam vrlo malo ljudi je dalo ostavke, što predstavlja našu realnost.Kada političari budu odgovorni, kadu budu u stanju da nas pogledaju u oči i kažu, "yebiga, nismo u stanju da obavljamo svoju dužnost, podnosimo ostavke", onda možda budemo normalnaija država.To bi se za početak trebalo pokušati promijeniti IZBORIMA.Po zasluzi.
Al kakvi političari, takav narod.Ovdje šta god uradio, nećeš imati konsekvence, čak i ako ne budeš na listi, biti ćeš postavljen na premijersku ili neku drugu dobro plaćenu funkciju, bez odgovornosti istom narodu koji te "birao" dok će stranka koja te postavila dobiti isti broj ili čak više glasova na narednim izborima, bez obzira koliku si štetu napravio.

edit :roll:
Last edited by nikad_izvini on 03/09/2008 16:10, edited 1 time in total.
papacja

#44 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by papacja »

Alfons Kauders wrote:kontam da organizujemo demonstracije podrske i trazimo PDV od 30%... hoce li ko sa mnom ? :D
Ja sam s tobom :dance:
_veleposlanik

#45 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by _veleposlanik »

papacja wrote:
Alfons Kauders wrote:kontam da organizujemo demonstracije podrske i trazimo PDV od 30%... hoce li ko sa mnom ? :D

FAKAT zamislite demonstracije izadje (npr) 5000 ljudi na ulice sa velikim plakatama i trazi povecanje PDVa na 30% i jos vece funkcionerske place...

sad samo valja naci toliko svjesnih "budala", jer zamislite reakciju prolaznika, zakamenjali bi vas :D
van Basten

#46 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by van Basten »

znam ja šta je ironija, hvala... dapače, ja sam samo nastavio sa istom. Ali eto, kada to treba crtati i objašnjavati... arslane :thumbup:
(tu sam ambasadore, samo se tebi bio zametnuo trag :wink: )
nikad_izvini

#47 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by nikad_izvini »

van Basten wrote:

znam ja šta je ironija, hvala... dapače, ja sam samo nastavio sa istom. Ali eto, kada to treba crtati i objašnjavati... arslane :thumbup:
(tu sam ambasadore, samo se tebi bio zametnuo trag :wink: )
Onda se desio nesporazum :roll:
mIRCerka

#48 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by mIRCerka »

jel ovo cas jezika i stilskih figura il ekonomije i PDVa?
JThomas

#49 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by JThomas »

pa vi protestujte zbog queer festivala :dance:

a ovo će, kad god da bude, proći bez riječi :dance: pa "naši" su, jesu li ili nisu :dance:
Alfons Kauders

#50 Re: JEZZZZZAAAAAAA

Post by Alfons Kauders »

_veleposlanik wrote:
papacja wrote:

FAKAT zamislite demonstracije izadje (npr) 5000 ljudi na ulice sa velikim plakatama i trazi povecanje PDVa na 30% i jos vece funkcionerske place...

sad samo valja naci toliko svjesnih "budala", jer zamislite reakciju prolaznika, zakamenjali bi vas :D
sto da ne, ja sam mrtav ozbiljan... nista drugo ionako ne pali... treba traziti pdv od 30% i funckionerske plate od 10k minimalno...

ne vjerujem da bi nas prolaznici kamenovali... ipak, ti isti prolaznici su izabrali ovu vlast... i izabrace je opet za mjesec dana... i zato mi nije nimalo zao sto ce dici pdv, nek ti koji su ih izabrali malo gladuju kad vec insistiraju...
Post Reply